• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneye süt hakkı

• Konu Sahibi Konu Sahibi alex76
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bana alınan altına karışmazlar bundan eminim erkek arkadaşımın da durumu iyi allaha şükür başka yatırımları var yani haberleri olmaz buna eminim ya korkuyorum öğrenirler diye yoksa vermem tabi de
Neden karışmasınlar ? İkiniz de aşkınızdan ölmüyorsunuz. Adam 250 bin TL yi annenize bağışlamanızı neden kabul etsin ?

Annen çok meraklıysa kendisi istesin karşı taraftan sen haberin yok gibi davran, annem iyi değil buaralar de geç veya şunu diyebilirsin saçmalama annneeee

Neden karışmasınlar ? İkiniz de aşkınızdan ölmüyorsunuz. Adam 250 bin TL yi annenize bağışlamanızı neden kabul etsin ?
Ona sorarsanız aşkından ölüyor geçen açtığım konu benim bakış açımla yazılmıştı

Bana alınan altına karışmazlar bundan eminim erkek arkadaşımın da durumu iyi allaha şükür başka yatırımları var yani haberleri olmaz buna eminim ya korkuyorum öğrenirler diye yoksa vermem tabi de
Yavrum hiç öyle sanma emin ol onları sana verip sonsuza kadar unutmucaklar bu dünyada varlıkta olur yoklukta 😂
Sakın annene uyup öyle bişe yapma rezil olursun kocana kafana kakar dururlar iyi gün var kötü gün var.
Çalışmıyon mu kendin yap madem annene bilezik illa yapılacaksa

Annen çok meraklıysa kendisi istesin karşı taraftan sen haberin yok gibi davran, annem iyi değil buaralar de geç veya şunu diyebilirsin saçmalama annneeee
Dedikte yok anlamıyor illa takılan altınlardan verecekmiş anasına gizli gizli

Ben de aynı fikirdeyim 40 gr bilezik istedi annem para için rezil olamam dediğim gibi ben kendim veririm yine söylemem
40 gr bilezik babanız annenize takmamıştır.Ay kusra bakmayın anneniz aşırı aç gözlü.Ne siz bişey verin ne de istemesine müsaade edin.

Şimdi baktim Karadeniz'de de varmış bu. Hatta Tayland'da bile varmış. Başlık parasıyla aynı şeymiş. Sadece isim farklı.
aynı şey değil bu direkt kızın annesine veriliyor
başlık parasını kızın annesine veren yer hiç duymadım, ayrıca başlık daha fazla yerde var ve genelde kızın babası alır bunu. ha bu arada çok eskiden başlık bizde de varmış fakat kızın babası bu parayla kıza eşya laırmış kendine kullanmazmış.
süt parası annede kalıyor kıza bişey almıyor misal o parayla.

ben konyalıyım bizim köyde başlık da yok süt parası da - konya çok büyük her yeri farklı, o yüzden konyaya genelleyemem, zaten konya merkezi çok bilmem de bize çok uzak
ama etrafta bildiğim niğde'de, aksarayda filan başlık olan köyler hala var hem de sürüyle var ve güncel olarak hala var, kızlar okumuyor ve başlıkla veriliyor

süt parasını da en son 17-18 sene önce duymuştum teyzemin yine bize yakın köylü olan dünürü istemişti, teyzem de "o ne be" dedi (tamam biliyoruz var öyle bişey de çalışn kızına süt parası istemek nedir dediler) ve vermediler.

Eski elti adayim da istemişti, arkasından edilmeyen hakaret kalmadı, nişan da atıldı zaten karşı tarafın saçma istekleri bitmiyor diye. Severek isteyerek başladılar, gerçek yüzler görünmeye başlayınca bitti.

İki oğlum var Allah korusun ilerde böyle talep olursa ben vermem çok istiyorlarsa oğullarım versin valla. Hatta bana da versin çünkü her birini 2 yıldan fazla gecem gündüzüme karışarak emziricem diye zombiye döndüm saç bile boyatmadım. O parayla memelerimi estetik yaptıricim. 😏

Bu site bilgi dağarcığı için çok faydalı lütfen anneniz de üye olsun

Benim kuzenimdende istemişlerdi. Şok olmuştuk ailecek. Hatta para koparmak için gelenek uydurduklarını düşünmüştük. Günahlarını almışız demekki varmış böyle bir gelenek 🙃

Benim kuzenimdende istemişlerdi. Şok olmuştuk ailecek. Hatta para koparmak için gelenek uydurduklarını düşünmüştük. Günahlarını almışız demekki varmış böyle bir gelenek 🙃
Varmış annemden öğrendim ben de

Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Tabiki söylemeyin. Aileler kız çocuklarını o kadar yük görüyorki emzirdigi sütün bile parasını istiyor. Pes diyorum .

Varmış annemden öğrendim ben de
ama sizin de şimdiye kadar böyle bişeyi bilmemeniz çok ilginç değil mi?

ben bu sitede annesini babasını düğün yaparken tanıyan insanlar görüyorum çok şaşıyorum gerçekten

ama sizin de şimdiye kadar böyle bişeyi bilmemeniz çok ilginç değil mi?

ben bu sitede annesini babasını düğün yaparken tanıyan insanlar görüyorum çok şaşıyorum gerçekten
Annemin parayı sevdiğini biliyordum da kim bunu düşünür allah aşkına

aynı şey değil bu direkt kızın annesine veriliyor
başlık parasını kızın annesine veren yer hiç duymadım, ayrıca başlık daha fazla yerde var ve genelde kızın babası alır bunu. ha bu arada çok eskiden başlık bizde de varmış fakat kızın babası bu parayla kıza eşya laırmış kendine kullanmazmış.
süt parası annede kalıyor kıza bişey almıyor misal o parayla.

ben konyalıyım bizim köyde başlık da yok süt parası da - konya çok büyük her yeri farklı, o yüzden konyaya genelleyemem, zaten konya merkezi çok bilmem de bize çok uzak
ama etrafta bildiğim niğde'de, aksarayda filan başlık olan köyler hala var hem de sürüyle var ve güncel olarak hala var, kızlar okumuyor ve başlıkla veriliyor

süt parasını da en son 17-18 sene önce duymuştum teyzemin yine bize yakın köylü olan dünürü istemişti, teyzem de "o ne be" dedi (tamam biliyoruz var öyle bişey de çalışn kızına süt parası istemek nedir dediler) ve vermediler.
İyi yapmışlar ben de aynı tepkiyi verirdim. Bizde de başlık parası süt parası falan yok, az önce konuyu okuyunca biraz araştırdım garip bir şekilde birbiriyle alakasız kültürlerde varmış.

Back
X