• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Kuralları sorunu

Ayakkabıları toplayın poşete atın çöpe.
Eskiciyide çağırıp dolabı verin.
Paspas bile koymazlar artık.
Aslında sinirli bir yapım var ters konuşuyorum ama kadın olayı duygusala bağlıyor üzülüyorum bu sefer. Ayakkabılığa henüz birşey söylemedim dolabı almazlarsa apartmanın önüne çıkaracağımı söyledim. Ay yapmaa tamam arıycam teyzemin kızını alsın gardrobunu dedi bakalım.

Merhaba arkadaşlar benim danışmak istediğim bir konu var. Dört ay önce yeni bir binaya taşındık. Bina Sıfır fakat karşı komşumuz plastik ayakkabılık koydu kapının önüne üstünde abartmıyorum üst üste birsürü ayakkabı. Tamam olabilir dedik yeri yoktur. Fakat busefer Gümüşlük büyüklüğünde gardrop koydular bir aydır duruyo. Girişte oturuyoruz apartman yeni güzel bizim kapının önü ne ararsan var. Dün karşıdaki bayana söyledim kusura bakmayın ama bu gardrobu burdan kaldırın hiç iyi görünmüyor dedim. Onların değilmiş ev sahibinin kızının dolabıymış ( kendisinin akrabası bu bayan ). Burda oturmayan bir insanın dolabının burda işi ne yani. Arayacağım gelip alsın dedi yok daha kimse gelmedi. Benim bu konuda ne yapmam gerek bilgisi olan varmı yazarsanız sevinirim.
Bir dolap insanları mahkemeye taşımamalı. Dolap biter başka şey başlar. Her şey yasal yaptırım değildir. ve inan tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Kızar gibi değil güzellikle sürekli söylemekten çekinmemek lazım. Ama inada binerse de en nihayetinde onun kapısının önü hiç bir şey yapamazsın. Senin alanına geçen bir şey var mı?

Öyle galiba :) oda beni buldu
ben komşunuzun dengesiz olduğunu düşünmüyorum şimdi ben sıfır binadan ev alacağım kapımın önüne koyduğum plastik ayakkabıdan size ne? beni yanlış anlamayın derdim sizinle değil ,fakat siz plastik ayakkabılığın görüntüsünden rahatsızsınız diye ,ben neden kendimden ödün vereyim hanımefendi bakmayın...dolap konusunda bir şey diyemem kocaman şeyin merdiven aralığında durması yanlış tabi ki ama dolap bi gitsin ayakkabılığa daha bir şey demedim bende sert konuşurum söylemleriniz beni irrite etti..hoş bir komşu imajı yaratmadınız.
edit:sert konuşurum yazarak işi ben yumuşattım sinirliyim ve ters konuşurum yazmışsınız bir de iyi bir şeymiş gibi.

Bizim apartmanda da var ayakkabilik koyanlar. Ama ben giriste oturuyorum tek daireyim diger katlara da çıkmadığım icin beni rahatsiz etmiyor acikcasi.. herhalde ayni katta olsaydik o kadar buyuk bir gardrop olsaydi sinir olurdum. Dukkani varken onundeki kaldirima mal vs koyup orayi da isgal eden dukkan sahiplerinden ne farki oluyor bu insanlarin?? ama kapinin onundeki ayakkabi da bu kadar sorun olmamali. Genelde bi cift kendimin bir cift de esimin ayakkabisini birakirim kapida. Kendimi o sekilde daha huzurlu hissediyorum napayim..

evin dışına taşmak hiç sevmediğim bir durumdur. gerek yok, orası ortak alan.
herkes evinden bir parçayı burası benim kapımın önü diye dışarıda bırakırsa, düzen diye birşey kalmaz.
ben kapı önündeki ayakkabılara bile tahammül edemiyorum, kokusu ayrı görüntüsü ayrı, hoş değil.
ortak yaşamanın kuralları kaideleri var, herkes istediği gibi düzen kurup uygularsa kargaşa olur.
bende karşı komşunun, kapıma kadar gelen ayakkabı terlik paspas niyetine koyduğu kilim (ıslanınca koku yapıyor) rahatsızım. yaz kış o ayakkabıların görüntüsünü kokusunu çekiyorum, üstelik en az 5 çiift.
apartman penceresiz, havalandırma sıfır.
orası benim de kapımın önü.

ne var bu kadar büyütülecek? mahkemeye verilecek? yok poşetleyip çöpe atacak? abartılacak bir durum değil. elbette hoş bir durumda değil. evinize giriş çıkışınızı engellemiyorsa biraz idare etmek lazım. komşuluk bu.

yönetim karar alıcak ve her kata yazı asılacak, şu kadar sürede herkes apartman içindeki eşyalarını alsın, alınmayalar atılacaktır diye.
başka çaresi yok.

Bir dolap insanları mahkemeye taşımamalı. Dolap biter başka şey başlar. Her şey yasal yaptırım değildir. ve inan tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Kızar gibi değil güzellikle sürekli söylemekten çekinmemek lazım. Ama inada binerse de en nihayetinde onun kapısının önü hiç bir şey yapamazsın. Senin alanına geçen bir şey var mı?
Cevabınız için teşekkür ederim. Konumda ayakkabılık için birşey söylemediğimi açıklamıştım. Fakat kocaman bir gardrop girişte yine bizim alanımızda duruyor bir aydır. Ayıp denende birşey var Kiminse evine koysun yani. Sordum kimin dedim teyzesinin kızınınmış ee bu apartmanda oturmayan birinin dolabı benim alanımda neden dursun siz istermisiniz ?

kapı önünde ayakkabı bırakılması bile yasaktır bir çok yerde.
zaten kötü bir görüntü :mad:

mutlaka evinde o kadarcık yer vardır ama evinde durması onu rahatsız ediyor.
o da diyorki ben niye rahatsız oluyum koyarım kapının önünde durur :KK14:

Bizim apartmanda da var ayakkabilik koyanlar. Ama ben giriste oturuyorum tek daireyim diger katlara da çıkmadığım icin beni rahatsiz etmiyor acikcasi.. herhalde ayni katta olsaydik o kadar buyuk bir gardrop olsaydi sinir olurdum. Dukkani varken onundeki kaldirima mal vs koyup orayi da isgal eden dukkan sahiplerinden ne farki oluyor bu insanlarin?? ama kapinin onundeki ayakkabi da bu kadar sorun olmamali. Genelde bi cift kendimin bir cift de esimin ayakkabisini birakirim kapida. Kendimi o sekilde daha huzurlu hissediyorum napayim..
ben komşunuzun dengesiz olduğunu düşünmüyorum şimdi ben sıfır binadan ev alacağım kapımın önüne koyduğum plastik ayakkabıdan size ne? beni yanlış anlamayın derdim sizinle değil ,fakat siz plastik ayakkabılığın görüntüsünden rahatsızsınız diye ,ben neden kendimden ödün vereyim hanımefendi bakmayın...dolap konusunda bir şey diyemem kocaman şeyin merdiven aralığında durması yanlış tabi ki ama dolap bi gitsin ayakkabılığa daha bir şey demedim bende sert konuşurum söylemleriniz beni irrite etti..hoş bir komşu imajı yaratmadınız.
edit:sert konuşurum yazarak işi ben yumuşattım sinirliyim ve ters konuşurum yazmışsınız bir de iyi bir şeymiş gibi.
Size nasıl bir cevap vereyim bilemedim. Ayakkabılık koyulursa alt alta üst üste bide yetmez gibi Dağınık bir şekilde yerlerde terlikler ayakkabılar çok güzel bir görüntü değilmi sizin için ? Siz benim komşum gibi olun ben öyle Değilim. Kapılarımız karşılıklı oKadar'da uzak bir mesafe değil yani. Gardrop ve içindeki paçavralar ben kurallara uyuyorsam herkes uyacak kimsede kusura bakmasın.

Size nasıl bir cevap vereyim bilemedim. Ayakkabılık koyulursa alt alta üst üste bide yetmez gibi Dağınık bir şekilde yerlerde terlikler ayakkabılar çok güzel bir görüntü değilmi sizin için ? Siz benim komşum gibi olun ben öyle Değilim. Kapılarımız karşılıklı oKadar'da uzak bir mesafe değil yani. Gardrop ve içindeki paçavralar ben kurallara uyuyorsam herkes uyacak kimsede kusura bakmasın.
siz kendi kurallarınızı koymuşsunuz,tepkim şikayet konunuza değil tarzınızaydı zaten,hayırlı günler.

Çok kötü ya.. Bir apartmana girdiğimde en dikkat ettiğim şeydir bu. Kapı önünde ayakkabı bırakıldığını görünce kendimi ahıra girmiş gibi hissederim :KK53:. Uyarmak gerek, köyde yaşamıyorlar yani.

Sizi Yanlışlıkla alıntıladım kusura bakmayın

dolap için kesin bir dille uyarın ayakkabılık için de kusura bakma komşum ama koku oluyor biz rahatsız oluyoruz daha yeniyiz hepimiz apartmanda yüzyüze bakacağız birbirimize karşı saygılı olalım diyebilirsiniz

siz kendi kurallarınızı koymuşsunuz,tepkim şikayet konunuza değil tarzınızaydı zaten,hayırlı günler.
Hanımefendi ben kural koymadım apartman Kuralları değilimdir bunlar. Kışkırtmak içinmi böyle konuşuyorsunuz . Ben kafamdanmı uyduruyorum yani bende atayım bütün ayakkabı terlik kapının önüne bide ayakkabılık koyayım kimse rahatsız olmaz yani bunumu savunuyorsunuz?

Daireler dolduğunda bir yönetici seçin, yönetim planı oluşturun, apartmanın ortak alan kullanımı çöp koyulması, ayakkabı vs koyulmasının yasak olduğunu ekleyin. Tabi diğer komşularınızda karşı taraf gibi çıkarsa tam komedi olur o ayrı :D yoo, biz böyle takılacağız apartmanda yaşamayı beceremiyoruz tek katlı müstakil evde gibi yaşarız derlerse işin iş. Kolay gelsin arkadaşım.

Back
X