• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneye süt hakkı

• Konu Sahibi Konu Sahibi alex76
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Konuştum ama ısrarla gelmiş bana zaten onlar gelenek görmüşse sen demeden yapar fln diyor aşırı sinirim bozuldu gerçekten ya
Karşı taraf böyle bir gelenekten haberdar mı ilk kez sizden mi duyacaklar

Anneniz hepimizi dumura uğratmak için fi tarihindeki geleneği canlı tutmaya çalıştı galiba. Yada sizi vermek istemiyor yolunuza taş koyuyor 🫣 Gerisini siz değerlendirin.
Beni vermek istemediğini düşünmüyorum gayet razı verme konusunda evleneceğim kişi de düzgün oturaklı biri o da gördü etti kendi için yapıyor açıkçası

Chatcpt bile var dedi. Ananız sayesinde bugün bir şey daha öğrenmiş oldum 🤣🤣 Ne yapacaksam bu bilgiyi 🤦🏼

Hangi bölgelerde görülür?
“Süt hakkı” ifadesi ve uygulaması özellikle:
Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
İç Anadolu’nun bazı kırsal kesimleri
Karadeniz’in bazı yöreleri
kız benim teyzem istedi ta yenilerde oldu bu olay. süt hakkı diye bilezik aldılar teyzeme. Neyse asıl olay teyzem emzirmemiş asddadahdahdasjc

Konuştum ama ısrarla gelmiş bana zaten onlar gelenek görmüşse sen demeden yapar fln diyor aşırı sinirim bozuldu gerçekten ya
Yok artık doğu da kalmadı eskisi kadar bu süt hakkı meselesi annenize kesinlikle kabul etmediğinizi söyleyin çünkü ilerde ne yazık ki bunu eş tarafı yüzünüze vurabilir hemcinsim olarak böyle bir şey yaşamanız hepimizi üzer

Beni vermek istemediğini düşünmüyorum gayet razı verme konusunda evleneceğim kişi de düzgün oturaklı biri o da gördü etti kendi için yapıyor açıkçası

Bulduğunuz çözüm fena fikir değil. Çok ayak direyecekse, illa olsun diyecekse düğünden sonra verin bir iki bişey madem . Gönlü olsun 🤣🤣

ARaplarda mı var bu günyüzü görmemiş adetler?
Sadece Araplarda değil bir kaç gün önce eşimin akrabası vanlı bir kızla sözlendi görücü usulü. Kız tarafı “süt hakkı” diyerek 4 tane gremse altın istemişler. Nişan yapmaya gelirken getirin demişler.

Yok artık doğu da kalmadı eskisi kadar bu süt hakkı meselesi annenize kesinlikle kabul etmediğinizi söyleyin çünkü ilerde ne yazık ki bunu eş tarafı yüzünüze vurabilir hemcinsim olarak böyle bir şey yaşamanız hepimizi üzer
Söyledim evleneceğim kişinin maddi durumu çok iyi annem de bunu bir fırsat olarak görüyor gibi hissettim , çok üzücü bir durum ne yapacağımı bilemedim en son anneme istersen bana takılan altından vereyim sana bilmesinler dedim

kız benim teyzem istedi ta yenilerde oldu bu olay. süt hakkı diye bilezik aldılar teyzeme. Neyse asıl olay teyzem emzirmemiş asddadahdahdasjc

İşte bu teyzeniz tam bir 👑 🤣🤣 Teyzeler niye hep böyle acaba 🤭🤭

Anan da versin Süt hakkı, böyle soyle. Verme bilezik falan fırsatçı anana ay sinir oldum

Erkek tarafı nasıl karşıladı bunu
erkek tarafı bulgaristan göçmeni. tamam dediler napsınlar aldılar 10 gram bilezik teyzeme :D anneme diom sen niye istemedin kız dedim :D annem dio sus sus ben utandım ablamın yanında rezil oldum orda dio .çasdad

Sadece Araplarda değil bir kaç gün önce eşimin akrabası vanlı bir kızla sözlendi görücü usulü. Kız tarafı “süt hakkı” diyerek 4 tane gremse altın istemişler. Nişan yapmaya gelirken getirin demişler.
60 gram civarı yapıyor bence büyük bir miktar

Bence ilk bizden duyarlar da ben asla söylemem bunu gerekirse el altından kendi altınımı veririm yine söyleyemem çok utanç verici
Ne münasebet kendi altınımı da vermem. Çok istiyorsa babanızdan alsın sonuçta ortak çocuğu emzirmiş

Söyledim evleneceğim kişinin maddi durumu çok iyi annem de bunu bir fırsat olarak görüyor gibi hissettim , çok üzücü bir durum ne yapacağımı bilemedim en son anneme istersen bana takılan altından vereyim sana bilmesinler dedim
Gerçekten durumunuza üzüldüm inşallah damat tarafı anlayışlıdır belki doğu kökenlilerse çokta şaşırmazlar😞

Gerçekten durumunuza üzüldüm inşallah damat tarafı anlayışlıdır belki doğu kökenlilerse çokta şaşırmazlar😞
Doğu kökenli değiller hayır iç anadolu bölgesindenler kötü karşılayacaklarına eminim bir şey demezler ama hakkımda da kötü düşünürler gibi hissediyorum

Beni bırakır giderler düğün müsün olmaz
Kavga etmek istemediğimden bana takılan bilezikten vereyim ama bunu söyleyemem utanırım dedim
bana takılan altınlar da elden gider utanırm böyle bir şey istenmez de dümdüz.

Parayla seni satan evde kalırsın diye korkup susar belki.

Evlenen, erkek kardeşiniz, abiniz falan var mı?
Anneniz damat zengin diye biraz da ben faydalanayım diye düşünmüş. Utanç verici.

60 gram civarı yapıyor bence büyük bir miktar
Vereceklermiş altınları. Çünki çocuklarının evlenmesini çok istiyorlar. Umarım sonları güzel olur ben şok oldum duyduğumda. Gremse altının tanesi dün baktı. 96 bin küsürdü 😱

Back
X