anneye adanmış bir hayat

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
çalışıyor olmaktan nefret ediyorum.aslında işim rahat,ama eğer ben sıkıntısız olsaydım.bipolar hastasıyım ve bu uzaktan bakınca bile belli oluyor.insanlarla konuşurken hareketlerime yüzüme odaklanıyorlar.çocukluğumdan bu yana insanlarla olmak beni mutsuz ediyor.sürekli dışlandım,itildim ve deli muamelesi gördüm.çok aşağılık muamelelerle karşılaştım.eğer dipteyseniz,yani kimseye maliyet çıkaracak konumda değilseniz,insanların tüm çirkinliğini görebilirsiniz.size maske takmazlar neyse odurlar.keşke herkesi öldürecek kadar zehrim olsaydı.defalarca intiharı düşündüm.bazıları topluma ait değildir,onlarla mutsuz olur,zarar görür.ben böyleyim.
bu yüzden ne okula gitmek istedim ne de iş hayatına başlamayı.izole bir hayat yaşamak daha fazla kendim kalmamı sağlardı.ama fazlasıyla hırslı bir anneye sahibim.var gücüyle beni olağan akışın içine sokmaya çalıştı.
yüzmeyi öğrenecekmişim.suya atılan her çocuk yüzmeyi öğrenirmiş.ben de öğrenecekmişim.kuş uçar ,balık yüzermiş,ben de topluma karışmalıymışım.ama yüzmeyi hiç öğrenemedim.boğuldum,boğuluyorum.
okulum bittikten sonra işe girdim,ama böcek gibi davranıyordu herkes.2 hafta katlanamadım.bu kez evde annem yediğim lokmayı bile fazla görür oldu.hatta bir keresinde hem çalışmıyorsun,hem de kahvaltılıkları deli gibi yiyorsun dedi.tekrar işe girdim.bu kez 10 yıl dayandım.ev aldım,bir tane daha aldım.iyi kazancım ve harcayacak yerim de yok.para da biriktirdim.ama artık tükendim.yine de izin vermiyor ayrılmama.alışveriş yaptığımda mutlu oluyor,beni bunlardan mahrum mu bırakacaksın diyor.ama ben mutsuzluktan ölüyorum.eziliyorum iş yerinde.başkasında problem olmayan meseleler bende soruşturma konusu oluyor.kaç defa sürgün yedim.memur olmasam zaten kapıya konmuştum.
yeşil bir köyde tek başıma ekip biçip yaşamak isterdim.böyle olsa daha fazla kendim kalabilirdim.ama toplum içinde konuşmalarımdan utanan,biriyle görüşmeye gittiğimde fazla sohbet etme de ne olduğunu anlamasın diyen.iş yerinde aman sesini çıkarma seni orada tutmaları bile sana şanstır diyen ,işsiz olduğuğum zamanlar beni evde barındırmak dahi istemeyen bir anneye sahibim.
aynı hastalık babamda da var.lanet olsun bu hayata böyle bir adamla evlendim,kendi yetmedi bir de kuyruğu var diye söyleniyor bazen.ne yapacağımı bilmiyorum..

Psikolojik destek alıyorsunuzdur umarım.. bence hayallerinize odaklanın insanlara karışmaktan korkmayın mesleğinize tutunun.. inanın bir çok kişi var memur olmak para kazanmak isteyen.. sahip oldugunuz şeylerin değerini bilin.. anneniz konusunda belki de sizi gerçekten hayata kazandırmak için baskıcı bir hali var ama tabiki söylemleri çok çirkin.. dediğim gibi psikolojik destekle ve kendi geleceğinizle ilgili hayallerinize tutunarak atlatabilirsiniz her şeyi.. bütün sorunları çözmek insanın kendisinde bitiyor siz hayat inancınızı yitirmeyin Allah yardımcınız olur inşallah.

Annenizden uzak yasama imkaniniz ya da isten ayrilsaniz hayatinizi idareettirecek geliriniz var mi?

Geçmiş olsun öncelikle, her insan yaşar bazen bu durumları.sizin, size değer verecek olan bir çevreye ihtiyacınız var.maddi durumunuzda söylediğinize göre yerinde.kendinize bir hayat kurun.size empoze edilmeye çalışılan her olumsuzluğa gülün geçin, cesaretli olun

Şu an anladığım kadarıyla depresif dönemindesiniz. İlaçlarınızı alıyor musunuz düzenli? Mani döneminizde hayatınız nasıl zorluklarla geçiyor hatırlıyor musunuz?
Çok zor olmalı sizin için bunlar farkındayım. Ama bu hastalığın artı yönlerine de bakabilirseniz belki istediğiniz işi yapabilirsiniz.
Herhangi bir sanat dalında mesela kendinizi geliştirmeyi denediniz mi? Okumak, para için çalışmak dışında istediğiniz bir şeyi öğrenmek için harekete geçerseniz belki sizin için de iyi olur.
Hem belli mi olur, belki bu sayede o istedeğiniz yeşil bahçede istedeğiniz her şeyi yapabilirsiniz.

Bence çevrenizde fazla acımasız...ve sizden çok daha rahatsız.
Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Hayatın içindeki raporsuz hastaların sizi üzmesine hakir görmesine izin vermeyin...
Çalışıyorsunuz ekonomık özgürlüğünüz var bence şanslı bile sayılırsınız..Sadece kendinizi motive etmeye çalışın.
Çalışabildiğinize göre tek başınızada yaşabilirsiniz bence annenizden biraz uzaklaşmayada ihtiyacınız var..

tedavi oluyormusunuz ilaç kullanıyormusunuz
neden herkesten ve herşeyden nefret ediyorsunuz böyle ?
içiniz kararmış sizin..

kardeşinin eşinin açığını aradığını , aldatsa keşke bende yakalasam diyen bir insanın annesiyle başedemeyeceğini aklım almıyor..
bana kalırsa sizde annenize fırsat verecek göz yok..

Aaaa bu o evet.. O zaman şimdi taşlar yerine oturdu.

Bencede ailemden uzakta yaşamalısın..
Evleri sat git bir sahil kasabasına yerleş evinide tutarsın sana yetecek geliri sağlayacak bir işde kurarsın

Bencede ailemden uzakta yaşamalısın..
Evleri sat git bir sahil kasabasına yerleş evinide tutarsın sana yetecek geliri sağlayacak bir işde kurarsın

bir bipoların yapacağı en son şey bu olmalı yalnız.
mani dönemlerinde bir gece içinde milyonlar harcıyorlar.
Annesi evleri büyük ihtimalle o yüzden aldırmıştır, ne olur ne olmaz elinde yüklü para olmasın diye.

Bizim dairede de var sizin gibi bipolar başlarda çok sıkıntı çekti ama sonra hobiler buldu sanata yöneldi kendi halinde bizden nefret ediyor oysa hepimiz kardeş gibi görmüştük ama sorun değil hayatını yönetiyor şimdi istediği zaman konuşuyor istediği zaman küsüyor inşallah sizin içinde iyi olur her şey

Ne gibi ataklari oluyor ?
Taa uzak bi sahil kasabasindansa once ust sokaga tasinsaniz ,yan daireye yani yakin bi yere
En azindan dokundugunuz her sey size ait olur mutlu olursunuz
Bi de mesleginiz ne merakimdan soruyorum
Memurlar ne cok maas aliyomus ya
Bi ev bi ev daha birikmis para
Derhal kpss ye asilcam

Sevdiğin seveceğin şeyleri yaparak para kazanmanın yollarını aramalısın bence.Annenin de gönlü olmuş olur,neticede bu da hayata dahil olmak bu da bir şekilde yüzmek ama onun başta düşünmediği bir denizde.
Tahmin ediyorum öyle bir iş ve düzen kurmak zor görünüyor ama şöyle düşün, annenin isteği için ve mal mülk için onca yıl didinmişsin yatırım yapmışsın.şimdi de gelecekteki mutlu hayatın için yatırım yapacaksın.Hem maddi olarak hem de güç ve zaman olarak yatırım.
Böyle sürüp gidemez.Hele babanın durumundan laf çarparak seni üzen,yediğin lokmayı sayan bir karakterle tedavi de olsan yürümez.Belki ayrı ve mutlu düzenini kurduğunda annenle de iletişimin ilişkin güzelleşir

Malulen emekli olabiliyorsunuz bu tip rahatsizlikla,hastaliginiz bayagi bir atak durumunda ,doktorunuz ne diyor bu duruma ,ilaclarinizi degistiriyor mu

Bence başka bir şehire tayin edilme şansın varsa dilekçe yaz( çok iyi araştır) tebdili mekanda ferahlık vardır atalarımızboşuna laf etmez bence yer değiştir gidicen yerde daha çok insanlarla ilişkiler içinde ol işçıkışları kurslara katıl arkadaşlıklar kur çaya kahveye gidin iki lafın belini kırın Allah yardımcın olsun
İnsanda buhran varsa tedavi gerek ama yanına yoldaş arkadaş gerek.
bir insan huzurlu sağlıklı ise dünyanın en şanslı insanıdır

Benim akrabam 18yaşında bir fabrikaya girdi emekliliği yakın o da stresli idi onun kafa dengi iş arkadaşları vardı ilk başlarda birbirlerine evine gelirlerdi sonra çarşıda buluşur oldular tatile gittiler. Ama dersen annesi para kapısı kapanmasın diye evlenmesini istemedi o da pek anlamadı gelen talepler filan olmadı güzelde bir kızdır. Eskiden evin işiniyapmadan kapıdan çıkmazdı kırmasına diye şimdi iş varsa evden çantasını alıp çarşıya gider önemsemez kafasına esince tatile gider ama yaş büyüdü evlenip yuva kuramadı o konuda mutsuz ama belli etmez
Bence geç olmadan hayatta ne isen o annene evlere bakıp mutlu olsun sana maaşın yeterde artar yeni bir yere tayin iste tavsiye akraba filan olmasın yeni şehrinde dedikodu eksik olmaz gene canın sıkılır

hafta sonları da ek kurslar açtım .bir de ben aldığım zaman ucuzdu.ve öyle para yok memuriyette :)asosyal olunca ne kadar biriktirebildiğini aklı almıyor insanın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…