Apartmanda yasamasını bilmek bu kadar mı zor?

sorma deli olucam bende ben ses çıkartıcam diye dikkat eder dururum ,süpürgemi bile öğleden sonra açarım v.s ama millet apartmanı yıkar ..........anlam veremiyorum birde şikayet etsen çok rahatsız oluyorsan müstakil eve taşın derler yüzsüzler !!!!!!!!!!!

aaah ahh hep aynı hep..benim üst kattakiler de böyle.bir tane oğlan 5-6 yaşlarında ama tam bir canavar.dur sus diyen de yok ne anası ne babası cahil cahil tipler zaten..halısından gına deldi artık...kaç kez söylesem anlamıyor.yöneticiye söylesen o da aynı.bi silkelenme hastalığı aldı başını gidiyor millette. çocukları gece 2 ye kadar sürekli faaaliyet halinde.dan dun..yere bişeyler atar bağırır ....böyle dengesiz düzensiz yetişen çocuktan ne hayır gelir ki vatana millete anlamıyorum...merdivenlerdeki gürültüyü anlatmaya kelimeler yetmez...eşim merdivende gürültü olunca içerden kapıya doğru BİZİM KÖYÜN CAMIŞLARINI SALMIŞLAR GENE der..ama anlayana....ben şimdi mahallede ara kat bir dairede oturuyorum.ama kızımın okulunu bahane edip asla silkelenme olmayan ve en üst katta bir eve taşınmak istiyorum...inşallah Allahım....

bende giristen hattaaaa bu semtten kurtulmak içinn onlarca sey bahane ediorum. kyınvalidem herseferinde hiç öle deme evi olmayan insanlar var dio lafı agzıma tıkıo.. su aile ve cocuklarıyla, alt kattaki holiganla bi yasasın 1 hafta da göreyim

Çok şükür öyle bir sorunumuz yok..Üst kattaki komşumuzla aramız iyi ufak çocukları var onlar gece 3 lere kadar dolanırlar..Ayak sesleri bazen uyutmaz insanı samimiyetre güvenip söylüorum her gördüğümde.Annesi de kızın bizimkilere böyle söylemekten anlamıyorlar diyor..Kaıdn ne yapsın bıktı artık çocuklar bilgisayar başından kalkmayalım diye uyumuyorlar..
Birde kızlar apartman kurallarında genel olarak silkeleme günü olur.. Bizde cumartesi günü örneğin.. O gün silkelemek serbesttir. Diğer günlerdesilkeleyen dur orda deme hakkı veriyo Sizlerde yokmu :26:

bizim apartmanda bir kadın var apartmanın içinde merdiven korkluluğundan halı silkeliyor bunu her zaman yapıyormuş ama ptesileri yaptığından ve bende çalışıyor olduğumdan bilmiyordum. işten ayrıldığım vakit tamizlik yapmışım yorgunluk çökmüş öyle kanepeye uzanmışım dalmışım birden bir ses ödüm koptu dedim deprem oldu apartman yıkılıyor öyle bir ses yani kapının deliğinden bir baktım ki karşı kapının üstü koca halıyı çıkarmış apartmanda silkeliyo şok oldum. yani doğma büyüme 24 daireli bir apartmanda yaşamış olan ben böyle birşey görmedim

tabi anında kapıyı açtım dedim ne yapıyorsunuz halımı silkelenir burda şok oldum filan. diyo e nerde silkelicem ptesi halı silkeleme günü değilmiydi diyo birde bizim apartmanın girişi geniştir ve girişin altında baya bir boşluk vardır hatta halı silkelemek yıkamak için yer bile yapılmış yani. söylüyorum taa oraya mı indireyeim diyor. dedim sen burda silkeleyince kim temizleyecek buraları dedim bütün pisliğin direk benim kapma geliyor dedim. demezmi e ben sonra süpürüyorum (sallıyor tamamen kaç kes kapımın dışını sildim toz içinde oluyordu ) dedim bir kez daha o halıyı silkelersen belediyeye şikayet edeceğim dedim. ben napacam peki mıy mıy diye söylenerek içeri girdi. ama şaşkınım hala apartman içinde koca halı silkelenir mi yauvv

yuh!! hayatımda ilk kez böyle bişey duydum!! bi yandan da gülüyorum demek pazartesi halı silkeleme günüymüş iyi bari apartmanca toplanalım pzesileri halıları merdivenden aşağı silkeleyelim haydii!!

bunların sadece evinin içi temiz olsun yeter ,apartmanın içi, sokaklar , bahçeler hiç dert değil! aynı tipteki kadınlar pazarları ailecek pikniğe gider çöpünü de öylece bırakırlar, toplayıp da çöp kutusuna atayım demzler. pazartesi bi bakarsın bütün parklar naylon poşet, yırtılmış yop, litrelik kola ve su şişeleri.. böyle görgüsüz insanlar sadece apartmanda değil heryerde reziller!

bunlara yüz vermeyeceksin, sineye çekmeyeceksin,yoksa hiç sallamazlar. aslında bütün apartman birleşip karar alınsa yapamazlar, ama işte bir iki kişi ses edince sallamazlar, he deyip yine yaparlar.

bizim toplum olarak genlerimizde var heralde herkeste bi koyunluk var, kimse yanlışa ses çıkarmaz, koyun koyun yaşar gider. ses çıkaran bir tek kişi olursan 'aa deliye bak yine kimle kavgalı 'derler olayın çözümü toplumsal olarak tepkide, herkes tepki gösterecek ki yapan utansın,bi daha yapmasın. ay sinir oldum yaaa

Son düzenleme:

neyseki bu konuda şanslıyım çünkü kayınvalidem de daha büyük ve nezih bir yere taşınmamızı istiyor.şimdiki oturduğumuz ev onun ama zorla oturun satmam felan demiyor.ilk fırsatta taşınmak istiyorum...:132::132:

ne güzel işte. ya kendince haklı olabilir tabiki evsiz insanlar var. ama sonucta bizim evimiz var yani. niye daha düzgün bi semte gecmeyelim. günah degildir heralde allah allah:) ayrıca merdiven yıkayana kadından da gag geldi. gecen cumartesi kapıya 2 kova deterjanlı su koydum. arkadas 10 defa caldı o kapıyı ya. acmıyorum demek ki evde yokum niye 10 defa calıyosun. para alma günüde degil. yedi beni. bu haftada viledanın sapı kırılmıs asagıda benden vileda sapı istedi. daha önce bi süpürgemi yedi bi vileda ucumu yedi bir havlumu yedi. millet yok dio cıkıo işin içinden. bi kere verdik kolumuzu kurtaramıos

Apartman içine silkelenen bir akıllı daha varmış demek Bende bu özellik sadece bizim apartmana mahsus sanıyordum.Millet bu kadar cins olmak için acaba çok çaba harcıyormu?
Ayrıca kimse kimsenin dinlediği müziği dinlemek zorunda değil hani bir olur iki olur ama her zamanda olmaz yani.Bu işin saati de olmaz.Evlerimiz gece kulubü değil ki saat uygulaması olsun.Evde çocuk vardır,yaşlı vardır,kafanızı dinlemek istiyorsunuzdur,yada siz belki kısık sese dinlemeyi seviyorsunuzdur.Miletin açmış olduğu müzik sizinkini geir bastırır.

Son düzenleme:
u konuda en dertli benimdir iyiki evde sürekli oturmuyorum yoksa tv haberlerine komşusunu dövdü diye haberim çıkardıyukarda bir kadın var nasıl bir kadınsa perdelere kadar kırlentlere kadar çırpıyor ve cam açık değil hiç umrunda değil...birgün çırptığı şeyi aşağıdan çekmeyi düşünüyorum...delie diyor beni kaç kez uyardım dioki bi,rde bunda toz yokki ozaman kendi evi,ne çırp diyorum bişey diyemio valla annem olmasa çoktan dayağı yemişti birde sinirli bir yapım var

Siz gelin de bizim üstteki cahilleri, görgüsüzleri bir dinleyin
hey yavrum hey, hiç kimsenin üstündeki altındaki bunları geçemez ellerine su dökemez
elli kere insan gibi söyledim yüz kere kavga ettim anlamıyorlar, bir de ders vermeye kalkıyorlar. neymiş de benim çocuğum yokmuş da ben anlamazmışım da. yahu kadının kendisi koca ayak. kapı camları titriyor o yürümeye başlayınca. sanırsınız ki, bir tabur asker yürüyor üstünüzde.
gecenin üçünde çamaşır makinesi çalıştırmalar, bitmek bilmeyen banyo sefaları, çocukların gecenin bi yarısı paldır küldür bütün evi boylu boyunca turlamaları daha neler neler.. of anlatırken bile deli oldum.
daha neler duyduk da insan utanıyor işte, onlar utanmıyor.
düşünün ki karşı binadakiler gölgesini görürler diye kalın perdesi olmayan odaya girerken başını kapayan bi insan bu.
ona rağmen hiç utanmaları yok.
o kadar cahiller ki insanın merhamet edesi geliyor.
allah acısın ne diyeyim, ve tez vakitte kurtuluruz inşallah

of bu konuda bende dertliyim birde eşime demiyom pek sert ve terstir üstümüzde üniversiteliler var geece 1 kadar yatak odası havalandırmaya bakıo o camı açıyolar bu havada birde bir konuşma sesleride gür inliyo etraf toplantı olsada desem ofof resmen evin içindeler insan biraz yavaş konuşur uyayamıyom tam uyuyom kıız kalkıyo off

Malesef herkesin ortak derdi bu apartmanda yaşam.
Birbiriyle tamamen alakasız bir grup insanın mecburi ortak yaşamı...
Ama bazıları vardır ki bizzat yaşadım.
Yeni evlimisiniz,vıcık vıcık komşuluk ilişkilerinden hoşlanırmısınız hiç anlamadan,
kendi anladıkları dilden hayatınıza girme hakkını kendilerinde bulurlar.
Çok zordur bu tiplerle ortak yaşam.
Olay''kapımı kaparım kimseyle ilgilenmem''le bitse şükür ama,
bu tip insanlar da''ya hep ya hiç''düşüncesi hakimdir.
Vıcık vıcık samimi olamazlarsa,şirretlikle bezdirmeye çalışırlar.
Apartmanla ilgili ortak bir sorunu halletmek tam bir işkencedir.
Siz ne kadar kaçarsanız o kadar üstünüze gelirler.
En güzeli yok sayıp hiçbirşeye karışmamak.
Ama yüksek sesle müzik dinleme ve diğer gürültü kirlilikleri için yapılacak pek birşey yok gibi.
İnsan gibi konuşup anlaşmaktan anlamazlarsa(ki çoğunluğu öyledir)
İş büyür,şikayetiydi,mahkemesiydi uzar...
En kökten çözümü ya taşınmak ya da duymazdan görmezden gelerek hayatımıza işkence halinde devam etmek...
Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:
sırf bu sebeplerden dolayı ve kendimden bildiğim için evlenince en üst kattan ev tutucam
çünkü takıntılıyım , agresifim kompleksliyim
kavga ederim valla ben dayanamam sonra yeni geline bak ne çirkefmiş diye adım çıkar

kültürden kaynaklanıyor malesef cnm benm oturduğum apartmanda kültürsüz insan dolu apartmanın her köşesinde yönetim not yapıştrmış koca koca
kapı önüne çöp çıkarılmayacak terlik bırakılmayack temizlik günleri hariç halı vs. silkelenmeyecek hafta sonu kesinlikle tadilat yapılmayacak yapılmak zorunda kalınsa bile saat 14:00dan sonra olacak vs. die

ama gel gelelm terlikler ayakkabılardan geçilmio koridorda
her gördüğümde dua ediorum inş çalarlar hepsini dilenciler
çöplerini bırakıolar iğrenç kokuyor
gece yarısı kızartma yapıyorlar kapıyı açıyorlar koku çıksn die
pencereden soğuk gelio herhalde bütün apartman kızartma kokuo
kurban bayramında evde duramaz olmuştum et kokularından
sabah 8 de matkap sesiyle uyanıoruz pazar günü
çıldırmak üzereyim

amaaaaa
lüks bir sitede arkadşımz oturuo onlara oturmaya gittiğimde hayran kalıyorum
ne bir yemek kokusu
ne bir çöp
ne bir çıt ses
ne de kapı önünde terlik
etrafta çocuk bile yok
hepsi yalnızca park alanında

kültürsüzlük çok kötü çooookk

ayyyh allahım bende sorun bendemi acaba diyordum yaa bizim silen kadın kapıcı kadın birde
artık o mu kapıcı benmi çözemiorum kadının bir beni kovmadığı kalıo
yeni evliydim koca apartmanda bir beni saf bulmuş
haftada 2 kez gelio kapıyı çalıo sabah 9da viledaya su

ben sabah erken die çıkmıodm eşim çıkıp veriodu
sonra eşim erken işe gitmeye başladı bende doğal olarak sabah 9da uyuo oluorum
gelio kapı zilini çalıooo çalıooo açmıyorum tokmağa vuruo vuruo çıkmıorum
kalktm açmadm kapıyı delikten izledim
yan komşuda tam bir deli hiç muhattp olmam kadın direk suyu kafasına geçirir yani
öyle bişey izledim delikten bekledi bekledi açmadım karşı daireye gitti aldı su

bir sonraki temizlk günü yine aynı çalıo zili habire açmadm delikten izliorm bekledi bekledi karşı daireye gitti o da açmadı üst kata çıktı aldı suyu

bir sonraki temizlik günü çaldı zilimi yine açmadm üst kata gitti

böyle 2 ay hiç açmadım üşenmedende her temizlk günü benm zilimi çalıo
en sonunda bir gün açtım ama nasıl sinirliyim
be kadın sabah 9 nie zır zır çalıosn uyuyorum dedm
yok efendim ben nasıl bir kadınmışım bütün apartman sorunsuzca veriomş su bir ben vermiomşm dedim yalan söyleme ben seni 2 aydır delikten izliorum yan tarafın kapısını bile çalmadın hadi şimdide vermiorum çal yan tarafın kapısını bakalım verckmi dedim

aa aaa ne ayıp ne ayıp die söylendi gitti birdaha da gelmedi yan tarafa yemio
beni mal buldu her temzlik günü çal kapıyı aptal kadın
bedavadan kapıcı dairesinde oturuo her ay 600 tl temizlik parası alıo
birde kapımda bana posta koyuo böyle kapıcılardan nefret ediorum

düşünün ki karşı binadakiler gölgesini görürler diye kalın perdesi olmayan odaya girerken başını kapayan bi insan bu.
ona rağmen hiç utanmaları yok.

Bu dediğiniz ile diğer anlattıklarınızın ne alakası var anlamadım.. Evet seçmiş olduğu tercih, daha dikkatli ve saygılı yaşamasını öğretiyor fakat bu verdiğiniz örnekleme bana hoş gelmedi.

ayyy apartmnmı allahıma sukur tasındım mustakıl ev buldumda kafam rahat kendı basıma bahceme cıkarım otrurum apartmandayken oylemıydı ya adam kafayı yıyor bıde akrabaydık komsuluk desen sıfır ben altta oturuordum benım ustumd de kaynanam kaynanım ustundede dayımız yanı kaynanmın kardesı 5 katlı bına ya bu apartman sılmek olay olmsudu kaynanm sıle sıar bana glır sılerım dayımzıın karısı ben ınıp cıkmıorumkı der sılmez be mubarek ayaklarını kucagınamı alıp cıkıorsun kıracılarda cabası dogulu bı hatun vardı cocuklarından habersız sabah gıder aksam gelrı cocuklar sokada gezer onlar cıkdı oh dedık kurtulduk yıne dogulu bı hatun ve kaynansı tasındı daha ılk evlendıgı gunden belıydı ıkı otobus ınsna geldı deıdk dugundur adetlerıdır ses etmedık daha gelın 1 gunluk evlı ev delı gıbı ınsan kaynıor ne oluor dedık zıller susmaz oldu bana basarlar dıger komsuya basarlar en sonunda delı etıler zılerı sokduk bakdık olmuor esım bızımkını yaptı bu sefer gec gunduz bıze bakdık basıorlar en sonunda bı gun cıkdımda ne basıorsun dıye kzıdım dılınıde anlamıorum kadının deıdm kıme geldınse onu once ara gelıorum dıye ınsn acsın sana kapıyı anammm hatırladıkca delı oluorum ha aman allahıma bın sukur dedım gıbı tasındım kurtuldum allah apartmanda oturana sabır versın

kızsanda köpürsende yapan yapmaya devam ediyor cnm. bizim ev 3 katlı ben 1.kattayım üst katımdaki çok saygılıdır yürüdüklerini bile duymayız ama 3. kattakiler o kadar mikroplarki kaç defa uyardım yapacakalrını yapıyorlar genede. balkondan odalardan ekmek bezi silkelerler çamaşırlarımın üzerine ıslak çamaşır asarlar v.s. ne yaparsan yap düzelmiyorlar maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…