annesiz güvercinler :(

Semiramis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2013
3.545
1.687
248
kızlar bizim balkona güvercin yumurtladı yavrular yumurtadan çıktı 15 ya da 20 günlükler.tüyleri de çıktı.annem bugün bizim balkonun aşağısında bir ölü güvercin görmüş bizim balkondaki mi acaba dedi.akşam oldu baktık anneleri yok o kadar üzüldümki anlatamam size.şimdi biz bu yavrulara ne yedirmeliyiz sizinde fikrinizi alayım dedim.ekmek ıslayıp koysak yerler mi ? :26:

................................

Son düzenleme:
canım yavru kuşları beslemek iç,n bi şırınga bulman gerek.
besini şırıngayla vereceksin fakat kursakları oldugu için biraz ileriye doğru itmen lazım şırıngayı.
içine süt ve ekmek içi koy. ekmek içi sütte hemen eriyo zaten.
eger rahatsızlık oluşmaya başlarsa bebek aspirini eritip yarısını içir. amcamın calpol içirmişliği vardır iyi gelmişti gerçekten.
geçmiş olsun.

canım güvercinler tahıl karısımıyla beslenirler yani buğday yerler onun dısında pirinç mercimek mısır gibi tahılları yerler annem öyle beslerdi iyi besledik ki kaçtı sonunda :))

Bir veterinere sorma imkaniniz varsa sorun. Olmadi kuscuya gidin. Ben buyukleri ekmekle besliyorum ama yavru iken zor olur.

Annesi de yokmus zavallilarin sevaba girersiniz.

Yavru guvercin besleme ile ilgili google da bir suru sey cikiyor. Hangi kaynak dogru bilemiyorum.

tuğbam biz bunu 2 kez yaşadık, geçen yaz bi de bu yaz.
ikisinde de yavrular yumurtadan çıktıktan sonra anneleri onları bırakıp gitti
biz yavruları kendimiz besledik, önce ürktüler ama sonra alıştılar.
ekmek kırıntıları koyduk bol bol, ertesi sabah bulamıyoduk demek ki hepsini yiyolardı, bi de annem rahatça ulaşabilcekleri bi kaba su koydu. sadece bunlarla büyüdüler, uçacak olgunluğa eriştiler, taa ki o zaman anneleri geldi.
onlara uçmayı öğretti.
ben netten de araştırdım ama pek bulamadım. 2 kez bunu yaşadık ve 2 sinde de anneleri yavrular çıkınca bıraktı, uçacak kadar olduklarında geri geldi, anlamadık.
ama ekmek ve suyla yaşadılar canım, sonra da uçup gittiler =)

çok sağol canım.eğer önüne koyduklarımı yemezlerse şırıngayı kesinlikle denicem

canım güvercinler tahıl karısımıyla beslenirler yani buğday yerler onun dısında pirinç mercimek mısır gibi tahılları yerler annem öyle beslerdi iyi besledik ki kaçtı sonunda :))

inşallah bizde iyi beslerizde kaçıp giderler canım çok sağol önerilerin için

teşekkür ettim canım yarın ekmek koyarım önlerine ekmek yemezlerse veterinere sorarım

ekmek ve suyu yarın bi denicem kuzum hatta ekmekleri ıslatıp koyucam önlerine belki yutamazlar demi.
bizimkilerin annesi ölmüş malesef sedefim yoksa akşam olunca hep yanlarına gelip kalırdı sabaha kadar.insan dayanamıyo canım ya Allah kimseyi anasız bırakmasın

Son düzenleme:
aa çok üzüldüm, ben de bizimkilerin annesi gibi gitti de sonra gelcek sanmıştım.
tabii tabii ıslat veya çok ufak koy, hepsini yiyolar kuzum.

koydum kuzum inşallah yerler

bizimkiler o kadar ürküyolardı ki kuzum biz balkona çıktığımızda hemen birbirlerine sarılıyolardı, 2 taneydiler. ekmekçikleri yemicekler sanıyoduk ama ertesi sabah bi bakıyoduk hepsini mideye indirmişler bugün yemeseler bile, yarın sabaha kadar yerler kuzum merak etme

sedefim bizimde 2 tane şimdi baktım hiç yememişler dediğin gibi bi de yarın sabah bakmalı.
bi de dün annelerinin öldüğünü nasıl öğrendim onu anlatayım.anneme kuş mu alsak eve anne dedim.annemde kuş demişken balkondaki güvercinlerin annesi ölmüş sanırım dedi.Allah gönderdi onları bana sanırım sedefim

ahh kıyamam kuzummm evet onları sana Allah göndermiş yakında alışırlar sana, ilk önceleri, annem balkona çamaşır sererken de çok korkuyolardı ama sonra alıştılar, biz de rahatsız etmemek için pek çıkmamaya çalıştık arka balkona. sonra annesi gelip uçmayı öğretti, şimdi senin güvercinler uçmayı nasıl öğrenicekler acaba kuzum :26:

aahh kuzum benimde aklıma geldi içgüdüsel olarak öğrenirler mi acaba :26:

Pirinç bulgur yani kuru baklagillerin lapası verilebilir sulu bir şekilde. çok küçüklerse anneleri onların ağzına kusarak beslerdi ama şimdi şiringaya ihtiyaç olabilir. tabi yeme yetisi varsa sulu lapayı hemen yerler, temiz su da şart tabi. korunaklı olsublar ki başka kuşlar onları parçalamasın. bende kanadı çoklu kırık olan yavru karga besliyorum balkonda. köpekleri beslerken tarlada köpeklerin mamalarını götürürken buldum. hemen eve aldım. kediler affetmezdi yoksa.
kanadı hiç bir zaman düzelmicek vet hek baktı. çoklu kırık ve kurtlanma var dedi, bende yaşatabildiğim kadar bu şekilde yaşatacağım. hani kırık kanatlı yaşar da o kurtlar sanırım ölümüne sebep olacak yapılacak bir şey yokmuş. her gün peynir kedi maması makarna biber dolması :) bulgur felan veriyorum. sopanın iştahıda iyi yiyor hemen :)

çok üzüldüm inşallah kurtulr
bizim güvercinler büyüdüler bi hayli.ekmek ıslayıp veriyorum bulgur veriyorum dediğin gibi sulu
yiyorlar çok şükür canım
çok teşekkür ederim tavsiyelerin için

Böyle insanlar gördükçe insan olduğumun farkına varıp mutlu oluyorum. demek ki diyorum henüz bişiler tamamen bozulmamış. sistem bizi yok edemedi henüz :)
ne mutlu yaşama saygı, sevgi gösterenlere. ne mutlu "bir kuşun hesap soracağı o güne" alnının akıyla gideceklere. (inanışa göre)

evet sistem hala birilerini yok edemedi canım
dünyanın sadece insanlara ait olmadığının farkında değil çoğu insan ama olsun bir kargayı iyileştirmeye
çalışan uçamayan yavru serçeyi uçurmaya çalışanları da duyuyoruz görüyoruz çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…