bende bunun farkındayım.. annemde babamda eşimin söylediği sözleri unutmuyorlar.Aileler unutmuyorlar maalesef hataları,
ama ablanız neden annenizle tartışıyor ki arada siz varsınız tabikide anneniz gerekirse rol yapacak.
eşimde annemde yanyana geldiklerinde çok iyi ama ayrı olunca ikisi de o bana bunu dedi, bu bana bunu dedi diye şikayetçiler.boşverin,sevmek zorunda değil.Ama ikili oynaması,sizi doldurması hoş değil elbet.Eşiniz üstüne düşeni yapsın yeter,çok samimi olsalar ne olacak ki?
eşim arayıp detaylı şekilde anlatıyor ve beni şikayet ediyor. sucum olmadığı halde.her tartışmanızı nasıl biliyor ki anneniz?
siz unutursunuz, affedersiniz ama ailenizde yarası kalır
yansıtmayın bence her tartışmanızı
bence anne ve ablanız dinlememeli gerekeni söylemeliki arayamasın eşinizde.eşim arayıp detaylı şekilde anlatıyor ve beni şikayet ediyor. sucum olmadığı halde.
eşimle konuştum, bir daha anlatmamasını söyledim.
evet, ablama da kızdım. beni tutması gerekirken eşimi doldurup haklı olarak göstermesine sinirlendim. babam var, eşim sağlık sektöründe olduğu için annem ilaç vs talep ediyor. benim ya da babamın halledemeyeceği işler genelde. eşimde her tartışmamızda başıma kalkıyor. annem sağlıkla ilgili işi olduğunda eşimi arıyor.. çok bunaldım ikisinin arasındaki gerginlikten. yan yana gelince hiç bir problem yok ama en ufak tartışmada zıtlaşıyorlar. benimde anneme kızgınlığım minnet etmesi eşime. çünkü eşim bunu dile getiriyor.ablanızı anlamak mümkün değil eşiniz sizi şikayet edip kavganızı anlattığında taraf olacağına eşinize gerekeni söyleyip bir daha onlara tartışmalarınızı anlatmamsını sağlamaları gerek bu çok çirkin.babnız yok mu?yok ve anneniz eşinizden yardım istiyorsa bu olabilir ama eşinizin bunu kullanmak olarak görmesi normal gersede sizin görmeniz normal gelmedi.annenizinde sevmesede sizin hatrınıza iyi davranması güzel bir şey ayrıca anladığım kadarıyla siz aradaki dengeyi ayarlıyamamışsınız ve hepsi yüzgöz olmuş.eşiniz anne ve ablanıza kavganızı anlatıyor,eşinizi anneniz kullanıyor eşiniz bunun lafını yapıyor.ben olsam anneme derim anne bunları istiyorsun ama eşim sürekli bununla beni eziyor onun yerine benden iste ben ona belli etmeden yaparım diyin biraz siz idareci olun ve aralarındaki mesafeyi ayarlayın bence.
annemde babamda kızdılar eşime. bizi rahatsız etmeyin, sorunlarınızı kendiniz çözün anlaşamıyorsanız ayrılın dedi babam. kimseden böyle tepki görmediği için eşim şimdi çok çekiniyor annemlere gitmeye.bence anne ve ablanız dinlememeli gerekeni söylemeliki arayamasın eşinizde.
kimse kimseye karışmasın eşinle aranda olan sizin evinizde kalır annenle olan aranızda ..hiç sevmem böyle durumları kimse kimseye birşey anlatmasın problemleri muhattapları birbiriyle halletsin ..zamanla düzelir merak etmeyinannemde babamda kızdılar eşime. bizi rahatsız etmeyin, sorunlarınızı kendiniz çözün anlaşamıyorsanız ayrılın dedi babam. kimseden böyle tepki görmediği için eşim şimdi çok çekiniyor annemlere gitmeye.
umarım düzelirkimse kimseye karışmasın eşinle aranda olan sizin evinizde kalır annenle olan aranızda ..hiç sevmem böyle durumları kimse kimseye birşey anlatmasın problemleri muhattapları birbiriyle halletsin ..zamanla düzelir merak etmeyin
düzelir canım her ailede evlilikte oluyor böyle şeyler ama iki tarafa da bu olguyu vermen gerekir kimin kimle derdi varsa onla konuşsun ve arasında kalsın atıyorum eşin rahatsız olduğu birşeyi gelsin sana söylesin bu aranızda kalsın annenin senle derdi varsa sana gelsin bunu yapabilmek lazımumarım düzelir
annem yapmıyor bunu hem sevmiyor hemde işi düşünce arıyor. bize de seviyor gibi görünüyor. en çok zoruma giden de benim ablam zaten fesattır, herşey kendi etrafında dönsün ister, annem gidip ablama eşimi sevmediğini söylüyor.düzelir canım her ailede evlilikte oluyor böyle şeyler ama iki tarafa da bu olguyu vermen gerekir kimin kimle derdi varsa onla konuşsun ve arasında kalsın atıyorum eşin rahatsız olduğu birşeyi gelsin sana söylesin bu aranızda kalsın annenin senle derdi varsa sana gelsin bunu yapabilmek lazım
çok yanlış annen yapmıyorsa eşine kat kat tembihle annene de söyleyebilirsin dedin varsa benle konuş adam kısmı anlamaz falan desenannem yapmıyor bunu hem sevmiyor hemde işi düşünce arıyor. bize de seviyor gibi görünüyor. en çok zoruma giden de benim ablam zaten fesattır, herşey kendi etrafında dönsün ister, annem gidip ablama eşimi sevmediğini söylüyor.
artık anneme de eşime de bu tür konularda mesafe koymayı deniycem.çok yanlış annen yapmıyorsa eşine kat kat tembihle annene de söyleyebilirsin dedin varsa benle konuş adam kısmı anlamaz falan desen
en güzeli bende sözlüme baştan bu kuralı koydum benle derdi olan bana söylesin seninde derdin kimse ona git ama kimle ne konuştuysak onla kalsın evimizde olan evimizde kalır dışarıda olan dışarıda .. bu sınır çok önemliartık anneme de eşime de bu tür konularda mesafe koymayı deniycem.
bana yanlış geliyordu sevmeyip, seviyor gibi görünmesi ama benim için bunu yaptığını anladım. sizlerin yorumu sayesinde bunu fark ettim.Daha beteri bende olduğu için senin derdin bana şans gibi geldi. Annen sevmiyor ama seviyor gibi davranıyormuş. Ne güzel. Benim annem sevmemesi için hiçbir nedeni yokken, sırf bizi paylaşamadığı için ablamın ve benim hayatımızdaki erkekleri sevmiyor ve sevmiyor gibi de dibine kadar davranıyor. Hatta benim erkek arkadaşımı sevdiğini söylüyor çok iyi çocuk daha da iyisini bulamaz hiçbir kız diyor ama gene de kötü davranıyor. Bizden soğutsun diye yerin dibine sokana kadar bizi rezil etmeye çalışıyor, olmuyorsa karşı tarafa iftiralar atarak bizi soğutmaya çalışıyor. Erkek arkadaşımın ve eniştemin yüzüne karşı hakaretlerde, aşağılamalarda bulunuyor. Hatta şiddet girişiminde bile çekinden bulunabiliyor. Geçen erkek arkadaşımın yüzüne karşı ailesine ne hakaretlerde bulundu. Çulsuzsun ailen de çulsuz dedi babasına ne hakaretlerde bulundu. Bir keresindede hastahanedeydik annem susamış git su al dedi, erkek arkadaşımda gidip 1 şişe su almış, neden 2 şişe almadın diye ayılıp bayıldı yapmadığını bırakmadı çocuğa, neredeyse dövecekti ne hakaretler ne hakaretler. Gene de büyüğümdür dedi sustu çocuk. Hatta ben dayanamadım parladım, erkek arkadaşım kızdı bana parlayınca annendir tavırlarına dikkat et dedi. Eniştemle annem küs görüşmüyor. Eniştem annemi evine dahi sokmuyor. Erkek arkadaşımda 3 yıldır sabır ve selamet içinde ama daha ne kadar devam eder bilmiyorum. O yüzden annenin seviyor gibi görünmesi emin ol çok büyük bir şans, ben bunun için herşeyimi verirdim.
O yanlış dediğinizi benim annemde yapsa, 1 kere yapmaya çalışsa keşke, diyorum ya herşeyimi verirdim. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama evladının mutluluğu için en azından seviyor görünmek zorunda. O yüzden annenize şükredin. Bunu da fark etmiş olmanızı sevindim.bana yanlış geliyordu sevmeyip, seviyor gibi görünmesi ama benim için bunu yaptığını anladım. sizlerin yorumu sayesinde bunu fark ettim.
Allah yardımcınız olsun, arada kalmak çok kötü. inşallah evlendiğinizde düzelir bu durum.O yanlış dediğinizi benim annemde yapsa, 1 kere yapmaya çalışsa keşke, diyorum ya herşeyimi verirdim. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama evladının mutluluğu için en azından seviyor görünmek zorunda. O yüzden annenize şükredin. Bunu da fark etmiş olmanızı sevindim.
Birbirlerini sevmek zorunda değiller ama saygı duymak zorundalar,anneniz de eşinizi sevmiyor hem de işi düşünce bütün işini yaptırıyor bari işi düşünce aramasın eşin ileride bu duruma patlayabilir.aslında hissediyorum. annem eşimi sevmiyormuş, ablama böyle söylemiş. eşim bazen konuşurken bazı şeyleri saptırarak anlatır, kendi haklı çıksın diye. örnek veriyorum aramızda geçen tartışma olabilir bu. ama anneme saygıda kusur etmez. evlenmeden önce ailelerin gerginliği sebebiyle birkaç saygısızlığı oldu. ama evlendikten sonra olmadı. annem eşime karşı görüntüde çok iyi davranıyor, bana da bir şey yansıtmıyor. ama en son tartışmamızdan dolayı ablama eşimi hiç sevmediğini söylemiş. eşime bütün işlerini yaptırıyor annem, her işi düştüğünde arar, eşimde yapar. ama en ufak tartışmamızda annem, eşimin eksi yönlerini bana söylüyor. eşimde bunun farkında artık. aralarının iyice bozulmasını istemiyorum. ne yapmalıyım bu duruma. bende ablamla tartıştım, o normalde bunu bana söylemezdi ama annemle de tartışmış. iki yüzlü olma demiş. şimdi ablamla annemin arası da bozuk. ablama sadece benim hatrıma katlandığını söylemiş. Eşimde bunların farkında, ama bana pek yansıtmıyor.
konuya özet;eşim kavgamızı aileme anlattı. annemde benim tarafımı tuttuğu için eşim ablamı da aramış, saptırarak anlatmış aramızdaki tartışmayı. ablamda onun söylediklerinden yola çıkarak beni haksız bulup, annemle tartışmış tarafsız olması için. bende ablama anlattım doğrusuyla aramızda geçen tartışmayı. eşim farklı anlatmış. ablamda anneme sen karışma demiş. bunun üzerine annemde eşimi sevmediğini söylemiş, ablamda iki yüzlü olma diye tartışmış annemle. bende ablamı aradım bugün beni iki gündür aramadığı için. o da artık çekiniyorum, ben aramaya dedi ve durumu anlattı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?