Araba Aldım, Kullanamıyorum

cankiz77

GöRKeM'iM...
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
697
112
323
48
kızlae 1 hafta önce kendime araba aldım ama henuz sürmeyi bilmiyorum yani trafiğe çıkmışlığım yoki40 yıldır aynı mahallede oturuyorum ama şu arabayı aldım gündenberi bana gösterecek yardımcı oloucak bir ALLAHın kulu bulamadım araba kapıda 1 haftadır yatıyor sölemedim kimse kalmadı kime desem hep bir bahane buluyorr.araba aldığıma sevinemedim bile hergün ağlıyorum sinirlerim bozuldu resmen.özel ders alim dedim saati 60 tl ölsemde veremem sıfırı tükettim o kadar..napim kendi başıma ya allah deyip çıkimmi napim bana akıl verin kızlar inanın sevincimi yasayamadım.maltepede oturuyorum keşke buralardan bana yardımcı olucak birileri çıksa...derdimi sıkıntımı paylaşmak istedim sadece umarım sıkmamşımdır:43:

Son düzenleme:
bence sürmeyi iyice ögrenmeden araba almasaydiniz keske,
bide 13 yillik ehliyetiniz olup arabayi surememenizde ayri bir garip,
araba suremeyenede veriyolar ehliyeti sonra vay efendim kazalar niye oluyor :37:

bence uygun yerlerde pratik yapmadan trafiğe çıkmamalısınız ailenizden kimse yokmu yardımcı olabilecek

pratik yapmak şart. ya sürmeyi iyi bilen biri bulacaksınız ya da iyice araştırıp, pazarlık yapıp daha uygun fiyata özel ders veren yer bulacaksınız,. Ankarada 30-35 TL civarı saati, orada pahalıymış bayagı... bu arada arabanız hayırlı olsun,ben de düşünüyorum almayı:1:

Son düzenleme:
ben direksiyon eğitimcisiyim sana şunu diyebilirim kendine ne kadar güvenebiliyorsun? ben bunu yapabilirim diyorsan yapamayacağın bişey yoktur. arabanızı boş bi arazide dur kalk yapa yapa çalışma yaparak ve inanarak yavaş yavaş öğrenebilirsin o bir araç ve yöneten sensin, herşey dikkatinde ve senin komutunda , kullanmaya başladığında da tavsiyem hemen trafiğe çıkma sen arabayı tanıdıkça daha dikkatli olacaksın ve ne yazık ki kurslardaki özel dersler çok pahalıya geliyor şahıstan almaya bak kendi aracında var orda olsam bedavaya bile çalıştırırdım seni :)

yakın olsaydık ben sana yardımcı olurdum :( ben g.o.p dayım arkadaşim herşey senin beyninde bitiyor azim edip arabayı almışın en zoru başarmışın gerisi kolay ...

Peki neyinize guvenip araba aldiniz anlamadim. Sus olsun diye degildir herhalde.
Ne mi yapin? Herkes gibi kursuna gidin, dogru duzgun ogrenin.
Ya Allah diye trafige cikip milletin canina kast etmeyin. Oyle bir hakkiniz yok.

Peki neyinize guvenip araba aldiniz anlamadim. Sus olsun diye degildir herhalde.
Ne mi yapin? Herkes gibi kursuna gidin, dogru duzgun ogrenin.
Ya Allah diye trafige cikip milletin canina kast etmeyin. Oyle bir hakkiniz yok.

40 yıllık şöförsünüz sanki kazalar acemiler yüzündenmi oluyor yoksa alkol aşırı hız yüzündenmi önce bunu araştırın ayrıca araba sürmeyi yeni öğrenen biri daha dikkatli olur bunu bilin

40 yıllık şöförsünüz sanki kazalar acemiler yüzündenmi oluyor yoksa alkol aşırı hız yüzündenmi önce bunu araştırın ayrıca araba sürmeyi yeni öğrenen biri daha dikkatli olur bunu bilin

7 senelik soforum.
Acemiler mi alkollu soformuymus. :37: Tencere dibin kara seninki benden kara misali. Arkadas acemi degil, direk surmeyi bilmiyor, anlamadiniz herhalde konuyu. 0 bilgiyle trafige mi ciksam diye soruyor, alsin sursun o zaman, coluk cocugunuza carpinca da "olsun canim, alkollu degildi ya" der gecersiniz. Nasil bir mantiktir bu ya.

Direksiyona hakim olamayan, araba suremeyen trafige cikamaz kardesim, cikmamali, bu kadar. Sebebi ne olursa olsun.

Son düzenleme:
7 senelik soforum.
Acemiler mi alkollu soformuymus. :37: Tencere dibin kara seninki benden kara misali. Arkadas acemi degil, direk surmeyi bilmiyor, anlamadiniz herhalde konuyu. 0 bilgiyle trafige mi ciksam diye soruyor, alsin sursun o zaman, coluk cocugunuza carpinca da "olsun canim, alkollu degildi ya" der gecersiniz. Nasil bir mantiktir bu ya.

Direksiyona hakim olamayan, araba suremeyen trafige cikamaz kardesim, cikmamali, bu kadar. Sebebi ne olursa olsun.

ben süremeyene nasil ehliyet veriyolar anlamis degilim..
bir arkadasimda var ehliyet almis ama sorsan suremiyor arabayi..
oldu olacak bakkalda satsinlar isteyen alsin..:55:

Son düzenleme:

Turkiye'de dolu var ki. Herkesin ehliyeti var ama kimse surmeyi bilmiyor. Millet once ehliyeti alip sonra surmeyi ogreniyor, tersten yani. Ben de anlamiyorum ne is.

hayirli olsun
hem ders almalisin hem de ilk zamanlar trafigin yogun olmadigi saatlerde ve yerlerde surmelisin yavas yavas normal trafige çikmalisin
bol sans, acele etme olmazsa bir sure yatsin araba

Turkiye'de dolu var ki. Herkesin ehliyeti var ama kimse surmeyi bilmiyor. Millet once ehliyeti alip sonra surmeyi ogreniyor, tersten yani. Ben de anlamiyorum ne is.

bence sürücü kurslarina gerek yok direk bakkal manav kasap her yer ehliyet satsin madem surme sonradan ogreniliyorsa :27:

Arabanız hayırlı olsun,biraz araştırıp sahıştan uygun fiyata özel ders alın en iyi o şekilde öğreniliyor.Arabayı aldığınıza göre ,kullanmak istiyorsanız biraz da eğitim için para gözden çıkarmanız gerekir.Biraz da olsa bilginiz varsa 2-3 ders yetecektir sanırım ,sonrasında refakat edecek arkadaş bulur trafiğe çıkmadan uygun yerlerde alıştırma yaparsınız.
Bir süre sonra evinize yakın yerlere markete,fırına sık sık gider, tecrübe edinir yavaş yavaş trafiğe çıkarsınız.
Tekrar hayırlı olsun.

Trde ehliyet almak çok kolay araba fiyatlari ise çok yuksek oldugu için ehliyeti alan herkes hemen araba alamiyor ve bildigi bir kaç seyi de "unutuyor" zamanla
Fransada ehliyet almak çok çok zor ve pahali ama 2. el araba fiyatlari çok uygun ve ehliyeti alan hemen araba aliyor lise ogrencileri okula arabayla gidip geliyorlar
Yani burda butun is ehliyeti almakta (çok abartili ama) Trde ise araba almakta (o da çok abartili)
Ironik bir durum da bizde var, ben burda (Frsada) ehliyet kursuna giden ogrenci 8 yasinda turk ehliyeti olan esimi çalistirmistim ilk arabamizi aldigimizda

Öncelıkle aracınız hayrlı olsun kazasız belasız ıyı gunlerde kullanın inşallah .
Ama lutfen 0 bılgıyle yola cıkmayın hatta araca oturmayın bile..
Kendı canınızı gectım insanların canını , malını tehlıkeye atmaya kımsenın hakkı yok..
Ben 1,5 yıl oldu ehlıyet aldım hala trafıge cıkarken sıkıntılı olurum Allah korusun şoforluk cok dıkkat ısteyen ve asla hata kabul etmeyen bırsey .

Etrafınızda yardımcı olacak kımse yok ise : tek sansınız azıcık daha dısınızı sıkıp maddı anlamda toparlanınca bır hocadan ders almak..

tartışmayı ne kadar da çok seviyoruz .. anladığım kadarıyla konu sahibi zaten sürmeyi bilmediği için arabayı kullanmıyo, hemen trafik canavarı yapmışsınız.. abim ehliyet aldığında en yakınımız bile arabasını verip kullanmayı öğretmedi, ee sonuçta araba almak zorunda kaldık abim de kendi kendine öğrendi. yani neden öğrenmeden araba aldın diyenleri de anlamıyorum.. kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.. konu sahibi arabanız hayırlı olsun umarım en kısa zamanda kullanmak nasip olur ..

Arkadaşın ehliyeti 13 yıllıkmış.
Benim ki daha da eski. O zaman ehliyet kurısuna gitme mecburiyeti yoktu. Sınava ve sürüş imtihanına girip alıyordun.
İki dur kalk bir tur, arabayıda stoplamadın mı tamam.
Allahtan artık öyle değil.

Konu sahibi arkadaşım, trafiğe çıkmak hele İstanbul da kolay değil.
İyice kendinden emin olmadan, arabaya tamamen hakim olmadan sakın çıkma.
Kendi ve başkalarının can güvenliği için

Son düzenleme:
Back
X