• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneye süt hakkı

• Konu Sahibi Konu Sahibi alex76
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Size verdiği sütü paraya çevirip ederini istiyorsa bütün annelik haklarından feragat edecek o zaman. Siz de bu şartı sunun madem öyle
Annem çocuk gibi her şeye küsen biri uğraşmak istemiyorum onunla gerçekten zaten bir sürü telaşımız var annem hayatta hiçbir şeyle doğru dürüst ilgilenmez herşeye alınır küser diyalog bile kuramazsın

Annem çocuk gibi her şeye küsen biri uğraşmak istemiyorum onunla gerçekten zaten bir sürü telaşımız var annem hayatta hiçbir şeyle doğru dürüst ilgilenmez herşeye alınır küser diyalog bile kuramazsın
Sizin adınıza üzüldüm. O zaman gizlice verip kurtulun ne diyim bilemedim.. ay ya da küserse küssün hatta ondan önce siz küsün bu saçma istek yüzünden

Mi-Ok Yun Mi-Ok Yun yapay zekaya 2 yıl emziren anne ortalama kaç litre süt üretir dedim 400-475 litre civarı dedi , ortalama 500 litre varsayalım sütün litresini 50 ₺ den hesaplayalım (ana sütü malum😜) 25 bin yapıyo 😂 konu sahibi A alex76 annene 5 gr ver ödeşin 😂😂

Chatcpt bile var dedi. Ananız sayesinde bugün bir şey daha öğrenmiş oldum 🤣🤣 Ne yapacaksam bu bilgiyi 🤦🏼

Hangi bölgelerde görülür?
“Süt hakkı” ifadesi ve uygulaması özellikle:
Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
İç Anadolu’nun bazı kırsal kesimleri
Karadeniz’in bazı yöreleri
İç anadolunun bazı kırsal kesimlerindenim 😄 babamın babası olan dedem, dul ve çok fakir olan anneanneme annem için vermiş süt hakkını. O dönem verilirmiş ama anneler talep etmeden. Bu para kızın çeyizine harcanırmış zaten öyle çok para değil, mutfakta kullanacağı tenceresini tabağını almışlar anneme.

Annenize sorun sütünün ederi neymiş diye? Aslan sütü mü içirmiş nedir ya
kac ay emzirdiyse o kadar gram olmasi lazim. bir de iki sahit lazim o kadar ay emzirdigine dair. yengeler teyzeler sahit olabilir.
insallah uc yasina kadar emmişsindir

tamamen attım :)

Mi-Ok Yun Mi-Ok Yun yapay zekaya 2 yıl emziren anne ortalama kaç litre süt üretir dedim 400-475 litre civarı dedi , ortalama 500 litre varsayalım sütün litresini 50 ₺ den hesaplayalım (ana sütü malum😜) 25 bin yapıyo 😂 konu sahibi A alex76 annene 5 gr ver ödeşin 😂😂
Trajikomik ve gerçek bunu desem bana büyük ihtimal seni büyüttüm yedirdim giydirdim der

Şimdi baktim Karadeniz'de de varmış bu. Hatta Tayland'da bile varmış. Başlık parasıyla aynı şeymiş. Sadece isim farklı.
Güncel durumdakaradenizde hiç denk gelmedim. Ama arap kısmında hala var. Evet başlık benzeri. Bazıları o parayla kıza çeyiz yaparmış vs. Bazıları da kendine alırmış. Konu sahibinin annesi süt parası adı altında milleti dolandırıyor bence 🤣

Annemin parayı sevdiğini biliyordum da kim bunu düşünür allah aşkına
ya valla ben teyzemin komşularının bile kızları 14-15 yaşına geldikten sonra
bunu 500 bine satarım bu daha güzel bu 750 eder filan diye pazarını piyasasını yaptıklarını anlattıklarını biliyorum, çünkü kadınlar bayılır böyle şeylere.

anneniz durdu durdu hiç böyle bir adet yokken ve hiç konuşulmazken birden bire mi icat etti? ya da kendisine ne süt parası almışlar mesela? bir kere bunu nasıl bilmiyorsunuz? anneniz bu kadar geleneksel bir insansa bunu şimdiye kadar 40 kere anlatmış olmaları lazım, hiç mi ananeniz teyzeniz bunların kızları, bunları konuşup sana az aldık çok aldık demedi? sizin hiç ortak sohbet ortamınız yok muydu?

bir adet varsa o adet illa ki daha önce yapıldığı için vardır ve illa ki bir yerlerde konuşulur. kadınlar çevirir çevirir konuşur zaten . bohçada iğne oyası adeti var bizde çoğu yerde, kadınlar kaçar tane yaptırdıklarını illa oturmalarda anlatıyorlar, hadi şimdi duymadınız uzaksınız vs. siz çocukken hiç mi ailede kimse evlenmedi?

bekarım
tek başıma yaşıyorum
ailemle filan değil, zaten memleketten aşırı uzağım vs. evime kimse gelip gitmiyor ama illa duyuyorum yani...şimdi duymuyorsam çocukken duymuşluğum vardır.

ha yok ne adeti ben adet filan konuşmam konuşturmam ne saçma sapan şeyler bunlar diyecek kadar aklı başında bir kızsanız zaten konuyu anneniz açtığında "ne diyorsun sen ya" demiş olmanız gerekmez mi?

ben bu her ikisi de olmayan durumu anlamakta çok zorlanıyorum hakketen...adet var adetten haberin bile yok (nasıl şeyse?) ama karşı bile çıkamıyorsun.

bunu 500 bine satarım bu daha güzel bu 750 eder filan diye pazarını piyasasını yaptıklarını anlattıklarını biliyorum, çünkü kadınlar bayılır böyle şeylere.

anneniz durdu durdu hiç böyle bir adet yokken ve hiç konuşulmazken birden bire mi icat etti? ya da kendisine ne süt parası almışlar mesela? bir kere bunu nasıl bilmiyorsunuz? anneniz bu kadar geleneksel bir insansa bunu şimdiye kadar 40 kere anlatmış olmaları lazım, hiç mi ananeniz teyzeniz bunların kızları, bunları konuşup sana az aldık çok aldık demedi? sizin hiç ortak sohbet ortamınız yok muydu?

bir adet varsa o adet illa ki daha önce yapıldığı için vardır ve illa ki bir yerlerde konuşulur. kadınlar çevirir çevirir konuşur zaten . bohçada iğne oyası adeti var bizde çoğu yerde, kadınlar kaçar tane yaptırdıklarını illa oturmalarda anlatıyorlar, hadi şimdi duymadınız uzaksınız vs. siz çocukken hiç mi ailede kimse evlenmedi?

bekarım
tek başıma yaşıyorum
ailemle filan değil, zaten memleketten aşırı uzağım vs. evime kimse gelip gitmiyor ama illa duyuyorum yani...şimdi duymuyorsam çocukken duymuşluğum vardır.

ha yok ne adeti ben adet filan konuşmam konuşturmam ne saçma sapan şeyler bunlar diyecek kadar aklı başında bir kızsanız zaten konuyu anneniz açtığında "ne diyorsun sen ya" demiş olmanız gerekmez mi?

ben bu her ikisi de olmayan durumu anlamakta çok zorlanıyorum hakketen...adet var adetten haberin bile yok (nasıl şeyse?) ama karşı bile çıkamıyorsun.
Sizin anneniz nasıl biri bilemiyorum benim annem öyle polemiğe girilecek oturup konuşulup anlaşılacak biri değil , ben bunu söyleyemem dedim tabi ki sonrasında gelip zaten onlar biliyordu muhabbetine getirdi, ailemde de hiç görmedim kuzenlerim evlendi etti hiçbirinde de görmedim

Trajikomik ve gerçek bunu desem bana büyük ihtimal seni büyüttüm yedirdim giydirdim der
Anne sütü vermek (özellikle öz anne için) annelik görevi ve fıtri bir sorumluluktur.
Bu yüzden sonradan “seni emzirdim, bana süt hakkı ver” diye para istemek caiz görülmez. (alıntı)

Biz ne dersek diyelim sen ne dersen de annen kafasına koymuş belli ki , Allah sabır versin bu arada çoook uzun zamandır doğulularda bile duymuyorum annen maşallah işine gelince cin gibi olmuş.

bekarım
tek başıma yaşıyorum

Adet fln da yok sanırım okumamışsın yazdıklarımı böyle bir şey olmadığını bunu bir anda annemden duyduğumu zaten yazdım ! Büyük ihtimal sosyal medya olabilir konu komşu bir yerde duydu

Anne sütü vermek (özellikle öz anne için) annelik görevi ve fıtri bir sorumluluktur.
Bu yüzden sonradan “seni emzirdim, bana süt hakkı ver” diye para istemek caiz görülmez. (alıntı)

Biz ne dersek diyelim sen ne dersen de annen kafasına koymuş belli ki , Allah sabır versin bu arada çoook uzun zamandır doğulularda bile duymuyorum annen maşallah işine gelince cin gibi olmuş.
Kafasına koymuş alttan alttan beni yokluyor işte , yok zamanında bana şu takıldı sen kendine bunu iste , bana süt hakkı verilsin fln aşırı gerildim ya

Kafasına koymuş alttan alttan beni yokluyor işte , yok zamanında bana şu takıldı sen kendine bunu iste , bana süt hakkı verilsin fln aşırı gerildim ya
yok mu ailede aklı selim bir büyük ? Benim anneannemin eline düşseydi yerin dibine sokardı 😂

ya ne sacma bir erkek seni alir diye mi yedirmiş annen seni?
sanki sen istedin doğmak. insanlar bir cocugum olsun diye nasil ugrasiyor, olmayinca üzülüyor vs. kadinin cocugu olmus ona da yaptigi masraflarin cetelesini tutmus neden. erkek degil diye. ne igrenc bir zihniyet
insallah erkek kardeslerin de annen gibi acgozlu birilerini bulurlar da annen aldigindan çoğunu verir görür süt hakkını .
yerinde olsam bana yedirdigi yemegin hesabini 20 sene tutan kadinla evlendikten sonra minimum iletisim kurardim

Babana da sperm hakkı verilsin sonra damat ve ailesi ailesi domalıp arkasını dönsün hepiniz kırbaçlayın nede olsa yeryüzündeki tek kızla evlencek

ya ne sacma bir erkek seni alir diye mi yedirmiş annen seni?
sanki sen istedin doğmak. insanlar bir cocugum olsun diye nasil ugrasiyor, olmayinca üzülüyor vs. kadinin cocugu olmus ona da yaptigi masraflarin cetelesini tutmus neden. erkek degil diye. ne igrenc bir zihniyet
insallah erkek kardeslerin de annen gibi acgozlu birilerini bulurlar da annen aldigindan çoğunu verir görür süt hakkını .
yerinde olsam bana yedirdigi yemegin hesabini 20 sene tutan kadinla evlendikten sonra minimum iletisim kurardim
Zaten bir çok sebepten ötürü evlendikten sonra ilişiğimi minimumda tutacağım , ama bunu eşimin ailesinde yansıtmadan yapmak isterim sonuçta yabancıyım onlara ne düşünürler bilemem

Beni vermek istemediğini düşünmüyorum gayet razı verme konusunda evleneceğim kişi de düzgün oturaklı biri o da gördü etti kendi için yapıyor açıkçası
Anneniz gibi insanlarin diger konularda anneligi nasil merak ediyorum hep. Bu vesileyle sizden ogrenebilir miyiz? Evlat ayirir mi, cocugu icin varini yogunu verir mi, ben yemeyim o yesin tarzi var midir anac midir yani nasil biri anneniz

Anneniz gibi insanlarin diger konularda anneligi nasil merak ediyorum hep. Bu vesileyle sizden ogrenebilir miyiz? Evlat ayirir mi, cocugu icin varini yogunu verir mi, ben yemeyim o yesin tarzi var midir anac midir yani nasil biri anneniz
Evlat ayırır erkek kardeşime daha düşkündür asla anaç biri değil babam onun için tüm dünyaya eşdeğer kısaca durum bu

Back
X