Antidepresan

gibigibi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
103
Bipolarmışım sıkıntılarımı anlatırken 2 yıl önce antidepresan kullandığımı söyledim. ailede bipolar varsa yanı yatkınlık varsa antidepresanlar mani yi tetikler dedi. bilmiyordum bunu okuyan varsa dikkatli olsun. nurtopu gibi 3 ilacım oldu.

Bipolar nedir kizlar
birgün aşırı mutlu oldum 7 ay sürdü acayip para harcamak sürekli dans etme ihtiyacı mutluluk sex yapma isteği fölrt etme isteği sanki içine 18 yaşında kız kaçıyor bu kız da uçarı dengesiz uçlarda yaşıyo. sonra o dönem gidiyorr hoopppp aşırı mutsuzlukluk aşırı depresyon ölme isteği hiçbirşey yapmak istememe depresyonun en ucu. sonra yine mani geliyor . bir mutlu bir mutsuz dışardan bakınca dengesiz dersin.

Bakin annemde ayni boyle
Cok dengesiz duygulari var
Yani bi bakiyorum 52 yasindaki kadina hic yakismicak hareketler yapiyo, oynuyo zipliyo hahaha guluyo kahkahalar atiyor. Bitmeyen bir enerjisi oluyo 3km yol yuruyo
Ama bi bakiyorum ottan b. Ktan sebeplere kara bagliyo
Asiri takintili

psikiyatri koyuyor. doktor bir öyle bir böyle bir yerden sonra vücudunu mahveder kaldıramaz duruma gelırsın dedı yoruyormus
Annemin aile hekimi 2yildir antideprasan aldigini biliyor 2 yildir ikna edemiyoruz psikologa gitmesi icin
Yenice ikna oldu
1 seans gitti
2.side yarin
Ama psikiyatrist degil psikolog

aile hekımı yada psıkolog değil psikiyatri anlar ama öncesinde siz girip biraz anlatın yada öncesinde gidinç çünkü bir şöyleyim birböyleyim diye anlatırmı dersiniz??? ben anladım bunu gittim doktora anlattım.

bitmeyen enerji en belirgin özellik

Annem psikologa hep kendini ovecek bunu tahmin ediyorum
9'ayda ben kendimde gidicem, ozaman anlatmak istiyorum
Cok gecmis olsun umarim en kisa zamanda iyilesirsiniz

Geçmiş olsun.. lütfen kulaktan dolma hurafe bilgilere inanmayın.. ilaclarinizi düzenli kullanın.. ilaçları aldığınız saatlere dahi dikkat edin.. ve en en önemlisi hastaliginizi tanıyın. Yani bunu sosyal medyadan Vs. değil de hastalığa dair makaleler okuyarak tamamlayın. Bir dönem dizi ve filmlerden ötürü moda olmuştu bu hastalık kendini herkes bipolar ilan ediyordu..Lütfen lütfen sizden bunu rica ediyorum. Başlarda ilaçların hafif de olsa Yan etkisi olabilir..ilaçların miktarı ve dozu değişim gosterebilir. Doktorunuzla sürekli irtibata olun. kendinizi çok çok iyi tanirsaniz ancak bunlara göğüs görebilirsiniz.. öte yandan mantık yönünüzü beslemeye çalışın.. mani dönemlerinde geri dönüşü olmayan sizi sonradan üzecek hatalar yapmamak adına kendi kendinize bir mekanizma olusturmaniz gerekiyor.. tıpkı kurulu bir saat gibi..
Bazen çıkıp dışarıdan kendinizi izlemenizi ve üzgünüm ama sürekli kendinizi kontrol etmeniz gerekir.. en azından belli bir farkındalık olusuncaya dek..
Ve tavsiyem eğer maddi durumunuz varsa lütfen alanında terapi de alın.. çok geçmiş olsun.. ve umutsuzluğa kapilmayin siz ondan daha güçlü olabilirsiniz.. aslında bunu basarabilirseniz yani bu rahatsizliginizi kullanmayı ve yonetmeyi, işte o aşamada çok eğlenceli ve renkli bir yasaminiz dahi olabilir. Güç sizde. İpler daima ellerinizde olsun.

Bipolarda duygu durum değişimleri dönemsel olur. Bir duygu durumu haftalar veya aylarca sürebilir. Sonra belirli bir süre normal geçen süreçten sonra diğer duygu duruma geçiş olur. Annenizdeki gibi günlük değişimler farklı bir psikolojik duruma işaret ediyor olabildiği gibi normal bir durumda olabilir. Hepimiz zaman zaman gün içerisinde hayatı farklı modlarda yaşayabiliriz.

Aıle yatkınlıgında doktora gıttıgımde okb hastasıyım ornek verıorum ıkız cocuk doguyo bırını ıyı bır aıleye verıolar bırı aılede kalıo ıyı bır aılese kalan cocukta herhangı bır rahatsızlık yok demıstı .Doktoruna guvenıosan bılemem.Ama zor bir teşhis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…