• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annesine dik konuşan bana da dik konusur mu?

FesuphanAllah sevinsinler be canim ya sonunda sen uzuleceksin kimene senin hayatindan ben anlayamiyorum.
Ne demek sinirlendirme herkesin nisanlisi var hepside kufur etseydi eger nolurdu halimiz..
Sen kendine hic deger vermiyomusun ?
Goremiyomusun ileriyi ?
Ailende sevmiyomus iste ne diye kendinide adamlarida perisan edeceksin evlenince. Sen mutsuz olunca onlar uzulecek kahrolacak bilmiyomusun bunlari. Simdi benim annem beni bi uzgun gorse kafayi takiyo yani en basitinden ornek veriyim aileler cok ortada kaliyo bu durumda.. Yarin evlenirsiniz yine sana o kufuru ederse ne yapacaksin keske evlenmeseydim demeyecekmisin? O adami duzeltene kadar gobegin catlar. Seven insan kirar mi be sevdigini :44: Bu nasi bir mantiga sigar anlayamiyorum ben.
etraf ne der diyemi korkuyosun sen simdi? Ama unutma evlendiginde sen mutsuz oldugunda o etraf hic susmayacak simdi en azindan 1-2 ay susmazlar..
Sen nede ekstirmiyosun ki bana bu sekilde davranamazsin sen ne hakla boyle konusuyosun demiyosun :26:
Ya cok seviyosun yada etraf ne der diye korkuyosun. Senin hayatin etraf uzerinemi kurulu ?
Boyle bir adam ne diye cekilir yahu :44:

seviyorum sevmiyor değilim ama mantığım evlenme diyor geçim sıkıntısı bi yandan olcak- konuskan değil sohbetkar değil bunlar bi yandan- aklı fikri yemek yemek- gezmeyi tozmayı bilmez beceremez gözü açılmamış bi erkek aslında-- ama laf cambazlığına gelince baya bi fena-- bana sarılmayı cok seviyor bu güzel ama--- para harcamayı sevmez onun yanında kendimi çulsuzmuşuz gibi güvensiz hissediyorum ALLLAHHIMMM DELİRİCEMMMMMM SIKINTIMI ALSIN YÜREĞŞMDEN BİTSİN BU İŞŞŞŞŞ

evet canım nişanlandım.. pişmanım ama azarlamam diyo eimden geleni yaparım diyo huy cunku evlisin sen sanırım var mı sende en ufak azarlanma

canım valla, bu azarlama huyu kötü bir şey. ben de evliyim, azarlama gibi bi sorun yok çok şükür bende ama, düşünüyorum da olsaydı kendimi çok çok değersiz hissederdim.
şimdi gerçekçi olmak gerekirse, nişanlın belirli bir yaşa kadar böyle büyümüş. bir kere her şeyi ben bilirim tavırları insanı yıpratır.
düşünsene, ilerde evlendiğini farzedelim. zıt düştüğünüz bir konuda sen haklı olsan bile, senin bakış açından bakmaz.
bazen benim eşim bile, beni düşünmeden, kendi bakış açısıyla bakıyor. bu beni çok sinir eder mesela.
zaman geçtikçe anlar hatasını, benim penceremden de bakar ama, nihayetinde sen o an sinir olmuşsun.kendini yıpratmışsın.eşinin sonradan gösterdiği erdem senin gönlünü alsa bile, geçmiş zamandaki kırgınlık insanın aklına gelmiyor değil.

tartışma dediğin her evlilikte olur.insanlar böyle böyle birbirini tanır. ama saygı çerçevesi içinde tartışılırsa bu böyledir.
sen diyorsun ki hakart ediyor, ben bilirim tavırlarında, kötü konuşuyor, annesine bile dik konuşuyor vs..
bir tartışmada bunlar varsa insanlar duygusal açıdan çok yara alırlar.ve de kalıcı olur zaman geçtikçe.

kendimden örnek veriyim sana, bende yüksek sesle konuşma huyu var mesela.aileden gelen bişey.
bazı insanlar garipseyebiliyor bu durumu. eşim de bu garipseyen kısımdan. çünkü kendisi sakin konuşur.
bir şey olduğunda benim ses tonum otomatikmen yükselir.
şimdi bu huyumu törpüledim fazlasıyla. ama yine de ilk tepkim sesteki ton oluyo bende.

ben bile bu huyumu tamamen yok edemedim.

eşim cırlama hemen diyo artık. hatta espiri yaptı kendine cırlamış destanı diye.

iyi düşün, taşın.
evlilik çok çok daha farklı.
her an birliktesin, yüzyüze bakıyosun.
duygularını yaşayacağın adamı iyi seç.

cnm bence annesiyle böyle konuşan eşiyle daha da saygısızca konuşur emin ol
bir insanın anne ve babasına saygısı yoksa o kişiye temkinli yaklaşmak lazım:31:
gerçekten evlilikte öyle zamanlar oluyor ki insan kaç yıllık eşini tanımakta zorluk çekiyor
kaldı ki senin nişanlın daha şimdiden böyle:53::53::53::53::53:
''s.ktir git'' o nasıl bir sözdür öyle
ben de 7 yıllık evliyim eşim bana öyle bir kelime kullanmadı
tabii ki bizim da şiddetli tartışmalarımız oldu
ama bi yerde insan kendine dur demeli-diyebilmeli:45:

hem kayınbaban da daha şimdiden senin yanında k.v ye çok rahat saygısızca konuşabiliyor:19:

bence 10 kere daha düşün derim:50:

cnm bende yeni ayrıldım nişanlımdan .......http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...ik-2-ay-oldu-hala-icim-acio-duzelirmiydi.html.

seni çok iyi anlyrm , banada düzelcem dedi,sen ne diyorsan herşey o şekilde olcak dedi,ağladı,intihar etcem dedi ama ben dinlemedim.. ne oldu ne intihar etti nede benim kadar üzüldü çünki o bi erkek ben yoksam başkaları var..fazla umurlarında olmaz ağlamasına inanma derim ben.. konuma baktığında senin yaşadıklarının kat kat fazlasını yaşadığımı göreceksin ama şimdi diyorumki keşke bu insana bu kadar zaman harcamasaydım düzelir diye beklemeseydim... hatasını grdüğümde ayrılsaydım 6 ay nişan bu adam için uzun bi süreymiş niye bu kadar ezdirdim kendimi. diyerek kızıyrm....

kolay olmuyo zor günler geçiriosun ama 3-5 gün ağlamakmı ömür boyu ağlamakmı?

nişandan dönmekmi....evlenip boşanmakmı?

daha iyisi olabilirmi...yada bu insan bana yetermi?

bence bu soruların cevabını ver kendince...
Allah sonunu hayır etsin.. Doğru kararlar verirsin inş...

şu cümleye bayılıyorummm....yahuu boşuna demeişler yedisinde neyse yetmişinde de
odur diye..bir insanı tanımanın en etken yollarından biri de sizin dışınızda olan
ailesi ve sosyal çevresi ile olan iletişimidir..kadınların en büyük yanılgısıdır,evlendikten sonra düzelir mantığı..
bu adamın sohbeti yok,muhabbeti yok,kırıcı ve kaba konuşuyor..annesini azarlıyor birde..ben ancak buna
ölmeden mezara girmek derim...evlilik ne içindir? neden evliliği istiyorsun? onu neden sevdin? onda en
sevdiğin özellik(ler) nelerdir? hiç düşündün mü? düşününce bir biri ardına cümleler sıralayabiliyor musun?
şayet sıralıyorsan takılmadan işte aradığın o dur..ama susup kalıyorsan bu zamana kadar ki yaşadıklarınla
şimdi ayrılmayı göze al derim..:26:

arkadaslarının yanında cok uysal onlarla arası cok iyi ama annesini cok azarlıyor hep kadına cahil muamelesi yapıo eziyor annesinin gözleri doldu bi keresinde de.

evlenince de kuracak bu cümleleri:( ben böyleydim biliyordun evlenmeseydin diyecek. öfke kontrolü var sanırım.onun ağlaması normal.kolay bişey değil elbet üzüleceksiniz ama sonrsaında yaşanılacaklar düşünülünce bu daha az acı verir insana emin ol.
çevrendekiler sevinecek üzülecek diye düşünme.
o evliliği siz yaşayacaksınız.
kapılar kapanacak ve başbaşa kalacaksınız.
Bir Allahın kuluda gelip nasılsın demeyecek siz ağlarken....
bu hayat sizin hayatınız ve hayat çok kısa. neden göz göre göre evlenesiniz. hem evlenince ailenizden de uzak olacaksınız. evde tek başınıza ağlar durursunuz:14::14:

ben mi abartıyorum acaba diyorum ama aynen yazdığım gibi herşeyy..

bir insanın anne ve babasına saygısı yoksa o kişiye temkinli yaklaşmak lazım:31:
gerçekten evlilikte öyle zamanlar oluyor ki insan kaç yıllık eşini tanımakta zorluk çekiyor

hem kayınbaban da daha şimdiden senin yanında k.v ye çok rahat saygısızca konuşabiliyor:19:

bana ne diyor biliomusun? biz yanyana daha iyi anlasıyoruz diyor. biz senle telefonda anlasamıyoruz diyor yanyanaykende azarlamaları oldu ama benim zoruma gitti ona göre kötü bişi demedim diyor..

arkadaşlar ben 7 yıldır bi beraberlik yaşıyorum 2 yılı geçti nişanlıyım ve düğünüme 126 gün kaldı ben bu zamana kadar hep iyi davrandım kayınvalideme ama durduk yere bana yaptığı şeyler o kadar ağır ki başka bi insan olsa bir daha dönüp yüzüne bakmam ama ben nişanlımı o kadar seviyorum ki ağzımı açıp hiç birşey demedim ama o annesine beni üzdüğü için çok şeyler söledi dik konuştu evet ama bana hiç bir zaman böyle konuşmadı bence öyle tereddüt etmeyin evet çok zor ama sakin kafayla düşünün yoksa insan bi anlık sinirle herşeyi yıkıp yakabilir allah sabır versin

kadınlar ilk başta karşımızdakinde gördüğümüz hataları bize uygun olmayan davranışları ilerde geçer diyerek hep ört bas ediyoruz ama aslında öyle olmuyor ilk zamanlar hep yutuyoruz kötü kelimeleri azarlamaları hakaretleri hep hata onlardayken en sonunda hatalı olan hep bizmişiz gibi görünüyor ilk zamanlar yuttuklarımız birike birike en sonunda bir gün öyle bi patlıyoruz ki hemde en ufak bi sorunda ama artık doluyoruz çünki ve o kadar ufak şeyde patladığımız için herkesin gözünde bu kadar cık şeye bile kırılıp tafra yapanla yuva olmaz diyip geçiyorlar ama kimse bilmiyor sabır bi yere kadar

ya işte fark burda 7 yıllık es kullanmamış o lafı benim ki kullandı. haketmiyorum dediğimde hakettin dedi :(( ben hala bırakamadım

cnm bende yeni ayrıldım nişanlımdan .......http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...ik-2-ay-oldu-hala-icim-acio-duzelirmiydi.html.

seni çok iyi anlyrm , banada düzelcem dedi,sen ne diyorsan herşey o şekilde olcak dedi,ağladı,intihar etcem dedi ama ben dinlemedim.. ne oldu ne intihar etti nede benim kadar üzüldü çünki o bi erkek ben yoksam başkaları var..fazla umurlarında olmaz ağlamasına inanma derim ben.. konuma baktığında senin yaşadıklarının kat kat fazlasını yaşadığımı göreceksin ama şimdi diyorumki keşke bu insana bu kadar zaman harcamasaydım düzelir diye beklemeseydim... hatasını grdüğümde ayrılsaydım 6 ay nişan bu adam için uzun bi süreymiş niye bu kadar ezdirdim kendimi. diyerek kızıyrm....

kolay olmuyo zor günler geçiriosun ama 3-5 gün ağlamakmı ömür boyu ağlamakmı?

nişandan dönmekmi....evlenip boşanmakmı?

daha iyisi olabilirmi...yada bu insan bana yetermi?

bence bu soruların cevabını ver kendince...
Allah sonunu hayır etsin.. Doğru kararlar verirsin inş...

çok gecmiş olsun sana da sen kendini kurtarmıssın ayrıca muhendissin araban da var keyfine bak cok kaliteli insanları bulabilirsin.. inan Averilmiş sadakan varmışşş

daha iyisi olabilir mi diyorum sadece ama cok karamsarm bu konuda :(((

dün gece konustum ayrılmaktan bahsettim. 2 ay var düşün oyleyse dedi.. kıyamıyorumda ağlıyorr ayrılmak istediğimde.. beni cok seviyor biliyorum ama bu huylarını da bırabilceğini sanmıyorum sadece bu huyundan rahatsz olmuyorum ki konuya yazmadığım seylerde var.. gece 3 e kadar konustuk. beni gördün 10 gün boyunca dedi. ben buyum dedi sonra değişmicekmisin die ısrarla sorunca ayrılmaktan korktu sanırım, değişmeye çalısıcam dedi elimden geldiği kadar dedi.. zaten konuevskan değil soğuk kanlı, sevgisini öle habire belli eden biri değil,içinde yasıyor daha cok, kolay kolay ozür dilemez. karım da olsa haksızlığa gelemem diyor. biri hakkında yorum yaptığımda haksızda olsam savun görüşümü diyorum yapmam ben diyo.. parası da yok. istanbula gelin gidicem ve 1400 maaş alıyor yemek parası da ayrıyetten veriyor ama kiraya gidicem evi yok.. bir yıl sonra altınları bozdurup eve gircez kira oder gibi ödicez.. ben gezmeyi tozmayı cok seven terihi yerlere deli olan denizi seven biriyim onda bunlar hemen hemen yok gibi. o istiyor arkadaslarla bulusalım onlarla vakit gecirelim.. eli de sıkıdır.. cebinde fazladan 100 lira olsa bana bişiler almaz. paran var mı diye hiç sormadı. ama neyini seviyorum anlamıyorum. alıştığım için bırakamıyor muyum. düğün salonu kaporası verildi. ev baktık parayı cok düşünerek harcıyorrr en cok buna sinir oluyom.. değişik yerlere gidip kesfetmez bana herkez diyo istanbulda suraya buraya gittinmi yoook diyom sasırıolar.. çünkü benimkisi bilmiyor gezmeyi parası olsada becerebilen biri olmazdı.. mağazaya giriyorum bişi aldırmak içimden gelmiyor biliyorumki cunku cebinde parası cok yokk.. evlenince bize 400 lira kalıyor.. mutfak masrafı dahil 1 milyar olarak hesapladı borç morç işte...sen evlisin bunları bilirsin o kadar üzülüyorum ki ayrılamıyom da ağlıyor hemen işte ağlamasa sevmese cok yapıcam belki ama.. acıma diyen cok.. ve sanki ondan baskası beni sevmicek gibi hissediyorum :((((((((((((((((((((((((((

çok gecmiş olsun sana da sen kendini kurtarmıssın ayrıca muhendissin araban da var keyfine bak cok kaliteli insanları bulabilirsin.. inan Averilmiş sadakan varmışşş

daha iyisi olabilir mi diyorum sadece ama cok karamsarm bu konuda :(((

dün gece konustum ayrılmaktan bahsettim. 2 ay var düşün oyleyse dedi.. kıyamıyorumda ağlıyorr ayrılmak istediğimde.. beni cok seviyor biliyorum ama bu huylarını da bırabilceğini sanmıyorum sadece bu huyundan rahatsz olmuyorum ki konuya yazmadığım seylerde var.. gece 3 e kadar konustuk. beni gördün 10 gün boyunca dedi. ben buyum dedi sonra değişmicekmisin die ısrarla sorunca ayrılmaktan korktu sanırım, değişmeye çalısıcam dedi elimden geldiği kadar dedi.. zaten konuevskan değil soğuk kanlı, sevgisini öle habire belli eden biri değil,içinde yasıyor daha cok, kolay kolay ozür dilemez. karım da olsa haksızlığa gelemem diyor. biri hakkında yorum yaptığımda haksızda olsam savun görüşümü diyorum yapmam ben diyo.. parası da yok. istanbula gelin gidicem ve 1400 maaş alıyor yemek parası da ayrıyetten veriyor ama kiraya gidicem evi yok.. bir yıl sonra altınları bozdurup eve gircez kira oder gibi ödicez.. ben gezmeyi tozmayı cok seven terihi yerlere deli olan denizi seven biriyim onda bunlar hemen hemen yok gibi. o istiyor arkadaslarla bulusalım onlarla vakit gecirelim.. eli de sıkıdır.. cebinde fazladan 100 lira olsa bana bişiler almaz. paran var mı diye hiç sormadı. ama neyini seviyorum anlamıyorum. alıştığım için bırakamıyor muyum. düğün salonu kaporası verildi. ev baktık parayı cok düşünerek harcıyorrr en cok buna sinir oluyom.. değişik yerlere gidip kesfetmez bana herkez diyo istanbulda suraya buraya gittinmi yoook diyom sasırıolar.. çünkü benimkisi bilmiyor gezmeyi parası olsada becerebilen biri olmazdı.. mağazaya giriyorum bişi aldırmak içimden gelmiyor biliyorumki cunku cebinde parası cok yokk.. evlenince bize 400 lira kalıyor.. mutfak masrafı dahil 1 milyar olarak hesapladı borç morç işte...sen evlisin bunları bilirsin o kadar üzülüyorum ki ayrılamıyom da ağlıyor hemen işte ağlamasa sevmese cok yapıcam belki ama.. acıma diyen cok.. ve sanki ondan baskası beni sevmicek gibi hissediyorum :((((((((((((((((((((((((((

canım kendine biraz zaman tanı bu süre zarfı içerisinde ölç tart ... hatta yaz herşeyi çok içine atma... biraz sakinleş sakin kafayla düşünmeye çalış....
ama bu kararda kimseden etkilenme sadece senin kararın olsun...
hayat senin hayatın .... bu hayata nasılki yalnız geldik ve yanlız ölcez ,yalnız gitcez bunu unutma ;)))
kimse için üzülmeye değmio....zaman akıp geçioo...

ha şu düşüncede doğru değil ondan başkası beni sevmiyecek diye düşünme... sen kendini sev önce... başkalarına takılma....

canım kendine biraz zaman tanı bu süre zarfı içerisinde ölç tart ... hatta yaz herşeyi çok içine atma... biraz sakinleş sakin kafayla düşünmeye çalış....
ama bu kararda kimseden etkilenme sadece senin kararın olsun...
hayat senin hayatın .... bu hayata nasılki yalnız geldik ve yanlız ölcez ,yalnız gitcez bunu unutma ;)))
kimse için üzülmeye değmio....zaman akıp geçioo...

ha şu düşüncede doğru değil ondan başkası beni sevmiyecek diye düşünme... sen kendini sev önce... başkalarına takılma....

2 ay kaldı düğüne :((( daha nasıl düşüncem bilmiyorum..

Back
X