- 5 Nisan 2012
- 1.957
- 410
- 163
- 38
hayır kardeşim erkeklerin hepsi öyle değildir sevdiğinden sıkılmak ne demek 5 seneyi 2ye katladım ben nerdeyse, 9 sene çıktım eşimle hiçte sıkılmadık ara vermedik valla, olumsuzlukları genellemeyin, erkeklerin her densizliğini hepsi böyle hepsi yapıyo diyip kabullenmeyin
Kesinlikle doğru.
Sıkıldı dediğiniz şeyin ne olduğunu farketmelisiniz önce.
Nişanlısından sevgilisinden sıkılabilen adamın sevgisi tam değildir zaten.
Biz de sıkıntı yaşadık elbet sevgili nişanlı evrelerinde ama ara vermek ayrılmak vs hiç düşünmedik.
Erkeklerin hepsi böyle değil.
Erkeklerin hepsinin böyle olmasını bilmek için erkeklerin hepsini tanımak lazım.
Bu konuda asıl önemli olan "nişanlım istemiyor diye çalışmıyorum" cümlesi.
Kadınlar bunu kendine neden yapıyor bilmiyorum ama doğurduğu sonuçlar içler acısı oluyor.
Daha yaşın genç aşkından ölsende kimsenin buyruğuna girmemelisin.
Nişanlılık evresi,çiftlerin daha fazla vakit geçirerek,birbirlerine alıştığı,tanımaya çalıştığı evredir.Çünkü hazırlık aşamaları başlar.Evlilikle ilgili daha çok konular konuşulur.Sürekli kavga eder,birbirinize bağırır,hoşgörüyü elden bırakırsınız da,ya biz biraz geri çekilip kendimizi dinleyelim dersiniz.Bu ara vermek neyin nesi.Varsa bir sıkıntısı,problemi,derdi tasası seninle gelip konuşması,seninle paylaşması lazım.10 gün sonra,ben yapamıyorum ayrılalım derse ne olacak.Çocuk oyuncağı değil bu.Evlilik.Birbirinize söz vermiş,yüzükleri takmışsınız.Ramazandı,oruçtu,şuydu buydu.... bunlar bahane.İyi düşün derim.
hayır kardeşim erkeklerin hepsi öyle değildir sevdiğinden sıkılmak ne demek 5 seneyi 2ye katladım ben nerdeyse, 9 sene çıktım eşimle hiçte sıkılmadık ara vermedik valla, olumsuzlukları genellemeyin, erkeklerin her densizliğini hepsi böyle hepsi yapıyo diyip kabullenmeyin
bir kaç mesaj önce bu durumu dile getirdim ztn çalıştığım yerde rahatsız edilen ahlaksız iğrenç teklifler gelince nişanlımında istemesi üzerine bıraktım düğün hazırlıkları içinde işe de vakit ayırmama diye başka bir işe başlamadım .
fakat evlendikten sonra tekrar işe başlicam :)
günlük fikri mükemmel :) işte bunu yapıcam günlük tutuacam bu 10 günü :) o kadar içimi rahatlattınız ki çok çok çok teşekkür ediyorum : yani arada başka bir insan yok sadece evlilik fikri tereddüte sokuo acaba hep böyle mutlu kalabilir miyiz diye yanlış anlamamışım de mi ? :)
teşekkür ederim fakat o kadar çok kafam karmakarışık ki napcağımı bilemiyorum hem 10 gün için 5 yıl gibi bir süreyi ansıl silebilirim ki
tabi ki erkeklerin bütün densizliklerini olumsuzluklarını hoşgörmüyorum ve kabullenmiyorum
hepimiz insanız ve hepimiz hatalar yapıyoruz bi kere kadınlar ve erkekler çok farklı, kadınlar sevdi mi bırakmak istemez ara vermek istemez hep arasın hep sorsun hep üstüne düşsün ister ama erkekler öyle değil
biz kadınlar bazen o kadar çok seviyoruz ki karşımızdaki bize ne kadar aşık olsa da onu boğabiliyoruz bu yüzden erkekler yavaş yavaş sıkılıp uzaklaşmaya başlıyolar bunu çevremde o kadar çok gördüm ki
bu uzaklaşmalar bazen sadece nefes almak için oluyo bazen de gerçekten kafasında bitirdiği için ayrılmak için olabiliyo
benim demek istediğim biraz kafa dinlemek ve kendi kendine kalıp kafa dinlemek için insanlar arama vermek isteyebilir bu doğal bi durum, biz kadınlara bu çok acı verir farkındayım ama karşı tarafın bu isteğine saygı duyup kendi haline bırakınca zaten karşı taraf afallıyo ve hemen kürkçü dükkanına geri dönüyo
siz hiç ayrılmamışsınız ne güzel allah ayırmasın ama herkes sizin gibi istikrarlı olmayabilir iniş çıkışlar her zaman olabilir bir ilişkide ben normal kabul ediyorum arada aldatma vb durumlar olmadığı sürece
Genelde kadınların başına gelen bir durum zaten canım.
Benimde çok başıma geldi işten ayrıldım ama iş aramayı hiç bırakmadım.
Önceki mesajları okumadım ama evlendikten sonra da çalışmak çok önemli maddi kısım değil kadının kendi özgüveni için.
Ara verme olayı olmamalı dediğim gibi.
Bir laf vardır. "İlişkide bir taraf ara verelim diyorsa o ilişkinin beyin ölümü gerçekleşmiştir."
Taviz verme bu işin çocuk oyuncağı olmadığını anlamalı nişanlın.
Ben sana 5 yılı sil demiyorum.İyi düşün diyorum.Ve arama.Uzaklaşmak isteyen o.Bırak o arasın.Aradığında da herşeye bıraktığın yerden başlama.Biraz geri dur.Mesafeli ol ki,bu yaptığı ilerleyen zamanlarda huy haline gelmesin.Görüştüğünüzde de,ben böyle nişanlılık döneminde ara vermek,ayrılmak gibi şeylerden haz etmem ama,evlilikle ve benle ilgili aklında tek bir soru işareti kalmasın diye izin verdim de.
Tabiiki de öyle. Biz bunun altından kalkabilir miyiz fikri.
Şöyle ki biz endişelerimizi, sorularımızı, hatta kavgalarımızı ortaya koyuyoruz rahatça ifade ediyoruz.Allah vergisi :) ama bazen erkekler bu konuda açık olmuyor maalesef. Mesela benim eşim evlendikten sonra bir çok kez "ben böyle olacağını tahmin etmemiştim, bana çok karışırsın sanmıştım, orayı topla burayı düzelt der kızarsın diye düşünmüştüm, beraber hareket eder miyiz ki ya da evimde rahat rahat keyif yapabilir miyim ki diye tereddüt etmiştim vs. " bir çok şey söyledi tabi bi anda değil :) nişanlılık sürecinde bu endişelerini hiç yansıtmadı ama kendince bir sürü de sorusu varmış.
Bu gibi endişeler yaşıyor olabilir. Oruç konusunda da çok net bir şey söyleyemem ama sana endişelerim var kendimi dinlemem sorularıma cevap bulmam gerek ara verelim dese sen üzerine gidecektin, üstünü örtme adına bahane bulmuş olabilir. Kaldı ki oruç etkiliyor da bir şeyleri, daha bi sersem hal, bir şey yapmak istememek, durgunluk oluşturabiliyor. Saatlerin fazla olması uykunun çok bölünmesi ve bir de çalışma şartları ağırsa bu süreçte farkında olmadan seni kırarım korkusu yaşayabilir çok da olamaz bir durum değil. Hele ki ramazan girdiğinden bu yana tartışmalarınız arttı ise, sen daha çok ilgi bekler hale geldinse normal bile karşılanabilir bahanesi. Kesinlikle savunmak anlamında söylemiyorum, ve ilgi bekleme adam haklı falan da demiyorum ama her şey olabilir. evet böyle olmasa iyiydi ama oldu. Sadece bu krizden nasıl yara almadan kurtulur bu ilişki ona bakmak gerek. Bir insan bir dünya. içinde neler neler var. Fıtrat farkı cinsiyet farkı bir çok sebep oluşturur geniş pencereden bakmakta fayda var.
Bu ara vermekte son moda kiminle konuşsam ara verdik biraz diyor
o ne demek yahu gri olur mu hiç ya siyahtır ya beyaz
canım demek ki çevrelerimiz farklı, zira bende biz kadınlar diye başladığın cümlelere uymuyorum, eşim sevgilim nişanlım her neyse benim malım değil tabiki sürekli benimle ilgilenemez işi var gücü var keza benim öyle, kimse kimseyi boğmuyo, bende kendi çevremde boğanı görmedim, marazi ilişkiler bana göre değil
Bilmiyorum herkesin düşüncesi farklıdır da
Nişanlım bana ara verelim derse ben onla evlenmem
Ne gördü de ne sıkılıyo daha
Ayrıca çalışmanı istemiyo diye niye işten çıkıyosun
Sen bir bireysin, çalışmak ta ayıp değil
Nasıl mutluysan öyle davran
O senin velin değil, eş adayın.
tabi çevrelerimiz farklı olabilir sizin çevrenizde bütün ilişkiler mükemmel gidiyodur, ama ben arkadaşlarımda çok şahit oldum böyle olaylara keşke hiç böyle şeyler olmasa her şey mükammel ilerlese ilişkilerde iki taraf aynı düzeyde özverili olsa ama olmuyo malesef, insanız sonuçta duygu iniş çıkışlarımız olabilir
bu arada ben 3 yıldır evliyim ne nişanlılık dönemimizde ne de evlilik dönemimizde böyle ayrı kalma taleplerimiz olmadı allah bozmasın
ama çıkarken olmuştu bikaçkez bana göre daha 18-19 yaşlarındayken bu kadar uzun ilişki içinde de normal sayılır
ama emin ol marazi ilişkiler kimseye göre değildir
Icine kurt düsürmek istemem ama ayrilmak isteyen biri ancak ara verelim der bence :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?