araba derdi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kesinlikle doğru. Arabam 2005 model modus, dolar fırlamadan önce satıp yeni araba almayı planlıyordum çünkü artık bozulmaya başladı. Şanzımanı komple değiştik, bir sonraki sorun ne olacak bilmiyoruz, elden çıkaralım dedik ama tabi dolar bizi elden çıkarınca yalan oldu

Yıllar önce 2006 model otomatik fiestam vardı, çok keyifle kullanmıştım. Az km li bulanilirseniz bi bakın.

Düz vites zor olmuyor mu? Park ederken falan nasılsınz püf noktaları neler hala korkuyorum hemde otomatik ile

Arabalara zamlar geliyor. Birkaç marka %20 zammı açıklamış bugün. Öyle olunca 2.ellerinde fiyatı artıyor. Bende araba kullanmayı b sınıfı araçla öğrendim. Bu sene bir büyük model alacaktım şu fiyatlardan sonra vazgeçtim. Lastiklerimi yenileyip devam edeceğim. Bende alırken 25-30 binlik bir araba düşünmüştüm 2 yıl önce. Eşim müsade etmedi. Masraf çıkarır durmadan başın ağrır, uğraşma dedi. İyiki öyle demiş bakım zamanları hariç gitmedik servise. Şu zaman araba almak için çok doğru değil gibi geliyor bana. Biraz düşmeye başladı döviz, altın alabilirsiniz.

şehir içi kullanacaksanız otomatik vites daha rahat olur. tabi devirli kullanırım performansı önemserim yakıt tüketsin dert değil kafasında değilseniz. yarı otomatik de düşünebilirsiniz şehir içi otomatik uzun yolda manuele alıp kullanmak keyifli oluyor onda. yeni araçlarda o daha hafif oluyor şimdi de eski bir araç alacaksanız düz vites vites geçişlerini sıkıntısız yapmak için tam kavrama noktasını bulana kadar arabadan soğursunuz hele bir de korkuyorsanız ve tecrübeniz yoksa çok. otomatik kullanırken daha fazla yola odaklanabiliyorsunuz daha keyifli öğrenirsiniz yeni başlarken. hele büyük ve yoğun trafikli bir şehirde yaşıyorsanız.

Düz vites zor olmuyor mu? Park ederken falan nasılsınz püf noktaları neler hala korkuyorum hemde otomatik ile

çok sıkıntı yaşıyorsanız serviste geri görüş kamerası taktırabilirsiniz araca. inanılmaz kolaylaştırıyor park olayını dar yerlere bile korkmadan park edebiliyorum ben bu sayede.

2012 model Ford Fiesta kullanıyorum ben. 45-50 bin civarı zannediyorum şu an piyasası, biraz daha bütçeyi zorlayabilirseniz temizinden alabilirsiniz. Gayet konforlu, fazla yakmıyor o anlamda ekonomik, malzemesi kaliteli. Tavsiye ederim.

Subaro impreza kullanıyorum otomatik çok memnunum 39 bin aldım haziranda

Alışmaya bağlı aslında
Otomatik araba büyük rahatlık ama bana araba hissi vermedi hiç, yeni öğrenme döneminde park herkes için sorun ama sonra alışıyorsun. Ha profesyonel miyim asla değilim, eşim gibi iğne deliğine park edemiyorum:) püf noktası aracına hakim olmak, o da bol pratikle oluyor.

Hahaha valla aynı benim durum bende çalışıp para biriktiriyordum 20 bine araba alacaktım babam olmaz o araba yolda kalır bindirmem diye diye bana borç verdi gittik 41.500 e araba aldık kullandım seat leon tam bir züppe arabası neyse o araba ile evlendim şimdi eşimle kullanıyoruz bu arada babama borcumu ödedim neyse şimdi eşim leonu satacak bana BMW alacak şuan ona bakıyor

Yaklaşık 3-4 aydır araba araştıran kocam sayesinde ben de araba konusunda uzman oldum sayılır otomatik bir araba alacaksanız 50 bin civarı hatta daha fazlası bir parayı gözden çıkarmanız gerekiyor diğer türlü istediğiniz fiyatta araba bulmak çok zor ya cok eski bir model alacaksınız ya hasar kayıtlı olacak ya da km'si çok yüksek olacak, ki bu şekilde arabaları da ileriye dönük satma planı yapmamaniz gerekiyor çünkü satışa çıkardığınızda zorluk yaşarsınız, ayrıca kaza göçük çizik de yapmamaniz gerekiyor.elinizde kalacak bir araba almak yerine biraz daha bekleyip para biriktirin bence

Merhabalar :) 25-30 bin civarı araçlar illa kötü olacak diye birşey yok. Km sine bakarsınız, büyük kazası olmamalı, bir de ekspere sokarsınız arabayı öyle alırsınız. Bizde daihatsu sirion var 2005 model otomatik. İki senede tek bir arıza bile vermedi. Kendimiz de bakım vs aksatmıyoruz tabi. Araştırmanızı tavsiye ederim çok keyifli bir araç, ben hala bu arabada öğreniyorum kullanmayı :) o yüzden daha pahalı araba istemedik. Aldığımızda 25 bindi, şimdi 30 bine alıcısı var. Yani bulursunuz ama güzel araştırın bence. Bunlar dışında getz, micra, yaris, corsa veya 206lar olabilir. İnşallah gönlünüze göre bulursunuz :)

Niye korkuyosun? Gaz fren ayaginin altinda:)

İlk başta eşim olacak şahıs sürekli bağırdığı için korktum tabi asla pes etmedim hep kullandım şimdi kendisi bile diyor iyisin diye ama park a gelince uzun şekilde iki aracın arasına mümkün değil giremiyorum birde eşim olacak şahsiyet yine de iyisin dese en ufak bir harekette bağırmaya devam ediyor Nyse onunla değil kendim kullanıyorum daha çok.
Yaşadığım şehir Ankara inanılmaz trafik var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…