Annemle ipler kopma noktasinda...

Belki de bunun 1,5 yıldan uzun sürmesinden korkuyodur. Bakmaya başlarsam her şey bana yıkılıcak endişesi taşıyodur. Kızına güvenemiyodur..

Bu alanin zorlugu tanimadigimiz insanlar hakkinda yorum yapiyor olmamiz
Inanin beni taniyor olsaniz bu akliniza gelmezdi cunku fazlasiyla sorumluluk sahibiyimdir
diyorum ya hastane de ameliyattan cikar cikmaz cocugumun altini ben degistirdim
Annem simdi arada bebegi gormek icin bana ugrar onu misafir gorurum asla mutfaga sokmam
Benim annem ben orta okuldayken okuldan gelince hadi kek yapta beraber diyelim diyen biridir
kendisi ev hanimi oldugu halde hic itiraz etmez yapardim
Biz yuksek bir kata tasindik benim basim doner camlari silemem dedi
15 yasindan itibaren evlenen kadar evin camlarini inanin hep ben sildim
Anne olmak evlat olmak ozunde iyi insan olmak hepimiz icin zor

ahkam kesmedim ama cevap yazıyım, çalışıyorum , çocuğuma bakıcı bakıyor , doğumdan önce kimseye güvenemem diyordum. annem kayınvalidem farklı şehirlerdeler, ilk 2 ay annem baktı , doğumdanda 1 ay önce gelmişlerdi. o zaman çalışmıyordum çok desteklerini gördüm, 3 ay evlerinden uzakta kalmak annem ve babam için çok zor oldu, hiç belli etmediler üzülmeyeyim diye hiç şikayet etmediler, ama rahat olmadıklarını anlamak için salak olmak lazımdı. sonra kayınvalidem geldi, iyidiir sağolsun ama aynı evde olmanın zorlukları var birde kısıtlanmanın verdiği şikayetleri kayınvalidemin çok bunaltıcı geliyordu benim için, 2,5 ay o baktı sonra taşındık, il değiştirdik, bu süreçte kayınvalidem annenle ben idare ederiz bakıcıyı boşver dedi, kayınvalidemi istemiyordum sonuçta bu öyle geçici bir olay değil , en az 1 yıl bakacaklar sonrası allah kerim, anneme de kıyamadım, hayatını bize göre düzenlemek zorunda değil, abim ablam var , kendi kardeşleri , annesi var onlarlada zmaan geçirmek isteyecektir, çocuk bakarken nasıl olacak? tabi bizim durumumuz aynı şehirde yaşamadığımız için özeldir. aynı şehirde olsaydım da bakıcı bulurdum. tabi güvenebileceğim birisini bulamazisem o ayrı. etrafınızda bakıcıyla çocuk büyütmüş güvenilir tanıdıklarınız varsa daha önce baktığı çocuklarıda görme yada aileleriyle iletişim kurma imkanınız varsa yani referansı sağlamsa bakıcı fikri okadar kötü değil.
bu arada bakıcımız çok iyi allah razı olsun, bulmadan önce eve kamera sistemi düşünmüştüm, bulduğumuzda önce baktığı çocukların hala severek onu ziyarete geldiğini görünce içim rahatladı bu fikirden vazgeçtim, tanıdıkça da daha rahatladım. evden çıkarken içim rahat, gözüm arkada kalmıyor, tecrübeli, bağırmıyor, ağlamasını bişekilde durduruyor dikkkatini çekiyor oyunlar oynuyor, parka götürüyor, beslenmesine dikkat ediyor, ve en önemlisi gerçekten çok seviyor aileside öyle. inşallah böyle devam eder.

Öhhhh bunlar yaşandıysa annene de kızdım şimdi he

Cok guzel yazmissiniz....
Keske her anne sizin anneniz gibi ince dusunse....
Bir insan evladi icin kendi annesinden baska kimseye guvenemez....
Annesi evladina baktigi zaman ici daha rahat eder.....
Ben bir kadin taniyorum hem oglunun hem kizinin cocuklarina bakiyordu ayrim yapmadan....
Tamda 6 senedir.....

Bir arkadaş sormuş ya çocuğunuza bakıcı mı bakıyor diye....
Evet arkadaşım maalesef 3 aylıkken bakıcıya bıraktım, 2.5 yaşına kadar şimdide kreşe gidiyor. Maddi imkanım olsa 2 yıl kendim bakardım enazından, ama olmadı neyapalım. Oğlumun kreşi yazın tatil olduğunda bakıcımızında ayağı sakatlandığında oğlumda birlikte araziye göreve gittim. Arabada uyudu çoğu zaman oğlum. Annem de gelemedi kendince sebeplerden....
E şimdi ben anneme küseyim mi tavır mı yapayım??? Onun da kendine göre bir düzeni var. Kimseye güvenipte yapmadık çocuğumuzu paşa paşa da bakıyoruz.
Konu sahibi arkadaşın annesinin çocuğuna bakmak istemesini normal buluyorum benim kabbulenemediğim hayır. Cevabını alınca annesine sırt dönmesi

Tamam gerçekten anlıyorum şu an neler düşündüğünü neden kızgın olduğunu. Ama beklentiye girmezsek hiç kendimizi üzmeyiz. Bu durumda sorumluluk almak istemeyen annen ve sen hala bir şeyleri değiştirebilir miyim diye uğraşıyosun. Anneni zorlama buna. Aranız bozulmasın. İkna edersin sen baban bi şekilde kandırırsınız bakar 1,5 yıl. Ama annen de mutsuz olur sizi de mutsuz eder. Bencillik deme buna. Annen bu sorumluluğu almak istemiyor ve buna hakkı var...

Son düzenleme:
Hem çocuk 6 aylıkmış, 2 yıl ücretsiz izin alsa olur 2,5 yaşına...
Annesine deseki 6 ay kendi evinde bakar mısın belki kadıncağız da gönüllüce evet diyecek. Ama 1,5 yıl her sabah bize gel her akşam git diyorlar. 3 yaşında da kreşe başlar kuzucuk.
Ne yardan geçiyorlar ne de serden......

Son düzenleme:

evet öyle, anneniz çok rahat bir insan anlaşılan ve siz ondan rahatını bozup çocuğunuza bakmasını bekleyerek büyük bir beklenti içine giriyorsunuz veya bişeyleri bu şekilde telafi etmesini. Yapacak bişey yok anneniz, kabulleneceksiniz.

Bunları yaşamış bırının benı daha ıyı anlayabılmesını beklerdım
Hemen cocugumuzu kımseye guvenıpte yapmadık vurgusu felan
Yaşadıklarınıza da bakınca sanki çok zorluk çekmiş bazı insanlarda oluşan ben yaşadım herkes yaşasın gıbı acımasız bir psikoloji var

zorunlu değil tabiki ama normal olanın (bana göre) bakmak için gönüllü olması olduğunu düşünüyorum...ama bakmıyorsa da kendisi bilir...ben de biraz kırılırdım sanırım ama ipler kopma noktasına gelmezdi tabi... torun çok başka bişeymiş (annem ve babamın deyişine göre babam hep evlat sermaye torun kar der) bakmaması garip gelirdi ve o yüzden kırılırdım sanırım...

Ih Ih, Hala olmadığını düşünüyorm, konudan baya bi kopuk :44:

bade nin bunu söyleme sebebi bir diğer arkadaşımız elalemin oğlunun çocuğuna neden baksın gibi bir laf etti onun için söylüyor,tam hatırlamıyorum geriye tekrar bakmadım öyle bişeydi galiba ,ona istinaden söyledi.

Şimdi ben konudan çekilmeye karar veriyorum artık.
Şu mesajdan sonra şunu da söylemek varken: Hadi çocuğu olmayanlar anlamıyo da konuşuyodu, çocuğu olanlardan da bunu söyleyen varsa bi düşüneyim hakikaten ya?

Fikir istemişsiniz ama anladığım kadarıyla fikriniz zaten belli, çocuk sahibi olup size paralel olmayan bi yorumda bile anlaşılmak istiyosunuz. En azından kendi adıma ben sizi de anladım, kırılmanıza üzülmenize hak verdim ama belki sizin de artık farketmeniz gereken bşyler vardır ?

Onca şeyden çıkardığınız şu mu: "sanki çok zorluk çekmiş bazı insanlarda oluşan ben yaşadım herkes yaşasın gıbı acımasız bir psikoloji var"

Bunlar da olabilicekken : Yani yazılanlardan çıkıcak bariz bir "işte kendince sebeplerden ötürü toruna bakmak istemeyen bir anneanne daha çıktı" demek ki olabilirmiş ve destek almadan çocuğunu büyüten bir anne "bu da olurmuş".

Tekrar ediyorum ben sizin kırılmanızı içerlenizi anlıyorum ama fikirleriniz o kadar sabit ki sanıyorum ağzımızla kuş tutsak biraz da olsun annenize yaklaşmnızı sağlayamicaz.

Son düzenleme:
Herkes farklı canım... Benim annemde bebek yap ben bakıyım bebeğini gözüm görüp elim tutarken diyor... Ama annene hak vermen lazım sizi bakmış büyütmüş belli bir yaşa getirip yuvanızı kurmuş vs... Belli bir yaştan sonra bebek sorumluluğu almak onunla ilgilenmek zor anneniz için hemde artık rahata ermek istiyor belli ki haklı da... Bakmak zorunda değil insan annesine bunun için kırılır ve bu sebepten görüşmek istemez mi hak vermeniz lazım.. Bebeğinizi kimseye güvenmeden beklentiniz olmadan kendi imkanlarınız dahilinde bir bakıcı bulup baktırın

İnanın öyle değil
Ben yazılanları okuyunca aslında tepkimin aşırıya kaçtığını görmüş oldum
Yorum yazan herkese teşekkürler ama
Sürekli çocugunu annene mi guvenıp yaptım lafı bence artık acımasızca
Sınuçta çalışan bi anneyim ve illakı birileri bakıcı. Kreş akraba bîrisi bakacak bu çocuğa

bence hiç minnet etmeyin.
benim kayınvalidem de çok hevesliydi,ölüp bitiyordu kızıma bakmak için.
19 aylık olana kadar ben baktım.sonra 8-9 ay kadar kv baktı.
birkaç ay da annem(annem başka şehirde)
bu yıl baktım mırın kırın ediyor,bakmam demiyor ama gönlü de yok çok belli.
2,5 yaşında verdim kreşe.herkesin kafası rahat şimdi.
bence bir bakıcı bulup evde baktırın.

Bak ben sadece şunu söylemek istiyorum. Sana katılan olduğu gibi, anneanne mecbur değil diyen de tonlarca insan olduğuna göre annenizi biraz anlayabilirsiniz. Yani bşy ya ak ya kara değildir. Ya tamamen siz haklınız ya da anneniz!! HAYIR tabi ki.Ben sizin zor durumda olduğunuzu anlıyorum, keşke gönlünüzce de olsa (ki ben de ilerleyen dönemde farklı olabileceğini düşünüyorum) ama annenizi de anlıyorum o da haksız değil kendince. Herşeye tamam diyorum da şu"annemi görmek istemiyorum, kopma noktası" fln.. Anneniz bu kadar mı sapına kadar haksız? Bu kadar mı kötü bi anne? Yapmayın ne olur. İki taraf da haklı, siz bunu talep etmekte, "hayır" cevabı alınca da kırılmakta haklısınız ama ona bunu diretmeye, onu "mecbur" görmeye hakkınız yok. Dilerim annenizin fikri değişir yumuşar ama olmazsa da onu anlamaya çalışmanızı tavsiye ederim. Yarın birgün sıra size geldiğinde annenizle aynı hissederseniz (ki siz de onun nasıl hissettiği bilmeseniz), annenizi kırdığınız günler için çok canınız yanar. Bol şans diliyorum, Allah yavrunuzu size bağışlasın, o minik meleği de annesiz babasız bırakmasın!

benzer bir durumu bende yaşadım.annem bakıcıyla birlikte 1 yıl baktı sayılır ama neler yaşadım neler annemi tanıyamaz oldum.bakıcımız değil ama annem çok zorladı beni.ertesi sene hemen yeni bir bakıcı buldum ve anneme de yoruluyorsun gelmene gerek yok dedim şükür ki bakıcımız harika bi kadındı.şimdi yine hamileyim ve işe başlayınca bebeğime de eski bakıcım baksın istiyorum.annem ben bakarım diyor ama istemiyorum çünkü o güzelim anne-kız ilşkimiz mahvolmak üzereydi.ve gerçekten 50 yaşındaki annemi yormak da istemiyorum buna hakkım yok.hayatından çalmak gibi geliyor bana.

şimdi sana annenin fadakarlık yapmaması zor geliyor ama inan onun içinde 1,5 sene çok önemli..bütün hayatından geri kalacak bunca yıl sizleri yetiştirmiş bir de gerçekten kaç yıl,kaç ay olursa olsun çocuklarmıza bakmak zorunda değiller.benim annemde 50 yaşında ama onlardan bunu istemeye hakkımız yok.ben böyle düşünüyorum.onların görevi kendi çocuklarını büyütmek,yetiştirmek torunlarını değil.artık bakmak değil sevmek zamanları çünkü.1,5 yıl evet istese bakabilrdi ama istemediğini belli etmiş.bu yüzden annen ile ipleri koparırsan ayıp etmiş olursun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…