Annesiyle görüşmeyen var mı?

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
Arkadaşlar annem çocukluğumda çok kotu davranırdı evlendim hala her şeyden sorun çıkartıyor. Artık görüşünce sorun çıkacak diye korkuyorum. Bir anne kıza göre çok mesafeliyiz mesela hiçbir seyimi anlatmam. Kayinvalideme karşı da mesafeliyim. Bazı kadınlar annesiyle cok samimi oluyor mesela gidiyor bir ay yada iki hafta kalıyor filan. Acaba sorun bende mi. Annesiyle gorusmeyen var mı? Varsa çok özel değilse hangi sebepten görüşmüyorsunuz?

Son düzenleme:
Arkadaşlar annem çocukluğumda çok kotu davranırdı evlendim hala her şeyden sorun çıkartıyor. Artık görüşünce sorun çıkacak diye korkuyorum. Annesiyle görüşmeyen var mı? Varsa çok özel değilse hangi sebepten görüşmüyorsunuz?
Var, esim.
Ogrenciliginde,benden onceki nisanlisiyla olan donemde annesi kendisine kotu davrandigi icin gorusmuyor. Biz evlendigimizde de bir sure goruselim deneyelim dedik olmadi.

Ben gorusmuyorum. Bekarım. Kendimi bildim bileli annelikle alakasi yoktu bana gaddarca davranirdi onun icin onemli olan evliligi ve kocasiydi (oz babam). Bende hiiic arayıp sormuyorum 5 senedir. O da aramiyor zaten.

Size deger vermeyen insani kim olursa olsun hayatinizdan cikarin. Kendinize eziyet etmeyin.

Görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin.. kendinizi zorlamayın..içinizden gelmiyorsa.. içinizden geldiğinde konuşursunuz.. niye konuşmak istemiyorsunuz?

Ben görüşmüyorum. Annem ellerin süper kahramanıdır ama kendi çocuklarına asla. Herkesin her işine koşar, yardım eder, çocuklarını sever bakar. Ben boşanırken eve geri almak istememişti de rahmetli babam hasta yatalak haliyle ağlayarak "o benim yavrum senden boşanırım ben ölünce maaşımı da alamazsın ortada kalırsın." dediği için kabul etmişti.

Erkek kardeşim ve ben vefatına kadar babama baktık elimizden geldigince. Ama annem hiç yardım dahi etmediğimizi iddia eder. Ki ben 2. Evliliğimi babamın ısrarıyla yapmıştım eşim başka sehirde idi. Allah razı olsun son.nefesine kadar babamın yanında kalmama izin vermişti.

Ha gelinine süperdir ama annem. Biz üveyiz o öz çocuğuymuş gibi hatta. Zaten kardeşimin eşi kızkardeşim gibidir, aramızda gelin görümce muhabbeti hiç olmadı, onun adına mutluyum. En azından ona karşı kötü değil. Allah da bozmasın bu saatten sonra aramızı canımdır benim o. Birine tanıtırken "a görümcen yani" dediklerinde "yok ablam" der hep.

Babam vefat ettiğinde anneme bizimle otur evi kapat tek maaşla zor olur sana demiş. Annem de senle otururum kocanla oturmam demiş (kendi oğlu için diyor düşünün o derece)kardeşimle bana "evlatlık olmadığınıza emin misiniz?" der hep güleriz hatta. Annemin çocukları ile arası olmamıştır hiç. Düşük ve kimyasal gebelik yaşadım peşpeşe 1 kere bile arayıp sormadı. Ben de aramam. Öyle yani çok da önemli değil artık bu yaştan sonra düzeltemeyiz. Mesafe iyidir bazen...

Annesinden gereken yakinligi gorememis olanlar adina cok cok uzuluyorum. Eminim kalbinizi cok kirmis olmasaydi boyle dusunmezdiniz. Annem vefat etti ama bazen uzulurken seviniyorum, en azindan birlikte gecirdigimiz zamanda beni sevdi, onun beni sevdigini anabiliyorum diye o_O

Üç kardeşiz annem bizi çok küçükken hep terkedip gitti babaannem büyüttü üçümüzü bu yüzden konuşmuyorum babam da beni başka bişeye sinirlenip dövdü sözlüme gönderdi beni okuyamadım onunla da görüşmüyorum ne halleri varsa görsünler görüşmeyi de düşünmüyorum ben eşimle mutluyum böyle

Gorusuyorum ama samimi degiliz. Evlendigimden beri herseye bir sikinti cikartiyor. Kendisi beni hic aramaz zaten ben babamin hatrina ararim yoksa babamin uzerine gider. Konusur da konusir. Kardeslerimle de arami bozdu. Ama yine de analik hakki diyip yuzeysel gorusuyorum. Biri 17vaylik biri 40lik bebekle benibyalniz birakti tup bebek tedavisinde yalniz biraktivkurtaj oldum yalniz birakti yalniz birakmayi birak kibarca beni ve esimi evden kovdu...
Anlatmayayim anlattikca sinirleniyorum... ben hic bilmem yanina gidipte dert anlattigimi. En son kzim havale gecirdiginde hastaneye giderken aradim "agziniza tukureyim ben size hastaneye goturun demedim mi?" Diye beni sucladi ben de beni suclama derken yaninda kim var kimjn yaninda bana ters yapiyordun diye kizdi. Kasap et koyun can. Elalem icin yasar. Baskalariyla kibar kibar konusmasini duydukca uyuz oluyorum. 9glum dustu naparken dusurdun dedi. Yani herseyde beni suclar. Ama iste babama kıyamıyorum.
Babamla gorusup onunla gorusmezsem fitne sokuyor araya. Babami zorluyor ben de gorusuyorum ama mesafeli...

Annenizle sorununuz çözülmüyecek gibi mi ? Hiç çözmeye , onu anlamaya çalıştın mı?
Belki de siz birbirinizi anlamaya çalışmıyorsunuz dur . İnsallah hallolur bu durum...!!!

Ben 5 senedir görüşmüyorum.Annemle babam ayrı ve Babannem büyüttü beni bana maddi manevi hiçbir katkısı olmayıp aksine evlat ayırımı yapan sorumsuz bir anneydi ben bunu yuva kurduğum Zaman daha da idrak ettiğim için iyice soğudum ve görüşmeyi kestim.

Bazıları gerçekten düşüncesiz oluyor,psikolojik olarak bizleri yıpratıyorlar.Öyle bir durum varsa araya mesafe koyabilirsin.

ailemden hiç kimseyle görüşmüyorum hatta akrabalarla bile görüşmüyorum. annem katı kalpliydi, evlat ayrımı yapardı. büyürken bunun zorluklarını çok yaşadım. üç kız arasında hep kayırdığı evlatları oldu. aklım erip elim iş tutmaya başladığında bunu kabullenmedim. evlendim yine aynı, boşandım yine aynı. en sonunda irtibatımı kestim, sanırım o da memnun oldu ki torununla bile ilgilenmedi. keza babamda bir süre sonra ona uydu. kardeşler zaten annenin etkisinde hep. boşanırken bitti dedim, hepinizden boşanıyorum. hayatımda beni üzen hırpalayan kimseyi istemiyorum. burada anlattığım gibi kolay olmadı ama hep bir trafik kazası oldu ve hepsini kaybettim diye düşündüm. yıllarca görüşmedik duydum ki annem de babam da vefat etmiş. Allah günahlarını affetsin rahmet eylesin ama kırgınlığım hala geçmiyor.
bu arada boşanmış olduğum eşimin ailesi kızımla ve benimle boşandığım halde daha çok ilgilendi, ben de onlara elimden geldiğince baktım.

Back
X