- 31 Mayıs 2016
- 794
- 822
- 53
- 29
- Konu Sahibi laviienrose
-
Antalya'ya gidiyosan Alanya yerine Kemer'e git. Oranın denizi daha güzel.Herkese merhaba ne kadar çok derdim problemim varmış ya her gün bir konu açıyorumAllah başka dert vermesin hiçbirimize.
Neyse şimdi soruma geleyim. Ağustos'ta Antalya'ya tatile gideceğiz Allah nasip ederse. Özel aracımızla gitmeyi düşünüyorduk ama şu anda otobüsle gitmek gibi bir durumumuz doğdu. Eğer otobüsle gidersek Alanya'ya nasıl gidebiliriz ?
Bunun dışında Alanya'nın denizi nasıldır ? Nereler gezilir, neler yapılır ? Tatil için yanıma neler almalıyım ? İlk defa ailem olmadan tatile gideceğim için arkamı toplayacak annem yokYardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim
Herkese merhaba ne kadar çok derdim problemim varmış ya her gün bir konu açıyorumAllah başka dert vermesin hiçbirimize.
Neyse şimdi soruma geleyim. Ağustos'ta Antalya'ya tatile gideceğiz Allah nasip ederse. Özel aracımızla gitmeyi düşünüyorduk ama şu anda otobüsle gitmek gibi bir durumumuz doğdu. Eğer otobüsle gidersek Alanya'ya nasıl gidebiliriz ?
Bunun dışında Alanya'nın denizi nasıldır ? Nereler gezilir, neler yapılır ? Tatil için yanıma neler almalıyım ? İlk defa ailem olmadan tatile gideceğim için arkamı toplayacak annem yokYardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim
Antalya'ya gidiyosan Alanya yerine Kemer'e git. Oranın denizi daha güzel.
Neden alanya?
İstanbula çok uzak yahu, git git bitmez o yol.
Oteli ayarladın mı? Nasıl bir yere gideceksin ona göre yazalım alman gerekenleri.
Plajı taşlık olsun istiyorsan kemere git, kum istiyorsan avsallar, incekum vs tarafına git.
Rezervasyon yaptırdık bir otele daha uygun fiyatlı olduğu için. Otel güzel bir yere benziyor, her şey dahil bir otel istediğimiz için bu fiyata başka yerde bulamadık. Telatiye Resort Hotel adı belki bilirsiniz. Klasik 5 yıldızlı otellerden, denize yakın
ne kadar günlügü? ve kac kisi bende kusadasindan otel ayarladim hepsi dahil. bu yaz turist olmadigi icin fiyatlar oldukca düsükRezervasyon yaptırdık bir otele daha uygun fiyatlı olduğu için. Otel güzel bir yere benziyor, her şey dahil bir otel istediğimiz için bu fiyata başka yerde bulamadık. Telatiye Resort Hotel adı belki bilirsiniz. Klasik 5 yıldızlı otellerden, denize yakın
Herkese merhaba ne kadar çok derdim problemim varmış ya her gün bir konu açıyorumAllah başka dert vermesin hiçbirimize.
Yok oteli bilmiyorum malesef. Alanyanın otelleri antalyanın diğer bölgelerine göre daha vasattır. Çok büyük beklentiyle gitme. İstanbuldan alanyaya gidecek olsam kesinlikle uçak+transfer alırdım. Alanya antalyaya yaklaşık 100 km uzaklıkta. Ciddi anlamda uzun yol yani.
Otel hd ise zaten havlu falan olur yanına plaj havlusu almana gerek yok. Şampuan duş jeli evde kullandığın ürünler, güneş kremi, güneş sonrası nemlendirici. Sivrisinek için sprey falan. Ağrı kesici ilaç olsun mutlaka yanında. Bir de kalacağın her gün için bir takım kıyafet. Öok fazla kıyafet alma, giyilmiyor zaten. Sanırım bu kadar.
ne kadar günlügü? ve kac kisi bende kusadasindan otel ayarladim hepsi dahil. bu yaz turist olmadigi icin fiyatlar oldukca düsük
Alanya'ya gidecekseniz oteli iyi araştırın çünkü aman aman gezilecek bir yeri yok oteli sizi eğlendirmeli balayımı orada yaptım otelimizden çok memnun ayrıldık. Havuzu akşam etkinlikleri gündüz olan etkinlikler önemli buna göre karar verebilirsiniz. Otobüsle çok uzak olabilir uçakla gidecekseniz ayrıca transfer almalısınız biz öyle yapmıştık rahat 1 saat hatta daha fazla sürdü diyebilirim AntalyadanOtellerin zaten günlük havluları bulunuyor klasik tatile giderken alınacakları almanız yeterli olur
Bizde çok uyguna gitmiştik alanyaya. Tabi bi kaç ay önceainden ayarladık ama ultra herşey dahil 640 lira. Memnun olmayan az kişi var. 5 Üzerinden 4,5 almış galiba. alanya da gezmek için çok çıkmamıştık biz alanya kalesi var.
Antalya-Alanya arası otobüsle 2 buçuk saat, gayet de rahattır ulaşımı.
Salt Alanya'ya gitmeyi düşünüyorsanız, Antalya yerine GZP havalimanını kullanmanızı öneririm, yolunuz 1 buçuk saat kısalır.
Alanya olduğu gibi sahil şeridi üzerinde bir ilçe ve her yeri için aynı yorumu yapmak yanlış olacaktır.
Denizi kimi yerlerinde gayet güzel, bazı yerleri hala daha bakir ancak otellerin yoğunlukla bulunduğu sahillerin çok da temiz kaldığını söyleyemem.
Cebinize göre dilediğiniz tür oteli ister şehir içi ister daha kırsal kalan bölümlerde bulabilirsiniz.
Şehir içinde ucuz yollu bir pansiyon tavsiye ederim, direkt denize ulaşır, şehre karışırsınız.
Alanya'da gezilecek mekan bol.
Tek güne sığdırmanız imkansız.
Tershane, kızılkule, Tophane mahallesi, kale-iç kale, Yayla-teras, Dim Çayı, Damlataş ve Dim Mağaraları, Sapadere Kanyonu, Yaylalar vb. bunlar ilk akla gelen gezilesi mekanları... Bunların haricinde daha ayrıntı gezilesi yerleri ve mekanları da mevcuttur. Gece için olduğu gibi iskele boyunca kafe-bar-disko -nargile - çay bahçesi vs. her tercihe göre kolaylıkla mekan bulabilirsiniz.
Bir tatil düşünüyor olsam, Alanya'yı es geçmezdim 10 numara genç tercih
Başlığa içim gitti
"Gezilecek yeri yok" dedikleri ilçe burası işte.
Tabi şuanda pahalı geldi bana da biz indirimli almıştık ilk açıldığında rezervasyonlar gidipş dönüş 2 kişi transfer falan 400-500 ancadırYani aslında yorumlara fotoğraflara falan baktık gayet temiz güzel gözüküyor. Zaten yatmadan yatmaya gireceğiz önemli olan temiz olması. Uçakla gitme ihtimalimiz pek yok şimdi baktım da gidiş dönüş kişi başı 250 tl gibi bir şey oluyor
4 kişi gidiyoruz. Gecesi 100 tl, 5 gece 6 gün kalacağız. Çünkü Şubat'ta rezervasyon yaptırdık baya erkendi, şimdi geceliği 240 lira falan olmuş otelin.
Teşekkür ederim ama uçakla gitmek gibi bi ihtimalimiz yok sanırım çok pahalı geldi bana kişi başı 250 tl gidiş dönüş
Biz de Şubat'ta yaptırdık rezervasyon baya erken yaniKişi başı geceliği 100 tl 500 tl'ye geldi yani.
Çook teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız, bu söylediklerinizin hepsini not aldım gezilecek yerler arasına
Ay kıyamam neden
Tabi şuanda pahalı geldi bana da biz indirimli almıştık ilk açıldığında rezervasyonlar gidipş dönüş 2 kişi transfer falan 400-500 ancadır
Yaa çok teşekkür ederim o kadar güzel geldi ki gözüme bi heyecanlandımDenizden çok korkuyordum ama çok güzel temiz gözüküyor. Ve o şelaleye aşık oldum çok mu uzak Alanya merkezine ?
Haklısınız bende bilete 1000 TL vermek istemezdim bana kalsa ben her yere otobüsle giderim eşim uçakcıEğer uçak biletini de Şubat'ta alsaydık neredeyse bedavaya giderdik de kalmış 1 ay imkansız ucuz bilet bulmak. Zaten havaalanına girmekten korkarım şu sıralar ülkenin durumu yüzünden. Ne kadar rahat olursa olsun, uçak işine kalkışamam sanırım
Sanırım Sapadere Şelalesiydi o tam bilemeyeceğim, google üzerinden baktım 2-3 saat diyor.
Bir tur ile rahatlıkla gidebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ama başta belirttiğim gibi, Alanya'yı gezmeye br gün yetmez :)
30 temmuzda Gökbel güreşleri filan varmış hatta, pehlivanlar gelecekmiş yaylalara vs.
Bakın google üzerinden, bilgi alabileceğiniz adresler vardır kesin.
Şimdiden iyi tatiller olsun :)
Haklısınız bende bilete 1000 TL vermek istemezdim bana kalsa ben her yere otobüsle giderim eşim uçakcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?