Annemle ipler kopma noktasinda...

Annem hep bana güvenip çocuk yapma asla bakmam der. Eminim de bakmaz. Kadının gençliği koşuşturmacayla geçti kendi annesine babasına kv kp ye baktı. 2 tane çocuk büyüttü.. Ve artık yeter dedi. 48 yaşında annem. Bakmak istese de baktırmam. Ben ona bu bencilliği yapamam. Zaten eski kadınlar gün yüzü görmemiş. Ben çalışıcam para kazanıcam diye annemi strese sokamam.

Siz bencil düşünüyosunuz. Bakıcı tutarsınız bebeğe. Hatta çocuk 1.5 yaşına gelmeden siz daha evdeyken araştırmalara başlayın. Bakıcı çocuğunuza baksın. Anneniz arada kontrol eder. Ona böyle bir sorumluluk yükleme hakkınız yok bu yaştan sonra. En güzel yaşları şimdi elini kolunu tutan yokken gezidkleri yaşlar. Sakın yapmayın.

Son düzenleme:
Buradaki yorumlardan su sonuc cikiyo
Bakici var kres var parasini ver baktir cocugu annenle yapmadin
o zaman annemiz babamiz yaslanir hasta olursa da bakici var, yaslilar yurdu var
oraya mi gonderelim onlarin da bizden beklentileri yok mu

Bundan şu sonuç çıkıyor çocuk sahibi olan kadınlar çalışmasın ya da çocuk sahibi olabilmek için emekli olmayı beklesin

Estağfurullah.. Sadece çalışan bi anne olacağını kabullenmekten bahsediyoruz. Evet 1-0 yenik başlamak gibi bşy bu ama ikisini de istiyosunuz yapıcak bşy yok (Dipnot: Ben de bu gruba dahil olacağım için, Allah bize sabır versin demek istiyorum )

Bana zaten 18imde sorumluluk yuklendı neyden bahsedıyorsunuz ? Bu sorumluluk mu nıye keyfı bırsey olarak goruyorsunuz. Aile ne demek cok merak ettım. İnsan annesıne guvenıp vermek ıstıyor. Korkuyor dadıya kreşe vermeye.
Kaldı kı kardeslerıme baktım dıyorsunuz cocugunuz oldugunda ben sızı gorecegım asıl. Anne olmak demek fedakarlık demek herseyı yapmak ile alakası yok.

evet çok fedakar bir annenin kızı olduğum için annenin evladı için yapacağı fedakarlığın bitebileceğini düşünemedim haklısınız.

ne güzel.siz annenizin çok fedakar olduğunun farkındasınız.ama herkes bir değil işte.kimseyi fedakar olmadığı için suçlayamayız.

insanlar annelik yapmadığı için suçlanabilir.
Ama
fedakar olmadıkları için suçlanamazlar..

Senin onlara seni büyüttükleri için vicdan borcun var canım. Senin çocuklarına bakmaları karşılığında mı bakıcaksın onlara yaşlanınca. Öfkelisin yanlış şeyler söylüyorsun. Dikkat et

bazı arkadaşlar demiş ya hani ,kusura bakma ama çalışıyorken çocuk yapma o zaman diye ,ee emekli olunca mı yapalım yani oldu ,
çalışan kadınlar anne olmasın mı hakkı yokmu ,evet bakmak zorunda değil ama anne kalbi de bu kadar taş olmaz ,anne evladına destek olur ,yanında olur altı üstü 1,5 yıl nedirki ,torun bu ya ,benim annemden allah bin kere razı olsun 1,5 yaşında aldı 5 yaşında edepli adaplı bir çocuk olarak geri verdi..hem çok güzel eğitti ,wc sinden uyku düzenine kadar annem öğretti çocuğa ,ne zoru vardı ,o da ununu elemiş eleğini asmıştı ,kafası kaldırmaz dı 50 yaşındaydı ,ama bende evladıydım ,ev almıştım çalışmak zorundaydım ..
ben allah kısmet ederde o günlere erersem kızıma destek olmak için elimden geleni yaparım ,ben çalışırım gerekirse o yaştan sonra yinede madur etmem .ne kadar taş kalpli insanlar var ya ...

kimse kimseyi beklentiye sokmamalı.
evlat ilerde yaşlılığımda benim elim ayağım olur mantığı ile dünyaya getirilmemeli zaten.

:) Allah herkese kolaylık versin ama yinede ne bilim insan ailesinin desteğini görmek ister bu konuda.
mesela bazı aneler baştan söylüyorlar çocuğuna bakamam diye bu durumda tabiki ve herhaldeki anne bak demek olmaz.
insanın içi annede ya da babanede olunca daha rahat ediyor. dadılar ya da kreşlerde nasıl bir muamele olacağı bilinmiyor.
arkadaşın annesi başta söz vermiş kim annesinin sözüne güvenmez ki. arkadaş kırılamakta haklı haksız bulduğum tek konu annesiyle ipleri kopartacak olması burda hatalı buluyorum.

"En güzel yaşları şimdi elini kolunu tutan yokken gezidkleri yaşlar. Sakın yapmayın" Duygulandım ya ne güzel yazmışsınız

sen bunu yazana kadar sana da hak vermiştim
kırıldığını düşünmüştüm
ama gerçekten de bi arkadaşın yazdığı gibi
haklarını bile ödeyemeyeceğin insanlarla ilgli söylediklerine bak gerçekten boşmuş evlada verilen emek.
senin de evladın olmuş o da yarın bigün anlarsın belki.
umarım ailen yaşlanınca senin eline düşmez, çocuğuna bakmazlarsa huzurevini boylarlar bence.

ayrıca konu sahibinin annesi bakmam dememiş..

sen bakmak istiyorsun diye ses etmedim demiş..

yani kadın 1,5 yıl sonra bakar torununa..

ne halin varsa gör istemem dememiş...

kimseyi bir şeye mecbur edemezsin ki annen bile olsa
kimse torunu bile olsa onun sorumluluğunu almak istemeyebilir,ama bu yine de anneyle ipleri koparma derecesine getirmemeli,ağlarsa yine anan ağlar,eli senin ve yavrunun üzerinde olur,eminim buna..

ne güzel.siz annenizin çok fedakar olduğunun farkındasınız.ama herkes bir değil işte.kimseyi fedakar olmadığı için suçlayamayız.

suçlamıyorum kimseyi ama konu sahibi arkadaşın kırılmasına da hak veriyorum.

"En güzel yaşları şimdi elini kolunu tutan yokken gezidkleri yaşlar. Sakın yapmayın" Duygulandım ya ne güzel yazmışsınız

Ben de duygulandım düşününce. Yakında hastalıkları başlicak. Oram ağrıyor buram ağrıyor. Çıkamıyorum, yürüyemiyorum moduna gelicekler. Bunu düşünmek bile beni üzerken. Ben nasıl ona işimi yaptırayım..

kızım olmadan önce bende bakmak zorunda değil derdim ancak kızım olunca şöyle oldum;

tabiki bakmak zorunda değil ama ben kızımı zora sokmam asla. o evlenincede büyüyüncede elimden geldiğince destek olurum. hayatını kolaylaştırırım.

birde burda o senin annen seni büyüttüğü için minnet duymalısın falan demişler buna hiç katılmıyorum doğurduysa bakacak tabiki bakmayacağı çocuğuda doğurmayacak, banamı sordular beni dünyaya getirirken.

Ben bunu şuna güvenerek söylüyorum. İnsan büyüdükçe daha bi anlar annesini. Erkeğin yaptıkları, evin sorumluluğu çocuğun sorumluluğu... Bunlar başlayınca anlar herşeyi. Ben 3 senedir yalnız yaşıyorum, insan tek başına yaşarken bile anne evinde yaşamakla bir olmuyo. Evet kardeşlerime baktım ve çocuk sahibi olmakla da bir değil tabi, bi evi çekip çevirmek bile anne evinde kardeş bakmaktan bile farklı. Kendi kendime kaldıkça annemi anlar, annemi anladıkça farkeder oldum onun o göz kenarındaki kırışıkların nası olduğunu, yüzündeki ellerindeki yorgunluğu.. Oyüzden daha bi kıyamıyorum artık ona, evime geldiğinde bile kaldırmıyorum. Çünkü artık dinlenme sırası onda. Yazık yahu yazık yaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…