aynen öyle ama benı hala aramadılar bende gitmicem inşaallah yarın çağırmazlar ya benımle muhattap olmasınlar ben onları sildim kafamdan öyle kendini beğenipte eşinin rütbesiyle bana iş yaptırmaya çalışıyor acıyorum hallerine gerçekten insan olmayı öğrenememişler hangimiz bacak bacak üstüne atmıyoruz.insanca ılımlı bir şekilde arakadaşlar aramızda ne var konuşalım dese yok surat asıyo ayrı yere çekiliyo ama çevresindeki destekçileri yakın bi zamanda gidecek o zaman görecem ben onuegolarını tatmin etmeye çalışan zavallı insancıklar işte.kaale bile almaya deymez.
eşiniz çok doğru söylemiş bence gidin toplantıya çatır çatır konuşun.
karşılaştığınızda mrb demeyin kim ki onlar önce insanlık öğrensinler ondan sonra insanca muamele görsünler.
ya çıksam keşke ne var ama doğudayım maalesef üstelik çok küçük bi ilçede..benim babam da askerdi hiç böyle şeyler duymazdım..şurada birbirimize kitlenmemiz gerekirken gerçekten çok sıkıcı bi durum üstelik erkekler de kendi aralarında toplantı yapıyo düşünün artık nasıl bi yer olduğunu..kadınlarr kendileri konuşmak yerine erkekler de karışıyor..kocalarını resmen parmaklarında dolandırıyorlar.Ben de polis kızıyım.bizim lojmanlarda böyle şeyler olmazdı.Ama doğal bir durum olarak askerlerle çok görüşürdük ve bu tarz şeyleri çok duydum.yakındanda bilirim.bence eğer çağrılmadıysanız toplantıya gitmeyin.Hiç birşekilde kaale almayın.Gidersenizde mutlka içinizden geçenleri söyleyin.bu kadınlara ne okuyor yahuu?
Kendilerine eğer insan olarak size değer verceklerse görüşeceğininzi ve sizin kimsenin askeri olmadığınızı söyleyin.Baktınız olmyor bence çıkın.Üç beş insanın elinde hayatınızın heba olmasına değmez.
çok sağolasın ya gerçekten derdime derman oldun aynen anlattığın gibi olaylar burda da.ne insanlar var ya..Eveeet çok iyi anlıyorum seni canımm.O zaman ne kadar zorunlu süreniz?ne kadarını yaptınız?bir şekilde çekeceksin artık.ben de ığdırda öğretmenlik yaparken Kağızmanda yüzbaşı olan bir arkadaşımızın oğlunun sünnetine gitmiştik.aman yarabbim herkeste bir eda bir kasılma.Öğretmen arkadaşlarım ve uzman çavuş arkadaşlar vardı.Biz çaldık biz oynadık.yaa madem kasım kasımkasılacaksın ne geliyon düğüne.işte insanlar böyle dünya delisi olmuş.Toprağın altını düşüne yok.
Sen yine de şahsiyetini koru.Senin bir kişiliğin var.Kendini ezdirme.Sen ne kadar güçlü olursan eninde sonunda sana saygılı olcaklardır.olduğun gibi ama seviyeli bie saygı ve sevgi göster herkese.
beril değil de ben yazdım bu konuyu...aramadılar gitmicem demek ki benımle sorunları yok ama konuşmuyorlarda bı sorun var bellı ama nedense benımle konuşmuyorlar eşim bi ara komutanla konuşmuş eşimi bu konuya karıştırmayın o üzülmesin falan demiş eşine demişse belki de ondan benımle muhattap olmuyorlar.burda kocalar çalışmıyor kadınalr idare edyo askeriyeyi biz yakında tekmıl verırız yuzbaşı eşine herhaldeberil040 bence sen kimseye karışma toplantıyada gitme bilmiyordum dersin yok gitmek zorunda kalırsan hiç konuşma çünkü ordu biraz acayip işlerini sosyal yaşama aktarıyorlar gibi geldi bana sanki rütbeli olan eşleri öylemi yoksa....
ya kadınların cahilliğinden ileri geliyor görmemiş geçirmemiş insanlar hoop askeriyeye girince eşlerini de öyle emir verir görünce bunlar kendilerini nerde zannediyorlarsa anlamıyorum..ben yaşça küçüğüm onlardan ama onların yaptığı terbiyesizliği hayatımda daha hiç bir yerde grmedim.yaşlarına göre hareket etmıyorlar basit basit .. sümüklü paçavra gibi giyinişler.hani ilkokulda yaanlarına arakadaş çekipte bazı kişileri dışlamak isteyen insanlar olurdu aynen öyle onların yaptığını çocuk yapmaz.bi arkadaşım vardı eşi uzman çavuş,
bunlar bahçeye masa koymuş çay içiyorlarmış, komutan eşi görmüş masayı o masayı kaldırsınlar dşye haber göndermiş.
kapıdaki hoşgeldin yazılı paspaslar aynı olacakmış düzen olacakmış vs...
askeriye olayına giriyorsan bambaşka bir boyutta yaşıyorsun demektir.
o yüzden arkadaşlarımı hep uyarırım asker eşi omak mı aman haaaa
ya çıksam keşke ne var ama doğudayım maalesef üstelik çok küçük bi ilçede..benim babam da askerdi hiç böyle şeyler duymazdım..şurada birbirimize kitlenmemiz gerekirken gerçekten çok sıkıcı bi durum üstelik erkekler de kendi aralarında toplantı yapıyo düşünün artık nasıl bi yer olduğunu..kadınlarr kendileri konuşmak yerine erkekler de karışıyor..kocalarını resmen parmaklarında dolandırıyorlar.
canım Allah kolaylık versin.....bende asker eşiyim rütbecilik olayı malesef var ve hep olucak bende eşim teğmenken çok sıkıntı çektim ...kimin ne olduğu önemli değil mutlaka üstünde üstü vardır bu sıkıntı her kademede yaşanır .......bacak bacak üstüne atma olayından bende çok çekmiştiminsanlar eşlerinin rütbesiyle dolaşır malesef ben bir astsubay eşiyle konuşuyorum diye dışlanmıştım subay eşleri tarafından çok garip ......istisnalar var tabi bu durumu kullananlar kadar kullanmayanlarda var orası başka tabi kişiliği oturmamış insanlar bunu yapar çok önemseme çünkü bu gidişe dur diyemezsin.......sakın rütbecilik yapılıyor diye bir muhabete girme sen ve eşin zararlı çıkar ..toplantıya git tek tek söylemezler zaten duyman yeterlidir ...çok zor biliyorum durumun çok yaşadım bu tür şeyler 9 ay oldu tayin olalı ancak kurtulabiliyorum etkilerinden ..aklımca mücadele ettim ama boşa kendimi yıpratmışım ...sakın bunları kafana takma heee ! de geç bir askerle evlenirken sende bir nevi onların hayatını kabul ediyorsun öyle yaşamaya başlıyorsun .....bu yaptıkları sadece egolarını tatmin etmek öyle düşün .....sana nacizane tavsiyem bulaşma ..slm vermezler zaten sen vermelisin sende karşılaşmamaya çalış yapacak bişey yok tatlım zor hayat bizimki mantık arama bulamazsın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?