Annemle yengemin arasında kaldık ne yapmalıyız sizce ?

Bu tarz mevzularda aslında ailenin dinamiklerine göre adım atılır, mesela bazı aileler için küfür argo gibi sıradandır örneğin benim annem için o.. bi sevgi sözcüğü bile olabilir, çok beğendiği zaman “ Kız o.. ne güzel olmuşsun der” . Annem de kardeşimin eşine öfkeli bi anında demişti bizde, biz anneme baskıyla özür dilettik çok da kızdık, annemin tarzını bilmemize rağmen dışardan gelen bi kıza böyle bişe söyleyemezdi , gelinimiz olgunluk yapıp durmadı üstünde. Benim eşimin ailesinde ses bile yükselmez böyle bi küfür edilse ölene kadar küsüp kimse diğerinin cenazesine gitmez sanırım. Kendi ailemde birbirini de yesen barışabilirsin ama eşimin ailesinde ters bi ima için bile üç ay küsülebilir.

Velhasıl gelin hanımın bi özür borcu var bana göre kayınvalide karışmayı abartmış olsa bile onların karşılığı bu küfür değil ağız alışkanlığıyla terbiyesizlik yaptı herhalde. Yine de insandır yapar diyorum genel durumu değerlendirmek lazım.

Hayir, o dediginiz sevme sekli ile bedduaya karisilik söylenen ayni sey degil.
Bir de o sacma sevme sekli bence bizim bir ust nesilde bitti.
Siz mesela, cocugunuzu böyle sever misiniz? Yada yasitiniz bir kadının boyle bir sevgi gösterisi yaptığına sahit oldunuz mu?

Seviye dibin dibini görmüş. Bu küfür olayına şahit olan var mı yoksa anneniz mi anlattı bu haliyle. Herkes sormuş konu ne diye ama açıklamayacaksınız sanırım. İki yetişkin insanın arasındaki mevzu siz karışmayın. Tavır koymalı mısınız bilemiyorum, olayın bütününden bağımsız bir cevap veremiyorum. Mesafeli olmalısınız o kesin.

Hayir, o dediginiz sevme sekli ile bedduaya karisilik söylenen ayni sey degil.
Bir de o sacma sevme sekli bence bizim bir ust nesilde bitti.
Siz mesela, cocugunuzu böyle sever misiniz? Yada yasitiniz bir kadının boyle bir sevgi gösterisi yaptığına sahit oldunuz mu?

Sizinle aynı fikirdeyim zaten farklı bişe söylemiyorum ama annemin ailesini tanısanız bu küfürler çıtır çerez. Konusahibinin gelini de belki böyle bi kültürde yetişmiştir, beddua edilince zıvanadan çıkmıştır delirmiştir. Buna anlayabiliyorum sadece.

Sorunuza gelince ben ömrümde böyle bi küfür etmedim, kız kardeşim de etmedi ama erkek kardeşim ediyor, yani hangi çocuk yetiştirilmeden nasıl etkileniyor bilemiyoruz. Bu arada yaşıtım kuzenlerimden böyle çocuklarını seven var çok geniş bir sülaleyiz.

Bence hangi hakaret daha ağır diye tartmak gereksiz. İkisi de hatalı sonuçta. Başlatan da anneniz olmuş. İki taraftan birine tavır almak yerine bence ikisinin de haklı ve haksız olduğu yerleri yüzlerine söyleyin. Mesela annenize yengemin söylediği söz hoş olmamış haklısın ama sen de burnunu sokmamalıydın ve hakaret etmemeliydin ona, yengenize de annem işinize karışma ve beddua etme konularında çok haksız ama senin de ona o hakareti etmen hiç uygun olmamış gibi. Sonrasında barışılar mı küserler mi bence hiç karışmayın koca koca insanlar.

bence insanlarin damarina basip ama o da bana kufretti demek dogru degil.
Bam teli denen bir sey var yani.
Laf cok agir evet, hic bir kosulda etmemek lazim evet, ama insan her zaman o kadar bilge olamayabiliyor.

Hic kufur etmem, hayatimda bir kez insan icinde kufretmisligim var, hala utancini yasiyorum, nasil o raddeye gelebildim nasil gozum o kadar donebildi diye. O yuzden iyi niyetle soyle de dusunulebilir, belki karsi taraf kendisi de cok pisman olmus olabilir.

sizin yerinizde olsam iki yetiskinin iliskisine karismazdim.

Tabi mevzu anne olunca sizin de tarafsiz olmaniz zor, onu anliyorum. Bu durumda yenge ile iliskiler asgari duzeye cekilebilir sizin acinizdan.

Hanımlar annemle yengem tartışmışlar annemın burnunu sokması gereken konulara burnunu sokmasıyla başlıyor sıkıntı. Sonrasında tartışmaya dönüyor annem abıme hakaretler ediyor yengeme beddua ediyor falan telefonda yengemiz ise anneme karşı O.. dilenci kör gibi hakaretlerde bulunuyor. Ve bu o... kelımesı çok ağır geldı bıze henüz abıme yada yengeme herhangı bırşey demedık dusunuyoruz sızce tavrımız nasıl olmalı. Annem gelının şahsına sadece beddua edıyor. Abıme hakaret ediyor annemde hatalı bunu ona söyledik ama gelının söyledıgı de çok ağır geldı. Sızce Bu kelıme kabul edılebılır mı ? Basit mi ? Yoksa görüşmeyi tamamen bırakmalımıyız? İki çift laf söylemelimiyiz sizce ? Yoksa annemin yaklasımına karşılık hak etmıs mı ?
Karışmayın

O küfürü ettirecek kadar ne demiş anneniz? Bu önemli bir nokta, tabi ki küfürü haklı çıkarmaz ama konuyu bilmemiz lazım.
İki tarafın da bundan sonra görüşecek yüzü kalmamış zaten. Geçmiş ola.

Anneniz hem her konuya burnunu sokuyor hemde sinirlenince beddua ve hakaret ediyor. Yengenizi savunmuyorum ama annenizde az değil.

İki tarafta çok saygısız ama ilk başlatan taraf anneniz olduğu için yenge kendince haklı olabilir. Ama bu işte benim için mesela taraf olmazdı annem yani haksız da olsa ben onu tutardım sanırım 🤷🏻‍♀️

Öyle veya böyle bir kadının başka bir kadına o.. Demesi oldukça yalnis ve onur kırıcı bir davranış. Kendini böyle küçük düşürmektense telefonu kapat, iletişimi kes. Karşındaki insan beddua ediyorsa bile. Sahsen boş bedduanın kabul olacağına bile inanan biri değilim. Herkes kendi seviyesini belli eder. Çocuklarını bosandirana kadar uğraşan kvdeler tanıdığım için ama tamamen gelini suçlamak da yalnis olur. Anneniz yerini ve haddini bilmeli. Tıpkı gelin gibi. Bence iki taraf bunu beceremediği sürece görüşmesinler.

Ek not: aileden biri anneme o lafı etse saç baş birakmam. Kim olduğu fark etmez.. Tanıyan bilir. Bu iyi bir davranış mı? Tabi ki hayır. Şiddete karşıyım genel olarak. Ama o lafı yediririm yine de. Prensip meselesi

Sadece beddua etmiş derken? Bu hiç basit bir şey değil bana beddua edilse ağzıma geleni sayarım ben de. Bence bu saatten sonra karşılıklı saygı bitmiş görüşülmese daha iyi ki gelinin de sizinle görüşmek isteyeceğiniz sanmam

Konunun özeti ;
tencere dibin kara, benimki senden daha kara.
Ne kendi ailemde ne eşimin ailesinden beddua-küfür duymadığım için ben konuya yabancıyım.
Yorumları okumaya geldim.

Annenizin huyunu biliyorsunuz.
İlk bedduası yada ilk müdahalesi değildir diye düşünüyorum zira siz kızı olarak farkındasınız annenizin hatasının,bu sebeple ben yengenizin artık son raddeye gelip patladığını düşünüyorum.
Tabi ki o kelimeler kullanılmasaymış daha iyiymiş,haklı da demiyorum ama ilk olayda bu raddeye gelmediklerini düşünüyorum,evveliyatı vardır muhakkak.
Araya girmeyin,görüşmesinler bile artık bu saatten sonra yüzyüze bakamazlar.

Back
X