apartman temizligi

Benim bildiğim, merdivenci kadın her katta suyu tazeler yani kovayı verir sana, sen pis suyu döküp temiz su doldurup kadına geri verirsin. Çift daireyse de bir hafta sen bir hafta da karşı daire verir suyu.
su veren yoksa kadin ne yapsin, asansor de yokmuş, bir yerden sonra hep ayni suyla siliyordur tabi.

hanım abla eskiden öyleydi de şimdi yani o merdiven kenarından akarsa boya kirlenir
bizim binada şoyle şakır şakır bir yikansa keşke, suyu hortumla vermeye binanin icini boyatmaya razıyım .
pandemiden dolayı her gün en kötü iki güne bir binada kendi katimizi camasir suyuyla bocalamaktan canım çıktı :kızgın:

ben küçükken alınırdı bizim apartmanda

ama o zaman şakır şakır yıkardı apartmanı

yani yıkar suyu da arka tarafta bahçe vardı oraya giderdi

sonrasında ben çalışan ve gece eve komşu olduğum için hiç denk gelmedim

görevlisi olan sitelerde otururken de zaten onların ayrı musluğu var

bizde 4 kat var

görevlinin şu iki parçalı viledalar var ya biri deterjan biri durulama suyu onlardan var

galiba tüm apartmanı onunla siliyor ama öncesinde süpürüyor

çok kirli ise de son katta yani zeminde yeniden değiştiriyor oralar büyük

asansör de var çok kirlenmiyor(du)

pandemi asansör kullanmıyor kimse daha çok kirleniyor
Bizde de görevli aynı kovalardan kullanıyor. Bizim bina 10 kat olduğu için sanırım her katta suyu değiştiriyor. Karı koca birlikte yapıyorlar temizliği. Biri zeminde yapılacak işleri yapıyor diğeri yukarı çıkıyor. Bir katı silmeyi bitirince kovayı aşağı gönderiyor asansörle aşağıdaki suyu değiştiriyor o sırada yukarıdaki diğer katı süpürüyor. Gayet organize çalışıyorlar 😂

Kirli suyu dışarı döküyor bahçe bitiminden itibaren

şunu sormak istedim

3. katta su kirlendi deyip götürüp döküyor mu yoksa aman kirlenmedi deyip devam mı ediyor

her katta mı değiştiriyor suyu

yani 5. kattan inip suyu değiştirip 3. katta bir daha inip döküp yerine o kattan su doldurup mu devam ediyor

ayy ahret sorusu gibi oldu kusuruma bakmayın ama cidden merak ettik

bizde herkes temizlik günü kapının önüne bir kova su koyuyor. apartmana ortak temizlik malzemesi alınıyor ama isteyen kovasına ayrıca çamaşır suyu döküyor ve tertemiz oluyor. kadın çamasır suyu döken evin kapısını ayakkabılığını bile siliyor.

Her katta su değiştirecek, herkes kapisinin onune koysun bir kova su ayip ya ,nolucak

kızlar en az 5 katlı apartmanda oturan yazsın lütfen siz bu işi nasıl çözüyorsunuz

ben 7 kattayım ve merdiven temizliginde kadın sürekl benden ve karsıdan su alıyo ben bi kac kere dedim her zaman bizden almayın alt katlardanda alın diye ama kimi ben evde olmuyorum kimi alt kattan alıyo ama simdi yine yeni kadın degismis aynı konusma yeniden yapmak zorunda kaldım

netten apartman kuralları diye baktım her daire sırayla su vermek zorunda diyo ama bizim uyanık giris ve orta katlarda ses yok sizde isler nasıl isliyo bunu bildirmem lazım deliricem yani normalde olsa bana 2 ayda bi sıra gelicek böyle her hafta benden yada karsıdan su alıyorlar
Bizde öyle sorun olmuyo girişteyim ben ona rağmen ayda 1 geliyo 3 katlı bizim apartman ayda 1 geliyo abla kapıya veriyorum suyu

şunu sormak istedim

3. katta su kirlendi deyip götürüp döküyor mu yoksa aman kirlenmedi deyip devam mı ediyor

her katta mı değiştiriyor suyu

yani 5. kattan inip suyu değiştirip 3. katta bir daha inip döküp yerine o kattan su doldurup mu devam ediyor

ayy ahret sorusu gibi oldu kusuruma bakmayın ama cidden merak ettik

5 katta 2 kere değiştiriyor suyu dışarısı için ayrı. Asansör var zaten inip dökmek sıkıntı olmuyor ve üst katlar genelde asansör kullandığı için öyle kirlide olmuyor. Merdivenler geniş değil bir de iki daire arası mesafe çok kısa öyle uzun koridor falan değil 5 adımlık mesafe. Bu zamana kadar gelenler hep bu şekilde yapıyorlar.

dün akşamdan beri bunu soruyorum

bir de hani demişler ya her kapıya su koyuluyor bizim apartmanda oralarda kirli su ne oluyor ben onu da merak ettim

4. katta su kirlendi, bu dairenin kapısında temiz su var, onu alayım da kirliyi nereye dökeyim
Bizim aptmn 4 katlı ben girişteyim,üst katlarda suyu evlere verip döktürüyordu,bizim katta direk arka bahçeye atıyordu. 7 katlı evde napıyor bende merak ettim. Şayet tek suyla onca katı siliyorsa bence silinmemesi daha sağlıklı,süpürüp geçsin.

Güzel taktik
Tehlike anında hayvanseverliği öne sürmek
Beğendim 😏
sen benim hayvanlara ne kadar bütce ayırdıgımı nerden biliceksin ki konusuyosun inanıp inanmamak sana kalmıs ama ben fitremide zekatımıda hayvanlara veriyorum senelerdir insanlar nankör valla

insan dedigin bi sekilde yemek bulur yer ama hayvanlar öyle degil birinin bunları yapması lazım silivri polonezköy ormanlar ac hayvanlarla dolu gitmek zorunda degilsin ama gidenlere mama bagısı yapmak zor olmasa gerek hava buz gibi cöplerin yanı kedi kodu bosa karma yarattın naneyi yedin benim cebim her daim kedi maması dolu

Bu kadar uğraşacağınıza pratik düşünelim.
Kadın en alttan su taşıyamaz belini kaydırmayın aman diyeyim, yine de çözüm bol.

1) Bu temizlikçi ne kadar su alıyor bir hesaplayın. (İrice kovalar 20 lt, daha küçükleri 15 lt olur)
2) 1000 m3 su yani 1 ton su yani 50 kova su 5 TL dir. İstanbulda ise 4.8 TL

Bu hesaba göre size maliyetini çıkartırsınız.
Pahalıysa yönetimle konuşup aidattan düşürtün.

Şimdi maliyet düşükse su alınmasına hiç ses çıkartmayacakmıyız? Elbette hayır.

O zaman madem ki bu kadın su almak için kapınıza illa ki geliyor, sizin ufak bir alışverişinizi yapmasına ikna edebilirsiniz veya inerken çöp vs indirebilir. Ya da çiçekleri kapıya koyun onları sulasın vb.

Yani 1.kattan yukarlara su taşıması mantıklı olmadığına göre ya apartman suyunuzu ödeyecek ya da iyilik yaptığınız kabul edilerek karşılık verilecek. Biraz bu yönden düşünelim bakalım ne fikirler çıkacak?

Bizim çok katlı değil ama temizlik yapılmadan önce söyleniyor.
Herkes kapısına 5 litrelik su koyuyor.
Yeterli geliyormuş oda sorun yaşamadık.

Back
X