Annemle ipler kopma noktasinda...

Evet bakmak zorunda. Eger ben anneyım anne anneyım dıyorsa öyle.
Anne anneye neden anne dıyoruz o zaman ? Ne anlamı kalıyor soyler mısınız ?
Kız haklı guvenemıyor cocugunu bırakmaya kımseye e mecbur bırakmak zorunda ona en ıyı benım annem bakar korur kollar dıyor.
Ama anne de boyle yaptımmı ınsan bır duraksıyor.
Annesının bır saglık problemı yok neden keyfınden kafası kaldırmıyormuş. Bunlar bahanedır.
Sen bıraksana onu ben cevremde evde duramayan kadını sırf anne anne oldugu ıcın eve kapanıp herseyden vazgectıgını gordum cunku bakmak zorunda idi yoksa cocuk heba olacaktı.
Hadı bır bakıcı tutsun veya krese versin. Cocugun basına bırsey gelse nasıl vıcdanı rahat olacak ?
Bencılce dusunme kavramını bır kere daha gozden gecır bence.
Eger saglık problemı olsaydı, kaldıramayacak durumda olsaydı ve yıne ben bakmak zorunda deseydım evet bencıl olurdum ama değilim kusura bakmayacaksınız.
Cevremdeki anneanneler ya kızları cok bencıl oldugu ıcın torunlarına bakıyorlar, ya da gercekten sevdıkleri için. Önce bır onu sorgulayın.

bi kere şunu ayırt edin toruna bakmak ya da bakmamak onu sevmek ya da sevmemekle ilgili değildir.benim de yeğenim var, 23 yaşımdayım.onu çok seviyorum.ama mızmızlanmaya ağlamaya başladığı an nevrim dönüyo kaçıp gidiyorum kaldıramıyorum.yapı meselesi yani bu onu sevmediğim anlamına gelmez ki bunalıyorum o seslerden.bakıcıya ya da kreşe verildiğinde çocuğun başına bişey gelmesi annesinin suçu mu olacak?çocuğun kafasına kreşteki lavabo düşüyor çocuk kör oluyor geçen öyle bi haber vardı.e bunun annesinin evinde olmayacağının bi garantisi mi var?bakıcıya kreşe veren insanların canı yok mu?bu çocukların hepsinin başına bişeyler mi geliyor?neden heba olsun ki anlamadım.ayrıca adı üstünde "fedakarlık" denen şey mecbur olmadığı halde kendinden feda eden demektir.ben de etrafımda çok görüyorum torununa bakan insan ama bakmayan da var.he baksa kötü mü çok iyi olur tabi ama çocuğun annesi babasından başka hayattaki hiçkimse çocuğa bakmak zorunda değildir ne dini ne kanuni olarak bi mecburiyeti yoktur.

Sen bosver kayınvalıden bakıyorsa eger ona baktır bakmıyorsa da guvendıgın bır dadı tut veyahut krese ver. Hadı bunu dıyorum kreşlerde pahalı zaten ev kredısı oduyormussunuz. Dadıya verılen kreşe verılen para bosa gıdecek daha cok bunalıma sokacak sımdı sizi. O zaman annenın bır anne olarak ıcı rahat olacak mı cok merak edıyorum inan. Yanı annen kusura bakma bu kadar yuklenıyorum ama sımdı senın yerıne kendımı koydum yani

ben hatayı sizde buldum..

siz babanızla kendi kafanıza planlar yapacağınıza annenizi alıp karşılıklı niye konuşmadınız?

anne ben biliyorsun 1,5 yaşından sonra işe başlayacağım sen bakar mısın? niye demediniz.

Arkadaslar lutfen beni rahatlatin biraz jonu annem ve bebegimle ilgili
Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Benim 6 aylik bi bebegim var. Kendim kamuda calisiyorum.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Yani arada 1,5 sene gibi bir biosluk kaliyor.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Halamda iyi sonrada krese ver dedi.
Anladim ki bunu ona annem soyletti.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.
Lutfen bana bi akil verin de biraz rahatlayyim.

bakıcıya para ver annenle uğraş yani diyeceğim gönülsüz biri size sorun çıkarır ve evinin huzuru kaçar.onun yer,ne 1,5 yaşında kreşe ver.emin ol çok rahat edersin.ben vermediğime çok pişmanım.

Son düzenleme:
bi kere şunu ayırt edin toruna bakmak ya da bakmamak onu sevmek ya da sevmemekle ilgili değildir.benim de yeğenim var, 23 yaşımdayım.onu çok seviyorum.ama mızmızlanmaya ağlamaya başladığı an nevrim dönüyo kaçıp gidiyorum kaldıramıyorum.yapı meselesi yani bu onu sevmediğim anlamına gelmez ki bunalıyorum o seslerden.bakıcıya ya da kreşe verildiğinde çocuğun başına bişey gelmesi annesinin suçu mu olacak?çocuğun kafasına kreşteki lavabo düşüyor çocuk kör oluyor geçen öyle bi haber vardı.e bunun annesinin evinde olmayacağının bi garantisi mi var?bakıcıya kreşe veren insanların canı yok mu?bu çocukların hepsinin başına bişeyler mi geliyor?neden heba olsun ki anlamadım.ayrıca adı üstünde "fedakarlık" denen şey mecbur olmadığı halde kendinden feda eden demektir.ben de etrafımda çok görüyorum torununa bakan insan ama bakmayan da var.he baksa kötü mü çok iyi olur tabi ama çocuğun annesi babasından başka hayattaki hiçkimse çocuğa bakmak zorunda değildir ne dini ne kanuni olarak bi mecburiyeti yoktur.

Ben bunların ayrımını cok ıyı yapabılıyorum merak etmeyın.
Cunku ben yuksek sese aglamaya zerre kadar gelemeyen bır kızım.
Benım cok sevdıgım bır arkadasımın bebegıne gun ıcınde baktım 1 sene neden cunku arkadaslık boyle bır fedakarlık gerektırıyorsa kaldı ki o anne anne yanı torunu . Ama sevgi bir takım fedakarlıklar gerektırır.

Bunlar olmadan uzaktan amanda aman benım torunum demek cok kolay.
Anlatmak ıstedıgım saglıgı sıhhatı yerındeyken cocuga bakmak ıstememesı keyfını dusunmesı kreşte basına bırsey gelırse evet anne annenın vıcdanını sorgulatması gerektıren bırsey.

Zaten bu işler dinle olmaz dine gore hareket etmıyoruz zaten dıne gore vıcdanımızıda sorgulamıyoruz kanunla dınle alakası yok. Dınde cok yerı olupta yapmadıgımız seyler var herseyı kıtabına uyduracaksak. Vıcdanımız sevgımız kanunla ölçülmez.

Dedıgım gıbı sevgı, vıcdan meselesi yapacak bırsey yok.

Arkadaslar lutfen beni rahatlatin biraz jonu annem ve bebegimle ilgili
Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Benim 6 aylik bi bebegim var. Kendim kamuda calisiyorum.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Yani arada 1,5 sene gibi bir biosluk kaliyor.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Halamda iyi sonrada krese ver dedi.
Anladim ki bunu ona annem soyletti.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.
Lutfen bana bi akil verin de biraz rahatlayyim.
şu bakmak zorunda değili anlamıyorum ya o onun torunu canının canı bakmak zorunda çünkü o kimse değil sizin anneniz he bakar bi süre bunalır bi kaç gün ara verir dinlenir ayrı kaldı ki ev almışsınız annezin demesi gerekiyo ben bakarım sen borcunu bitir die gaz verme olarak algılamayın ama benim annem yapsa aynısını bende kırılırım anne böyle yaparsa el ne yapmaz

Sen bosver kayınvalıden bakıyorsa eger ona baktır bakmıyorsa da guvendıgın bır dadı tut veyahut krese ver. Hadı bunu dıyorum kreşlerde pahalı zaten ev kredısı oduyormussunuz. Dadıya verılen kreşe verılen para bosa gıdecek daha cok bunalıma sokacak sımdı sizi. O zaman annenın bır anne olarak ıcı rahat olacak mı cok merak edıyorum inan. Yanı annen kusura bakma bu kadar yuklenıyorum ama sımdı senın yerıne kendımı koydum yani

arkadaş yazdı zaten kayınvalidem kızının çocuklarına bakıyor diye..bakamaz kayınvalidesi..

en temizi çocuk için bir bakıcı tutmak..kimseye kırımadan ,dökülmeden..daha zorlamanın bir manası var mı anlamayorum..ben bakmayabilir diye düşünüyorum..annenizi sorgulamamakta fayda var .yazık kadın ses çıkarmıyor işte..seni kırmamak için bakamam bile demiyor aslında..cadı bir kadın olsaydı söylerdi zaten..belli ki söylemeye çekiniyor..söyleyemiyor..sen anlayacağını anladın işte zorlama artık..kendini de üzme..

bir bakıcı tutarsınız..bakıcı işini düzgün yapıyor mu diye anneniz babanız arada sırada uğrar bakar..bazen 2-3 saat yanlarında kalırlar ..sonra kalkar evlerine giderler....

ben hatayı sizde buldum..

siz babanızla kendi kafanıza planlar yapacağınıza annenizi alıp karşılıklı niye konuşmadınız?

anne ben biliyorsun 1,5 yaşından sonra işe başlayacağım sen bakar mısın? niye demediniz.

bu plani ben yapmadim ben hic plan yapmadim sadece kendim mumkun oldugunca en uzun bakmak icin caba gosterdim
Ben hamileyken eltim bi arkadasinin bakicisindan bahsetti
Cok iyi birisi birakacak simdi cocugu istersen sana ayarlayakim dedi
Annem aynen su ifadelerle bizim cocugumuza ne karisiyor o biz bakariz dedi
Simdi babam ayni plani savunuyor o ise tavrini degistirdi

bakmak zorunda değil anneniz.. o yaşlarda insanın kendine hayrı kalmıyor ki birde bebeğe nasıl bakacak Allah aşkına biraz kendinizi onların yerine koyun lütfen..
benimde ikizlerim var ama hiç bir zaman anneme gel bak demedim üstelik hem çalışıyorum hemde yalnızım kimsem yok burda ona rağmen gel bak diyemem...
herkesin kendi işi gücü planları var..
bakıcı tutun en güzeli 1.5 yıl dişinizi sıkın yapacak bir şey yok bence...
annenize de kırılıp üzülmeyin...

zorunda mı / zorunda değil mi ?

bunlar kişiye göre değişir. Etrafta çok anne var daha kızı bekarken bana güvenerek çocuk doğurmasın diyen.:ssz: diyemez mi ? der.
kadın zaten kendi evlatlarını büyütmüş ,okutmuş ,ev-bark sahibi yapmış. İstemezse bakmaz... Kimse de neden diyemez?
onun hayatı yok mu ?

hele hele çalışan bir anne ise..o kadının vücut yorgunluğu yok mu ?

gençliği vardiyalar arası koşturmakla ,ev işleriyle ve çocuklarının sorumluluklarıyla geçmiş biri...yani zamanında hayatını yaşayamamış biri..

tam hayatını ikinci baharını yaşayacak derken kimse onu zorunlu kılamaz.:19:

Artık onunla görüşmek istemiyorum lafa bak hizaya gel. Sanki bakmak zorunda çocuk bakmayı kolay bir meziyetmi zannediyorsun ,birbuçuk yaşına kadar bak da görelim kolaymıymış. Millet hazır çocuğun peşinde büyütsünler elime versinler. Annemde bakıyor kıymetimi var haftada birgün çocuklarını ya görmeye geliyolar ya gelmiyolar iyice rahatlığa alıştılar birde gelip evimize bize surat yapıyorlar. iyilik yaramıyor. Bakıcılık yapmadığı için çocuğuna, görüşme annenle aferin. işin bitti annenle nede olsa büyüttü ayakların üzerinde duruyorsun artık ona ihtiyacın yok.

Arkadaşlar konu sahibi arkadaşa fazla yükleniliyor bence.
o zaten bakmak zorunda olmadığının farkında.
arkadaşımız bir takım sebeplerden çocuk sahibi olmayı ertelediğinide yazmış. Şimdi şartları olgunlaşmış ve bu işe girmiş. Bu süreçtede ailesinden sen yap biz bakarız sözünü almış. Şu anda bir fedekarlık yapılmadığı için değil verilen sözün tutulmadığı için kırılmış arkadaşımız.
tabiki zorla baktıramaz su saatten sonra alternatif bişeyler düşünecektir. ama annesi baksa içi rahat eder gözü arkada kalmazdı.
bu devirde biliyorsunuz ki tek kişinin maaşıyla geçim olmuyor. çalışmak zorunda insanlar yoksa kim bebeğini bırakıp işe gitmek isterki.

O yaşta dedğiniz kadın 49 yasında sankı 65 yasındakı kadından bahsedıyoruz yapmayın Allah askına. Gayet dınc ben yasının bu kadar genc oldugunu bıle bılmıyordum sımdı okurken farkettım. Kim ne derse desın zorla baktıramaz evet. Saglıgı el vermıyorsa zorlamayamaz evet. Ama herseyı yerınde keyfı bakmıyorsa ben bu ısın ıcınde cokta ılımlı bır yaklasım aramam kımse kusura bakmasın.

Sen kreşe ver en son care canım. Dogru o nıye bakacakmış ki o kım yanı anane el sonucta bakmak zorunda değil (!)

siz annenizin hakkını nasıl ödeyeceğinizi düşünün de sonra çocuğuma bakmadı diye ipleri koparacağım diyin.
yazık ya insanın evladına verdiği emek de boşmuş demek ki. baksana işine gelmeyince annemle bozuşacağım diyebiliyor.
sizden ne hayır görüyor ki birde torunundan görsün...

nerden biliyorsunuz 49 yaşında dinç olduğunu?

hayat herkese eşit davranmıyor ne yazık ki..

ayrıca çocuk bakmak da kolay birşey değil..

bence konu sahibi sen annenle kız kıza bir konuş :16: anne zamanında böyle böyle dedin şimdi ne düşünüyorsun sessiz kalıyorsun de.

Canım neredeyse aynı sorunları paylaşıyor gibiyiz benim annem de 59 yaşında 5 yıldır ablamın oğluna bakıyor benim oğlum da 13 aylık 4 sokak var aramızda ama çalışmak istersen bana güvenme diye açık açık ta söyledi maalesef..

Yoruldu 5 senedir haklı ama insan bekliyor işte bizde tek maaşa kaldık kayınvalidem teklif etti istersen ben işten çıkarım bakarım diye ama kimsenin benim için işten çıkmasını istemiyorum,hem o emekli olmak istiyor ben ödeyemem ki onun sigortasını...
Allahım bizlere sağlık,güç kuvvet versin de bakalım yeter ki bebişlerimize..

Artık onunla görüşmek istemiyorum lafa bak hizaya gel. Sanki bakmak zorunda çocuk bakmayı kolay bir meziyetmi zannediyorsun ,birbuçuk yaşına kadar bak da görelim kolaymıymış. Millet hazır çocuğun peşinde büyütsünler elime versinler. Annemde bakıyor kıymetimi var haftada birgün çocuklarını ya görmeye geliyolar ya gelmiyolar iyice rahatlığa alıştılar birde gelip evimize bize surat yapıyorlar. iyilik yaramıyor. Bakıcılık yapmadığı için çocuğuna, görüşme annenle aferin. işin bitti annenle nede olsa büyüttü ayakların üzerinde duruyorsun artık ona ihtiyacın yok.

Bu kadar yargilamak hos degil
Siz zannediyosunuz ki ben sorumluluktan kacip isleri anneme yikmaya calisiyorum
Haklisiniz benim de ole arkadaslarim 3. ayda ben sikildim cocuk bakmaktan annesine birakip ise donen
Annem cocugu bana verirken eli titriyor ben iyi bakamiyorum korkuyor diyen arkadasim var benim
Ama ben sezeryanla dogum yaptum hastanede cocugumun altini kendim degistirdim
Annem yanimda 10 gun kaldi yine temizlikci geldi isleri yapti o sadece manevi destek oldu
10. gun kalktim yemegimi kendim yaptim
cocuguma da kayinvalidemin dedigini soyleyim keske benim kizda seninkinin yarisi kadar cocuklarina baksa diyor
yani sorumluluk farkli destek beklemek farkli
her yardim isteyeni tembel diye yargilamayin lutfeb

siz annenizin hakkını nasıl ödeyeceğinizi düşünün de sonra çocuğuma bakmadı diye ipleri koparacağım diyin.
yazık ya insanın evladına verdiği emek de boşmuş demek ki. baksana işine gelmeyince annemle bozuşacağım diyebiliyor.
sizden ne hayır görüyor ki birde torunundan görsün...

Nasıl bır konusma tarzı bu nasıl bır ters anlayıs. Kız annem tü kaka dememıs ki hemen onun kişiliğini yargılayabılıyorsunuz. Bu kadınlar kulubunde konu sahıbıne yardımda yuklenmek moda mı oldu . Iyı okuyun bozusacagım demıyor kız zaten ılımlı yaklasıyor. Bir de ustune sızden ne hayır gormus kı torunundan gorsun demıssınız lafa bak torunu da at bır köşeye kızı da at oh ne guzel.

O yaşta dedğiniz kadın 49 yasında sankı 65 yasındakı kadından bahsedıyoruz yapmayın Allah askına. Gayet dınc ben yasının bu kadar genc oldugunu bıle bılmıyordum sımdı okurken farkettım. Kim ne derse desın zorla baktıramaz evet. Saglıgı el vermıyorsa zorlamayamaz evet. Ama herseyı yerınde keyfı bakmıyorsa ben bu ısın ıcınde cokta ılımlı bır yaklasım aramam kımse kusura bakmasın.

Sen kreşe ver en son care canım. Dogru o nıye bakacakmış ki o kım yanı anane el sonucta bakmak zorunda değil (!)
yani ben bu işin içinde çok ta ılımlı bir yaklaşım aramam derken ne demek istediniz...

annesi düşmanı mı oldu şimdi..yok artık..ne kolay silip attınız anneyi..anne olmak kolay mı..çocuğunu büyütürken gece uyumaz ,çocuk hasta olur ,ateşlenir anne gözünü kırpmaz.çocuğuna bir zarar gelecek mi diye diken üstünde bekler yıllar boyu..onu kollar , korur ,merak eder....şikayet etmez..saçını süpürge eder..veeeeee böyle bir olay sonunda çocuğu annesini düşman ilan eder..pessssssssss

Son düzenleme:
Arkadaşlar konu sahibi arkadaşa fazla yükleniliyor bence.
o zaten bakmak zorunda olmadığının farkında.
arkadaşımız bir takım sebeplerden çocuk sahibi olmayı ertelediğinide yazmış. Şimdi şartları olgunlaşmış ve bu işe girmiş. Bu süreçtede ailesinden sen yap biz bakarız sözünü almış. Şu anda bir fedekarlık yapılmadığı için değil verilen sözün tutulmadığı için kırılmış arkadaşımız.
tabiki zorla baktıramaz su saatten sonra alternatif bişeyler düşünecektir. ama annesi baksa içi rahat eder gözü arkada kalmazdı.
bu devirde biliyorsunuz ki tek kişinin maaşıyla geçim olmuyor. çalışmak zorunda insanlar yoksa kim bebeğini bırakıp işe gitmek isterki.

Cok saolun tabi ki zorla bakmayacaklar ama yardim beklemek farkli
Benim cok guzel bi isim var calismak istiyorum 1,5 sene yardim beklemek cok muydu buna kiriliyorum sadece

Back
X