• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anorexia Nervosa

ayla92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
74
1
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Çevrenizde hiç Anorexia Nervosa hastası olup tedavi gören bir kişi var mı? Benim çevremde böyle bir kişi var, gayet de güzel kilo almaya başladı fakat ondaki bazı değişiklikler beni tedirgin ediyor. Mesela saçları çok azaldı ve parlaklığını, şeklini yitirdi, bir yumak gibi başında duruyor öylece. Bu anlaşılabilir bir durum, vücuda vitamin, protein girmeyince bu hale gelmesi normal. Ancak esas merak ettiğim kısım vücut şeklinin değişmiş olması. Özellikle yüzü, artık bambaşka birinin yüzü sanki. Yüz hatları, her şeyi değişti yüzüne dair. Ve neredeyse bütün kiloyu yüzüne aldı. Kilosu hala az aslında ya da artık normal diyebiliriz. Ancak yüzü fazla kilolu birine ait gibi. Çevrenizde var mı benzeri bir durum yaşayan? Yüzünün eski haline gelmesi artık imkansız mı?

geçmiş olsun arkadaşınıza...etrafımda yok,ama televizyonlarda sıkça rastladığımız bir rahatsızlık..bildiğim kadarıyla zaten kendilerini sürekli şişman olarak görüyorlar..yıllar önce tvde 2 kızkardeş göstermişlerdi tedaviyi kabullenmemişlerdi..20li kilolara düştükleri halde kendilerini hala şişman olarak görüyorlardı,maalesef aşırı zayıflıktan 2side hayatını kaybetmişti..Allah korusun...psikolojik destek alması gerekiyor..inşallah tedaviyi kabullenir

Zor bir hastalik gercekten. Bazen dusunuyorum ben de mi Anorexia oldum diye. 67-68 kiloydum bir 55 kilo olayim yeter diyordum. 55 e dustum. Bir 50 kiloya duseyim yeter diyordum 49.5 a dustum. Biliyorum ki 49 a dussem 48 e 47 e duseyim diyecegim. :26: Ama istahim yerinde yani su an rejimi biraksam herseyi yerim.

Arkadaşlar teşekkür ederim arkadaşım tedaviyi kabul etti zaten kilo almaya da başladı ama dediğim gibi birtakım değişiklikler var kendisinde, başka biri gibi oldu sanki, yolda yanımdan geçse zor tanırım artık. db55 sen de ne olur boyun 160 ve üstüyse daha fazla kilo verme sakın. Bu devirde sıfır beden modası da kalmadı hem, beğenilmiyor eskisi gibi. Bence en ideal 36-38 beden. Gerisi tehlikeli olmaya başladı. Teşekkür ederim ikinize de yorumlarınız için tekrardan :)

Eğer hastalığı çok uzun sürdüyse kemik erimesi gibi birşey olabilir. Bu da yüz hatlarının değişmesine sebep olur.

Eğer hastalığı çok uzun sürdüyse kemik erimesi gibi birşey olabilir. Bu da yüz hatlarının değişmesine sebep olur.

Boyu 160 civarında, daha kısa değildir. Bir sene içinde yavaş yavaş 35 kiloya düştü. 30a doğru gidince olsa gerek kliniğe yatırdılar. Bu süre yeterli mi acaba kemik erimesi için?

Boyu 160 civarında, daha kısa değildir. Bir sene içinde yavaş yavaş 35 kiloya düştü. 30a doğru gidince olsa gerek kliniğe yatırdılar. Bu süre yeterli mi acaba kemik erimesi için?

Bu konuda tıbbi bir bilgim yok haddim değil zaten :1:Bir yazıda uzun süren hastalıklarda kemik erimesi olduğundan şekil bozuklukları olabileceğini okumuştum. Oradan biliyorum. 30 kilo ne demek yaa Allah kurtarmış.

Bu konuda tıbbi bir bilgim yok haddim değil zaten :1:Bir yazıda uzun süren hastalıklarda kemik erimesi olduğundan şekil bozuklukları olabileceğini okumuştum. Oradan biliyorum. 30 kilo ne demek yaa Allah kurtarmış.

anlıyorum, haklısınız :) çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

vitamine bagli olarak kalp rahatsizliklari , kandaki degerlerde , hormon bozukluklari , yediklerini tekrar cikardiklari icin disleri cürüyor ..... Kemiklerindeki rahatsizlik ise kirilma daha fazla oluyor. Yüz kemiklerinde bir sey erimez düsündügünüz gibi... Eklemlerinde kiriklar olusabilir... Yüzdeki degisiklik nedir bilmiyorum ama zamanla düzelir. 30 kilo gercekten cok az 160 boyundaki birine... Birde psikolojik destek sart... Cok zor bir rahatsizlik gercekten ... umarim arkadasiniz kisa sürede iyilesir... BMI sini hesapladim . 11,5 cikti ve cok cok düsük ...

Bir arkadasim melez mankendi. Kemik erimesi olmustu genc yasta. Beyinleri degisik calisiyor. Kendilerini zayif goremiyorlar. Bir de asiri spor yapanlar var. Herseyin asirisi zarar.

Bir arkadasim melez mankendi. Kemik erimesi olmustu genc yasta. Beyinleri degisik calisiyor. Kendilerini zayif goremiyorlar. Bir de asiri spor yapanlar var. Herseyin asirisi zarar.

İşin garip yanı arkadaşım kendini şişman falan görmüyordu, geldiği durumun bilincindeydi. Mesela boynu kopacak gibi olmuştu, sürekli boynuna bir şeyler bağlıyordu gizlemek için. Dudakları çok güzeldi, hatta kendi dudaklarının dövmesini yaptırmıştı, o derece biçimliydi. Dudakları kaybolmuştu zayıflayınca, rujla kalınlaştırmaya başladı, fotoğraflarda ağzını kocaman açıyordu ki ağzını açtığı için incelmiş gibi gözüksün diye. Bir de, "Bana kilo aldıracağınıza beni öldürün daha iyi." diyordu. Zaten psikolojik problemleri olan biriydi. Çok detay verdim ama hassas ve giderek yaygınlaşan bir hastalık bu, yarın bir gün birileri daha merak eder diye yazıyorum. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için size de.

Arkadaşlar teşekkür ederim arkadaşım tedaviyi kabul etti zaten kilo almaya da başladı ama dediğim gibi birtakım değişiklikler var kendisinde, başka biri gibi oldu sanki, yolda yanımdan geçse zor tanırım artık. db55 sen de ne olur boyun 160 ve üstüyse daha fazla kilo verme sakın. Bu devirde sıfır beden modası da kalmadı hem, beğenilmiyor eskisi gibi. Bence en ideal 36-38 beden. Gerisi tehlikeli olmaya başladı. Teşekkür ederim ikinize de yorumlarınız için tekrardan :)

Boyum 158 zaten diyeti bırakmak zorunda kaldım

Tipik bir anoreksia :5: kilo almaya başlayınca yüzü düzelir ama bulumiaya göre daha zor bir hastalık arkadaşım .İnsan kabullense bile aşmak çok zor oluyor

Tipik bir anoreksia :5: kilo almaya başlayınca yüzü düzelir ama bulumiaya göre daha zor bir hastalık arkadaşım .İnsan kabullense bile aşmak çok zor oluyor

Daha önce yazdım, konuyu açarken de yazdım arkadaşım gayet sağlıklı bir şekilde kilo almaya başladı zaten. Bayağı da aldı, şimdi kilosu normal. Ama yüzü kilo alınca değişmeye başladı. Sanki başka bir surat şu an sahip olduğu. Daha önceki yıllarda şu an olduğu kilodayken sahip olduğu yüz ile şimdikinin alakası yok... Benim merak ettiğim bunun sebebi. E evet bu hastalık çok ciddi ve çok kötü. Umarım bu hızla yayılmasının önüne geçilebilir bir şekilde.

Hızlı kilo veriminde kaslarda kayıp olurmuş belki arkadaşınızdada böyle bir durum sözkonusu olabilir.Dr kontrolündeyse gereken bilgiyi vercektir ve tedaviyi uygulayacaktır.Nedir bu zayıflam çılgınlığı kilosu fazla olanları anlıyorumda kilosu ideal olup ya da kupkuru olanlarda anlamsız buluyorum.Ruhi bozuklukla alakalı bir durum ama yazık sağlık güzellikten önce gelmeli.Sıfır beden dayatmaları yok mu ekranlarda birde cahil ve dengesiz insanların yorumları kişileri mahvediyor.Herkes haline şükredip kendi öz eleştirisini yapsa başkalarının fizikleriyle ilgilenmese ölürler mi?:26:

Cok yakin bi arkadasim hasta boyu 1,52 kilosu suan 26 ya dustu ne yapacagimi bilmiyorum ailesi perisan tedaviyi kabullenmiyo kendisi 26 yasinda oldugu icin ailesi hic birsey yapamiyo yurtdisinda yasadigimiz icin burada ki kanunlara gore zorla hastaneye yatiramiyoruz maalesef heran ölebilir ne yapacagimizi sasirdik hasta oldugunu kabullenmiyo 4 ayda neredeyse 20 kilo verdi :((( hepimiz caresiz kaldik bildiginiz tavsiye edeceginiz bisey var mi

Cok yakin bi arkadasim hasta boyu 1,52 kilosu suan 26 ya dustu ne yapacagimi bilmiyorum ailesi perisan tedaviyi kabullenmiyo kendisi 26 yasinda oldugu icin ailesi hic birsey yapamiyo yurtdisinda yasadigimiz icin burada ki kanunlara gore zorla hastaneye yatiramiyoruz maalesef heran ölebilir ne yapacagimizi sasirdik hasta oldugunu kabullenmiyo 4 ayda neredeyse 20 kilo verdi :((( hepimiz caresiz kaldik bildiginiz tavsiye edeceginiz bisey var mi

Maalesef bu hastalığın tedavisi kabullenmekle başlıyor. Yaşı kaç olursa olsun, intihar eden biri nasıl ki engellenmeye çalışılıyorsa aynı şekilde arkadaşınızın da gerekirse zorla tedavi edilmesi lazım. İnşallah arkadaşınız sağlığına kavuşur.

Maalesef bu hastalığın tedavisi kabullenmekle başlıyor. Yaşı kaç olursa olsun, intihar eden biri nasıl ki engellenmeye çalışılıyorsa aynı şekilde arkadaşınızın da gerekirse zorla tedavi edilmesi lazım. İnşallah arkadaşınız sağlığına kavuşur.

Maalesef polise kadar gittik bizim de gozumde intihar sonucta adamlar cok sert bi sekilde hic birsey yapamazsiniz kendi istemedigi surece diyo kanun bu diyolar kac gundur heryere telefon aciyorum avukata kadar gittim yok yok yok kimse birsey yapmiyo hastaneye kontrole gitmeye zorla ikna ettim son umudum du bu ambulansla kaldirildi fakat kan degerleri guzel cikti ve biraktilar deliriyorum gunlerdir oturup olmesini izliyoruz hepimiz

Maalesef polise kadar gittik bizim de gozumde intihar sonucta adamlar cok sert bi sekilde hic birsey yapamazsiniz kendi istemedigi surece diyo kanun bu diyolar kac gundur heryere telefon aciyorum avukata kadar gittim yok yok yok kimse birsey yapmiyo hastaneye kontrole gitmeye zorla ikna ettim son umudum du bu ambulansla kaldirildi fakat kan degerleri guzel cikti ve biraktilar deliriyorum gunlerdir oturup olmesini izliyoruz hepimiz

Avrupa insanı da hakikaten ilginç. İnsanın azıcık durumu olmaz çocuklarını ellerinden alıp başkasına verirler. Ailesi yaşlılara ötenazi ister seve seve deyip yasal yolla adam öldürürler. Burada ölüme doğru giden, ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmış bir hastalıkla boğuşan bir kıza karışamazsın diyorlar. Anorexia psikolojik bir hastalıktır, psikolojisi bozuk bir insanın kararlarına saygı duyulmaz ki. Ne yani akli dengesi yerinde olmayan biri kendini kesse "evet kesebilir karışamayız" mı diyecekler?

Polise yada doktorlara olayı psikolojik şeklinde yansıtırsanız belki fikirleri değişebilir.

Back
X