Antalya-Tüp bebek- düşük-sorular

3.düşüğü yapıyorum
ağlamaktan mahvoldumj
:KK61::KK61::KK61::KK61:
Gecmis olsun canim. Galiba arastirma yapilmadan 3 defa denemissin ve tutup düsmüsler.
Benim ilk gebelikte rutin ıvf yapildi 10 haftalikken kalbi durdu. Sonra merkezi degistirdim. Yumurta takibimi farkli bir doktora yaptirdik opu ve transferi ise tüp bebek merkezinde yaptirdik. Acibadem maslakta oldu. Neyse takibimi yapan doktorum pıhtilasma ve genetik testlerimizi istedi. Rahim filmi cektirdi histeroskopi yaptirdi. Opudan sonra progesteron yüksek olunca transferim iptal oldu donduruldu.
Donmuslarla ilk denememde betahcg220 iken düstü geri kimyasasal denildi. 3 ay dinlendim tekrar donmuşla denedik. Şuan iyi gidiyor. Eşimde sperm yok denecek kadar az ve morfoloji sıfir. Onada 5 ay ilac verildi.

Ayrica bizim gibi dusugu fazla olanlarda ilac kullanimo cokk onemli. Dondurulmus oldugu icin yogun ilac verildi 12. Haftaya kadar
günde 4 adet estrofem
2 adet cronine jel
3 güne 1 pruloton depot igne
Folikasit
1 adet Clexsan 0.6 igne ve 1 adet coraspin (hematologa gittim o ayarladi)
D vit
B 12
Ferrosan

sen merkezini degistir gidebilirsen istanbula git. Oralardaki laboratuarlar daha iyi.
ben bahceci ve şisli memoraili iyi diye duydum arastir bi. Hatta bu merkezlerdeki doktorlara mail ile durumunu anlat. Belki farkli bir uygulamalari olur.
ayrica ankara baskentte hulusi zeyneloglu var. Onun mailini bulup onada sor. Tedaviden once baya bir ön hazirlik yaptiriyor direk igneye başlamiyormuş. Ayrica rapor cikarttiklari icin ilac ve tedavi masrafin azaliyormuş. Ben hic gitmedim ona ama mail ile soru sordugumda en kisa zamanda cevap veriyor sagolsun. Durumunu onada yaz bakalim ne diyecek
eşinde sorun varmi?

Haklisin
Şuan ara vermek istiyorum
Hatta hiç yaptırmak bile istemiyorum
Bilmiyorum
:KK61:

Haklisin
Şuan ara vermek istiyorum
Hatta hiç yaptırmak bile istemiyorum
Bilmiyorum
:KK61:
Zaten dinlen biraz 4-5 ay en az hem hormonlarin hemde psikolojin icin şart.
Bide mutlaka rahim filmi cektir yeni tedavin öncesi. Bazen tüplerde sıvi olabiliyor oda embriyonun gelisimini engelliyotmuş.
Gerekirsede embriyolara genetik tarama yaptir.
Hem eşin hem sen iyi hekimlerle ve iyi ekipmani olan bir merkezle cikin bu defa.
Tutsada dogmadan hic rahatliyamiycaz her günumuz endiseli geciyor.
her kontrolde kalbim agzima geliyor.
sen artik biraz düsünme buralarada fazla girme biraz uzak dur.
kafani rahatlat canim cok cok gecmis olsun.

Zaten dinlen biraz 4-5 ay en az hem hormonlarin hemde psikolojin icin şart.
Bide mutlaka rahim filmi cektir yeni tedavin öncesi. Bazen tüplerde sıvi olabiliyor oda embriyonun gelisimini engelliyotmuş.
Gerekirsede embriyolara genetik tarama yaptir.
Hem eşin hem sen iyi hekimlerle ve iyi ekipmani olan bir merkezle cikin bu defa.
Tutsada dogmadan hic rahatliyamiycaz her günumuz endiseli geciyor.
her kontrolde kalbim agzima geliyor.
sen artik biraz düsünme buralarada fazla girme biraz uzak dur.
kafani rahatlat canim cok cok gecmis olsun.

Rahim filminde hiçbirşey çıkmamıştı
Gerek görmedi doktor başka testlere
Haklisin uzun süre ara vermek istiyorum
:KK61::KK61:

seyirdefteri seyirdefteri allah razı oldun iyi dileklerin için hakkımızda hayrlısı olur inşallah bu arada ben bu ay olmazsa aşılama istiycem doktorumdan sizce ne kadar tutar özel hastanede ilaçları indrmli alabiliyoz mu acaba

seyirdefteri seyirdefteri allah razı oldun iyi dileklerin için hakkımızda hayrlısı olur inşallah bu arada ben bu ay olmazsa aşılama istiycem doktorumdan sizce ne kadar tutar özel hastanede ilaçları indrmli alabiliyoz mu acaba
İlaclari hastanede vermiyorlar. Eczane bul bazilari indirimli satiyor. Bide aile saglik ocagina sor bazi ilaclar yazdirilabiliniyor.
Ama yumurta olusturucu ve catlatmama ignesi falan devlet odemiyor uyguna veren eczane bul bunlar icin.
örnegin gonal-f ignesi 420 tl idi cogu eczanede ben 250 ye satan bi yer bulup almistim. Bu yogun olarak tüp bebek ilaclari satan eczanelerde sirkülasyon fazla oldugundan en alt taban fiyattan satiyorlar. Ayrica asilama yaptirdigin yerdeki calisanlarada sor belki yönlendirdikleri uygun fiyatli bir eczane vardir.

Yumurta olusturucu igneleri falan ancak sartlarin uyup devletten ilac ve tüp bebek raporu cikartirsan devlet odüyor bir kisimini.
Doktoruma sordum bugün ben burdan rapor çıkarırım dedi aşılama için kullanılcak eczaneyede sordum raporla gelin yarı yarıya düşüyo dedi tüp de de aynıymış. Bu arada bugün kontrolüm vardı ilaç kullanmadan 20 mm olmuş yumurtam hemen ovitrelle verdi saat 10 da vuruldum göbekten 36 saat sonra ilişki sonrasıda allah kerim artık dedi bu ay için olmazsa da öteki ay aşılama istiyorum nasipse

Doktoruma sordum bugün ben burdan rapor çıkarırım dedi aşılama için kullanılcak eczaneyede sordum raporla gelin yarı yarıya düşüyo dedi tüp de de aynıymış. Bu arada bugün kontrolüm vardı ilaç kullanmadan 20 mm olmuş yumurtam hemen ovitrelle verdi saat 10 da vuruldum göbekten 36 saat sonra ilişki sonrasıda allah kerim artık dedi bu ay için olmazsa da öteki ay aşılama istiyorum nasipse
Cok iyi 2 defa asilama hakkin var galiba devletin karsiladigi. Deneyin bakalim canim insallah olurda ignelere falan gerek kalmaz.

Merhaba eses;
Ben yıllar önce kadınlar kulübünde takılıyordum.. 7 yıllık evliyim 2 tüp aşılama yaptım 4. De negatif oldu yaşımda çok gençti ..
ama Allah’ıma binlerce şükür hamile kalıp doğum yaptım bir oğlum oldu ve Şuan hemen arkasından hamileyim.. inanın çocuğu kafanızdan attığınız an hamile kalacaksınız...

Merhaba eses;
Ben yıllar önce kadınlar kulübünde takılıyordum.. 7 yıllık evliyim 2 tüp aşılama yaptım 4. De negatif oldu yaşımda çok gençti ..
ama Allah’ıma binlerce şükür hamile kalıp doğum yaptım bir oğlum oldu ve Şuan hemen arkasından hamileyim.. inanın çocuğu kafanızdan attığınız an hamile kalacaksınız...

Kendiliğinden mı oldu canım
Umut oldun bana

Düşükler moralimi bozmadı değil
İnşallah Rabbim ummadığım anda
Hayırlısından bana da nasip eder

Sende sağlıcakla kucağına al
Çok sevindim gerçekten

merhaba Antalya da önereceğim hastane yok istanbuldayım çünkü ama kendimde arka arkaya 2 düşük ve gezdiğim 15 in üstünde doktor ve yurtdışı forum ve takip ettiğim tonlarca yayından sonra size ilk önereceğim 5. gün blastocyst transferinden sonra next pgs pgt yaptırmanız, 1 ay gecikmeyle transfer olacak ama en azından koyduğunuz embryoların saglıklı mı değil mi olduğunu bilme şansınız var, bizde yanlış bir anlaşılma var embryolog kaliteli deyince saglıklı anlıyoruz ama öyle bir sey yok, morfoloji tutunma olasılığını gösteren bir sey ama gebeliğin devam edip etmeyecegini embryonun euploid olup olmaması belirler bunu da pgs yapmadan anlama şansınız yok. ikincisi lütfen mthfr ve pai mutasyonlarına baktırın, diğer kan pıhtılaşma testlerinin de tamamını yaptırın-eğer mthfr mutasyonunuz var ise kesinlikle sentetik folik asit içeren hiç bir sey kullanmayın- metilfolat kullanacaksınız onu da 5 g seviyelerinde yüksek dozlarda. doktorların verdiği folgard ve elevit gibi şeyler mthfr için zehir. bu duru da aynı zamanda transferle birlikte clexane ve aspirin de almanız lazım. son olarak cd 56 kan testi ile ölçülen natural killer hücrelerine baktırın veya buna inanan bir doktor bulun, yurtdışında çok önemli olsa da bizim hekimler burun kıvırıyor, nk hücreleri yüksek olunca bu hücreler bebeği yabancı algılayıp saldırıyor ve düşükle sonuçlanıyor bunu önlemek için transfer öncesi ve sonrası intralipid be transfer öncesi başlamak üzere 30/40mg prednison veriliyor 12. haftaya kadar. ama dediğim gibi bu protokolü türkiyede uygulayan hekim sayısı çok az. inşallah hayırlısı ile bebeğinizi kucagınıza alırsınız
Bu tedavi protokolü sıklıkla hangi ülkelerde uygulanıyor acaba ,Birsürü bilgi paylaşmışsınız farklı uygulamalar, reaksiyonlar vs.teşekkürler :KK200:bende araştırayım belki bir faydası olur:emir_bebek:

merhaba Antalya da önereceğim hastane yok istanbuldayım çünkü ama kendimde arka arkaya 2 düşük ve gezdiğim 15 in üstünde doktor ve yurtdışı forum ve takip ettiğim tonlarca yayından sonra size ilk önereceğim 5. gün blastocyst transferinden sonra next pgs pgt yaptırmanız, 1 ay gecikmeyle transfer olacak ama en azından koyduğunuz embryoların saglıklı mı değil mi olduğunu bilme şansınız var, bizde yanlış bir anlaşılma var embryolog kaliteli deyince saglıklı anlıyoruz ama öyle bir sey yok, morfoloji tutunma olasılığını gösteren bir sey ama gebeliğin devam edip etmeyecegini embryonun euploid olup olmaması belirler bunu da pgs yapmadan anlama şansınız yok. ikincisi lütfen mthfr ve pai mutasyonlarına baktırın, diğer kan pıhtılaşma testlerinin de tamamını yaptırın-eğer mthfr mutasyonunuz var ise kesinlikle sentetik folik asit içeren hiç bir sey kullanmayın- metilfolat kullanacaksınız onu da 5 g seviyelerinde yüksek dozlarda. doktorların verdiği folgard ve elevit gibi şeyler mthfr için zehir. bu duru da aynı zamanda transferle birlikte clexane ve aspirin de almanız lazım. son olarak cd 56 kan testi ile ölçülen natural killer hücrelerine baktırın veya buna inanan bir doktor bulun, yurtdışında çok önemli olsa da bizim hekimler burun kıvırıyor, nk hücreleri yüksek olunca bu hücreler bebeği yabancı algılayıp saldırıyor ve düşükle sonuçlanıyor bunu önlemek için transfer öncesi ve sonrası intralipid be transfer öncesi başlamak üzere 30/40mg prednison veriliyor 12. haftaya kadar. ama dediğim gibi bu protokolü türkiyede uygulayan hekim sayısı çok az. inşallah hayırlısı ile bebeğinizi kucagınıza alırsınız
Merhaba yazınız çok mantıklı geldi siz hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz acaba.Bende doğal yolla hamile kalıp 5 düşük yaşadım ilk hamileliğimden oğlum var sonrası düşükle sonuçlandı pıhtılaşma testi normal geldi fakat yinede hamileliklerimde iğne ve coraspin kullandım.yazınız beni pgs li tüp bebek yapmak için mantıklı geldi ve cd56 testide folikasit konusuda yardımcı olursanız sevinirim.

Back
X