• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman Kuralları sorunu

Çok kötü ya.. Bir apartmana girdiğimde en dikkat ettiğim şeydir bu. Kapı önünde ayakkabı bırakıldığını görünce kendimi ahıra girmiş gibi hissederim :KK53:. Uyarmak gerek, köyde yaşamıyorlar yani.
köy derken?üsluplara dikkat etseniz hanımlar ,aklınızdan geçmeyen şeyleri cümlelere istemeden yansıtır gibisiniz :KK53:

Apartman şikayetimi dediniz..... 7 senedir oturduğum yerde resmen kan kusuyorum.... Eşimin ihmalkarlığı yüzünden de taşınamadık bir türlü ki bir ay sonra mecbur taşınıcaz o günü iple çekiyorum. Bizim apartmanda rengarenk taksim gibi maşallah ne ararsan var. Herkes sanki müstakil evde oturuyormuş gibi takılıyor kimse kimseyi düşünmüyor rahatsız olanmı var hastamı var yaşlı mı var.... Alt katımız disko üst katımız çocuk yuvası... Gece 11'de ev süpüren gece 3'te çamaşır yıkayan mı istersiniz. Bizim orda haftanın üç günü çöpçü geliyor yazın millet evinde çöp kokmasın diye kapının önüne koyuyorlar apartmana kokudan girilmiyor. Yönetici deseniz adamın kendine hayrı yok ki apartmana hayrı olsun öylesine seçilmiş işte birtek ay başında gelip aidat toplamayı biliyor. 40 yaşındayım 33 yaşına kadar yaşadığım yerlerde hiç böyle şeylerle karşılaşmamıştım muhit çok önemli gerçekten.....

köy derken?üsluplara dikkat etseniz hanımlar ,aklınızdan geçmeyen şeyleri cümlelere istemeden yansıtır gibisiniz :KK53:
Yo bildiğin köy gayet fikrimi yazdım? Köylerde evlerin içine ayakkabının alındığını görmedim. Bana göre apartman içinde ayakkabı bırakılması saygısızlık ve görgüsüzlüktür. Hem görüntü hem koku kirliliği. İğrenç yani.

dolap için kesin bir dille uyarın ayakkabılık için de kusura bakma komşum ama koku oluyor biz rahatsız oluyoruz daha yeniyiz hepimiz apartmanda yüzyüze bakacağız birbirimize karşı saygılı olalım diyebilirsiniz
Yeni bina herşey güzel yemin ediyorum dış Kapıdan giren şaşırıyor . Biraz önce baktım misafiri gelmiş benek Arabası açık bizim kapının yanında karşısında dolap geçmeye daracık yol var ayıp değilmi sadece bana değil herkese

Hanımefendi ben kural koymadım apartman Kuralları değilimdir bunlar. Kışkırtmak içinmi böyle konuşuyorsunuz . Ben kafamdanmı uyduruyorum yani bende atayım bütün ayakkabı terlik kapının önüne bide ayakkabılık koyayım kimse rahatsız olmaz yani bunumu savunuyorsunuz?
bakın dolap olayında haklısınız ayakkabılarını muntazam çerçevede ayakkabılığa koymaları konusunda uyarırsınız medeni çerçevede haklısınız ama insanların ayakkabısı plastik diye laf edemezsiniz ya da ben tersim agresifim gibi kibirvari ithamlarda bulunamazsınız ben bunu anlatmaya çalışıyorum ..yoksa bu yaşıma kadar bir fiil disiplinin içinde yaşamış biriyim ben apartman kurallarını çok net bilirim insanların dağınıklığından yakınabilirsiniz ,bakın tepkin konunuzun içeriğinden ziyade tarzınıza..kışkırtma değil benimkisi öte yandan öbür arkadaş ahır köylü deyincede medeni olmuyor üsluplar insanları hem yücelten hem dibe çeken kaidelerdir...yani daha basit söyleyeyim dolaptı ayakkabıların dağınıklığıydı vs. konuda haklısınız ama bunu ifade ediş tarzınız hiiç hoş değil.

Komsu olarak siz, yada herhangi baska bir daire sahibi degilde,apartman yoneticisinin bu konuda uyarmasi daha etkili olabilir..en basitinden kapida ayakkabilik dahil esya bulndurmak yasaktir dese,karsidakide insansa eger anlar diye dusunuyorum.

Ben aile apartmanında oturuyorum.kural yerine kuralsızlık diz boyu:( apartmanda bagırmalar apartman içinde konuşmalar ses gurultu yemek kokuları ne ararsan var maalesef.o yüzden çok abartmayın.yeni bınaymıs zamanla oturur.durup dururken keotu olmayın derim.zaten yönetici olunca düzelir.yeni eviniz hayırlı olsun bu arada:)

Yo bildiğin köy gayet fikrimi yazdım? Köylerde evlerin içine ayakkabının alındığını görmedim. Bana göre apartman içinde ayakkabı bırakılması saygısızlık ve görgüsüzlüktür. Hem görüntü hem koku kirliliği. İğrenç yani.
betimlemende ısrar ediyosun yani köylü pislik ve ahır üçgenini tek çatı altında topluyorsun ne diyeyim yorumlara kapalı bu kelimeler bir aradayken.

ha birde naçizane tavsiye apartmancak birleşirsiniz her kapının önüne tek örnek kapalı ayakkabılık alınır hem apartman daha estetik görünüz hem kirlilik ortadan kalkar....orijinali de budur zaten.

betimlemende ısrar ediyosun yani köylü pislik ve ahır üçgenini tek çatı altında topluyorsun ne diyeyim yorumlara kapalı bu kelimeler bir aradayken.
köylü pislik? uydurmasak hanımlar bir yerlerimizden :KK70: yani sanırım sen de kapının dışında bırakıyorsun ayakkabılarını ondan bu kadar alındın. Komşum olmadığın sürece sorun yok bu kadar sinir yapma :P

bakın dolap olayında haklısınız ayakkabılarını muntazam çerçevede ayakkabılığa koymaları konusunda uyarırsınız medeni çerçevede haklısınız ama insanların ayakkabısı plastik diye laf edemezsiniz ya da ben tersim agresifim gibi kibirvari ithamlarda bulunamazsınız ben bunu anlatmaya çalışıyorum ..yoksa bu yaşıma kadar bir fiil disiplinin içinde yaşamış biriyim ben apartman kurallarını çok net bilirim insanların dağınıklığından yakınabilirsiniz ,bakın tepkin konunuzun içeriğinden ziyade tarzınıza..kışkırtma değil benimkisi öte yandan öbür arkadaş ahır köylü deyincede medeni olmuyor üsluplar insanları hem yücelten hem dibe çeken kaidelerdir...yani daha basit söyleyeyim dolaptı ayakkabıların dağınıklığıydı vs. konuda haklısınız ama bunu ifade ediş tarzınız hiiç hoş değil.
bakın plastik ayakkabı değil hani siyah plastik ayakkabılıklar varya onlardan dedim. Tahta olsaydı tahta derdim Demir olsaydı demir derdim. Kimseyi aşağılamak Allah korusun öyle bir insan Değilim. Ama gerçekten görüntü hoş değil bide üstüne dolap bir ay başkasının dolabı neden dursun içi dolu paçavra bezler olursa onlardan. Diyorumki bende melek Değilim ters insanım kaç kere dolabı kaldırın dedim duruyor hala. En sonunda ya kaldırın yada apartmanın kapının önüne taşıyacağımı söyledim Buda benim hakkım diye düşünüyorum yanlışmıyım ?

insanlar oturdukları yere uyum sağlamak zorundalar.. Apartmanın içinde kapının önüne ayakkabı konulmaz.. ha koyarsan ne olur, benim gibi biri çıkar o ayakkabıları itina ile apartmanın boşluğuna sallar.. hele hele bizimki ses çıkartmayınca abarttı benim kapıma kadar ip gibi diziyordu kiiiiii bir cinnet her şeyi çözdü.. tavsiye ederim, bir eskici de sizin bütün dertlerinize deva olur :KK53: adınız "deli" ye çıkar kimse bulaşmaz..

ha birde naçizane tavsiye apartmancak birleşirsiniz her kapının önüne tek örnek kapalı ayakkabılık alınır hem apartman daha estetik görünüz hem kirlilik ortadan kalkar....orijinali de budur zaten.
İşte tam da bunun için diyorum ev alınacaksa semti önemli diye. Ben evimi satarım böyle ortak karar alınsa.

ben komşunuzun dengesiz olduğunu düşünmüyorum şimdi ben sıfır binadan ev alacağım kapımın önüne koyduğum plastik ayakkabıdan size ne? beni yanlış anlamayın derdim sizinle değil ,fakat siz plastik ayakkabılığın görüntüsünden rahatsızsınız diye ,ben neden kendimden ödün vereyim hanımefendi bakmayın...dolap konusunda bir şey diyemem kocaman şeyin merdiven aralığında durması yanlış tabi ki ama dolap bi gitsin ayakkabılığa daha bir şey demedim bende sert konuşurum söylemleriniz beni irrite etti..hoş bir komşu imajı yaratmadınız.
edit:sert konuşurum yazarak işi ben yumuşattım sinirliyim ve ters konuşurum yazmışsınız bir de iyi bir şeymiş gibi.

Parkybull alınganlık yapıyorsun ama. Plastik ayakkabı dememiş ki plastik ayakkabılık demiş. Ordaki plastik de önem arzetmiyor. Ayakkabılık ahşaptan olsa da farketmeyecekti ama plastik daha da kötü durabilir. Yani cidden yanlış okuyup, plastik ayakkabıları ezen bir burjuva varmış gibi cevap vermişsin. Gerek yok. Plastik ayakkabı da giysen, prada ayakkabı da giysen apartmanda yaşamanın bir adabı var. Ve o adap gereği ayakkabılar kapı önüne koyulmaz.

Başına kötü şeyler gelebilir , mesale çalınabilir , eskiciye satılabilir.Siz görmediniz duymadınız:-).Ben olsam attırım çöpe veya bina yönetimine söyleyin bu ne apartman girişi mi bit pazarı mı?

Çok kötü ya.. Bir apartmana girdiğimde en dikkat ettiğim şeydir bu. Kapı önünde ayakkabı bırakıldığını görünce kendimi ahıra girmiş gibi hissederim :KK53:. Uyarmak gerek, köyde yaşamıyorlar yani.

köylü pislik? uydurmasak hanımlar bir yerlerimizden :KK70: yani sanırım sen de kapının dışında bırakıyorsun ayakkabılarını ondan bu kadar alındın. Komşum olmadığın sürece sorun yok bu kadar sinir yapma :p

beş dakika önce yazdığın sözcük grubu bu ben kapımın önüne koymuyorum savunduğum nokta ayakkabıların sağa sola savrulabileceği değil maviselen arkadaşım yazdıklarımı bir kez daha gözden geçirmeni temenni ederim. ;)

edit:komşu olma konusunda haklısın bu arada :KK59:

insanlar oturdukları yere uyum sağlamak zorundalar.. Apartmanın içinde kapının önüne ayakkabı konulmaz.. ha koyarsan ne olur, benim gibi biri çıkar o ayakkabıları itina ile apartmanın boşluğuna sallar.. hele hele bizimki ses çıkartmayınca abarttı benim kapıma kadar ip gibi diziyordu kiiiiii bir cinnet her şeyi çözdü.. tavsiye ederim, bir eskici de sizin bütün dertlerinize deva olur :KK53: adınız "deli" ye çıkar kimse bulaşmaz..
:) yok okadar yapamam herhalde :)

Parkybull alınganlık yapıyorsun ama. Plastik ayakkabı dememiş ki plastik ayakkabılık demiş. Ordaki plastik de önem arzetmiyor. Ayakkabılık ahşaptan olsa da farketmeyecekti ama plastik daha da kötü durabilir. Yani cidden yanlış okuyup, plastik ayakkabıları ezen bir burjuva varmış gibi cevap vermişsin. Gerek yok. Plastik ayakkabı da giysen, prada ayakkabı da giysen apartmanda yaşamanın bir adabı var. Ve o adap gereği ayakkabılar kapı önüne koyulmaz.
ayakkabılık olarak ele aldım zaten canım..bak senin altında tekrar yazayım benim tepkim hanımefendinin tarzınaydı..bir üye çatlak yazmış o hak vermiş resmen burda komşuyu yedi tüketti ben şahsem arkamdan topiklerde bu tarz konu açabilecek biri ile bir olmak istemezdim..ben agresifim ters konuşurum yazmış..dolap konusunda ayakkabıların sağa sola atılması konusunda konu sahibi zaten haklı ama komşunun ayakkabılığının plastik olması ahşap olmaması gibi etmenler göze batmamalı çözümüde yazdım tüm apartmana tek tip kapaklı ayakkabılık koysunlar ,yönetici seçsinler yarın yüz göz olacağı yeni komşusu hakkında şimdiden bu fikirlere girmesinler..belki kadın çok iyi çıkacak düzene girecek ne belli..eğer ki farklı algılanıyorsa dediklerim kesinlikle susarım ama fikrimi beyan etmeden geçemedim.

Back
X