• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

antidepresan bağımlılık yaptı sanırım :((

pkasss

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
1.691
1.035
448
Arkadaşlar Ne zaman misolu kullanmayı bıraksam inanılmaz baş aşrım oluyor doktora gittim bir süre daha devam et dedi ama yan etkilerini çok fazla hissediyorum kullanıncada ne yapıcam ben ya :84:

Arkadaşlar Ne zaman misolu kullanmayı bıraksam inanılmaz baş aşrım oluyor doktora gittim bir süre daha devam et dedi ama yan etkilerini çok fazla hissediyorum kullanıncada ne yapıcam ben ya :84:

solgar 5 htp yi kullan 1 ay felan sonra bırak bir şey olmaz.ben öyle bıraktım lustralı yoksa elektirk çarmışa dönüyordum

solgar 5 htp yi kullan 1 ay felan sonra bırak bir şey olmaz.ben öyle bıraktım lustralı yoksa elektirk çarmışa dönüyordum

Öncelikle teşekkür ederim ama sormak istediklerim var :) doktor tavsiyesiylemi kullanmıştın sende solgarı ? o da yapıyormuydu uyku tembellik yorgunluk sersemlik falan ayrıca ?

birden tamamen bırakmak değilde azaltmak lazım dozunu..
ben antideprasan kullanırken böyle bırakmıştım...

birden tamamen bırakmak değilde azaltmak lazım dozunu..
ben antideprasan kullanırken böyle bırakmıştım...

önceleri 100 mg kullanıyordum bıraktım . Sonra çok baş ağrım olunca doktor 50mg verdi , ilk 50mg ile başladığımda olmayan yan etkiler bu sefer olunca e bide baş ağrım geçince bıraktım ben de . ve şimdi yeniden başladı ağrılarım. Aslında en başta burda okuyordum hiç bulaşmayın bunlara diye ama dinleyen kim :43:

önceleri 100 mg kullanıyordum bıraktım . Sonra çok baş ağrım olunca doktor 50mg verdi , ilk 50mg ile başladığımda olmayan yan etkiler bu sefer olunca e bide baş ağrım geçince bıraktım ben de . ve şimdi yeniden başladı ağrılarım. Aslında en başta burda okuyordum hiç bulaşmayın bunlara diye ama dinleyen kim :43:

haklısın başta bulaşmamak lazım ama insan öyle bi duruma düşüyoki kurtarıcı gibi görüyo ilaçları...

haklısın başta bulaşmamak lazım ama insan öyle bi duruma düşüyoki kurtarıcı gibi görüyo ilaçları...

aynen belalı kurtarıcılarmış meğer .. anlaşılan ben tekrar bi başlamalıyım sonra bi şekil de bırakıcam artık :105:

Öncelikle teşekkür ederim ama sormak istediklerim var :) doktor tavsiyesiylemi kullanmıştın sende solgarı ? o da yapıyormuydu uyku tembellik yorgunluk sersemlik falan ayrıca ?

hiç bir şey yapmıyor.reçeteye gerek yok.1 ay kullamak yetiyor zaten başka türlü diğer ilaçları bırakmak çok zor.hele çalışanlar için daha da zor.yan etkileri benim için yoktu.olsa da diğerlerinin yanında hiç bir şey.baş ağrısına özellikle iyi geliyor.

ben öyle düşünmüyorum insanlar keyfinden kullanmıyor.neticede bir tedavi.baştan bağımlılık yapıyor diye düşünmek hatalı.

hiç bir şey yapmıyor.reçeteye gerek yok.1 ay kullamak yetiyor zaten başka türlü diğer ilaçları bırakmak çok zor.hele çalışanlar için daha da zor.yan etkileri benim için yoktu.olsa da diğerlerinin yanında hiç bir şey.baş ağrısına özellikle iyi geliyor.

Denicem çok saoll :16: umarım bende de sende ki kadar etkili olurr ..

ben öyle düşünmüyorum insanlar keyfinden kullanmıyor.neticede bir tedavi.baştan bağımlılık yapıyor diye düşünmek hatalı.

Öylede , sonuçta kurtarıcı olarak kullanıyoruz. Keyfimizden değil problemimiz olduğundan kullanırken iyi güzel de sonrasında sıkıntı yaratıyor işte .. Mesela ben bıraktım eskiden nasılsam yine aynıyım ben herhalde tedaviye cevap veremeden kestim ilaç kullanmayı... ama kullanırkende çok problem yaşıyordum .. Yani benim ki aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali oldu :26:

yan etkisi herkesde farklılık yaratır bazısında çok hafif olur bazı bünyedede ağır bence ilacı değiştirin

Öylede , sonuçta kurtarıcı olarak kullanıyoruz. Keyfimizden değil problemimiz olduğundan kullanırken iyi güzel de sonrasında sıkıntı yaratıyor işte .. Mesela ben bıraktım eskiden nasılsam yine aynıyım ben herhalde tedaviye cevap veremeden kestim ilaç kullanmayı... ama kullanırkende çok problem yaşıyordum .. Yani benim ki aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali oldu :26:

ilacı değiştirseydin keşke.uzun süre kullanımı iyi değil zaten ama ben şunu farkettim ki kendimi iyi hissetmediğim zaman ki benim kullanma nedenimi sıralarsam liste epey uzar kullanacağımı düşünüyorum.memnundum yani artı ve eksi hesabı yapmak gerekiyor yoksa hiç bir şey eksisiz değil.

ilacı değiştirseydin keşke.uzun süre kullanımı iyi değil zaten ama ben şunu farkettim ki kendimi iyi hissetmediğim zaman ki benim kullanma nedenimi sıralarsam liste epey uzar kullanacağımı düşünüyorum.memnundum yani artı ve eksi hesabı yapmak gerekiyor yoksa hiç bir şey eksisiz değil.

bana doktorum yan etkisi en az ilaç bu dedi ve bir tane daha yanına ek ilaç vererek yavaş yavaş dozunu arttırarak kullanmamı söyledi. Bende öyle yaptım. İlk ay yeniden doğmuş gibiydim çok iyiydim ama sonradan ..... Neyse haklısın bende liste yaparsam eğer kullanmam daha mantıklı :1:

B komplex vitaminlerde vücuda çok iyi geliyor ben ara ara kullanıyorum. Baş agrım için doktorum 1 ay süreyle sabah uyandıgımda mzjk kullan dedi agrımasını beklemeden hergün düzenli olarak kullandım sonra agrısa bile içmeyeceksin dedi ama işe yaradı agrımdan kurtuldum :16:

B komplex vitaminlerde vücuda çok iyi geliyor ben ara ara kullanıyorum. Baş agrım için doktorum 1 ay süreyle sabah uyandıgımda mzjk kullan dedi agrımasını beklemeden hergün düzenli olarak kullandım sonra agrısa bile içmeyeceksin dedi ama işe yaradı agrımdan kurtuldum :16:

Aaa bak vitamin hayatta aklıma gelmezdi çok teşekkürler :16: ama bana majezik hiç mi hiç fayda etmiyor bu aldığım ilaçlardan sonra. Hatta acile gittim bigün doktor bi iğne yaptı önce zayıfsın vücudun kaldırmaz diye yarım sonra baktı hala etki etmiyor diğer yarısınıda yaptı benim hala ağgrım var . Adam ne yapıcağını bilemedi şimdiye kadar sen leyla gibi olmalıydın nasıl böyle oluyor anlamadım dedi. Ne zaman ki başladım antidpresana geçti. :120: Yeniden başlamak istemesemde sanki birtek onlar işe yarıyor gibi geliyor :43:

Aaa bak vitamin hayatta aklıma gelmezdi çok teşekkürler :16: ama bana majezik hiç mi hiç fayda etmiyor bu aldığım ilaçlardan sonra. Hatta acile gittim bigün doktor bi iğne yaptı önce zayıfsın vücudun kaldırmaz diye yarım sonra baktı hala etki etmiyor diğer yarısınıda yaptı benim hala ağgrım var . Adam ne yapıcağını bilemedi şimdiye kadar sen leyla gibi olmalıydın nasıl böyle oluyor anlamadım dedi. Ne zaman ki başladım antidpresana geçti. :120: Yeniden başlamak istemesemde sanki birtek onlar işe yarıyor gibi geliyor :43:

B komplex ve biotin sinir uçlarına etki yapıyor benimde sinirsel durumlarda çenem kitleniyor boynum kaskatı kesiliyor aşırı bir baş agrısı oluyor hiç doktora gitmek istemedim antidepresan almamak için vitamini bir kutu kullanıyorum sonra birkaçay o kasılmalarım azalıyor sinirlenmem geeken şeyleri bile takmıyorum yoksa hep aglamaklıyım bence deneyebilirsin. Bende de hiç etki yapmıyordu farklı ilaçlar kullanıyordum ama doktorum her sabah alacaksın dedi agrım bugün yok almayım demiyceksin kullanacaksın dedi normalde agrı başlayınca kolay kolay geçmiyordu ama düzenli kullandım geçti çok şükür yoksa çok kötüydü halim

gereksiz yere dertlerden başlanmamalı. ama gerçekten gerektiğinde inanın tek tedavin bu demek gibi iyi geliyor. daha sonra kişiden kişiye değişen yan etkileri başlıyor. bence artı eksi hesabı yaparak bırakmaya karar verin. bende kullandım antidepresan 1 tane 1 buçuk yıl. daha öncede 1 buçuk yıl kullanıp ara vermiştim yani ara vermemi saymazsak 3 sene kullandım hemen hemen. bağımlılık yapıyor diyen arkadaşlar var bence kesinlikle yapmıyor insanın beyninde biter bu. ama yapan ilaçlar elbette var bunlar yeşil reçete ile satılır 3 aydan fazla kullanılmaz, ben eczanede çalıştığım için bilgim var bu konuda. ben ilaç kullanırken yan etkilerini yaşadım ama ilaç yardımcı olmadı diyemem gerçekten oldu. şuan bırakalı 3 buçuk ay oldu bazen iyi bazen kötü idare etmeye çalışıyorum. hayatımı eskisi gibi gerçekten çok etkilerse eksilerim tekrar başlarım çekinmeden. insan sağlık için herşeyi yapıyor yeri geliyor yan etkilerine bile dayanıyor. rabbim şifa versin cümlemize

genelde boyle ilacları dozunu azaltarak bırakıyorlar.
bazı doktorlar birden kesse de bas agrısı vs sorunları olmaması icin azaltmayı tercih ediyorlar.
cogunda bas agrısı ve gun icinde dikkatsizlik vb sorunlar oluyormus bırakınca. biraz o durumun zorluguna katlanıp sorna ya tumden atlatacaksınız ya da baska bir doktora daha gidin. ve sikayletinizi belirtin, belki farklı metod uygular.
bir de surekli doktor degistirme yanlısı degilim bu konuda. cunku hangi ilac ise yaradı yaramadı dozu ne olmalı bunları surekli gorutugunuz doktor daha iyi tespit eder

Bu antideprasan yeni evli olanlarda cocuk olmamasına etkı edıyomu bi bilginiz varmı doktor bana yazdı hıc kullanmadım daha once ve 1 tane bebegım dogduktan sonra vefat etti şu anda bebek istiyrm onu içersem olmamasına sebep olur dıye korkuyrm.

Back
X