bak bu konuyu gördüm sırf size yazmak için üye oldum öncelikle yaşınız kaç bilmiyorum ama bence daha kötüsü çıkar yada evde kalırım diye emin olmadığınız biriyle evlenerek hayatınızın hatasını yaparsınız annesiyle ilişkisini geçin sizinle olan ilişkisi bence baştan ayrılık yada en azından ciddi anlamda kararlarınızı sorgulama sebebi örnek veriyim benim çok yakın akrabam doğru düzgün tanımadığı bir adamla sırf evlenmek için tanıştıktan kısa süre sonra evlendi 30 yaşında falandı onlarında düğüne yakın çok sorun çıktı hatta nerdeyse nişan atılcaktı falan neyse evlendi ailesinden başka bir şehirede yaşamaya başladı hemen çocuk yaptı bir kızları oldu daha ilk yılında evlenmeden önce adam hiç kendini saklamadı neyse oydu sinirli,sorumsuz herkes evlenme dedi aileden ama tabi saygı duyduk evlenmeye karar verincede destekledik elimizden geldiği kadar daha hamileliğinde fiziksel duygusal şiddet gördü adam içki içmeye başladı daha doğrusu öncedende içiyormuş evlendikten sonra kendini iyice gösterdi diyelim neyse ite kaka bu evlilik 10 yıla yakın sürdü akrabam doğumdan sonra inanılmaz kilo aldı tabi evliliğindeki sorunlarında çok etkisi oldu bir sürü sağlık sorunları çıktı ameliyat oldu bir kaç kere buarada adam naptı dersiniz bir yandan karısına piskolojik şiddet uyguluyor(şişmansın,çirkinsin...) bir yandanda o hastanede yatarken netten kızlarla yazışıyordu zaten hiç bir yerde dikiş tutturamamış sorumsuz işsiz güçsüz biriydi bütün bunlardan sonra çocuk zaten piskolojik sorunlar yaşadı baya şimdi nasıl bilmiyorum uzakta yaşıyoruz yılda bir kaç kere bir kaç saat anca görüşüyoruz aslında daha yazacak çok şey varda fazla ayrıntı vermek istemiyorum kısaca yazıyorum.akrabam ne zaman yakınsa adam sen benim ne olduğumu biliyordun diyordu şimdide hiç ilgilenmediği çocuğun velayetini sırf gıcıklık olsun diye istiyor nafaka vermem diyor sorun çıkarıyor afedersiniz can güvenlikleri bile yok sürekli alkol alan sinirlerine hakim olamayan adamdan her şey beklenir.akrabamında ailesininde eğitim düzeyi yüksekti iyi bir işi vardı cahil falanda değildi isteyeni oldu hep bir kulp buldu sonundada gitti böyle bir adamla evlendi evlendikten sonra fiziksel,duygusal.maddi anlamda çöktü hatasını anladı ama ne fayda şimdi evlendiğine bin pişman annesi babası kardeşi herkes üzülüyor kendi üzülüyor.bence siz burdaki arkadaşları dinleyin ve emin olmadan asla evlenmeyin bırakamam edemem acırım diyorsunuz ama herkes bir kez dünyaya geliyor siz kendi yaşamınızı böyle emin olmadığınız biriyle geçirmeye razımısınız?elalem ne der diye yaşarsanız daha çok hata yaparsınız kusura bakmayın ama elalem bir iki gün konuşur sevinen sevinir üzülen üzülür sonra siz kendi hatalarınızla bir başına kalırsınız evlenipte mutsuz olduğunuzda sevinen yine sevinir hemde kaç kat sevinir takmayın bunları siz kendinize göre yaşayın ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye boşuna dememişler ailenize ve kendinize kulak verin yoksa daha çok üzülürsünüz üzersiniz.belki sizin nişanlınız bu kadar sorun değildir alkolü yok çalışkan falan demişsiniz ama sizce karısı olcak bayana o küfürü etmesi doğru mu nolursa olsun sinirlerine hakim olmalıydı hadi söyledi diyelim hak ettin falan dememeliydi siz evlendikten sonra butun bunlara devam ederse diyeceği tek şey bilerek evlendin olur en fazla bir kaç ay dener denedim olmadı napıyım böyle kabullenceksin der çocuklarınız olur onlarda seni adam yerine koymaz ömrünü çürütürsün inşallah doğru karar verirsin.halada bırakamam diyorsanız en azından düğünü erteleyin ve eğer sen ciddi anlamda beni seviyorsan değişmeye şimdiden başla ancak o zaman devam ederiz deyin ve gerekirse bir uzmandan yardım alsın ama tam olarak değiştiğine kanaat getirmeden evlenmeyin derim.hayatda nolcağı belli olmaz bu adam değişir yada değişmez bunu ancak Allah bilir ama değişmeme olasılığı hatta daha kötü olması çok yüksek buda bir gerçek telde anlaşamıyorsanız daha sık bir araya gelmeye çalışırsınız ama bu şartlarda evlilik pek doğru olmaz bence kusura bakmayın uzun yazdım ama tanık olunca sinirli adamla evliliğe yazmak istedim.ben sizin yerinizde olsam anlattığınız gibiyse biran önce bu adamdan kurtulmaya bakardım sinirlerine hakim olamayan insandan korkulur ilerde ailenize size hatta çocuğuna zarar vermeyeceği ne malum böylede hayat yaşanır mı siz karar verin.