Anneye Benzetilmek

Gerek yok
gerçekten yok yemek yapayım bir tas götüreyim
yok temizlik yapayım
Gerçekten gerek yok zaten bunu algılayabilen erkekler kalkıp kendileri yapabiliyor
Geri kalan algılamıyor zaten o yüzden ince düşünüp sürekli zıtlaşmaya gerek yok
Yapan yapar yapmayanda yapmaz karakter meselesi
Yapmayana yaptığında altın olmaz
Yapmasaydın benmi istedim olur

Bundan sonra hayatına çok fazla müdahale etmem zaten. Yardım isteyebileceğini söyler geçerim. Yoksa hakikaten "yapmasaydın o zaman" diyecek noktaya geliyor.

Oyle bir gecer zaman ki. Kimler kimler unutuluyor. Sagliginiz yerinde olsun da. Siz kendi kiymetinizi bilin ki karsi taraf da bilsin. Sinir koymak iyidir.

Aynı ortamda olunca bakmadan geçiyorum. Artık eskisi gibi alttan almayacağımı anladı.
Sağlık en önemlisi dediğiniz gibi aşk hiç beklemedik bir anda oluyor özellikle :)

Hicbir zaman evli olsani bile bir erkegin arkasini bukadar toplamayin kocama hep derim hasta olsa bile ben senin annen degilim istersen git annenin evinde yat o baksin sana bebek gibi. Oyle yaotiginizda hem kiymetiniz olmuyor hemde evet anne moduna giriyorsunuz disilik cekicilik kalmiyor gerek yok kendinizi torpulemeye calisin

Eskiden bende çok anactim . Yapı itibari ile öyleyim. Benden küçük büyük kim olursa olsun ayaklarına terlik giy diye uyarır ve dışarıda beli açılmış cocuk varsa mutlaka kapattıririm. Ergenin biri kışın montunun önü açık şekilde gidiyordu. Ve güzel nazik sempatik şekilde uyardım. Zamane çocuğu iste sen benim annem değilsin seni ilgilendirmez dedi🤪
Her neyse eşime de böyleydim annesi gibi hissetmedi hiç fakat ben ailesi yüzünden eşime ayar oldum evlilik başlarında. o gün bugündür fazla anaç değilimdir.
Ve eskiden de ilgilenir severdi ama şimdi değerim daha fazla. Hiç eyvallahım yoktur 🤫
Demem o kii insanoğlu işte kaçan kovalanır. Hasbam ilgiden bunalmış anne gibi hissetmiş nankör işte. Bu erkeklere yüz vermeyin bence hiç te oralı olma , kapında yatarsa belki düşün 😉

Düşününce çok ilgileniyordum. Şuna dikkat et hasta olursun, şöyle yapma şu olur. Çıkarken şunu unutma gibi. Davranış olarak böyle. Duygusal olarak aşırı ilgiye boğdum son dönemde. Galiba o uzaklaştıkça ben daha çok yaklaşmışım farkında olmadan.
Yanlış bi davranış ebeveyn modundasınız. Zamanla öğrenirsiniz ilişkinizde düzelir. Kadınların çoğu bu yüzden kaybeder. Yeni evliyiz çamaşırları katladım eşiminkileri yatak odasında ki pufa koydum kendisi kendi düzenine göre yerleştirsin diye. 1 gün oldu koymadı 2 gün oldu koymadı 4 gün oldu koymadı normalde annesi gibi bağırabilirdim ama ellemedim. Senin sorumluluğunda yerleştirirsen sevinirim abartma dedim. İnanın bu beni daha kıymetli yaptı. Siz anne değilsiniz o da çocuk değil salın gitsin.

Adil Yıldırım'ın videolarını izledim. Kendinizi geri çekin vs.
Yaptım ve etkili oldu gerçekten. Hala bakıyor ben bakıyor muyum diye. Sanırım anne rolünde olduğum için gerçekten gidebileceğimi düşünmemişti. Ne kadar gurur yapar ne kadar kendini tutar bilmiyorum.
Peki kendini geri çekseydi siz artık farklı bir gözle bakar mıydınız o adama? Ya da o bakabilir mi sizce?
Bana sorarsan bu ilk ve dogru adimin ardindan ,anne tarzini da birakirsan denemeye deger sizin icin.Unutma asiri ilgi de yok.Arkadaslarinla kahveye ,alisverise falan git,takıl kendince.Ben geri cekilen kisiyi acikcasi merak ederim.Neden olmasin.Farkli bakmasi icin siz de eski tarzi degistirin.Nasipse olur iletisim bir sekilde.Adil Yildirim in en onemli uyarilarindan biri de ,ki bana cok dogru geliyor.Herseyi verme ,herseyi yapma .Ilgiye bogma .Affedilmeyecek turden bisey gecmis degil aranizda zaten.Birak seni takip etsin biraz.

Hicbir zaman evli olsani bile bir erkegin arkasini bukadar toplamayin kocama hep derim hasta olsa bile ben senin annen degilim istersen git annenin evinde yat o baksin sana bebek gibi. Oyle yaotiginizda hem kiymetiniz olmuyor hemde evet anne moduna giriyorsunuz disilik cekicilik kalmiyor gerek yok kendinizi torpulemeye calisin

Tamamen ilgimi üstünden çektim. Bakmıyorum bile ama tekrar dişi ve çekici görür mü bilemiyorum...

Eskiden bende çok anactim . Yapı itibari ile öyleyim. Benden küçük büyük kim olursa olsun ayaklarına terlik giy diye uyarır ve dışarıda beli açılmış cocuk varsa mutlaka kapattıririm. Ergenin biri kışın montunun önü açık şekilde gidiyordu. Ve güzel nazik sempatik şekilde uyardım. Zamane çocuğu iste sen benim annem değilsin seni ilgilendirmez dedi🤪
Her neyse eşime de böyleydim annesi gibi hissetmedi hiç fakat ben ailesi yüzünden eşime ayar oldum evlilik başlarında. o gün bugündür fazla anaç değilimdir.
Ve eskiden de ilgilenir severdi ama şimdi değerim daha fazla. Hiç eyvallahım yoktur 🤫
Demem o kii insanoğlu işte kaçan kovalanır. Hasbam ilgiden bunalmış anne gibi hissetmiş nankör işte. Bu erkeklere yüz vermeyin bence hiç te oralı olma , kapında yatarsa belki düşün 😉

Nankör maalesef :(
Yine denk gelelim yine bakmayı düşünmüyorum, dediğiniz gibi bir yatsın bakalım :) İstediğini hissedeyim, yoksa yok...

Yanlış bi davranış ebeveyn modundasınız. Zamanla öğrenirsiniz ilişkinizde düzelir. Kadınların çoğu bu yüzden kaybeder. Yeni evliyiz çamaşırları katladım eşiminkileri yatak odasında ki pufa koydum kendisi kendi düzenine göre yerleştirsin diye. 1 gün oldu koymadı 2 gün oldu koymadı 4 gün oldu koymadı normalde annesi gibi bağırabilirdim ama ellemedim. Senin sorumluluğunda yerleştirirsen sevinirim abartma dedim. İnanın bu beni daha kıymetli yaptı. Siz anne değilsiniz o da çocuk değil salın gitsin.

Haklısınız ne kadar üstüne düştüysem o kadar geri tepti. Şimdi tamamen çıktım hayatından.
Eğer çok isterse bu ilişkiye bir şans daha veririm yoksa zaman kaybı olduğuna emin olmuş olurum.

Bana sorarsan bu ilk ve dogru adimin ardindan ,anne tarzini da birakirsan denemeye deger sizin icin.Unutma asiri ilgi de yok.Arkadaslarinla kahveye ,alisverise falan git,takıl kendince.Ben geri cekilen kisiyi acikcasi merak ederim.Neden olmasin.Farkli bakmasi icin siz de eski tarzi degistirin.Nasipse olur iletisim bir sekilde.Adil Yildirim in en onemli uyarilarindan biri de ,ki bana cok dogru geliyor.Herseyi verme ,herseyi yapma .Ilgiye bogma .Affedilmeyecek turden bisey gecmis degil aranizda zaten.Birak seni takip etsin biraz.

Yarın akşam yine denk geleceğiz arkadaş ortamında. Bakalım ters mi tepti yoksa dediğiniz gibi daha çok mu yaklaştıracak. Öyle ciddi bir kavgamız, çözülmeyecek bir sorunumuz yoktu. Dediğiniz gibi affedilmeyecek bir şey olmadı. Baktım gelmedi demek ki değmezmiş derim.
Adil Yıldırım videoları izliyordum tam :)

İlgi alaka başka, anne gibi olmak başka...
Anne gibi olmamak icin ilgi alakayi kesmek ve kendini geri çekmek gerekmiyor.
Sadece "ustunu giy hasta olursun, şunu iç, bunu ye" bilmem ne tarzi şeylerin ilgi alaka olmadiğini anlamaniz lazim.

Geçen bir konuda daha boyle bir duruma değinmiştik. Elinde saklama kabiyla sevgilisine sarma goturen kızları garipsedigimden bahsetmiştim, cidden anne ilgisiyle ilgili travmasi vs yoksa normal psikolojideki erkekler boyle şeylerden hoşlanmıyor pek.

bile ben senin annen degilim istersen git annenin evinde yat o baksin sana bebek gibi

Çok şaşırdım. Eşim böyle dese cidden evliliğimizi sorgulardim. Hastalikta bakmak annelik, babalık değil hayat arkadaşliğidir. Hasta olunca annenin evine yat diyen biriyle aile olmak mumkun değil.

Yarın akşam yine denk geleceğiz arkadaş ortamında. Bakalım ters mi tepti yoksa dediğiniz gibi daha çok mu yaklaştıracak. Öyle ciddi bir kavgamız, çözülmeyecek bir sorunumuz yoktu. Dediğiniz gibi affedilmeyecek bir şey olmadı. Baktım gelmedi demek ki değmezmiş derim.
Adil Yıldırım videoları izliyordum tam :)
Cok tatlisiniz gercekten.Hakkinizda hayirlısi olsun.Olmazsa da vardir bunda bi hayir,bir hayat dersi aldim dersiniz.

Anlamadigim neden kadinlarin sevgililerini terk etmeleri, resmen ayrilmalari, heryerden silip, tum iletisim yollarini kapatmalarinin anlami “kendini cekmek” oluyor? Bu kendini cekmek degil arkadasim, dupeduz ayrilmissiniz iste. Ayrilikla duzelir mi? Duzelmez. 3 hafta olmus eger sizi cok istiyor olsaydi bu kadar sure duramazdi. Tam tersine sizsiz de yasayabildigini anlamasina ramak kalmis. Bence gecmis olsun diyelim. Siz de terli terli soguk su icme usutursun vs anne tavsiyeleri vermeye gerek duymayacak kadar saygi duydugunuz biriyle beraber olma sansi yakalarsiniz belki

Eşe, sevgiliye ilgi, alaka göstermek başka,anne gibi davranmak başka şeyler bence.
Hasta ya da yorgun olduğunda gayet şefkatle yaklaşıyorum eşime. Aynısını da bekliyorum, beklerim.

Normal zamanda başında bekçi gibi beklemem,ne yaptığını kontrol etmem yetişkin bir insan sonuçta ama aman eşim beni öyle görmesin, böyle görmesin, şefkat şehveti etkilemesin gibi düşüncelerle kendimi de frenlemiyorum. Abartılı bir durum yoksa, seven insan için bunlar çok da sorun olacak şeyler değil.

Herkese Merhaba,

Arkadaşımın sayesinde bu siteyi keşfettim. Onun hesabından çok fazla konu okudum ama 10-12 senelik konular olduğu için hesap açıp güncel fikir almak istedim.

Benim problemim ilişkimle alakalı. Ben 27 o 28 yaşında. Neredeyse bir seneyi dolduracak bir ilişkim var. Son 2-3 aydır benden uzaklaşmaya başladığını farkettim. Tartışmalarımız arttı. Sebepler incir çekirdeğini doldurmayacak türden. Yakın arkadaşlarıma anlattığımda "bu sorunu neden bu kadar büyüttünüz?" demişlerdi. Anlatılabilecek, özel olmayan ve saçma sebepler anlayacağınız. Konuyu uzatmak istemiyorum o yüzden özet geçtim. En buluşup konuşmak istediğimi söyledim ve sonra dayanamayıp sıkıştırdım. O da itiraf eder gibi bir şeyler geveledi. İyi bir insan olduğumdan daha önce kimsede görmediği şeyleri bende gördüğünden vs.

Sürekli ona karşı çok hassas olduğumdan bahsetti konuşma boyunca. Ama bir cümlesi çok dikkatimi çekti ve şok oldum. "Annem gibi davranıyosun teşekkür ederim ilgin, alakan için" gibi bir cümle kullandı. O an karşımda erkek arkadaşım değilde evladım oturuyo gibi çok garip hissettim. Dinledikten sonra "ben devam etmek istemiyorum" diyip ayrılık konuşması yaptım ve kalktım masadan. Bu olaydan sonra ne aradım ne sordum iletişim kurabileceğimiz her yerden sildim. Neredeyse 3 hafta olacak. Ortak arkadaşımız çok üzgün olduğunu söyledi. Bence barışmak istiyo dedi. Ben sadece ilgi ve alakamı özlediğini düşünüyorum. Beni kadınsı bulmaması çok tuhaf hissettiriyor. Çok seviyorum ama barışmak isterse ne yapacağımı bilmiyorum.

Aşırı ilgi alaka göstermiştim doğru. Sözlerinde haksız değil. Belki gerçekten annesi gibi davrandım. Peki kendini geri çekince ilişkiyi düzeltebilen oldu mu aranızda? Ya da önerileriniz neler?

Teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için.
Anne gibi davranıp o şefkatle yaklaşmak sizi üzer.Belki farkında değildiniz ama kendinizden fazla ödün verip rolünüzü anneliğe kadar kaydirdiniz.Bence onunla barışmayin bundan sonra ister istemez bu dedikleri gelecek aklınıza.Ama barisirsaniz da ona bunları dedirtirecek ne yaptıysaniz değiştirin.(Zor olacaktır ama sonuçta kişiliğiniz bu)

Seven insan esıne ılgı alaka sefkat gösterir anneler yapmaz sadece bunu.Ozellıkle evliyken eslerın en cok ıstedıgı ılgı sefkat.

Ne desek bos aslinda kimi ilgi sevkat ister kimi sehvet kimi merhamet… bunlar ayni kisi de bile donemsel olarak degisim gosterir.

İlgi alaka başka, anne gibi olmak başka...
Anne gibi olmamak icin ilgi alakayi kesmek ve kendini geri çekmek gerekmiyor.
Sadece "ustunu giy hasta olursun, şunu iç, bunu ye" bilmem ne tarzi şeylerin ilgi alaka olmadiğini anlamaniz lazim.

Geçen bir konuda daha boyle bir duruma değinmiştik. Elinde saklama kabiyla sevgilisine sarma goturen kızları garipsedigimden bahsetmiştim, cidden anne ilgisiyle ilgili travmasi vs yoksa normal psikolojideki erkekler boyle şeylerden hoşlanmıyor pek.

Tabii ki gerekmiyor ama çok uzun sürdüğü için bu ilgim annesi gibi bırakmayacağını düşündü bence. Ve yaptığı konuşma ayrılık konuşması gibi değildi. Konu da bahsettim geveleyip durdu bir şeyler.

Ve çok aklıma düşündüğüm an gelmeyen çok şey var. Anılar canlandıkça evet hakikaten anne rolündeyim dedim bu 3 hafta içinde. Sonuçta onunla gittiğiniz yerlere gidiyorsunuz güzünüzde canlanıyor vs. Şimdi sorulunca tek tek hatırlayamıyorum.

Genel olarak hoşlanmıyorlarmış evet. Çook nadir okudum hoşuma gidiyor diyen.

Back
X