Annemle tartıştık bana kızıyor ama haklı değil miyim?

BEsma_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2025
84
6
1
18
Annemin gözü sorunlu, ameliyat oldu düzelmedi. Yarın yine olacak. Ağlamaya başladım bana kızıyor, bıktım dedim artık. Çünkü dayanamıyorum onu suçladığımı düşünüyor ama ben hayata kızıyorum. Hep bir sorunumuz var. Babam kötü, annem hasta, abim farklı bir kafada hep sorunları düşünmekten başka bir şey yapmadım. Daha 16 yaşındayım ben de çocuk olmak istiyorum. Annem sadece beni istiyor ameliyata ve şimdi ona kızdığımı düşündüğü için sen de gelme benim bir kızım olduğunu sanıyordum diyor. Ben bıktım artık yaa, onun hatalığını kafaya takmaktan öldüm ama şimdi başka anlıyor. Sadece mutlu olmak istiyorum, ben kötü bir şey mi dedim? Gelirken onca iyi misin dedim çok iyiyim dedi eve gelince neden söylüyor ama ona da kızdı

Şöyle düşün hastalığını kafana takıyorsun çünkü onu çok seviyorsun, ama kafana takıp da problem haline getirmen ona yardımcı olmuyor ki bilakis negatifliğin sıkıntı veriyordur kadına bu zor zamanında. Farkında olmayabilirsin ama bu hareketlerin asla annene yardımcı olmuyordur. Şimdi bu kritik dönemde birazcık dişini sık bence en azından annen için canım, sonra bunalıma gireceksen yine girersin.

Bu anlarda geçecek kalpte kapanmayan yaralar açmayın.Önceliğiniz annenizin tedavisi olsun sonra içinde bulunduğunuz şartları iyice idrak edin ve okumaktan başka çareniz olmadığını görün......

Gidip özür dile annenden canım, ben sana kızmadım annecim tabiki ameliyatta yanında olurum de. Emin ol o da üzülüyordur sen sürekli sorunlarla uğraşmak zorunda kaldığın için ama elinden birşey gelmiyordur. Daha fazla üzme kadıncağızı ameliyat zamanı. Ama sen haklısın kolay değil yaşadıkların. Umarım biran önce herşey yoluna girer.

Anlıyorum yük ağır gelmiş ama hasta insana ameliyat öncesi moral verilir, yanında ağlanmaz. Her şey geçiyor, yenileri geliyor. Hayat böyle biraz. Bir iyi bir kötü.

Ergensin ve her şeyi farklı algıladığın depresif bir dönemindesin.
Annene sarılıp “ameliyat güzel geçsin de şu sağlam gözlerinle gezelim” gibi şeyler söyleyin moral verin.
Babanız neden kötü? Ne yapar mesela?

Ben de anneme böyle bir konuda sitem ettim sonra öyle bir hastalandım ki aylardır annem bana baktı. Büyük konuşmamak lazım, kalp kırmamalıyız. Allah sınıyor gerçekten.

Sen her şey üst üste gelmiş de dolup ağlamışsın, annen onun yüzünden ağladığını sanmış.
Anne kız arasında olur böyle yanlış anlaşılmalar.
Git öp barışın.

Hastalığın iş çıkarıp duruyor ben bunlarla niye ugraşıyorum demişsin özetle. Bence de kırıcı

Sanırım babanız ameliyat ve annenizin rahatsızlıklar konusunda destek olmuyor, hep siz yanındasınız, bu da size ağır gelmiş doğal olarak, bu sorumluluklar için yaşınız küçük ama sabretmeniz gerekiyor bu süreçte, annenize anlık bir şey olduğunu söyleyin, o da büyük alınganlıklar yapmasın, gergin olunca ikinizde daha mutsuz olursunuz ve tabii sonrasında pişmanlıklar yaşanır, annenizde de şimdi eşinden ve abinizden destek görmemek hayal kırıklığı yaratıyordur ve bütün beklentisi size yönelmiştir, zorlanmanız çok doğal ama bu süreç geçecek, pişman olmadan geçmesi en iyisi. Size kolaylıklar dilerim ve dertlerinizin en kısa zamanda bitmesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…