- Konu Sahibi Butterfly9020
-
ben merakımdan yapıyorum ilgim olduğundan yoksa kimse benden hele oruçluyken bişi beklemez dün sofrayı kuararken bile babam otuturdu kendi kurdu yemekler annemden zaten :) ben meraktan bakıyorum biraz fazla rahat yetiştirildim hani kalk kız oturma sofra kur toz al diyen bir annem olmadı öyle olsaydı iyi olurdu gerçi öğrenirdim ilerde zor gelmesin diye bişeyleri yapıyorum:)))))))))))
cnaım o içi sakla dolapta bozulmuyor bidaki yapacağın zaman çıkarırsın sırf kıyma arttı ise onla börek yapabilirsin gerçi kavurmadın demi sen börek için kıyma kavurulcak sen onu sakla bidaha bir hafta sonra felan yaparsın buzlukta bişi olmaz canım
canım paylaş yemekleri,bana da fikir oluyor akşamları yaparım.
ben maydonozu ya da fesleğeni kıyıp bozdolabı poşetleri oluyor ya onlara koyuyorum buzluğa atıyorum, poşetin ağzını çok sıkmıyorum ki çıkardığımda kolay açılsın, buzluyken kolay açılmıyo çünkü,
mesela fesleğeni makarnada çok kullanırım, buzluktan çıkarır bir tutam atarım ki kalıp gibi olmuyor donunca d..
hiç bozulma olmuyor, istediğin kadar saklayabilirsin o şekilde, denemeni tavsiye ederim.
tupperlar da çok kaliteli diyorlar ben almadım henüz ama istiyorum..
pike içinde 4 mevsim diye geçen takımlar var, onlardan kullanılabilir diye düşünüyorum canım
günaydınlarrrr
eliff mamişlerinii görmeliyim bendeee
sabahtan başlamışsınız valla yemek muhabbetine nası akşam olcaaakk
elifim paylaş paylaş benimde aklıma geliyor yapasım geliyor bilgin olsun iyi bişeye vesile oluyorsun
sorularına gelince ben çok tupper aldım kendime kullanıcamda maydonuz sakşlamakla ilgili olarak annem hep kıyıp buzluğa atar hatta dün şunu üdşündüm havuçları turpları felan buzlukta saklayabiliriz ki salata için yağacağmız zaman sıcak suya koyarız çözülür diye yurtdışında hep derin dondurucada saklıyorlarmış marketlerde öyle satılıyormuş onlar hazır halde bende yapacğaım kadar salataları poşetlicem
bide poşet kapatıcaları poşet bantlayıcları var o kadar sık bişi olursa buzdolabındada saklanır ben tupperıa koycak olsam bile buzdolabı poşetiyle koyarım herhal
benimkiler lastiklimi lastiksizmi bilmiyorum ama englsh homede set yaparken lastikli çarşaf seçebilirsin kendi setini oluşturursun ben birtane onlardan alıcam mesela ama takımlarımdaki lastikli değil hoş pembe beyaz tonlarda lastikli çarşaf olucam daha kolaymış herhalde taçada bakayım lastiklimiymiş lastikli çarşaflar daha kolay oluyor gerçekten canım
elifff naptın sen yiaaaa
ne kadan mikemmeeell görünüyolarr hamarat senii
Sende aynı ben gibisin ama benim merağım da yoktuuu
Daha doğrusu annemin mutfağına girip öyle bir şeyler yapmak hele hele ona beğendirmek biraz zordur
Dolaba koydum zaten ama bozluğa atmadım.
Şimdi kavurmadığımdan börek olmaz galiba
Acaba sarma olur mu?:44:
Gerçi sarmaya kıyma atılmıyodu di mi?:44:
Atılıyor mu yoksa?:44::44::26::26:
Bende buzluğa mı atsam ki?
Eee donmuyor mu öyle pekii?:44:
Dur bir deneyeyim nasıl olacaakkk
Tupper denemek istiyorum bende, 4 mevsim setleri biliyorum da pike takımı kullanmaktan memnunum şuan için
Fikirlerin için ayrı ayrı tişükkürleeerrr
Günaydın Sibelim
Kabul ettim görebilirsin artıııkkk
Sabah sabah başladık yine doğru diyorsun
Maydonozların poşetlenmesi tavsiyesi iki ettiğine göre, artık napıyoruuuzzzz? Maydonozları poşetleyip dolaba kaldırıyoruuuuzzzzz
Teşekkürler kızlar
Giz peki artan yemekler için bi tupper öner bana, çok cücük olmasın ama çok tocaman da olmasııınnnn:44:
Bende maşAllah isteklerin ardı arkası kesilmiyor
Evet doğruu kendi setimi de oluşturabilirim bu hiç gelmemişti aklımaaaa
Gerçekten lastiksiz nevresim takımlarım var, ama pikelerim lastikli, bilerek almadım ama iyi ki de böylelerr
Ne ütü gerekiyor ne bişii, gerdirdin mi oldu da bitti maşAllah
Bide yok kaydı yok çıktı derdi olmuyor
elifcim koy buzluğa hiçbişicik olmuyo,
avucunun içinde ufalarsın azıcık çözülüveriyor zaten çok kolaylık olucak sana
ben de şimdiden menü planları yapıyorum kendime:44:
ilk gün çok şey hazırlamışım yiyemedim yanlız olduğum için çok geldi acıcık bişey yiyorum
kavurursan börekte sarmada olur biz etlide yapıyoruz sarmayı canım maydonozlarıda annem buzluğa buz dolabı poşetine koyup atıyor tek bunu yapıyor sonra sabahları buz dolabına koyuyor o çözülüyor akşam yemek yapacakken çıkarıyor ama bence maydonoz sıcakta kolay çözülür buzluda atılabilinir hem mikrodalga varsa orayad akonulanbilinir ne bileyim böyle şeyler aklıma geliyor
tupperware olarak sihirli saklama serisi varmış ondan almadım yemek saklanılıyor ben ise şeker kaplar lamıştım 300 ml onların büyükleride var 300 ml küçük gelebilir onda saklıcam sonra antartika almıştım buzluk için ama antartikayıda fazla aldığım için onu kullancam mesela bu paylaşacağım linkteki uygun olabilir canım
TUPPERWARE MUCİZE ŞEKERLER 3 LÜ SET KARGOSUZ GittiGidiyor'da 89351597
Kızlar ben hep böyle yemek anlatıyorum ya oruçluyken sizi kötü etkiliyo muyum kiii
Acaba paylaşmasam mııı:44::26:
Birde aklıma gelmişken bazı sorularım olacak
Şimdi benim hiç tupperım yok, alayım diyorum bir denemek için
Şöyle artan yemekleri veya salatayı saklayabileceğim yada maydonozu kıyıp atabileceğim ne tavsiye edersiniz bana?
Maydonozu bi kere kıydım attım, bozuldu
Tupperla bozulmaz belki dediimm:26:
Bir sorum daha vaaarrr
Benim 2 pike takımım var da şimdi bu mevsimde ihtiyaç oluyor, bir tane daha alsam diyorum:44:
English Home'un pike takımlarında çarşafları lastikli mi oluyo?
Giz bunu sen bilirsin sanırsam:26:
Benimki Taç ve Taçınkiler lastikli, inanılmaz rahatlık oluyor daaa
Şimdi de şööle çiçekli bişiii aliim diyorum, ferah pastel tonlarındaaa
Pınarovskiii hastaneye gitti, dönsün gelsin de alatıversin bize sigara böööörreeeklerini netttiiiğiniii
Pınarıma ne oldu
Elimle ufalayarak çözdürecem yani, tamamdır
Aaa kuzum sen yalnız mı yaşıyorsun, neden ki ailen nerede?:44:
Tamamdır, ilk tupperım olarak ben bu mucize şekerleri aliiimmmmİsimleri de ne tatlı bunların yaa
Sihirli saklama serisi, mucize şekerleeerrrr
Ay lav dem
ElifYemek paylaş fikir oluyor Tupper benimde yok ben maydonozu falan dolap poşetine koyuyorum ne yapacağım akşamdan belli ise sabah çıkarıyorum belli değil ise acil durumlarda sıcak su yada elimle ufalayarak çözüyorum..
Lastikliler çok iyi oluyor canım English home de var sanırım ama yanlış hatırlıyor da olabilirim...
Akşam unutmazsam senin için sorarım yanından geçiyorum çünkü
Pınarıma ne oldu
kızlar unutmadan carte dorun sitesinde çok pratik ve hafif tatlı tarifleri var dondurmalı hemde bakınız çok güzel meyveli tatlılar var
bunu düşünüyorum yapmayı
Tarifler - ŞEKERLE FIRINLANMIŞ MEYVELER | Carte d'Or
tünaydııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bir adet sevgi pıtırcığı geldiiiiii
acucuk doktora gidip geldimmm
hımm şeyydk hapı aldım geldim
neysee geçeyim bari onuu
birileriiiii sigara böreklerimi merak etmişşş
baksınlar da görsünlerrrrrrEki Görüntüle 752926
bunları iftardan sonra sardımmmmdondurucuya attım artık her sahurda böreklerimm hazurrr
iftara da bi kıymalı makarna yapmışım kiiiii
taze fasulye vardı ona anneme yedirdim sadece makarna yedim ne kadan güzel olmuş yaa
soğanlı kıymalı tavsiye edilirr
sonna daaa bahçeye bi kilim attık annemikoyla kahvemizi hüpürdettiiikkkk
bakınızzz elif hanım bu foto sizin içiinnnnEki Görüntüle 752929
bilmem annatabildim miiiii
gece de nişanlıcanla konuşurken saat 1.30 olmuş
farketmem ve yatağa koşmam arasında geçen zaman 5 sn falandı sanırım
3 de bida kaltım sahurr için
sonra bida yattım bida kaltım derken aha da burdayımmmmm
evet canım yanlız yaşıyorum, istanbuldayım ben, ailem avrupa yakasında ben anadolu yakasına taşındım işe başlayınca, bir de evlenince bu tarafta oturiciimm onun için kendime bi hayat kurdum bu tarafta evlnene kdr :26:
İyi ki geldi hoş geldi pıtırcıııııkkkkkkkkkk
Şlap şlap yapıştım dombak yanacıklarınaaaa
Aldın mı bakam hapını? Ayrıntıya girmeyelim sevmiyom pek biliyosuuunnnn
Yasmin mi önerdi kuzum?
Anaaaammm sarmış kızcem sigara börekçikleriniiiiii
Eferüm sanaaa
Yannız bu resimdekiler senin diil di miii?
Ziraaa bu kadar düzgün sarmış olabiler misin bilemediiimmmmmm
İftarda da kıymalı makarna demek, benim eşim de sevebilir bunu aslındaaaa
Hemen bana tarif yazıyosuuuunnnn
Keşke fotocuk atsaydın ondan daaaaa:97:
Yaaa yine mi bahçeeeee
Gizi ve seni kıskanıyom ben artıkııınnn!
Benimde bahçem olsuuunnnn, baaa ne kiiiiiii
Bu arada kahven cidden iyi olmuuuşşşş
Ben utanmıştım resmen yaaa kahvem yüzünden
Acil öğrenmem gerek, bilmiyorum yanlışım neredeeeeee
Nişanlıcanla konuşmalaaaaarrr
O zaman bugün 'hayat sevince güzeeeeelll!' modundayıızzz
Bildim miii?
Hiç yalnız yaşamadım ama hep çekinmişimdir yalnız yaşamaktan
Önce okul kucağı, sonra ana kucağı, sonra koca kucağı mod oldum ben
Hele hele İstanbul'daaa:18:
Aferin sana kuzum, gerçekten tebrik ettim seniiiii
Böylece ev hayatına alışmış olursun, evlenince daha kolay olur
Geçi ailen de sık sık geliyordur sanaaa
sondan başlim o vakittt
ebbbeeeetttt hayat sevince güzel
sigara böööörrekleri benim değil tabisi benimkiler itiraf ediyorum kısa ve şişman oluyolarr
tam sigara formatına sokamıyorum bi türlüüü
canın çeksin diye koydum oniiiiii
ama kahveler benümmm
hemen nası yapıyorum ben onu anlatayım
1 fincana 1 tatlı kaşığı kahve ve tek şeker atıyorum ben orta oluyo artık orası sana kalmış
bunlar daha ocağa koymadan ve hiç karıştırmadan ocağa alıyoruzzzz
bi müddet bekletiyoruz kaynamaya yakın hafif bi karıştırıyoruz
kaynayınca üstünden bi tatlı kaşığı köpüğü bir fincana olacak şekilde köpükleri paylaştırıp yeniden ocağa biraz daha kaynayınca komple fincana alıp höpürdetiyoruz
anlatabildim miii:44:
evetse makarnaya geçeyim o zaman
makarna için de kıyma yağlıysa tavaya hiç yağ koyma
dan bir adet soğanı hafif kavur hemen sonra kıymayı koy birlikte kavrulsunlar.pişmesine yakın tuz kırmızı biber kara biberle tatlandır
haşlanmış makarnayı al bu karışımın içine 2 tur döndür tamamdırrr
çok güzel oluyo ama yaaa
acıkıyorum sanırım :18::26:
fotosunu çekmemişim bunun hemen yumuldum ya ondan sanırsam
bidakine çekerim artık
hap mıııyasmin veya microgynon dedi micronun dozu daha düşükmüş daha çok bunu tavsiye ederim dedi bende onu aldım
adeti beklicez artık
çok konuştum dimi
bitirmeden şunu eklemek istiyorum kiiiiii benim yanaklarım dombak diiiiiiiiiiiiillllll
bide nazar etme nolur çalış seninde bahçen olurrr
1,5 ay sonra benimde olmucak gerçi:26:
ayy teşkür ettim tatlımm
evet ev hayatına baya alıştım yemeklerimi de bu şekilde geliştiriyorum zaten hergün yeni bi yemek yapıyorum kendime
sevgilican da geliyo ona da hazırlıyorum yiyoruz başbaşa
ailemde geliyo sık sık annecikim taaa oaralardan yemecikler taşıyo bana kuzum ya
pınaaarrcımm benımde buzlukta sigara boreğim ve patatesli böreğim var,
canım çekti fotoları görünce bende sahura yapayım bariiiii
hazır ne iyi oluyodur dimi bi de sıcak sıcak yiceksin ohhhh
börek canavarı beeennnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?