• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annesiyle iletişim problemi olanlar

GamzeLiGirLL

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2020
282
255
23
32
Merhaba arkadaslar, başlıktan anlaşıldığı gibi annemle iletişim sorunumuz var kendisini çok severim aramızdaki tek sorun bir şeyler paylaşamamak yani hiç bir zaman anne-kız ilişkisi olmadı aramızda. Hiçbir özelimi anlatmam çünkü o da kapalı bir insandır bir derdi olsa söylemez çokta sormaz o yüzden bir gün bile oturup dertleşmedik.Mesela Anneme hayatımda ilk defa hayatımda biri olduğunu söyledim 5 ay önce resmen morali bozuldu bir iki soru ya sordu ya sormadı bitir dedi düşünün adını bile sormadı depresyona girdi resmen ya ben ona diyorum ki bil arkadaslarım var evlenip çocukları bile oldu diyorum diyor ki sen de mi evlenmek istiyorsun(26 yaşındayım çalışan biriyim ) benim verdiğim örneği anlamayamadı. O bahsettiğim kişiyle ayrıldık ama annem istedi diye değil başka sebeplerden bir gün bile sormadı nasılsın ne hissediyorsun o kişi için ağladığımı görse el adam için mi ağlıyorsun der anlayamaz yani çevremde arkadaslarım var her şeyini konuşuyorlar paylaşıyorlar annesiyle. Kıskanıyorum onları keşke bizde böyle olabilseydik diyorum. Ben hep bir derdim oldu mu çok yakın arkadaslarımla konuşuyorum. Acaba ben mi abartıyorum sizce verdiği tepki normal mi ya da bu huyu değişir mi? Onun dışında hiç bir sorunumuz yok çok şükür Allah hiç bir zaman annelerimizi başımızdan eksik etmesin🙏

Bazı insanlar sorunlarla yuzlesemez ve icine atar.Cok ustune gitmeyin bence.Icinde belki cok kafaya takar ama yansitamaz.Sizde diyosunuzya anlatmaz diye.Anlatmama degil belki anlatamamadir.

Annen kolay yolu seçmiş senin sorunlarını paylaşmayı seçmemekle,
Yani kafasını kuma gömüyor, sanırım onun anneside bu yöntemi uygulamıştır, aynısını sende devam ediyor, başka bir tavır veya uygulama bilmediğinden, sanırım annen oturup kitap okumaz, sinemaya ve tiyatroya gitmez,

15 yaşında olsanız annenizin ilişkini bitir demesini anlardım da 26 yaşında bir kıza niye diyor anlamadım..Erkek arkadaşınızı tanıdığından da değil hani,sadece istemiyor. Bir de çok tuhafmış gibi sen de mi evlenmek istiyorsun demiş.Napcakmış, Turşunuzu mu kuracakmış? Annenizle ilgili bişiler yanlış ama ne düşünüo anlayamadım. Ya sizin hiç yanınızdan gitmenizi istemeyecek kadar bencil biri ya da cidden farklı problemleri var.
Anneniz babanızla evli mi hala? Belki boşandıysa tuhaf bi psikolojide olabilir.

15 yaşında olsanız annenizin ilişkini bitir demesini anlardım da 26 yaşında bir kıza niye diyor anlamadım..Erkek arkadaşınızı tanıdığından da değil hani,sadece istemiyor. Bir de çok tuhafmış gibi sen de mi evlenmek istiyorsun demiş.Napcakmış, Turşunuzu mu kuracakmış? Annenizle ilgili bişiler yanlış ama ne düşünüo anlayamadım. Ya sizin hiç yanınızdan gitmenizi istemeyecek kadar bencil biri ya da cidden farklı problemleri var.
Anneniz babanızla evli mi hala? Belki boşandıysa tuhaf bi psikolojide olabilir.
Yok annem babam şükürler olsun halen evli evliklerinde öyle ciddi problemler de olmadı 🙏ama bizim ailede evlilikler hep çevreden kişilerle olmuştur pek yabancı yoktur desem yeridir bende de öyle bir şey mi bekliyor bir de haberler de hep kadına şiddet var ya ondan korkuyor öyle biri çıkarsa diye tanımıyor diye

Ne yazık ki anneniz değişmeyecek, yaşınız da küçük değilmiş ki 26 yaşındaymışsınız. Benim de annem çok üstüme düşer ama aynı sizinkisi gibidir sevgili olayına sıcak bakmaz kimseyi beğenmez şu anki sevgilimi de hiç bir şey yapmadığı halde azarladı. Ailedeki herkes beni haklı buldu ama haksız olduğunu kabul etmez. Farklı bir eve geçmeden çok zor.

Yok annem babam şükürler olsun halen evli evliklerinde öyle ciddi problemler de olmadı 🙏ama bizim ailede evlilikler hep çevreden kişilerle olmuştur pek yabancı yoktur desem yeridir bende de öyle bir şey mi bekliyor bir de haberler de hep kadına şiddet var ya ondan korkuyor öyle biri çıkarsa diye tanımıyor diye
Kızlar annelerinin kaderini yaşarmış derler eskiler belkide annen onun kaderini yaşamanı istemiyordur ve şunuda ekliyeym anneler çocuklarına hiç kimseyi yakıştırmalar hep karşılarna çıkandan daha iyisi olduğunu düşünürler

Yani kafasını kuma gömüyor, sanırım onun anneside bu yöntemi uygulamıştır, aynısını sende devam ediyor, başka bir tavır veya uygulama bilmediğinden, sanırım annen oturup kitap okumaz, sinemaya ve tiyatroya gitmez,
Kızlar annelerinin kaderini yaşarmış derler eskiler belkide annen onun kaderini yaşamanı istemiyordur ve şunuda ekliyeym anneler çocuklarına hiç kimseyi yakıştırmalar hep karşılarna çıkandan daha iyisi olduğunu düşünürler
Daha iyisi olması konusunda haklı olabilirsiniz sonuç olarak anne o bambaşka bir şey
Ne yazık ki anneniz değişmeyecek, yaşınız da küçük değilmiş ki 26 yaşındaymışsınız. Benim de annem çok üstüme düşer ama aynı sizinkisi gibidir sevgili olayına sıcak bakmaz kimseyi beğenmez şu anki sevgilimi de hiç bir şey yapmadığı halde azarladı. Ailedeki herkes beni haklı buldu ama haksız olduğunu kabul etmez. Farklı bir eve geçmeden çok zor.
Ah bu annelerimiz. Sizin adınıza üzüldüm umarım haksızlığın kabul eder çok zor biliyorum ben zaten işim sebebiyle başka bir sehirdeyim ayrı yaşıyorum uzun zamandır

Bazı insanlar sorunlarla yuzlesemez ve icine atar.Cok ustune gitmeyin bence.Icinde belki cok kafaya takar ama yansitamaz.Sizde diyosunuzya anlatmaz diye.Anlatmama degil belki anlatamamadir.
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim peki neler yapabilirim bir şeyler yapabilir miyim değiştirmek için çünkü bunun dışında bir problemimiz yok

kendi annesiyle böyle olduğu için o da böyle mi davranıyor bilemiyorum(çünkü anneannem çok uzun yıllar önce ölmüş nasıl bir ilişkileri vardı bilmiyorum ) ama yoruluyorum bazen hiçbir şey olmamış hiç üzgün değilmişim gibi davranmaktan

Umarım bir an önce anneniz için de sizin için de en iyisi olur💗 kendi ayaklarınız üstünde durmanız işiniz olması çok güzel bir fırsat. Ama bu tür konularda başka forumlar da olsun ben de çok sordum tek dedikleri çalışmaya başladıktan sonra başka eve geçmekti. Ki annemi çok severim sizin de öyle olduğunuzdan eminim ama negatif tavırları beni çok yoruyor eskiden böyle değildi. Belki bi ara konuşup düşüncelerinizi paylaşmayı yinr de deneyebilirsiniz.

Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim peki neler yapabilirim bir şeyler yapabilir miyim değiştirmek için çünkü bunun dışında bir problemimiz yok
Ona acik acik soyleyin bence.Ben sorunlarimi rahatca anlatabilecegim arkamda guclu duran sorunlarda hemen yikilmayan bi anne istiyorum diye.

Back
X