Teşekkürler nerkil, mutlaka faydalanacağım.zaten ben de yaptıklarımı netten aldığım blgiler doğrultusunda yapmaya çalışıyorum.geceleyin pet şişeye sıcak su koyup havluya sararak kutuya koydum.içim rahat etmedi ama gündüz koymadım hava çok sıcak çünkü.yavrunun yaşı konusunda tahminen şu an 14 günlük olduğunu düşünüyorum.bulduğum gün gözleri yarı kapalıydı.bebek maması konusunda bazı olumsuz yorumlar okudum, laktoz nedeniyle sindirimi zormuş ve ishal yapıyormuş.aynı şey süt için de geçerli..ancak yavrum maşallah şu an 5. gününde ve bir sorun yaşamadı.günde bir kez kakasını yapıyor ve normal katılıkta...her beslenme sonrası masaj yapıyorum çişini her defasında yapıyor ama kakayı bir kez yapıyor.annesini emdiğini düşünüyorum çünkü emme refleksi çok güçlü ve hep meme arıyor.altına koyduğum yumuşak bezi de annesi sanıp emmeye kalktı.bir fotoğrafını koymaya çalışacağım, ne kadarlık olduğu anlaşılabilir...internette kedi bakımıyla ilgili pek çok bilgi var, aslında oralardan bulabilirsin. bence hava çok sıcaksa, altında yumuşak bişey olduktan sonra anne sıcaklığı yaratıcak bişeye gerek yok. ama peluş oyuncak falan varsa koyabilirsin yanına, kendini yalnız hissetmesin.
bir de eğer inek sütü vereceksen kedilere ağır geldiğini biliyorum, yarı yarıya suyla karıştırıp vermek gerekiyor. ama mama almışsan buna gerek yok. biraz büyüdüğünde oda sıcaklığında yoğurt ya da ufak bi parça peynir verebilirsin.
bu arada kedi çok mu minik? yani hiç anne sütü emmiş midir? anne sütü emmeyen kediler kolayca kaybedilebiliyor. çevrede süt anne bulabilirsen çok daha iyi olur.
tuvalet için de yaptığın doğru, nemli bi pamukla masaj yaparsan tuvaletini yapması için uyarırsın. yalnız yemeklerden sonra gibi bi sıklıkta, yani günde 1-2 kereden fazla yaparsan daha iyi olur. en azından kendi yapmaya başlayana kadar... (genital organdan kuyruğa doğruymuş bu hareket)
Yavru Kedilere Bakm burda güzel bilgiler var. bebişi rahat büyütebilirsin umarım.
Teşekkürler..ilk kez böyle küçük bir kediye bakıyorum o yüzden hep tereddütlerim oluyor..mamayı çok büyük bir iştahla içiyor yeni doğan bebekler için zaten.sütü de içmişti ama mama daha besleyici olur diye düşündüm.geceleyin sıcak su koydum yanında uyumuş.ama gündüz kutudan çıkmak istediğinde hep daha serin köşelere gidip orada uyuyor.çok sıcak hava, yanlış mı düşünüyorum?bu konuda tereddütte kaldım.Öncelikle onu dışarıda bırakmayıp evinize aldığınız için teşekkür ederim.
Kedi çok küçük,sütü mutlaka sulandırarak verin ağır gelir inek sütü.
Mama da ağır gelebilir bikaç hafta sadece sulandırılmış süt verseniz daha iyi.
Çok küçük olduğu için hava ne kadar sıcak olursa olsun anne sıcaklığı isteyecektir.
Su vermenize gerek yok,dediğim gibi sütü sulandırırsanız yeterli olacaktır.
Her türlü konuda yardımcı olabilirim sorman yeterli
Evet yatağını o şekilde hazırlamak mantıklı..kutudan başka bir yerde uyutmuyorum .kutunun yarısı yumuşak yünlü gibi bir bezle kaplı,yarısı da kağıt havluyla.kendisi tercih etsin diye düşündüm.geceleyin yünlü kısımda şişenin dibinde uyumuş yavrum :)Teşekkürler tekrar..Peluş bi yatağı olsun,rahatsız olduğunda kendi çıkar zaten ama taşta yatmamasına dikkat edin ince bi örtünün üzerinde yatsın.
Geceleri dikkat edin yeter zaten gündüz aşırı serinlik olmuo artık iyice ısındı havalar.
Tuvaletini yaptırdın mı ? birde sıcak su koy yanına pelüş ayıcık koy. bende de şuan 3-4 günlük var daha göbek bağı düşmediya bende 4 gün önce falan 3 tane yavru buldum bahçemizde anneleri gelmedi hiç bende eve aldım .aslında herşeyi yapıyorum veterinerede götürdüm ama malesef birtanesi bu sabah öldü.biride sürekli bağırıp altındaki bezi ve peluş oyuncağı emiyor.elimi yalıyor.ama hiç durmuyor burnunun ucunda ne varsa yalıyor.hepsini ayni anda besleyip ihtiyaçlarını geriyorum açta değil ama sabahın 6sından beri ne beni uyuttu ne kendi uyudu 2 saat oldu saat oldu şuan gerçekten. ne yapmam gerek bi fikri olan varsa lütfen söylesin . oda ölür diye çok korkuyorummmmne yapçağmı şaşırdım
hepsini yapmıştım ama malesef daha 1 hafta bile olmadan 3üde öldüTuvaletini yaptırdın mı ? birde sıcak su koy yanına pelüş ayıcık koy. bende de şuan 3-4 günlük var daha göbek bağı düşmedi
Maalesef bur annesi gibi bakamiyoruz onlarahepsini yapmıştım ama malesef daha 1 hafta bile olmadan 3üde öldü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?