Anneye Benzetilmek

La Vie

Böbürlenme, henüz hikayen bitmedi.
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2022
1.343
3.789
83
Herkese Merhaba,

Arkadaşımın sayesinde bu siteyi keşfettim. Onun hesabından çok fazla konu okudum ama 10-12 senelik konular olduğu için hesap açıp güncel fikir almak istedim.

Benim problemim ilişkimle alakalı. Ben 27 o 28 yaşında. Neredeyse bir seneyi dolduracak bir ilişkim var. Son 2-3 aydır benden uzaklaşmaya başladığını farkettim. Tartışmalarımız arttı. Sebepler incir çekirdeğini doldurmayacak türden. Yakın arkadaşlarıma anlattığımda "bu sorunu neden bu kadar büyüttünüz?" demişlerdi. Anlatılabilecek, özel olmayan ve saçma sebepler anlayacağınız. Konuyu uzatmak istemiyorum o yüzden özet geçtim. En buluşup konuşmak istediğimi söyledim ve sonra dayanamayıp sıkıştırdım. O da itiraf eder gibi bir şeyler geveledi. İyi bir insan olduğumdan daha önce kimsede görmediği şeyleri bende gördüğünden vs.

Sürekli ona karşı çok hassas olduğumdan bahsetti konuşma boyunca. Ama bir cümlesi çok dikkatimi çekti ve şok oldum. "Annem gibi davranıyosun teşekkür ederim ilgin, alakan için" gibi bir cümle kullandı. O an karşımda erkek arkadaşım değilde evladım oturuyo gibi çok garip hissettim. Dinledikten sonra "ben devam etmek istemiyorum" diyip ayrılık konuşması yaptım ve kalktım masadan. Bu olaydan sonra ne aradım ne sordum iletişim kurabileceğimiz her yerden sildim. Neredeyse 3 hafta olacak. Ortak arkadaşımız çok üzgün olduğunu söyledi. Bence barışmak istiyo dedi. Ben sadece ilgi ve alakamı özlediğini düşünüyorum. Beni kadınsı bulmaması çok tuhaf hissettiriyor. Çok seviyorum ama barışmak isterse ne yapacağımı bilmiyorum.

Aşırı ilgi alaka göstermiştim doğru. Sözlerinde haksız değil. Belki gerçekten annesi gibi davrandım. Peki kendini geri çekince ilişkiyi düzeltebilen oldu mu aranızda? Ya da önerileriniz neler?

Teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için.

Neler yapıyordunuz mesela annesi gibi hissettirecek?

Düşününce çok ilgileniyordum. Şuna dikkat et hasta olursun, şöyle yapma şu olur. Çıkarken şunu unutma gibi. Davranış olarak böyle. Duygusal olarak aşırı ilgiye boğdum son dönemde. Galiba o uzaklaştıkça ben daha çok yaklaşmışım farkında olmadan.

Yaşam bir deneyim.Bazı şeyleri yaşaya yaşaya öğreniyorsunuz.Evlilik öyle değil mi.İki farklı yapıdaki insan aynı evde yaşamaya başlıyor.İlk yıllarımda duyardım evliliklerde ve doğru zannederdim şu cümleyi ben bile.
Kadınlar genelde eşimin iç çamaşırına kadar ben alırım der.Sonra bir gün bir dr dan işittim.İşte yapılan en büyük yanlışlardan birisi siz onun annesi misiniz.Neden iç çamaşırına kadar alıyorsunuz.O artık evli bir insan alamıyor mu.Bakın anahtar kelime.Siz onun annesi misiniz.
Burada yanlış başlıyor demişti bu doktor.
Siz de araştırın bakalım annesi gibi hissettirecek neler yaptınız.

Bende bu olaydan sonra psikologların yazılarını okudum. Tam olarak açıklayamıyorum ama dediği gibi garip bir şekilde iki sevgiliden anne-oğula döndük sanki. Gerçekten doktorun dediği gibi yanlış. Ama onun ağzından duymak beni çok gafil avladı. Yeniden iki sevgili gibi olabilir miyiz inanın bilmiyorum.

İyi bundan sonra anne gibi davranmam, ayrılmayalım deseydiniz.. madem bu kadar barışmak istiyorsunuz? Çok büyük kavgalar sonrası bile barışanlar duydumda bu tip ilişkilerde pek beklenen bir durum değil açıkçası. Belki siz bir adım atarsanız olabilir ama bence hiç gerek yok. Bundan sonraki maçlara bakın.

Hep diyorum karşınızdaki adamlara anneleriymiş gibi davranmayın diye. Sonuç bu.

Düzelmez şu saatten sonra. Ne siz anne gii davranmamayı becerebilirsiniz ne o sizi kadın olarak görebilir.

Ondan duyduktan sonra annesi gibi değilde tekrar yakın davranabileceğimi zannetmiyorum. Çok tuhaf hissediyorum hala. Psikologlardan okuduğum kadarıyla aile geçmişim yüzünden kurduğum yakınlık severek bitirmemize sebep oldu. Üzgünüm ne diyebilirim ki...

Dediğiniz gibi okuyanlar kendine bir şeyler çıkarsın yoksa gerçekten sonuç bu.

Bundan sonra her tartışma sonu "acaba hala annesi gibi mi görüyor" diye düşünmemem için yeniden o sevgili yakınlığını bulmam lazım. Ama bulunmuyor anladığım kadarıyla.

Üzülmeyin, size de tecrübe olmuş. Bir sonraki ilişkinizde aynı hataları yapmazsınız.

Bundan sonra her tartışma sonu "acaba hala annesi gibi mi görüyor" diye düşünmemem için yeniden o sevgili yakınlığını bulmam lazım. Ama bulunmuyor anladığım kadarıyla.
Bence çok takılı kalınacak biri değil sizin için. İyi bir tecrübe olmuş hem. Bundan sonra salın kendinizi Erkekler anlamaz öyle iyiliklerden

Bence çok takılı kalınacak biri değil sizin için. İyi bir tecrübe olmuş hem. Bundan sonra salın kendinizi Erkekler anlamaz öyle iyiliklerden

Bittiğine inandığım kimse için takılı kalmadım evet. Doğru tahmin ettiniz. Sadece hislerim olduğu için daha doğru bir karar vermek istedim. Onlar için itici geliyor bu kadarı anladığım kadarıyla. :)

Düzelir de çoook zor.
Bence noktayı koymakla iyi bir adım atmışsınız.
Bundan sonraki ilişkiniz için bence bunu bilmek iyi olmuş.
Merhametli davranmak bazen böyle sonuçlara sebep oluyor.
Fatih Reşit Civelekoğlunu takip edebilirsiniz.
Şefkat ve şehvet dengesi çok önemli ilişkilerde.

Cok keskin ve netsin bence bu güzel birsey gördüğünü gordun eskisi gibi olmayıp kendini surekli muhakeme edecegin bir iliskin olacagini yine sen söyledin. Guzeldik be sevgilim diyip.yollarinizi ayırmak size kalmış. Biraz daha kendinizi tartin 3 hafta erken .dinlenin olacagi varsa olur deyip kadere bırakın cokta yorum yapmayin kendinize

Öneriniz için teşekkür ederim. Bununla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacım var gerçekten.
Bir sonraki ilişkim için kendi şefkat ve şehvet dengemi daha dengeli kurmak istiyorum.
Taktiksel yaklaşmayı seven ve becerebilen biri değilim. Ama bazen aşırıya kaçınca kendini geri çekmek gerekiyormuş bunu öğrendim.
Sevgim tükenmemişken çok pişman olması ve çok istekli olması gerekiyor döndüğü zaman. Bu da dediğiniz gibi baya bir zor.

Aslında taktik yapmak değil bu bahsettiğim.
Maalesef bazılarımız daha anaç yapıya sahip oluyor ve sevgiyi o şekilde yansıtıyor.
Bazı insanlar ise yürüyen cilve. Sürekli trip atsalar bile etrafında erkek pervane.
İçimizdeki kadını keşfetmek gerekiyor.

Haklısınız. Çok netim, böyle bir şeyi kabul etmeyeceğim. Tanıyorum kendimi. Ama dediğiniz gibi biraz erken. Aklıma gelince "acaba ilişkimiz bittiği için bazı şeyler kafasına dank edecek mi" diye düşünüyorum amiyane tabirle. Sonra zaman gösterecek diyorum. Hayatın akışına bıraktım kendimi. Nasipte varsa mutlaka olur. Buna inanıyorum. Ama insanoğlu sabırsız napalım bazı geceler düşünceler geliyor böyle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…