aortik ark anomalisi (double aortic arch)

Herkese merhabalar, 2019 Haziran doğumlu bir kızım var 11 haftalıkken ikili testte sağ, aortik ark tanısı koyuldu asla bilmediğimiz bir durum ve ağla ağla kül olmuştum çünkü ameliyat gerekebileceğini söylemişlerdi. Daha sonra ise bazı sendromlar eşlik edebileceğini söylediler. Psikolojim alt üst olmuştu amniyosentez istendi kabul etmedim bir süre ama sonra teslim oldum ve yaptırdım her şey yolunda gitti sonuçlar temiz geldi doğduktan sonra da rutin kontrollerde gittik hep bir sorun olmadığı söylendi. Ama o süreç o kadar beni sarmış olmalı ki ben hala bunun sıkıntısını yaşıyorum kızım iyi sağlıklı şuan 6 yaşıda sadece Astım teşhisi koyuldu hırıltı ve öksürüğü bir türlü bitmiyor. Alerji doktorlar ve çocuk ddoktorları sağ arzusu aorta ile ilgili olmadığını düşünüyorlar fakat ben hala astım değil onca ilacı boşa alıyoruzda sağ arzusu aorta ile mi ilgili acaba diye şüphe deyim çünkü öyle bir makale okudum ki bir kadın yıllarca astım teşhisi ile yaşamış ve ilaç kullanmış fakat yıllar sonra tüm sıkıntısının aslında sağ arcus aorta ile ilgili olduğu ortaya çıkmış bu ikilem beni çok yıptattı 27 mayısta çam sakura dan bir randevu aldık çocuk alerjiden çocuk kardiyoloji ile koordineli tekrar baktıracağım özetle sendrom olma ihtimali düşük ama düşükte olsa bir ihtimal olduğu için onu sıfıra indirmek istiyorlar o sebepten amniyosentez vs. İsteniyor sakın hamileliğinizi kendinize ve bebeğinize zehir etmeyin doğum sonrası psikolojik sağlamlığa o kadar ihtiyacınız olacak ki sakın kalmaya çalışın aksi halde her şey daha zor olacak tecrübeyle sabit 😇😇 umarım herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır

Back