Araba Aldım, Kullanamıyorum

Merhaba arabanız hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Benim teyzemde ehliyet aldıktan 10 yıl sonra araba kullanmaya başladı şimdi usta şöfor gibi maşallah arabadan inmiyor :1:
Ben de onla bu konuyu konuşmuştum önce çevresinde sakin bir yerde arabayı istediği gibi kaldırıp durdurmaya çalışmış. Direksiyona hakim olabilme olayı çok önemli.
Arabanız da varken hergün bir saat sakin bir alanda çalışmanızı tavsiye ederim. Daha sonra kendiniz bu işi kolaylıkla yapmaya başladığınız zaman trafiğin çok az olduğu yerlerde yine çalışın zamanla da artık trafiğe rahat girebileceğinizi düşünüp kendinize güveniniz gelecektir. O cesaretle de çok ama çok dikkatli olarak araba kullanmaya başlayınca zamanla herşey yerine oturacak ve rahat kullanabileceksiniz.
Ben ehliyeti yeni aldım alır almaz trafiğe girdim çünkü direksiyon hocam çok ilgilenmişti ve trafiğin olduğu yerlerde de kullandırdı. Şimdi rahat kullansam da sürekli dikkat etmeye çalışıyorum aynalara bakarak hep çevremi kontrol ediyorum.
Türkiyede kim ehliyeti alır almaz süper araba kullanabiliyor ki?
Kiminin arabası olmuyor pratik yapamadığı için doğal olarak zamanla öğrendiklerini unutuyor. Bence ehliyetten önce araba almak çok daha mantıklı. Çünkü araba kullanmadan pratik yapmadan öğrenemezsiniz. Cebinizde ehliyeti kimlik olarak taşırsınız :51:

Direksiyondaki oturuşuna bakıyorum, rahat bir oturuşu varsa tamamdır der kaçmam ama direksiyona yapışmış, iki el simitin üstünde yanyana konmuş, koltuk neredeyse direksiyona değecek bir pozisyonsa asla o şoförün önünde arkasında araba kullanmam.

canım bu cümlen çok hoşuma gitti ama neden benim boyum kısa ben direksiyona geçtiğim zaman bende genelde direksiyona yapışık görünürüm çünkü fren debriyaj vs yetişmek için . ama çokta rahat kullanırım . kurduğun cümlede çok haklısın tedirgin insan kendini çok belli ediyor:1:

Konu sahibi sana gelecek olursak araban hayırlı olsun senin adına çok sevindim Allah olmayanlarda nasip eylesin amin :1::1: şimdi ben şu konuya katılmıyorum ehliyeti bakkaldan alsaydı bilmem ne ... 21 yaşındayım 18 yaşımı doldurduğum gün ahtım vardı kursa gidecektim . babamdan doğum günü hediyesi olarakta bunu istedim ve kabul etti. ilk seferde ve çok yüksek puanlarla ehliyet aldım. direksiyonu 100 le geçtim ve tam tur attım geri geri park virajlar rampalar herşeyi yapmıştım yani. ama gel gör ki 3 senedir ehliyetim var ve bende cesaret edemezdim şuan pratiğim olmasa trafiğe çıkmaya. her bilgi körelir zamanla kullanmadıkça . ama nedir tekrar başlarsan başarırsın hatırlarsın çünkü. arkadaş sadece hatırlamadığını belirtmiş. ama siz onu trafik canavarı ilan etmişsin neredeyse. Cankız sen şimdi 3-5 tane kurs gez en uygun fiyatlı kursu kendine seç ve kurs arabasında eğitim al . uygun bir yer mutlaka bulursun bütçene göre. önce hatırlamak amaçlı kurslara belirlenen alanda sürersen . en geç 3. veya 4. derstede yavaş yavaş trafiğe çıkarsın. 5-6 ders almak yeter sana. sonra bakkal market derken zaten alışıp gidersin sakın korkma tamam mı ? biz kadınlar çok şeyi başarabiliriz araba kullanmak nedir ki ?

ve arkadaşlar tekrar araba kullanmayı bilmeden ehliyet mi aldın diyen arkadaşlara söylüyorum . bizimki gibi araba fiyatları çok çok yüksek bir ülkede ehliyetini alır almaz arabanı alman biraz zor oluyor . pratiğin olmayınca teoriğinde bir anlamı kalmıyor. yani şöyle ki bizim burda lüks gördüğümüz Mercedes marka otomobilleri Kıbrıs'ta taksi olarak kullanıyorlar. çünkü araba vergileri ve fiyatları düşük orada. yargılamayın kimseyi. arabasını almış şimdi sadece biraz pratikte bitiyor arkadaşımızın işi o kadar.

Son düzenleme:
canım bu cümlen çok hoşuma gitti ama neden benim boyum kısa ben direksiyona geçtiğim zaman bende genelde direksiyona yapışık görünürüm çünkü fren debriyaj vs yetişmek için . ama çokta rahat kullanırım . kurduğun cümlede çok haklısın tedirgin insan kendini çok belli ediyor:1:

Konu sahibi sana gelecek olursak araban hayırlı olsun senin adına çok sevindim Allah olmayanlarda nasip eylesin amin :1::1: şimdi ben şu konuya katılmıyorum ehliyeti bakkaldan alsaydı bilmem ne ... 21 yaşındayım 18 yaşımı doldurduğum gün ahtım vardı kursa gidecektim . babamdan doğum günü hediyesi olarakta bunu istedim ve kabul etti. ilk seferde ve çok yüksek puanlarla ehliyet aldım. direksiyonu 100 le geçtim ve tam tur attım geri geri park virajlar rampalar herşeyi yapmıştım yani. ama gel gör ki 3 senedir ehliyetim var ve bende cesaret edemezdim şuan pratiğim olmasa trafiğe çıkmaya. her bilgi körelir zamanla kullanmadıkça . ama nedir tekrar başlarsan başarırsın hatırlarsın çünkü. arkadaş sadece hatırlamadığını belirtmiş. ama siz onu trafik canavarı ilan etmişsin neredeyse. Cankız sen şimdi 3-5 tane kurs gez en uygun fiyatlı kursu kendine seç ve kurs arabasında eğitim al . uygun bir yer mutlaka bulursun bütçene göre. önce hatırlamak amaçlı kurslara belirlenen alanda sürersen . en geç 3. veya 4. derstede yavaş yavaş trafiğe çıkarsın. 5-6 ders almak yeter sana. sonra bakkal market derken zaten alışıp gidersin sakın korkma tamam mı ? biz kadınlar çok şeyi başarabiliriz araba kullanmak nedir ki ?

ve arkadaşlar tekrar araba kullanmayı bilmeden ehliyet mi aldın diyen arkadaşlara söylüyorum . bizimki gibi araba fiyatları çok çok yüksek bir ülkede ehliyetini alır almaz arabanı alman biraz zor oluyor . pratiğin olmayınca teoriğinde bir anlamı kalmıyor. yani şöyle ki bizim burda lüks gördüğümüz Mercedes marka otomobilleri Kıbrıs'ta taksi olarak kullanıyorlar. çünkü araba vergileri ve fiyatları düşük orada. yargılamayın kimseyi. arabasını almış şimdi sadece biraz pratikte bitiyor arkadaşımızın işi o kadar.

canım güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim evet dediğin gibi bana burda demedikelri kalmadı bakkalı ehliyettenmi aldın gibi bir çokşeyler.kimse bana öğretmek zorunluluğu yok tabikide...arabam çokcüzi miktara aldım.hayatta kendime aldığım ilk ve tek şey 1 yıldır biriktiriyordum..özel ders alma imkanım yok
benim için iyi veya kötü yazan arkadaşlara tşk ederim sayenizde insanları tanıma fırsatı buluyorum buralarda

dediklerine katılıyorum katılıyorum da şöyle bir nokta var işte..hemen hemen herkesin durumu aynı aslında.bende ehliyet aldım ama trafiğe çıkmadım vs.
arabayı almayı ise istanbul trafiğinde hiç düşünmedim.sürekli istanbul trafiği deyip duruyoruz ama en usta şoför bile zorlanıyorken bir kaç ders alan insanın
trafiğe çıktığını düşünebiliyor musunuz? hadi arabam var şuraya gideyim pratik olsun hadi buraya gideyim..konu sahibi öyle yapar demiyorum konu konuyu açtı sadece..

konu sahibinin ilk mesajına bakılınca da çok feci bir hal varmış gibi ortada anlatıp serzenişte bulunmuş.buna istinaden yazılmış yorumlarda.
insanların bilmem kaçıncı yüzünü gördüğünden falan bahsetmiş de herkes durduğu yerden algılıyor konuyu anlaşılan.ayrıca 60 TL ders parasına çok diyen kendisi
peki sorarım bu ülkede yakıta dünyanın her yerinden daha fazla para ödeniyor.mazot olsa ayda nededeyse 200 TL mazot parası.olmadı sigortası,vergisi,muaynesi..
bunlar hesap edilmeden mi beş kuruş kalmadan araç alınıyor? yani demek istediğim iyi niyetli de olunsa boşu boşuna insanlar bu konuda bişiyler demiyor.

10 yas gec, 5 yasinda baslamaniz lazimdi. :50:

babam abımlere ogretın demıstı onlarda ogrettıler smdı hamdolsun gayet ıyıyım ustune arada uzun sure motosıklet kullanmama ragmen.sızdekı bu cekememezlık nedır anlamıyorum kendı hayatınızda olmayan bırseyı ılla ınkar edecek ınanmayacaksınız.kmseyı ınandırmak gıbı derdım yok. Bn arkadasa yardmcı olmaya calısıyorum.

Ararabanız hayırlı olsun üzülmeyin siz kimse kimsenin durumunu bilemez bu işi öğrenmek bol pratikten geçiyor o zamanlar imkanın olmaz şimdi vardır o yüzden peşin hüküm verilmemeli. Siz zaten kendinizin ve başkalarının canını tehlikeye atmamak için temkinli davranıp yardım almak istiyorsunuz bunda bir sakınca yok. Özel ders alsanız çok iyi de imkansız diyorsunuz abiniz, arkadaşınız vs kimse mi yok gerçekten. En iyisi biraz daha bekleyip eliniz ne zaman müsait olursa ozaman birkaç saat ders alın daha uygun yerler bulabilirsiniz 60 çokmuş yani araştırırsınız başka türlü ne yapabilirsiniz ki araba için biriktirmişsiniz onun için de biriktirirsiniz sonuçta arabaya verilen para kadar bir miktar değil :26:

13 senedir ehliyetim var 13 senedir araba kullanmaya çalışıyorum demedim ki o yıllardan bu yıllara ilk defa şöför koltuğuna oturdum bilmem anlatabildim mi.araba almadan araba sürmeyi öğrenemezdim çünkü kimse gel sana araba öğreteyim demiyor

iste bende onu diyorum araba suremiyorsunuz ama 13 senelik ehliyetiniz var..
keske 13 senedir kullanmaya calissaydiniz...simdiye usta sofor olurdunuz..
bir tek sizin icin demiyorum ben ehliyet veren yere diyorum,
iyice ders alip araba surmeyi kavrayip,
sonra versinler ehliyeti diyorum bilmem ben anlatabildimmi?

Son düzenleme:
Ne demek hic birsey bilmeden ya Allah deyip trafige cikmak?
Sakamisiniz siz?
Sizin gibiler yuzunden oluyor kazalarin yarisi.Hic kiyaslamayin alkol/ hiz vs..
13 yildir ehliyetiniz var da hala arabayi kullanmayi bilmiyorsaniz insanlara kizmayin.Kimse size yardim etmek zorunda degil..
araba nin sadece okunusunu bilenlerede ehliyet vermek ayri bir akil..

Maltepe de organik pazar kurulan yer var ya. İşte ben ilk orada kullandım :1: Geniş geniş oohh... Tavsiye ederim.

boş arazide kullanmakla trafiğe çıkmak apayrı bir şey. kesinlikle yardım almalısınız. bende araba aldığımda sadece ehliyetim vardı. düz arazide çok rahat kullanabiliyordum yalnız trafiğe çıktığında direksiyon hakimiyeti zor. sağdan soldan sürekli arabalar çıkıyor ayna takipleri, aynaya bakim derken direksiyon kaçıyor. şerit alma vs. bunlar gün geçtikçe pratik yaptıkça aşılıyor

Ben ehliyet almıyorum arabam olmadığı için. Ehliyet aldıktan sonra araba alamayınca unutuluyor kullanması.

Zamanla öğrenirsin inşşallah , biraz sabret. Elbet çıkar birileri.

Trafiğe çıkmadan araba kullanmayı öğrenemezsin, reflekslerinin gelişmesi lazım.

Şimdilik trafiğin yoğun olmadığı yerlerde arabayı kullan yavaş yavaş alışırsın.

bence sürmeyi iyice ögrenmeden araba almasaydiniz keske,
bide 13 yillik ehliyetiniz olup arabayi surememenizde ayri bir garip,
araba suremeyenede veriyolar ehliyeti sonra vay efendim kazalar niye oluyor :37:

ehliyeti aldığın dönemde araba almaya gücün olmuyor, o gücü kendinde bulana kadar araba kullanmayı unutuyorsun bu kadar basit :)

babam abımlere ogretın demıstı onlarda ogrettıler smdı hamdolsun gayet ıyıyım ustune arada uzun sure motosıklet kullanmama ragmen.sızdekı bu cekememezlık nedır anlamıyorum kendı hayatınızda olmayan bırseyı ılla ınkar edecek ınanmayacaksınız.kmseyı ınandırmak gıbı derdım yok. Bn arkadasa yardmcı olmaya calısıyorum.

Cekememezlik mi pardon?10 yasinda cocuklar misket oynarlar, sulu boya yaparlar, bilgisayar oyunlari oynarlar ama araba kullanmaya calismazlar. Inansam bile 10 yasinda uygun oldugunu mu dusunuyorsun ki hala bunu savunuyorsun.:19: Ehliyet kac yasinda veriliyorsa o dogru yastir.

ya ehliyeti alacağın zaman zaten öğreniyorsan arabayı sürmeyi yani öğrenmeden zaten vermiyorlar sonuçta onun bir sınavı var. fakat arkadaş 13 yıl önce almış ve 13 yıl içinde 1-2 defa araba kullandıysa kullanmış anladığım kadarıyla. pratiği körelmiş o kadar.

Zaten özel ders almışşın nasıl kullanıldıgını neyin ne işe yaradığını biliyosan kendi kendine trafiğin olmadığı saatlerde çık (sabah 6-7 vb) derim başka türlü zaten kendin çıkmadan öğrenemezzsin

Her ehliyeti olanın arabasımı var sanki?önce ehliyet alınır imkanlar uygun olduğunda araba alınıp ders alınır ve bayağı bir pratik yaptıktan sonra trafiğe çıkılır.bence daha ucuz bir araba alıp sıfırı tüketmeseydiniz ve ders almalıydınız.zaten eş dostla olacak iş değil bu.boşunamı hocalar var.ben ehliyetimi araba almadan 4 sene önce almıştım.arabamı alıp 10 saat ders aldım.hem korkum gitti hem biraz öğrendim.sadece çok yakın yerlere gidip geldim.eşimlede 1 ay boyunca geceleri çıktım 11 gibi trafik boş oluyordu o saatlerde.öyle öyle trafiğe çıktım.3 yıldır kullanıyorum ama hala kendime acemi gözüyle bakıyorum.çok dikkat ediyorum.ne benim canım ne kimsenin canı değersiz değil.kendi kendine asla çıkma.buna cahil cesareti denir.sonra küçükte olsa bir kaza olsa bir daha çıkamazsın korku kalır sende.

benimde 10 yıllık ehliyetim var daha 1 kere kullanmadım araba.. müthiş trafik korkum var.. sanırım oda taa çocukken dayımın kaza geçirmiş halini görmüştüm derininde bu olayın yattığına inanıyorum.. aynı dertten yakınan bir arkadaşım vardı.. hatta diğer kızlar halıdamı sürcen eve götürüp çıksana dışarı diye baskı yapıyorlardı..bir de kaknemdir başka bir arkadaş gel sana öğreteyim dediği halde gurur yaptı istemedi.. bir cesaretle düştü yollara çok korna yedi.. trafiğini birbirine kattı ama öğrendimi öğrendi.. kimse şofor doğmuyor be canım pratikle hallolur.. at kendini dışarı yavaş yavaş kullan..

Cekememezlik mi pardon?10 yasinda cocuklar misket oynarlar, sulu boya yaparlar, bilgisayar oyunlari oynarlar ama araba kullanmaya calismazlar. Inansam bile 10 yasinda uygun oldugunu mu dusunuyorsun ki hala bunu savunuyorsun.:19: Ehliyet kac yasinda veriliyorsa o dogru yastir.

bundan birkaç sene önce bizim mahallede babasının mercedes'i ile markete alışverişe giden 12 yaşında bir oğlan çocuğu vardı. komşular "aman oğlum ne yapıyorsun, baban seni hiç mi düşünmüyor" dediğinde çocuk onlara "kıskanıyorsunuz beni" demişti, aklıma o geldi birden :D bunu geç öğrenmenin bir dezavantajı yok, yani 18 yaşında öğrenince geç kalınmış olunmuyor ya da 10 yaşında öğrenince "usta" olunmuyor.. ayrıca kazalar sadece alkol ve hız yüzünden olmuyor arkadaşlar.. acemi olanlar panikleyince kaza yapmasalar bile sebebiyet verebiliyorlar.. o yüzden lütfen çok iyi öğrenmeden trafiğe atmayın kendinizi.. sevgili konu sahibi arkadaşım, ist trafiğinde senin kendine ne kadar dikkat ettiğin önemli değil, diğer sürücüler adına da dikkatli olmalısın ki bu çok yorucu. biraz daha bekleyip, özel ders alın derim naçizane :34:

Son düzenleme:
Back
X