• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneye süt hakkı

• Konu Sahibi Konu Sahibi alex76
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
burada şöyle bir soru ortaya çıkıyor. eğer anne çocuğuna bir gün olurda "sana sütümü helal etmem" derse, çocuk bu payını parasını ödemiş olan damattan mı yani eşinden mi talep etmelidir?
bu arada işin şakası bizzat yaşadım bu durumu gelinimizden dolayı ve ilk defa o zaman duydum ne saçma şey ya başlık parasının bi başka versiyonu gibi. yıl olmuş bilmem kaç yapay zeka çıkmış, millet uzaydan tarla alacak hala başlık parası, süt hakkı ,meme hakkı. ben utanırdım diyemezdim anneniz desin çok istiyorsa madem.

Eltim de almıştı , şok geçirmiştim süt parası,çeyiz parası... Başlık parası deseler ya direkt. Yaşadığım yerin adetinde var birkaç kişi aldı , hatta kızı isterken soruyorlar ister misiniz diye ,çok onur kırıcı birsey bu konu sahibesi ,bence anneniz istemesin ya ,ömür boyu yüzünüze vururlar bunu.

Konuştum ama ısrarla gelmiş bana zaten onlar gelenek görmüşse sen demeden yapar fln diyor aşırı sinirim bozuldu gerçekten ya

Bazı analar kızları evlenince deliriyor da siz de ne kadar pasifsiniz. İstemeyeceksin ne saçmalık diyip atın başınızdan. Hala daha bilezik takarlarsa veririm falan. Nesiniz cidden annenizin sözünden çıkamayan 6-7 yaşında çocuklar mı

Vereceklermiş altınları. Çünki çocuklarının evlenmesini çok istiyorlar. Umarım sonları güzel olur ben şok oldum duyduğumda. Gremse altının tanesi dün baktı. 96 bin küsürdü 😱

Kız dolandırıcı da çok oluyor dikkat edin. Kendim de Kürt olarak yazıyorum, Anadolu’da evlenemeyen oğlanlara gidip köylü Kürt kızlar alıyorlar, iyi olur da iyisi, bunun sektörü de var, düğünden sonra kaçıyor oğlanlar. Kuzeninizin ailesi iyice araştırsın etsiz kızı ve ailesini

Okumuyor musunuz ? Söyledim başladı bu normal bir şey onlar adamsa zaten alır fln demeye napıyım kalkıp kavga mı çıkarıyım bir de ben diyeceğimi dedim

Yani kimse söylemeyecekse annen de kendi diliyle söylemeyecekse konu kendiliğinden kapanacak, adamların da geline başlık parası verelim diyecek hali yok. Kendi kendine gerilim çıkarıyorsun, seni sevmeyen kadına da bilezik verme, sorun çıkartacaksa da konuşma olsun bitsin. Yarın öbür gün zengin adam diye sizden para da ister her talebini karşılayacak mısınız

Kız dolandırıcı da çok oluyor dikkat edin. Kendim de Kürt olarak yazıyorum, Anadolu’da evlenemeyen oğlanlara gidip köylü Kürt kızlar alıyorlar, iyi olur da iyisi, bunun sektörü de var, düğünden sonra kaçıyor oğlanlar. Kuzeninizin ailesi iyice araştırsın etsiz kızı ve ailesini
Bilemiyorum o kadarını inşallah öyle bişey yapmazlar. Benimde aklıma gelmedi diyemem. Ama böyle tatlı telaşı olan insanların içine bir şüphe düşürmek istemem şahsen, aklı Salih insanlar etraflıca düşünüp karar vermişlerdir diye ümit ediyorum.

mesajini soyle okudum😮😮
kkda bazi insanlar ironiden anlamiyor diye mesajin sonunda spoiler acip saka yaptigimi yazdim hala anlamiyorlar. cidden siteden soguyorum
su mesajimdan sizin ailenize laf söylediğimi anladiysaniz ne diyeyim ki, iyi forumlar
Ya üzme beni çiçeğim ben 9 aylık hamileyim bugünde doğuma alabilirler beni kafam kazan🥹 ironi mironi hepsi bende şuan çorba, incittiysem özür diliyorum 🌷🦋

Geçen sene Ordu lu bir arkadaşım evlendi onunda annesi istedi süt hakkı. Üstelik çeyiz falan da yapmam dedi. Oğlan evlendircem ben daha durumum yok dedi. Kızda evlendikten sonra kendi yaptı annesine bir bilezik. Sadece doğu yörelerde olmuyor yani.Fırsatını bulan örf adet diye menfaatine olan ne varsa ortaya döküyor. Evlenen insana yardımcı olalım demek yerine bizde ne koparırsak kardır kafası. Hamama giren terler mantığı yani.

Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Seni emzirdi diye mi para istiyo doğru mu anladım?

Ya üzme beni çiçeğim ben 9 aylık hamileyim bugünde doğuma alabilirler beni kafam kazan🥹 ironi mironi hepsi bende şuan çorba, incittiysem özür diliyorum 🌷🦋
ay yok yok ne incitmesi
az kalmiş, bir avazda dogur inşallah :)

Geçen sene Ordu lu bir arkadaşım evlendi onunda annesi istedi süt hakkı. Üstelik çeyiz falan da yapmam dedi. Oğlan evlendircem ben daha durumum yok dedi. Kızda evlendikten sonra kendi yaptı annesine bir bilezik. Sadece doğu yörelerde olmuyor yani.Fırsatını bulan örf adet diye menfaatine olan ne varsa ortaya döküyor. Evlenen insana yardımcı olalım demek yerine bizde ne koparırsak kardır kafası. Hamama giren terler mantığı yani.
İnsanoğlu hakka girmekten de korkmuyor. Erkek tarafı anama istemeye istemeye süt hakkı diye altın verse kul hakkına girdik diye uyuyamam ben

Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Bugün de başkası adına utandık çok şükür. Verme bir şey ya kimseye de söyleme annem süt parası istiyor diye. Çok istiyorsa kendi istesin, nişanlın ve ailesi de anlasın annenin ne olduğunu.

Ben zaten bu kafadaki annelerin oğluna verdiği sütü helal edip kızına verdiği sütün parasını istemesini bir türlü anlamıyorum. Benim annem böyle bişey dese zoruma giderdi gerçekten. Erkek evlatta kızı cami avlusundan mı alıyorlar sanki.

Kayınvalidem beni evden almaya geldiklerinde benim haberim olmadan anneme küçük bir şey vermiş süt hakkı diye, almak istememiş zorla vermiş kadının eline,
o kadar bozuldu sinirlendi ki annem direkt çantama attı kulağıma da çantana attığımı iade et kayınvalidene dedi ve iade ettim. Annem hakaret olarak algıladı mesela, ben de öyle algılarım.
Sizce hoş mu bir anne evladını besledi diye kocasından maddi bir şey istemesi?

Ben zaten bu kafadaki annelerin oğluna verdiği sütü helal edip kızına verdiği sütün parasını istemesini bir türlü anlamıyorum. Benim annem böyle bişey dese zoruma giderdi gerçekten. Erkek evlatta kızı cami avlusundan mı alıyorlar sanki.
Parasını ödeyince rahat rahat burnundan getirsinler diye. Anası da hakkını alınca ardını aramasın diye
Herhalde

Bunu Kars’ta okurken duymuştum erkek tarafı anneye süt hakkı veriyor ama bunu erke tarafının annenize sorması lazım. Anneniz doğulu mu? Bir de doğudaki illerde süt hakkı farklı farklı kullanılıyor. Karslı arkadaşımla Ağrılı arkadaşım farklı anlattılar. Karslı olan süt hakkı çeyizde kullanılır deken ağrılı arkadaşım bizde kullanılmaz dedi. Bunlar küçük meblalarda değil 100 cumhuriyet altını gibi düşünün. Ama bunu erkek tarafı kızın annesinin hakkı üzerlerinde kalmasın diye verirlermiş.

Arkadaşlar biz bunları yadırgasakta bunlar insanların adetleri ve orada doğup büyüyenler bunları yadırgamıyor hatta yapmayınca yadırganıyor.

Kendi düşünceme gelince de hiç bir annenin evladı üzerinde hakkı yoktur. Benimde evladım var bir anne olarak evladımı en iyi şekilde koruyup kollayıp yetiştirip büyütmek benim boynumun borcudur asla hakkım değildir.

Back
X