Eşin senin bakire olduğunu bildiği halde nasıl babanı arayıp böyle seyler söylemiş. Ayrılmanın da bir adabı var. Terbiyesizligin lüzumu yok. Babana gelince ilçede filan mı yasıyorsunuz kendince korkuları olduğu kesin. Sonuçta kızına güvenmiş olsaydi kızı ailesini bırakıp onaylanmamış bir evliliğe atmazdı kendini. Burada seni yargılamıyorum yanlış anlama ama mantıklı düşünemiyor olabilirsin yaşadıklarından dolayı. Üniversite okumak icin okunacaksa okumanın bir manası yok. Bu süre içerisinde de ailenden yine maddi yardım almak durumunda kalacağın durumlar olacaktır. İnsanlar kendini kandırma üzerine kurulu bir hayat yaşamayı öğütlüyor ama gerçekler farklı. Kendine hakim olamadığın zaman yeniden kendini bir iliskinin icerisinde bulabilirsin. O yüzden öncelikle biraz sakince hareket et. Sınavlara henüz daha var. O zamana kadar durumlar değişir umarım sende üniversiteyi örgün olarak okursun. Bölüm olarak araştırmam icin vaktin var. Burası Türkiye bugün revaçta olan yarın olmayabiliyor. Gitme durumun olursa sağlıkla ilgili bir alana yöneltebilirsin.
Sen hedefin neyse onun peşinden git , ayrıca "dul "eşi ölmüş bayana denir ve ayıp bir şey değildir. Yani bu toplum bunu ne zaman öğrenecek çok merak ediyorum..
Ayrıca senin medeni durumun kimseyi ilgilendirmez okulda kim nerden bilecek ? Ben eski çalıştığım firmaya söylemedim ne diyeceğim "beni işe alacaksınız ama ben evlendim ayrıldım.." inanın 5 yıl çalıştım kimse bilmedi gerek görmedim ama söylesemde sorun olmazdı zaten babanıza bunu anlatın ve anlasın lütfen.