Doktor kontrolleri var ve doktoru çok uzakta. Çok ağrılı bir ameliyat süreci oldu, dizlerine protez takıldı. Ona da çok iyi bakım şart. Zaten ameliyatlı haliyle on günlüğüne sırf oğlumu görmeye geldi ve acılar içinde kaldı kadın. Yani kalabilseydi kalırdı.Keske kayınvalidenizi cagırsatdınız, birbirinize destek olurdunuz. Gecmiş olsun bu arada. Simdi herkes diyecek ki bakmak zorunda değil evet asla değil ama adil davranılmak zorunda evlatlar arasında.
Çocuğu var, çalışıyor. Ondan beklentim yok, çocuğuyla ilgilensin yeter. Sadece bir aylığına gelebilirlerdi, gelmek istemediler. Gelmemeleri için bir sebep bile yok. Zaten ona kırılıyorum.tamam bakmak zorunda değil diyenler olacak ama
bu elzem bir durum
gelip idare edebilirdi kırılmakta haklısınız
eşi vefat eden ablanızı çağırın diyeceğim ama onun da çocuğu vardır belki
Allah yardımcınız olsun
Aynen mecburiyetten görüşüyorlardı ve ben de mecburiyetlerine son verdim.Normalde bakmak zorunda değil derim ama insanın kendi çocuğu zor durumda olur da nasıl hiçbir tepki vermez anlamadım, doğudasınız yani ankara istanbul değil ki. Ben olsam ben de görüşmem anlaşılan onlar da görüşmek istemiyor zaten derim.
Hımm anladım oldukca zorlu bir dönem. Kendi aileniz için de birsey diyemem durumu kabullenmekten Baska care yok gbi.Doktor kontrolleri var ve doktoru çok uzakta. Çok ağrılı bir ameliyat süreci oldu, dizlerine protez takıldı. Ona da çok iyi bakım şart. Zaten ameliyatlı haliyle on günlüğüne sırf oğlumu görmeye geldi ve acılar içinde kaldı kadın. Yani kalabilseydi kalırdı.
Oğlum 2 yaşında, daha 1 saat bile bakmadılar. Dedim ya anneanne-dede bilmiyor çocuk. Daha neler neler var buraya yazmıyorum bile. Ama sadece bir aylığına gelebilirler değil mi ki zaten bakıcımı işten çıkarmayacaktım sadece yalnız kalmak istemedim.Aileniz torunlarına bakmak zorunda değiller ama evlatlarının arasında ayrımcılık yapan aileye ben de tavır alırdım, bu kısım çok daha üzücü. Torunlarına bakmak zorunda değiller dedim ama bu sürekli bir işse eğer... Yani kırk yılın başında, ihtiyacınız olduğunda kalkıp gelmeleri onları zorlamazdı herhalde. İnsan evlatlarının yardımına koşmak istemez mi? Normalde ister. Ama demek ki içlerinde böyle bir hissiyat yok. Bu yaştan sonra değişmeyeceklerine göre, beklentilerinizi sıfırlayıp, gerekiyorsa da görüşmeyin. Nasıl olsa varlıkları da yoklukları da aynı.
Zaten benim ailemden başka destek olmayan kimseyi görmedim. Görüşmek istemiyorum ısrarla benimle konuşmak istiyorlar. Neden ?Çok üzüldüm yaşadığın zorluklara ... arkadaşımin bakıcısı onu Mayıs ayında yarı yolda bıraktı kızın iki çocuğu vardı ve eşi şehir dışında geçici gorevdeydi.Kayinvalidesi gelmedi ,babasi çıktı geldi bir aya yakın seminer dönemine kadar iki bebek yaştaki çocuğa baktı.İnan isteyen evladının zor gününde yetişiyor ,istemeyen "kendimi hasta hissediyorum gibi , bir ay sonra doktor kontrolum var" diyip kenara çekiliyor. İçin nasıl rahat edecekse öyle yap.Umarim tez zamanda da eşinin şehrine tayin olursun.
Böyle anne babalar ihmal ettikleri evlatlarını işleri düşünce hatırlarlar. Gerçekten çok acı; bazı insanlar hiç tanımadıkları insanlara yardım etmek için kendilerini paralar, bazıları da böyle kendi doğurdukları evlatlara el uzatmaktan aciz. Hep derim; benim anne babam hayatta değil ama çok sevgi dolu insanlardı, en azından içimde hala sıcaklıklarını sevecenliklerini barındırıyorum. Ama böyle hayatta olup da o sevgi ve sıcaklığı çocuklarına verememiş bir anne babaya sahip olmak çok daha beter.Oğlum 2 yaşında, daha 1 saat bile bakmadılar. Dedim ya anneanne-dede bilmiyor çocuk. Daha neler neler var buraya yazmıyorum bile. Ama sadece bir aylığına gelebilirler değil mi ki zaten bakıcımı işten çıkarmayacaktım sadece yalnız kalmak istemedim.
Ben kabullendim, bütün kırgınlıklarım birikti ve onlarla görüşmek istemiyorum. Çok mu radikal davranıyorum, onu merak ediyorum.Hımm anladım oldukca zorlu bir dönem. Kendi aileniz için de birsey diyemem durumu kabullenmekten Baska care yok gbi.
Kesinlikle öyle. Ben artık onların ikiyüzlülüklerinden bıktım. Yine de vicdan azabı çekiyordum, rahatladım, teşekkür ederim. Annem benim aklımda ben oğluma bakıcı bulamadığım için gözyaşı dökerken, aynı anda onun da abimin tayini çıktığı için gözyaşı dökmesiyle aklımda kalacak ne yazık ki...Böyle anne babalar ihmal ettikleri evlatlarını işleri düşünce hatırlarlar. Gerçekten çok acı; bazı insanlar hiç tanımadıkları insanlara yardım etmek için kendilerini paralar, bazıları da böyle kendi doğurdukları evlatlara el uzatmaktan aciz. Hep derim; benim anne babam hayatta değil ama çok sevgi dolu insanlardı, en azından içimde hala sıcaklıklarını sevecenliklerini barındırıyorum. Ama böyle hayatta olup da o sevgi ve sıcaklığı çocuklarına verememiş bir anne babaya sahip olmak çok daha beter.
Çünkü bir zaman sonra onların sana ihtiyacı düşebilir.Zaten benim ailemden başka destek olmayan kimseyi görmedim. Görüşmek istemiyorum ısrarla benimle konuşmak istiyorlar. Neden ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?