- Konu Sahibi cileklilink
Şöyleki ben bu konuda kişilerin içinden geldiği gibi davranması gerektiğini düşünüyorum. Henüz nişanlı değilseniz teyze hanım vs hitap şekillerini kullanmanız zaten gayet doğal. Nişanlılık evlilik olduğu zamanda isterseniz anne dersiniz isterseniz x teyze. Ben sevgilimin annesine anne diye hitap ediyorum bundanda gocunmuyorum. Sevdiğim adamın annesi sonuçta. Yakında nişanlanacağız bizde. Bebde çok içli dışlı değilim mesafeliyim ancak anne diyincede hoşuna gidiyor kadının mutlu oluyor. Böyle bir talebi giç olmadı benimde ağzıma yapışmıyor sonuçta. Ama anne demeyenlerede saygım var elbette. Kolay kolay anne diyemeyen çok insan var. Abimin eşide nişanlıyken hiç anne demezdi hep sizli bizli konuşurdu. Annemde anne dese mutlu olurum vs derdi hep arkasından ama hiç abime veya kendisine bana anne de tarzı bir talebi olmadı. Evlendikten sonrada anne dedi. Sevdiğin insanın anne babasına anne baba demek bence çokta zor değil. Anne deniyor diye çok vıcık vıcık olunması gerekmiyor. Mesafenizi korurken anne de diyebilirsiniz. İçinizden ne geliyorsa öyle hitap etmelisiniz kendinizi çok kasmayın benceMerhaba kızlar. Bu konuda herkes farklı fikir verdiği için sizlere danışmak istiyorum. Çoğunluğun ne diyeceğini merak ediyorum. Uzun süreli bir ilişkim var yakında nişanlanacagiz. Erkek arkadasimin annesi her şeye ama her şeye karişan biri şuan bana karişmiyor tabi ama işler ciddiye binince illa ki bir şekilde karişacagini düşünüyorum birçok konuda. O yüzden cıvık cıvık bir ilişkimiz olmasini istemedigimden mesafeyi korumak istiyorum, anne demek yerine x teyze diye şuan olduğu gibi devam etmek istiyorum. Sizce sorun olur mu? Bu bir anneyi üzer mi? Ben olsam üzülmem ortada saygı olduktan sonra, ama belki de hassas bir konudur bilemiyorum empati yapamiyorum. Siz ne dersiniz?