Aptal Olup Yaşamak

Ee canım yaşın küçük 23 küçük oh ne güzel bir yaş.... Hem bak biz nasıl akıllandık. Beni ele alalım. Benide hayat ve insanlar akıllandırdı.Bir an geliyor aydınlanıyorsun. İnsan seçiyorsun. Seni sevenle menfaat icabı geleni, sana değer verenle ezip geçecek olanı ayırt ediyorsun 🙏Bunları üniversitede Bi kitapçık gibi elimize verip dünyayı gezdirip tanıtmadılar bizede😂Şimdi senin bu dediğine göre aptal olmuş oluyorum 😂Bence aptallık değil tecrübesizlik🙏
Bilmiyorum benim kadar ahmak olan var mıdır? O kadar çok kullandırdım ki kendimi

Hayırlı akşamlar.. Daha öncede burda konu açmıştım fake değilim yemin ederim. Beni çok üzen konuyu paylaşmak istiyorum ben kendine güveni olmayan kendini yeni yenğ sevmeye başladım hayatım boyunca hep saftım ve manevi maddi kullanıldın. Kimseye hayır diyemedim geçmişe bakıyorum hep kopya verdim kıyafet verdim para,telefonuma kadar verdim kim ne istese yok diyemedim. Bu yaşıma kadar 23 yaşındayım maddi manevi insanlar beni hep sömürdü kendimi çok aptal hissediyorum hani diyeceksiniz lisede küçüktün vs fakat benim yaşıtım olanlarda vardı asla hiçbir anlamda kendini kullandırmayan. Ben ise her anlamda kulkandırdım bu saatten sonrada ne önemi kaldı artık akıllanmanın diyorum. En basitinden arkadaşlarımı dinler yol gösterirdim ama onlar bunu Bile bana yapmazdı... Hayatım böyle enayilikle geçti
bu enayilik değil de fazla iyi niyet ve yardımseverlik bence. Ne yazık ki insanlar buna değmiyor yoksa aslında yaptığın kötü değil salaklık da değil.sadece bazen hayır demeyi bilmek gerekiyor sende bunu anlamışşın zaten

23 yaşındasın. Hatalarını farketmişsin. Sanki ömrünün sonuna gelmiş de telafiye fırsatın olmamış gibi yazmışsın.

Silkelen kendine gel. Doğrularınla yoluna devam et. İyilik yapmak çok güzeldir. Ama uyanık ol kullandırtma kendini artık.

[QUOTE="
Bilmiyorum benim kadar ahmak olan var mıdır? O kadar çok kullandırdım ki kendimi
[/QUOTE]
Yarışma mı yapalım 😂Boş verin artık bunları. Neleri var neleri. Nolmuşki. Niye bu kadar pişmanlık. Konu sadece bu değilmi yoksa 🙏Sonuçda güvenip aldanmak bir kere olabilir bazılarında bin kere. Genede şimdiye gelmek gerek. Şimdide kalmak🙏

Sanki 60 yasina gelmişsin gibi ya...
23 yaşinda insanin hayatimi geçmiş oliyor. Emin ol hayata yeni başliyorsun. Daha once yasadigin dönem zaten ergenlikti ve herkesin ergenliği ayni şekilde geçmiyor.
Ders cikarabildiyseniz ne güzel. Yetişkin hayatinizda artik bunlari yapmayin.
Çoğu kişi benim gibi değildi kullandırmadı kendini ndn niye öyleyim diye suçluyorum kendimi

Başka insanlar benim gibi hiç kullanılmadı hep temkinliydi niye ben öyle olmadım ki
Hatanın neresinden dönsen kardır.
Yaşın daha çok çok genç, içine 60 yaşında teyze kaçmış gibi yazmışsın.
Tecrübeler sana olmak istediğin hayatı yaşatır, bunu fırsata çevir

her dogru her yerde soylenmez diye de bir laf var.

dedikleriniz dogru olsa bile sizin gibi insanlari pek sevemiyorum, saygi gormuyorsunuz dediginiz zaman konu sahibi aydinlanma yasayip muthis ozguvenli bir insana donusmeyecek. daha kotu hissedip daha da icine kapanacak. ilk mesajindan da anlasildigi uzere farkindalik olusmus, degismesi gerektiginin farkinda. gecen yillarina yaniyor, degismeme deger mi bu yasa kadar kullandirdim kendimi zaten diyor. fitili bulmus bir ates gerekiyor sadece. hic bir psikolojik soruna ah canim kiyamam seklinde yaklasilmaz. bazen sadece karsidaki kisi anlasilmak ister. kimse burada cozum bulamaz zaten sorunlarina. dediginiz sey psikolog masasinda gecerli. burada sadece sen yapabilirsin'i duymaya ihtiyaci olan insanlar var.
💕

Hayırlı akşamlar.. Daha öncede burda konu açmıştım fake değilim yemin ederim. Beni çok üzen konuyu paylaşmak istiyorum ben kendine güveni olmayan kendini yeni yenğ sevmeye başladım hayatım boyunca hep saftım ve manevi maddi kullanıldın. Kimseye hayır diyemedim geçmişe bakıyorum hep kopya verdim kıyafet verdim para,telefonuma kadar verdim kim ne istese yok diyemedim. Bu yaşıma kadar 23 yaşındayım maddi manevi insanlar beni hep sömürdü kendimi çok aptal hissediyorum hani diyeceksiniz lisede küçüktün vs fakat benim yaşıtım olanlarda vardı asla hiçbir anlamda kendini kullandırmayan. Ben ise her anlamda kulkandırdım bu saatten sonrada ne önemi kaldı artık akıllanmanın diyorum. En basitinden arkadaşlarımı dinler yol gösterirdim ama onlar bunu Bile bana yapmazdı... Hayatım böyle enayilikle geçti
23 yas ne demek her sey yeni başlıyor .. akillanin tabiki kimseye kendinizi kullandirmayin cok guzel kisisel gelisim youtube kanallari videoları var izleyin hatta ingilizce olanlari bile izleyin dil bilmek bile insana ayri bi özgüven katar. Izleye izleye hatalarinizi öğrenir duzeltirsiniz. Insaniz hepimizin eksigi var onemli olan eksigini bilmek kabul etmek ve düzeltmek. 80 yasinda olsan bile gec kaldin demezdim

Enayilik olarak görme..
Verdiğin değerin karşılığını görememişsin o kadar..
Kendini kullandırma ama kötü kalplide olma yeter😊

Bence 23 yaş bir dönüm noktası.

İnsan bir çok şeyi bu yaşlarda farkedebiliyor.Bende de böyle oldu.

34 yaşında bir ahmaktan merhaba :)

Aslinda ben hayır demesini de bilirim.
Boyun eğmemeyi de, haksızlığa karşı dik durmayı da. Bunları zamanla öğrendim.
Sen de öğrenmeye başlamışsın bak.

Ama hala ahmaklık ettiğim konular var. Bazı ilişkiler içinde degistiremedigim bir ahmaklık söz konusu:(

Lise dönemlerinde vs hiç bir şeye ses çıkaramayan, kendi içinde alınıp alındığını bile söyleyemeyen bir aptaldım. Isterlerdi verirdim kırgın da olsam verirdim. Gönlümü almasalar da arkadaşlığıma devam ederdim. Duygularımı ifade etmezdim. O hiç sorun çıkarmayan hep uyumlu kişiydim ben.

Ne istersin?
Farketmez. Önemli olan birlikte olmak.
Şunu yapalım mi?
Sen bilirsin. Önemli olan senin istemen.
Yardım eder mısın?
Elbette. Benim için çok basit. Sen yorulma.

Inan bu aptal tutumum üniversite son sınıfa kadar sürdü.

Bir insanı seviyor olmam yetti böyle yaşamama.

Bir arkadaşımız vardı. Hala var ;)
Çok nazlı, şımarıkliğa varan bir tutumla insanları etrafında döndürürdü.
Sonra farkettim ki hep uyumlu olanla ilgilenen yok.
Herkes bu sadece kendi duygularını önemseyen insanın pesinde dört dönüyor.
O zaman anladım.

Başladım ota b.ka yerli yersiz "Hayir, istemiyorum. " demeye.

Anam inanır mısın gözler bana çevrildi. Üzerime düşmeler, önemsemeler..

Sen böyle değildin çok uyumlu takılırdin ne oldu sanalar..

Ulan öyleydim de kimin umrundaydim dedim bundan sonra böyle..

Velhasıl o arkadaş bana ciddi bir aydınlatma yaşattı. Teşekkürler kendisine :)
Senin için gec mi?
Asla değil. Başarabilirsin!

Unutma felsefen:
Önce kendim!

Back
X