- 23 Ekim 2025
- 19
- 15
- 3
- 22
- Konu Sahibi seabreezee
-
Yahu şu ergenler neden 2-3 aylık sevgilisini koştur koştur anne babasına anlatıyor anlamak mümkün değil. Ben o yaşlardayken de anlatan arkadaşlarım oluyordu. Sonra ne zaman evden çıkacak olsalar anneleri “sevgilinle mi buluşucan” diyip kavga çıkarıyodu. Bir tane mantıklı sebebi yok.Merhaba 19 yaşındayım ve iki aydır sevgilim var annem biraz katı birisi ve nasıl yetiştiyse beni de o sekilde yetistirmek isteyen birisi. Bu zamana kadar "eğer istedikleri gibi bir evlat olursam beni severler" algısıyla büyüdüğüm için genelde hep sularına gittim. Fakat bu şekilde belirli bir yaştan sonra sadece onların istediği gibi bir insan olup aslında kendimi hiç tanıyamadığımı fark ettim bu benim için gerçekten içler acısı çünkü sevdiğim şeyler aslında ailemin istediği şeylermiş, yöneldiğim şeyler ailemin istediği şeylermiş ve ben 20 yaşına gireceğim ne istediğimi bilmiyorum bu hayattan. İlk defa bir sevgilimi anneme anlattım mezunum sınava hazırlanıyorum daha erken biliyorum fakat anneme yalan söylemek istemedim güveni zedelenecekti bana karşı ve buluşmadan da olmuyor nereye kadar buluşmadan ilerleyeceğiz? Anneme söyledim ve bana "senden asla beklemediğim hareketler, beni aşırı sinirlendirdin" tarzı laflar söyledi ters tepkiler verdi ve buluşmak için izin istediğimde saka yapmıyorum iki saat yalvarttırdı ve sinirlerimi bozuyosun falan dedi hep. Allah aşkına yanlış mı yaptım söylemesem daha mı iyiydi şu an bana karşı tepkili. Biliyorum devir kötü bu şekilde beni korumaya çalışıyor muhtemelen, çocuğuyum her şeyi düşünerek söylüyordur bunları ama nereye kadar böyle davranacak soğuk yapıyor beni hayal kırıklığına uğrattın diyor baska hiçbir sey demiyor. Kötü mü yaptım emin değilim şu an suçluluk hissediyorum.
ama anlatmayinca da bu sefer atıyorum yalan söyledim gittim buluştum cocukla sonra bir tanıdık gordu gitti yetistirdi ( arkadaslaeimdan biliyorum birçok kere yakalanmışlardı sırf o yuzden anlattım zaten) anneme babam o zaman daha büyük sorun olmayacak mı? daha mi iyi olacak o şekilde? şahsen çocuğum olsa bilmememdense gelip kızımın anlatmasını tercih ederdimYahu şu ergenler neden 2-3 aylık sevgilisini koştur koştur anne babasına anlatıyor anlamak mümkün değil. Ben o yaşlardayken de anlatan arkadaşlarım oluyordu. Sonra ne zaman evden çıkacak olsalar anneleri “sevgilinle mi buluşucan” diyip kavga çıkarıyodu. Bir tane mantıklı sebebi yok.
Aileme yalan söylemek istemedim diye daha 2 günlük elemanları aileye anlatıp sonra buluşabilmek için daha çok yalan söylüyolar
Şu an yine yalan söylemek zorundasın, yine yalan söylediğinde tanıdıklar görebilir. Şu anda sevgilinle buluşmaya giderken annene sevgilime gidiyorum diyerek çıkamayacaksın ki evden. Üstelik baban hala bilmiyor biri görüp babana da söyleyebilir sonuçta. Yani tanıdık görür kafasıyla hareket edilirse tüm dünyaya duyurman lazım.ama anlatmayinca da bu sefer atıyorum yalan söyledim gittim buluştum cocukla sonra bir tanıdık gordu gitti yetistirdi ( arkadaslaeimdan biliyorum birçok kere yakalanmışlardı sırf o yuzden anlattım zaten) anneme babam o zaman daha büyük sorun olmayacak mı? daha mi iyi olacak o şekilde? şahsen çocuğum olsa bilmememdense gelip kızımın anlatmasını tercih ederdim
anneme yalan söylemiyorum ki sırf bulusabilmek için soylemistim zaten sevgilim oldugunu babam bilmese de olur dil döktükten sonra bulustuk yine bulusmaya giderken yalan söylemiyorum artık biraz kivrandiriyor zor izin alıyorum evet çok uğraştırıyor ama belirli saat aralıklarında bulusabiliyoruz sadece tavırlı o tavırlı hâline anlam veremiyorumŞu an yine yalan söylemek zorundasın, yine yalan söylediğinde tanıdıklar görebilir. Şu anda sevgilinle buluşmaya giderken annene sevgilime gidiyorum diyerek çıkamayacaksın ki evden. Üstelik baban hala bilmiyor biri görüp babana da söyleyebilir sonuçta. Yani tanıdık görür kafasıyla hareket edilirse tüm dünyaya duyurman lazım.
Benim anne babam sevgilim olduğunu çok geç öğrendiler (babam nişandan iki ay önce öğrendi) erkenden anne babasına sevgilisini anlatan arkadaşlarımın çeyreği kadar yalan söylememişimdir.
emin ol ben de bilmiyorum abla bir sekilde gelisti kendimi söylerken buldum onceden okuldan falan oluyodu o yuzden okula gidiyorduk okulda gorusuyoduk her gun zaten bulusma seyi olmuyodu ama su an mezun oldugum icin de disari çıkmam gozlerine batiyor bilmesi belki iyi olur dedim ama sctim sıvadım yani pisman oldum zatenNiye söylüyorsun ki aferin mi diyecek anneni biliyorsun
Artık kötü puan alırsan suçlayacak dışarj çıkacaksın suçlayacak. İnsan annesini tanımaz mıemin ol ben de bilmiyorum abla bir sekilde gelisti kendimi söylerken buldum onceden okuldan falan oluyodu o yuzden okula gidiyorduk okulda gorusuyoduk her gun zaten bulusma seyi olmuyodu ama su an mezun oldugum icin de disari çıkmam gozlerine batiyor bilmesi belki iyi olur dedim ama sctim sıvadım yani pisman oldum zaten
siz de anneymissiniz en azindan baskasindan ogrenmeden kendim soyledim bir sekilde ben sahsen kotu yapmadigimi dusunuyorum evet erken hatta en basinda sirf bu yuzden tereddut ettim ama gidisata gore bakacagim artik eger gitmezse ayriliriz giderde de ciddi iliskiye dogru gitmis olur annem de haberdar olmus olur naneyi yedik bir kereANneler her şekilde fark ediyor sevgili durumlarını kendimden bilşyorum
Takılın dediğim erkek arkadaşuyla ertesi gün ayrıldı kızım 16yaşında sınıfından dı geçen seneydi
Bu sene ben farkettim birini yeni tanışmıştı okul dışından biri olmaz dedim yks senesi olduğu için 17 yaşında daha da büyüdü ama vaktini harcasın istemiyorum anneniz de sınavlara zaman ayıramazsınız diye mi istemiyor
20 yaşında nasıl olur bilmiyorum ama 2 ay tanıdığı kişi için erken anneye anlatmak bencede
haklısınız ne diyeyim, diyecek bir şey kalmıyorÜniversite sınavına hazırlanan çocuğumun - kız yada erkek fark etmez- sevgilisi olduğunu duysam tepki veririm. Hayatta bazı şeyler öncelikli olmalı diye düşünüyorum. sevgili kaçmıyor
evet hangi kafadaydım ve neden söyledim ben de bilmiyorum ve benlik bir sey de degil bu cumku erken daha bir sey netlesio belirlesmeden kafamda kimseye bahsetmem kendime de şaşırdım açıkçası ama ne zamana kadar bu denli korumacı olacaklae bana istersen git 24 yasinda ol yine ayni tepkiyi verirdim falan diyo yasla vesaire alakasi yok yani pisman oldum zaten dilim uandi bir kere bir daha da bir sey anlatmam burnumda geldiBacım salla söyleme. Hayatını istediğin gibi yaşa, yetişkin olmanın en güzel tarafı bazı şeyleri herkesi bildirmek zorunda olmaman. Ekonomik özgürlüğünü kazan, işe atıl ve hayatını keyfince yaşa.
haklısın balım daha simdiden cokca pişman oldum zaten bir de devamli evde oldugum icin göze de batiyorum dedigin aklimdan gecmisti artik gidisata gore halletmeye calisicam bir sekildeaskm en iyisi ayrildigini soyle ve cocukla da bulusmak istediginizde gercekten sizi tanidik birilerinin gormeyecegi yerlerde gorusebilirsin. En basta soylememeliydin hem 2 aylik bi iliski hem de mezun senesindesin ufacik bi basarisizligi sevgiliye baglayacaklar o zaman daha da sinir olursun.
Yani bu anneye söylemek hataMerhaba 19 yaşındayım ve iki aydır sevgilim var annem biraz katı birisi ve nasıl yetiştiyse beni de o sekilde yetistirmek isteyen birisi. Bu zamana kadar "eğer istedikleri gibi bir evlat olursam beni severler" algısıyla büyüdüğüm için genelde hep sularına gittim. Fakat bu şekilde belirli bir yaştan sonra sadece onların istediği gibi bir insan olup aslında kendimi hiç tanıyamadığımı fark ettim bu benim için gerçekten içler acısı çünkü sevdiğim şeyler aslında ailemin istediği şeylermiş, yöneldiğim şeyler ailemin istediği şeylermiş ve ben 20 yaşına gireceğim ne istediğimi bilmiyorum bu hayattan. İlk defa bir sevgilimi anneme anlattım mezunum sınava hazırlanıyorum daha erken biliyorum fakat anneme yalan söylemek istemedim güveni zedelenecekti bana karşı ve buluşmadan da olmuyor nereye kadar buluşmadan ilerleyeceğiz? Anneme söyledim ve bana "senden asla beklemediğim hareketler, beni aşırı sinirlendirdin" tarzı laflar söyledi ters tepkiler verdi ve buluşmak için izin istediğimde saka yapmıyorum iki saat yalvarttırdı ve sinirlerimi bozuyosun falan dedi hep. Allah aşkına yanlış mı yaptım söylemesem daha mı iyiydi şu an bana karşı tepkili. Biliyorum devir kötü bu şekilde beni korumaya çalışıyor muhtemelen, çocuğuyum her şeyi düşünerek söylüyordur bunları ama nereye kadar böyle davranacak soğuk yapıyor beni hayal kırıklığına uğrattın diyor baska hiçbir sey demiyor. Kötü mü yaptım emin değilim şu an suçluluk hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?