- 8 Ekim 2025
- 154
- 71
- 13
- Konu Sahibi EsraAyazzz
-
Vermesin yeni evlenmişler kızın gönlü yoksa zorlancak şey mi ?Merhabalar, yakın olduğum bir akrabamın eşi daha önce araba, ne kendinin ne ailesinin aklında varken (hatta babası araba almasını istemiyormuş başta tehlikeli vs diye)evlendikten sonra birden araba heveslisi oldular. Çocuğun ve ailesinin durumu iyi ama kızdan altınlarını istiyor araba almak için, arkadaşım da vermek istemedi. Aralarında sorun oldu. Sen aile olmak ne bilmiyorsun, bana destek olmuyorsun demeler altın yüzünden araları bozuldu. Daha yeni evli sayılırlar ve eşyaların borcunu bitirmediler durum bu sizce verilmeli mi siz ne yapmıştınız?
Takılan altınlar ortaktır,önce kadın erkek eşittir diyorlar sonrada altınlar kadınındır diye kadına paha biçiyorlar,neden kadının olsunki altınlar,kadın verilen alınan birşeymiki benim benim diye coşuyor ben bu konularda bu ülkeyi bu zihniyeti evlenirken istenilen takıları tokaları anlayamıyorum,ben borçlarını ödemesi için ki içinde eski sevgilisine aldığı telefon,takı toka vs de vardı al yarısı senin hakkın dedim verdim diğer yarısıylada babamında desteğiyle kendime araba aldım bu durumda ne hak iddia edebildi kimse nede söz söyleyebildi,bir iş yapacaksanız hakkıyla yapınki ilerisinde kimse bir söz söyleyemesin,hep bana hep bana olmaz hepsi sanada olmaz herşey eşit olmalı.Merhabalar, yakın olduğum bir akrabamın eşi daha önce araba, ne kendinin ne ailesinin aklında varken (hatta babası araba almasını istemiyormuş başta tehlikeli vs diye)evlendikten sonra birden araba heveslisi oldular. Çocuğun ve ailesinin durumu iyi ama kızdan altınlarını istiyor araba almak için, arkadaşım da vermek istemedi. Aralarında sorun oldu. Sen aile olmak ne bilmiyorsun, bana destek olmuyorsun demeler altın yüzünden araları bozuldu. Daha yeni evli sayılırlar ve eşyaların borcunu bitirmediler durum bu sizce verilmeli mi siz ne yapmıştınız?
Akrabanız size anlattığı bu durumla ilgili bir internet sitesinde konu açtığınızı biliyor mu ? Kendisinin sizden böyle bir talebi oldu mu ?Merhabalar, yakın olduğum bir akrabamın eşi daha önce araba, ne kendinin ne ailesinin aklında varken (hatta babası araba almasını istemiyormuş başta tehlikeli vs diye)evlendikten sonra birden araba heveslisi oldular. Çocuğun ve ailesinin durumu iyi ama kızdan altınlarını istiyor araba almak için, arkadaşım da vermek istemedi. Aralarında sorun oldu. Sen aile olmak ne bilmiyorsun, bana destek olmuyorsun demeler altın yüzünden araları bozuldu. Daha yeni evli sayılırlar ve eşyaların borcunu bitirmediler durum bu sizce verilmeli mi siz ne yapmıştınız?
Herkes birbiri eşi dostu hakkında konu açıyor burda bunun hesabını verecek değilim sana, evet ayrıca biliyor çok merak ettiysenizAkrabanız size anlattığı bu durumla ilgili bir internet sitesinde konu açtığınızı biliyor mu ? Kendisinin sizden böyle bir talebi oldu mu ?
O zaman bırakın da kendisi üye olup, konusunu da kendisi paylaşsın.Herkes birbiri eşi dostu hakkında konu açıyor burda bunun hesabını verecek değilim sana, evet ayrıca biliyor çok merak ettiyseniz
Sizi ilgilendirmez kimin paylaşıp paylaşmayacağı istediğim konuyu açabilirim yorum yapmazsın olur biterO zaman bırakın da kendisi üye olup, konusunu da kendisi paylaşsın.
Kıza yapılan bileziklerden bahsediyorum. Takılan altınları erkek tarafının ailesi almış zaten(kendi tarafının taktıklarını)Şimdi bazıları kızacak ama bana çok tuhaf geliyor eşime altınları borç verdim demek.o altınları kendisi bekarken yapmışsa tamam ama düğünde altınlar ikisine takılıyor yani ikisinin bunun borcu mu olur.ayrica arabaya sadece eşi mi binecek tabiki hayır.mesela bende eşime borç veriyorum çünkü çalışıyorum maaşım var kendi biriktirdiklerimden veriyorum tabi adı borç illa yakasına yapışmiyorum.bana saçma geliyor düğün altınlarini vermek falan demek
Orası öyle ama bu sefer araları bozuldu. Kendi annesi babası biz sana veririz yanındayız demeye başlamış.ben verdim borç olarak ama keske vermeseydim. vermeyi düsünen varsa da vermesin. banane be? bana mı güveniyorlar? gelinin altınına kadar mı düsmüşler
Eşi çoğu şey kendi yaptı eşyaları da kızla ortak aldılar kayınpederi düğündeki yemek parasını vermiş sadece diğer kısımları damat yapmış. Ortak kullanılır büyük ihtimal ama bu sefer de kıza yükleniyorlar.Vermek istemiyorsa vermesin ama
araba karı koca ikisine mi ait olacak yoksa kp, görümce, baldız, elti, enişte herkes ortak mi kullanacak?
Eşinin ailesi düğün altınlarını aldı ama düğün, eşya vs ortak oldukları mı yoksa ikisi tek yaptı?
Kadın çalışıyor mu maaşı da eşi istiyor mu?
Bence bu soruların cevabına göre durum değişir. Eş ailesi yardım etmeden altınlara aldiysa , araba ortak kullanılacaksa ben olsam vermem. Çünkü amaç bilezikleri ve kalan altınları (kız tarafının taktıgı duruyor anladım) gelinden almak.
Ama şartlar farklıysa araba sadece ikisinin olacaksa neden olmasın? Ama gönlü istemiyorsa vermesin.
Bu durumda şartlar değişir. Ben altınların ortak olduğunu ve ortak harcamalara kullanılmasını düşünen taraftayım. Ama koca kişisi kendi akarabalarının taktıklarını aile nedir düşünmeden veriyor sonra da kızın akrabalarının taktıklarını isteyip alamayınca sen aile nedir bilmiyorsun diyor. Hadi oradan derler adama.Kıza yapılan bileziklerden bahsediyorum. Takılan altınları erkek tarafının ailesi almış zaten(kendi tarafının taktıklarını)
Ben yanlış anlattım sanırım eşinin yaptığı bilezikler ve kızın kendi ailesinin yaptığı bilezikler isteniyor. Kız vermeyince de ailesi biz sana veririz yanındayız falan demeye başlıyor annesi bileziğimi al falan diyor öyle değişik bir durum. Oğlan her aldığını babasının üstüne yapmış zaten bekarken değişik birazBizim altınları ev alırken bozdurmuştuk.
Ev, araba için altınlar bozdurulabilir ama erkekler için evlilik eşittir araba olmuş durumda. Evlenir evlenmez, başka borçlar varken araba sevdasını anlamıyorum. O arabayı da sadece kendilerinin gibi kullanıyor çoğu. Kadın da ister, ortak bir karar verilir tamam ama bunun için kavga edilmesini doğru bulmuyorum.
Eşi ve ailesi birden araba heveslisi oldular demişsiniz, ortak mı kullanılacak?
Ayrıca, damada takılan takıları erkek tarafı aldıysa onda bir sorun yoksa arkadaşınız da kendine takılan takıları konusunda istediğini yapar. Aile olmak takıları ayırmamakla başlar asıl.
O kısmını bilmiyorum hepsi birden araba al diye baskı yapmaya başlamışlarÇift eğer araba almaya birlikte karar verirse tabi ki altınlar bozdurulup alınabilir. Ama ailesi ne mana onu anlamadım. Onlar ne karışıyor?
Arabayı da babasının üstüne mi yapacakmış?Ben yanlış anlattım sanırım eşinin yaptığı bilezikler ve kızın kendi ailesinin yaptığı bilezikler isteniyor. Kız vermeyince de ailesi biz sana veririz yanındayız falan demeye başlıyor annesi bileziğimi al falan diyor öyle değişik bir durum. Oğlan her aldığını babasının üstüne yapmış zaten bekarken değişik biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?