- 11 Eylül 2015
- 3.281
- 12.587
- 208
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Bizim evin izalosyonunu etkiliyor. Rutubete yol açarsa yaptırılsa da fayda etmez kapı konusunda olduğu gibi yine yaptırılmalı diyorlar ama konuşmanın üstüne 3. kış geliyor.
Sizin aldığınız evi evinize gelen temizlikçiyi nereden biliyor samimi olmadığınız komşularınız?
Arabayı görürler normal,hadi temizlikçiyide ama yeni alınan evi bilmeleri tuhaf geldi ama yazdı konu sahibi.Dikizliyorlardır. Bizim eski apartmanda 2 apartman teyzesi vardı, her şeyi bilirlerdi çünkü günboyu geleni geçeni gireni çıkanı balkondan dikizlerlerdi. Biri zaten giriş katında oturuyordu, sıcak günllerde kapının önüne tabure koyardı gelenin geçenin valla yolunu keserdi:) Beni ilk gördüğünde merak etmiş bayağı sordu nerde yaşarım ne iş yaparım neden ara sıra geliyorum diye. Bu kadın yine sevimlice, diğeri çok suratsızdı. ne zaman kapıdan dışarı çıksam gözlerini dikerdi. Kızım sen kime geldin, hangi katta oturuyorsun bilmem ne 100 kez sorguya çekti güzelce cevap verdim tatmin olmadı sonunda edepsizce cevap vermek zorunda kaldım
O evide satın dirlik vermezler kiraciniza da sizede alt katta oturmk cok sıkıntılı bnm alttaki de şikayetçi penceresinin önüne tum apartman sakinleri haklısınız serer yatsı ezanı dagilirlar kizim oglum ders calisamiyor sesten dedi sayan kim kendi tarafınıza geçin dediler çocuklarımız uyuyor eşimiz nöbetçi dediler anlayışsız insan cok .Zaten sorunumuz bu. Biz bu evi alırken yeni evliydik ve benim evlenir evlenmez çocuğum oldu. O yüzden paramız çok çıkmadı bu evi alalım dedik. Apartmandaki herkes de sizin manyiginizla bizi daha aşağıda maddi olarak görmek istedi ama sonra ben çalışmaya başladım ve kariyerlerimizde de yükseldik derken evin içerisinde detaylı bir tadilat yaptık, sonra 2. Evimizi aldık daha sonra lüks satılabilecek bir araba aldık, evime haftada 2 temizlikçi almaya başladım derken göze battigimizi hissediyorduk ama bu derece bir fenalığın yapılacağını tahmin etmedik.
Sizin kisa sürede maddi refaha ermeniz, bir de yukarıda bir mesajinizda bahce duvarina yeni kapi acmayi düşünüyor oluşunuzu uydurmuşlar,Evet herkese dedikodu yapmış ve bunu yapan kişiler bizim anne babalarımızdan bile büyükler. Hala düşündükçe içim çekiliyor yaptıklarını.
Yeni alınan ev için karşı apartmandan birsinde yardımcı olmasını rica etmiştik. Böyle bir niyatimiz var, tanıdığınız bir müteaahit var mı diye nitekim o vesile oldu almamıza doğal olarak diğerleri de öğrenmiştir. Biz söylemeden hayırlı olsun diye lafa girdi yönetici falan işte...Arabayı görürler normal,hadi temizlikçiyide ama yeni alınan evi bilmeleri tuhaf geldi ama yazdı konu sahibi.
Var böyle perde arkasından dikizleyen tipler
Ahhh deme deme demirci, yöneticinin hiç bir şeyden haberi olmayan küfürle ortama giren gencecik 23-24 yaşındaki oğluna saldırdı. Bir de lazmış bizim orası da laz mahallesi. Tüm gençler demirciye arka çıkmak için toplandı, eşim adamı zor tuttu yapma diye. Demirci da bize yapılana çok hınçlandı, bahane aradı ama gencecik çocuğa onu yaptırtamazdık, bıraksız belki de ödürürlerdi adam lime lime edeceğim seni diye bağırıyordu. Eşim adamı tutup çocuğu eve gönderdi sonra özür dilemeye getirdi....Burda okuduğum en acaip konulardan biri , bu insanlar manyak resmen. Demirciye bravo ama iş yapmaya gelmiş ama kavgaya girip sopayı basmış sdhdfhdhdhf
Hiç şaşırmadım gerçi, şu ülkede ne manyaklar yaşıyor. Eskiden oturduğumuz evde komşu hemşire bir kadın vardı, boşanmış 2 çocukluydu. Çocuklarına yetmeye çalışıyordu, extra nöbet tutuyormuş sanırsam çocukları da büyükçeydi zaten kadın eve az geliyordu. Zor geçiniyormuş anneme bir gün öyle demişti hiç nafaka alamıyormuş adam çok hayırsızmış. Kadın hayat kavgasındaydı yani.
Bir gün kapıda meraklı melahat komşulardan biri, apartman girişinde, bu hemşire ablanın arkadaşlık ettiği başka bir komşuya o kadın nerde, niye evine hiç gelmiyor bu sabah nereye gitti dedi. Diğer komşu da bayağı bitirim bir kadındı dedi ki
s..işmeye gitti
az bile dedi o meraklı meloya kadın hayat kavgası veriyormuş resmen nereye giderse gitti manyak mıdır nedir sana ne nereye gidecek çalışmaya gidiyor işte.
ben kullanmaktan değil, dışarıdan insanların yani apartman sakinleri dışındakilerin girişine kapatmaktan bahsediyorum."Apartmanda Bahçe Kullanım Hakkı Nasıldır? Bahçe ortak kullanım alanı kapsamına girer. Kanun gereğince ortak alanlardan herkes arsa payı oranında faydalanma hakkına sahip olur. Bu alanlar oy birliği olmadan bir kişiye tahsis edilemez." yazıyor.
Burda okuduğum en acaip konulardan biri , bu insanlar manyak resmen. Demirciye bravo ama iş yapmaya gelmiş ama kavgaya girip sopayı basmış sdhdfhdhdhf
Hiç şaşırmadım gerçi, şu ülkede ne manyaklar yaşıyor. Eskiden oturduğumuz evde komşu hemşire bir kadın vardı, boşanmış 2 çocukluydu. Çocuklarına yetmeye çalışıyordu, extra nöbet tutuyormuş sanırsam çocukları da büyükçeydi zaten kadın eve az geliyordu. Zor geçiniyormuş anneme bir gün öyle demişti hiç nafaka alamıyormuş adam çok hayırsızmış. Kadın hayat kavgasındaydı yani.
Bir gün kapıda meraklı melahat komşulardan biri, apartman girişinde, bu hemşire ablanın arkadaşlık ettiği başka bir komşuya o kadın nerde, niye evine hiç gelmiyor bu sabah nereye gitti dedi. Diğer komşu da bayağı bitirim bir kadındı dedi ki
s..işmeye gitti
az bile dedi o meraklı meloya kadın hayat kavgası veriyormuş resmen nereye giderse gitti manyak mıdır nedir sana ne nereye gidecek çalışmaya gidiyor işte.
Ya aslında sordular ne iş yaptığımızı biz de anlattık. Eşim siber güvenlik uzmanı ben ise yazılım uzmanıyım ve bizim sektörde asgari ücretden hallice işe başlarsın ama deneyim arttıkça ütopik zamlar gelir. Evi alırken daha 2 yıldır çalışıyorduk, düğün, çocuk, öğrenim kredileri, bedelli askerlik derken anca buna yetirdik paramızı sonra da evi sevdik, mahalleyi sevdik ve devam ettik daha 2 yıl kalma fikrim vardı.,
Sizin kisa sürede maddi refaha ermeniz, bir de yukarıda bir mesajinizda bahce duvarina yeni kapi acmayi düşünüyor oluşunuzu uydurmuşlar,
sizin illegal ișler icerisinde olduğunuzu düşünüyor olabiler mi?
Emin olun iclerinde başka dedikodularda dönüyordur.
Yoksa kimse bahce kapitalacak, ustune herkesin ortak kullaniminda olacak ve herekse anahtar verilecek bir bahce icin boyle bir tantana cikarmaz.
Allah korudu bizleri de. Heran birine bir şey olabilirdi.Sükür yine daha kötü birsey olmamis. Az önce alman haberlerde okudum. Gurbetci biri kusadasinda kardesiyle birlikte Apartman da görevli olan birini öldürmüs. Kavga konusu temizlikmiymis ne. Yani deli cok ortalikta
Evet hatamız bu oldu. biz herkes ok sadece üst komşu yok diyor sandık. Yönetici öyle ifade etti bize, oy çokluğu olduğundan sıkıntı da olmaz diye düşündük Bir de ne zararı olabilir her apartmanda olan bahçe kapısını müteahhit koymamış biz koyuyoruz altı üstü demiştik.ablam keşke kapı kapı gezip her komşuyla birebir muhatap olup derdini öyle anlatsaydın. kimseye sormadan etmeden karar vermeniz sinir bozucu olmuş bak böyle her kafadan ayrı ses çıkar, dedikodu yaparlar.
Bina bahçesi ortak alandır, ve Kat Mülkiyeti Kanunu gereği siz değil kapı yapmak, iple bile ayıramazsınız.
ben şakınlık içindeyim kanım dondu resmen. Diğer apartmanlardan insanlar gelip onlara yaptıklarının ayıp olduğunu söylediler ama adam, kadın, kızı falan resmen saldırdılar eşime..,
Sizin kisa sürede maddi refaha ermeniz, bir de yukarıda bir mesajinizda bahce duvarina yeni kapi acmayi düşünüyor oluşunuzu uydurmuşlar,
sizin illegal ișler icerisinde olduğunuzu düşünüyor olabiler mi?
Emin olun iclerinde başka dedikodularda dönüyordur.
Yoksa kimse bahce kapitalacak, ustune herkesin ortak kullaniminda olacak ve herekse anahtar verilecek bir bahce icin boyle bir tantana cikarmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?