apartman temizligi

Bizde de taşındığımdan beri hep benden alır abla suyu ve deterjanı. Birgün kendi dedi sana da böyle ayıp oluyor hep senden alıyorum diye. Diğer dairelerden istediğinde kusura bakma para yazıyor, bir dünya deterjanımız gidiyor demişler. Benden önce nasıl yapıyorlardı bilmiyorum. Ben de kışın sıcak su veriyorum ablaya hava soğuk elleri üşümesin diye kadına söyleyecek sözüm yok ama komşuların da yaptığı iş değil yani. Bir kova su ile ona yetecek deterjan nedir ki yani normalde. Sırayla olmalı diye düşünüyorum.
Sicak su mu veriyorsunuz ne kadar incesiniz.

O suyu alınmayan komşu benim. 🤣🤣
En alttaki ve en ustteki komsumuz hep bizden aliniyor dediler. Bende bizim zile hic basilmiyor kapiya koysam dokunulmuyor ( çoğu zaman evdeyim. ) dedim .
Ablayada soylemis yonetici.
Degisen birsey yok. 🤭
Birde her hafta benden alinsa pek sorun etmem sanirim. Yada bir yere kadar bilemiyorum.

aidat veriyoruz yaa olsun o kadar
Söyleyin yöneticimiz o zaman herkes 5 lt Pet şişeye doldurup kapısının önüne koysun kadına zor geliyorsa üst kata koysunlar suları he oda olmuyorsa aidatı eksik verin ben apartman için evimden her hafta su veremem diyeceksiniz

bir ara uyku problemim en üst seviyede olduğu ve uyku ilaçlarını da bırakmaya çalıştığım için sabah erkenden su için zili çaldıklarında çok moralim bozuluyordu. çünkü tüm gece uyumamış ve tam uykuya dalabilmiş oluyordum. sonra çözümü şöyle bulduk. apartman yöneticisi gelecekleri günü bir gün önce gruptan yazıyor ve kapıya suyu geceden çıkarıyoruz o gün kim su verecekse. o zamandan beri huzurum yerinde :-)

Temizlik şirketi geliyor her cumartesi ,, ,,aidat 50 lira .
12 dairelik bir apartman. Hiç kimse kapıya dayanıp su istemedi şimdiye kadar . Apartmanın çeşmesi var çünkü ...

Bizim 5 katlı apartman. Her hafta gelir bir şirket. Deterjan onlar getirir. Ama bizde her daire kapısının önüne su koyar. İster kova ister 5 litre bidon. Apartman yıkanır. Sizinde yöneticinizin söylemesi lazım. Her dairenin koyması lazım. Siliniyor galiba, bir kova suyla ne kadar temiz olur bilemiyorum.

kızlar en az 5 katlı apartmanda oturan yazsın lütfen siz bu işi nasıl çözüyorsunuz

ben 7 kattayım ve merdiven temizliginde kadın sürekl benden ve karsıdan su alıyo ben bi kac kere dedim her zaman bizden almayın alt katlardanda alın diye ama kimi ben evde olmuyorum kimi alt kattan alıyo ama simdi yine yeni kadın degismis aynı konusma yeniden yapmak zorunda kaldım

netten apartman kuralları diye baktım her daire sırayla su vermek zorunda diyo ama bizim uyanık giris ve orta katlarda ses yok sizde isler nasıl isliyo bunu bildirmem lazım deliricem yani normalde olsa bana 2 ayda bi sıra gelicek böyle her hafta benden yada karsıdan su alıyorlar
apartmandakilerle görüşün herkes 5 litrelik şişeleri su koyup kapıya koysun bizde öyle

Annemlerin evinde apartmanda 5 ltlik bidonlarla her daire su koyuyordu merdivene . herkes gununu biliyordu zaten merdiven silmenin siz de koyun çekilin alttarafı su .. Çok dert ediyorsanız açmayın kapıyı. .
hatta biz de merdiven silen kadın çok susuyordu yorgunluktan kendi için hep bizim zile basıyordu su istemek için ben yada annem veriyorduk ne olacak ki.. .

bir de suyu koymak değil de kirli suyun akıbetini merak ettim

yani çözüm kapıya 5 lt su denmiş iyi hoş da kirli suyu ne yapıyor

yani 5 . katta su kirlendi

aşağı inip sokağa döküp geri çıkıp 5. kattaki pet şişeden doldurup devam edecek birisini bulan apartman varsa helal olsun

aman kirlenmedi ki der ve devam eder

bu arada hep aynı daireden alınması hoş olmaz ama çözüm kapıya su koyulsun kararından başka bir şey değil

özellikle sabah 7 de çıkıp akşam 7 de eve giren haftada 6 gün çalışan insanların zaten denk gelip de temizlik yapan kişiye su vermesi nerede ise imkansız

çalışmayanların da hepsinin o gün dışarıda işi olsa kadın geldim, su bulamadım diye toza yazıp gidecek mi

konu o bir kova suyu verip vermemek değil ama hep vermek insanı kötü hissettirir

ayrıca da o kirli kovayı dökme fikri benim gibi pasaklı birini bile rahatsız etti ise titiz hanımlar tüm apartmanın kirini içeren kovayı evlerine alıp tuvaletlerine dökmek de istemezler hele de şu virüslü ortamda

kızlar en az 5 katlı apartmanda oturan yazsın lütfen siz bu işi nasıl çözüyorsunuz

ben 7 kattayım ve merdiven temizliginde kadın sürekl benden ve karsıdan su alıyo ben bi kac kere dedim her zaman bizden almayın alt katlardanda alın diye ama kimi ben evde olmuyorum kimi alt kattan alıyo ama simdi yine yeni kadın degismis aynı konusma yeniden yapmak zorunda kaldım

netten apartman kuralları diye baktım her daire sırayla su vermek zorunda diyo ama bizim uyanık giris ve orta katlarda ses yok sizde isler nasıl isliyo bunu bildirmem lazım deliricem yani normalde olsa bana 2 ayda bi sıra gelicek böyle her hafta benden yada karsıdan su alıyorlar
Bi kova su veriliyo zaten dert etmiyorum ben litrelerce su gitmiyoki bi kova alt tarafı

Ben de bu su olayından muzdaribim.Zaten salgından dolayi her katı temiz suyla silmesini soyledik hijyeni daha da arttirdik ama benim karsı daire soylememize ragmen asla su koymaz kapıya.Su dolduracaği bir kap bile yok mesela.Bir keresinde karsıya da kap alıp su doldurdum anlasın diye.Kadının kocası gorunce doldurdu birkac kere. Sonra baktim ki kap ta yok su da🤦🏻‍♀️ sürekli ben dolduruyorum

bir de suyu koymak değil de kirli suyun akıbetini merak ettim

yani çözüm kapıya 5 lt su denmiş iyi hoş da kirli suyu ne yapıyor

yani 5 . katta su kirlendi

aşağı inip sokağa döküp geri çıkıp 5. kattaki pet şişeden doldurup devam edecek birisini bulan apartman varsa helal olsun

aman kirlenmedi ki der ve devam eder

bu arada hep aynı daireden alınması hoş olmaz ama çözüm kapıya su koyulsun kararından başka bir şey değil

özellikle sabah 7 de çıkıp akşam 7 de eve giren haftada 6 gün çalışan insanların zaten denk gelip de temizlik yapan kişiye su vermesi nerede ise imkansız

çalışmayanların da hepsinin o gün dışarıda işi olsa kadın geldim, su bulamadım diye toza yazıp gidecek mi

konu o bir kova suyu verip vermemek değil ama hep vermek insanı kötü hissettirir

ayrıca da o kirli kovayı dökme fikri benim gibi pasaklı birini bile rahatsız etti ise titiz hanımlar tüm apartmanın kirini içeren kovayı evlerine alıp tuvaletlerine dökmek de istemezler hele de şu virüslü ortamda
Bende onu merak ettim en çok Herkes kapıya beş lt su koyuyorsa kirli su nereye gidiyor 😂 temizlik şirketleri hiç su istemiyor bizden onlar nasıl yapıyor bir fikrim yok aslında

7 katlı apartmanı sizden aldığı bir kova suyla mı temizliyor 🙄

7 katlı apartmanı sizden aldığı bir kova suyla mı temizliyor 🙄

dün akşamdan beri bunu soruyorum

bir de hani demişler ya her kapıya su koyuluyor bizim apartmanda oralarda kirli su ne oluyor ben onu da merak ettim

4. katta su kirlendi, bu dairenin kapısında temiz su var, onu alayım da kirliyi nereye dökeyim

bir de hani demişler ya her kapıya su koyuluyor bizim apartmanda oralarda kirli su ne oluyor ben onu da merak ettim

4. katta su kirlendi, bu dairenin kapısında temiz su var, onu alayım da kirliyi nereye dökeyim
Direkt merdivenlere boca ediyorlar bence asansör falan yoksa.

Ben hiç dairelerden su alınan bir binada oturmadım. Aklım ermiyor bu işe.

benim yurt disinda kaldigim flat boyle 8 katli normal apartman gibiydi, haftada bir temizlenirdi merdivenleri. adam once her yere deterjan dokup sonra en ust kattan orul orul su dokerdi tek tek suyu cekecek gibi bir seyle en alt kata kadar ceker ordan gonderirdi. ben bir kez denk geldigimde midem bulanmisti cok pis bir goruntuydu acikcasi. oyle yapiliyor olabilir mi?

Kirli suyu merdvenlere boca ediyorlar akıp gidiyor,üstünede temiz su döküyorlar,annemlerin apartmanda böyle yapıyorlardı.

Direkt merdivenlere boca ediyorlar bence asansör falan yoksa.

Ben hiç dairelerden su alınan bir binada oturmadım. Aklım ermiyor bu işe.

ben küçükken alınırdı bizim apartmanda

ama o zaman şakır şakır yıkardı apartmanı

yani yıkar suyu da arka tarafta bahçe vardı oraya giderdi

sonrasında ben çalışan ve gece eve komşu olduğum için hiç denk gelmedim

görevlisi olan sitelerde otururken de zaten onların ayrı musluğu var

bizde 4 kat var

görevlinin şu iki parçalı viledalar var ya biri deterjan biri durulama suyu onlardan var

galiba tüm apartmanı onunla siliyor ama öncesinde süpürüyor

çok kirli ise de son katta yani zeminde yeniden değiştiriyor oralar büyük

asansör de var çok kirlenmiyor(du)

pandemi asansör kullanmıyor kimse daha çok kirleniyor

Back
X