- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
Bu tarz mevzularda aslında ailenin dinamiklerine göre adım atılır, mesela bazı aileler için küfür argo gibi sıradandır örneğin benim annem için o.. bi sevgi sözcüğü bile olabilir, çok beğendiği zaman “ Kız o.. ne güzel olmuşsun der” . Annem de kardeşimin eşine öfkeli bi anında demişti bizde, biz anneme baskıyla özür dilettik çok da kızdık, annemin tarzını bilmemize rağmen dışardan gelen bi kıza böyle bişe söyleyemezdi , gelinimiz olgunluk yapıp durmadı üstünde. Benim eşimin ailesinde ses bile yükselmez böyle bi küfür edilse ölene kadar küsüp kimse diğerinin cenazesine gitmez sanırım. Kendi ailemde birbirini de yesen barışabilirsin ama eşimin ailesinde ters bi ima için bile üç ay küsülebilir.
Velhasıl gelin hanımın bi özür borcu var bana göre kayınvalide karışmayı abartmış olsa bile onların karşılığı bu küfür değil ağız alışkanlığıyla terbiyesizlik yaptı herhalde. Yine de insandır yapar diyorum genel durumu değerlendirmek lazım.
Hayir, o dediginiz sevme sekli ile bedduaya karisilik söylenen ayni sey degil.
Bir de o sacma sevme sekli bence bizim bir ust nesilde bitti.
Siz mesela, cocugunuzu böyle sever misiniz? Yada yasitiniz bir kadının boyle bir sevgi gösterisi yaptığına sahit oldunuz mu?