- 15 Temmuz 2013
- 1.028
- 307
- 118
Evet bakmak zorunda. Eger ben anneyım anne anneyım dıyorsa öyle.
Anne anneye neden anne dıyoruz o zaman ? Ne anlamı kalıyor soyler mısınız ?
Kız haklı guvenemıyor cocugunu bırakmaya kımseye e mecbur bırakmak zorunda ona en ıyı benım annem bakar korur kollar dıyor.
Ama anne de boyle yaptımmı ınsan bır duraksıyor.
Annesının bır saglık problemı yok neden keyfınden kafası kaldırmıyormuş. Bunlar bahanedır.
Sen bıraksana onu ben cevremde evde duramayan kadını sırf anne anne oldugu ıcın eve kapanıp herseyden vazgectıgını gordum cunku bakmak zorunda idi yoksa cocuk heba olacaktı.
Hadı bır bakıcı tutsun veya krese versin. Cocugun basına bırsey gelse nasıl vıcdanı rahat olacak ?
Bencılce dusunme kavramını bır kere daha gozden gecır bence.
Eger saglık problemı olsaydı, kaldıramayacak durumda olsaydı ve yıne ben bakmak zorunda deseydım evet bencıl olurdum ama değilim kusura bakmayacaksınız.
Cevremdeki anneanneler ya kızları cok bencıl oldugu ıcın torunlarına bakıyorlar, ya da gercekten sevdıkleri için. Önce bır onu sorgulayın.
bi kere şunu ayırt edin toruna bakmak ya da bakmamak onu sevmek ya da sevmemekle ilgili değildir.benim de yeğenim var, 23 yaşımdayım.onu çok seviyorum.ama mızmızlanmaya ağlamaya başladığı an nevrim dönüyo kaçıp gidiyorum kaldıramıyorum.yapı meselesi yani bu onu sevmediğim anlamına gelmez ki bunalıyorum o seslerden.bakıcıya ya da kreşe verildiğinde çocuğun başına bişey gelmesi annesinin suçu mu olacak?çocuğun kafasına kreşteki lavabo düşüyor çocuk kör oluyor geçen öyle bi haber vardı.e bunun annesinin evinde olmayacağının bi garantisi mi var?bakıcıya kreşe veren insanların canı yok mu?bu çocukların hepsinin başına bişeyler mi geliyor?neden heba olsun ki anlamadım.ayrıca adı üstünde "fedakarlık" denen şey mecbur olmadığı halde kendinden feda eden demektir.ben de etrafımda çok görüyorum torununa bakan insan ama bakmayan da var.he baksa kötü mü çok iyi olur tabi ama çocuğun annesi babasından başka hayattaki hiçkimse çocuğa bakmak zorunda değildir ne dini ne kanuni olarak bi mecburiyeti yoktur.