• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba konusunda kararsızım

izmirli87

Almanyadan bir gurbetçi
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
435
10
298
Almanya
kızlar merhaba bir bucuk senedir evliyiz. köşede bileziklerimiz duruyor borcumuz bitmek üzere cok az kaldı . ben diyorum ki araba da sart ama alıp almamda karasızım bilezikleri bozdurma taraftarı degilim çünkü bozulan kolay kolay yapılamıyor. diyorum ki kredi cekip ayagımızı yerden kesicek bi arab alalım. kredi yi ödüyoruz evlendigimizden beri nasıl olsa alıştık . hazırı bozdurup yapmak pek akıllıca degil ama gecen zaman da geciyor ne biyere gidiliyor nede oturabiliyosun. bi daha bu zamanlar gelmicek. evde tıkılıp kalıyoruz. diceksiniz ki otobüs neyinize ama olmuyo bi denize gitmek istiyosun ya da rakadaslarla plan o da olmuyo anlıcagınız karışık ? yorum ve önerileriniz bekliyorum.

kızlar merhaba bir bucuk senedir evliyiz. köşede bileziklerimiz duruyor borcumuz bitmek üzere cok az kaldı . ben diyorum ki araba da sart ama alıp almamda karasızım bilezikleri bozdurma taraftarı degilim çünkü bozulan kolay kolay yapılamıyor. diyorum ki kredi cekip ayagımızı yerden kesicek bi arab alalım. kredi yi ödüyoruz evlendigimizden beri nasıl olsa alıştık . hazırı bozdurup yapmak pek akıllıca degil ama gecen zaman da geciyor ne biyere gidiliyor nede oturabiliyosun. bi daha bu zamanlar gelmicek. evde tıkılıp kalıyoruz. diceksiniz ki otobüs neyinize ama olmuyo bi denize gitmek istiyosun ya da rakadaslarla plan o da olmuyo anlıcagınız karışık ? yorum ve önerileriniz bekliyorum.

bizde borcumuzu bitirip kredi çekip 1 arabamızı aldık onun borcu bitene kadar onu kullandık sonra sonraonu satıp tekrar kredi çekip ikincisini aldık modelide yükselttik zaten alıştık kredi ödemeyee ödüyoruz sallan yuvarlan ama bileziklerini bozdurma ben öyle yaptımm kredi çektikk

Kredinin faizlerini ödemek hiç akıllıca değil.

Faizler çok yüksek.

Bende 1-2 aya bileziklerimin bir kaçını bozduracağım.

faiz ödemeyeceğiz böylece boşu boşuna.

ılk etapta altınları bozdurmak mantıksızca gelebılıyor ama banka kredi faızlarını düşündükçe insanın içi acıyor.Ödenen faız çöpe gıdıyor yanı, orta hallı bır araba alıp bılezıklerınızın bır kısmını bozdurun, kafanız rahat olsun, istedikten sonra yerıne koyulur o bilezikler. Nede olsa kredi ödenıyor demışsınız ya yine öyle düşünün kredı öder gıbı her ay bellı mıktar kenara koyun, takrar yapın bileziklerinizi, boşuna faiz ödemeyın, naçizhane fikrim :34:

Kredinin faizlerini ödemek hiç akıllıca değil.

Faizler çok yüksek.

Bende 1-2 aya bileziklerimin bir kaçını bozduracağım.

faiz ödemeyeceğiz böylece boşu boşuna.

dedigin dogru tatlım da bilezikde güvence diceksin ki takıomusun yoo takmıyorum dügünde vs de bide benim 13 milyarlık bileziklerim calınmıştı anlıcagın boş aslın da da işte kıyamıyosun.

ılk etapta altınları bozdurmak mantıksızca gelebılıyor ama banka kredi faızlarını düşündükçe insanın içi acıyor.Ödenen faız çöpe gıdıyor yanı, orta hallı bır araba alıp bılezıklerınızın bır kısmını bozdurun, kafanız rahat olsun, istedikten sonra yerıne koyulur o bilezikler. Nede olsa kredi ödenıyor demışsınız ya yine öyle düşünün kredı öder gıbı her ay bellı mıktar kenara koyun, takrar yapın bileziklerinizi, boşuna faiz ödemeyın, naçizhane fikrim :34:

aslında bileziklerden karım 13 milyar bozdurayım hepsini karımın üstüne koyayım dierleri nakit bankada kalsın. bu fikir nasıl gerci altın suan düşüşte? ya da kredi anneme uygun veriyorlar. biz her ay 800 tl ödüyoruz.

aslında bileziklerden karım 13 milyar bozdurayım hepsini karımın üstüne koyayım dierleri nakit bankada kalsın. bu fikir nasıl gerci altın suan düşüşte? ya da kredi anneme uygun veriyorlar. biz her ay 800 tl ödüyoruz.

bozulunca cok zor yerine koymak gibi geliyor zamanında hırsız magduru oldugum için bi türlü olmadı kızlar.

bozulunca cok zor yerine koymak gibi geliyor zamanında hırsız magduru oldugum için bi türlü olmadı kızlar.

arabasız da olmuyor yasımız genc bi daha gelmiyor bu günler. ne bileyim bi kahvaltıya gidersin canın mı sıkıldı cık bin gez saat kac olursa olsun bu tarafı da var. hersey para mı ya??

dedigin dogru tatlım da bilezikde güvence diceksin ki takıomusun yoo takmıyorum dügünde vs de bide benim 13 milyarlık bileziklerim calınmıştı anlıcagın boş aslın da da işte kıyamıyosun.

Canım herzaman ayağınız bağlı olacak.Kredi düşünceksiniz.

Eşimde kredi çekmişti 22 bin TL. 2013 nisanda bitecek.

Ozamana kadar arabasız kalmakta istemiyorum.

Her an lazım oluyor.

Çarşıya pazara gidemiyorsun.

Evimiz merkeze biraz uzak.

Dolmuşta yok geçmiyor burdan.

Nasıl alırsanız alında araba alın.Gerçekten şart canım.

Canım herzaman ayağınız bağlı olacak.Kredi düşünceksiniz.

Eşimde kredi çekmişti 22 bin TL. 2013 nisanda bitecek.

Ozamana kadar arabasız kalmakta istemiyorum.

Her an lazım oluyor.

Çarşıya pazara gidemiyorsun.

Evimiz merkeze biraz uzak.

Dolmuşta yok geçmiyor burdan.

Nasıl alırsanız alında araba alın.Gerçekten şart canım.

benimde merkeze uzak kendimde ögrenişrim yavas yavas ya da ne bileyim bu zamana kadar araba yüzü görmedim bekarkende bi alalım da gezelim annemizle sevdiklerimizle:) böyle düşününce güzel. ama şu kredi sanki daha yatıo aklıma borcsuz bişey olmuyo hazırı tüketmek kolay da o da bi güvence. yarına gidicem bankaya bi arastırıcam haberdar ederim dedigin gibi artaba sart canımm .

Bileziklerinizi bozdurmanız daha mantıklı

Kredi çekip Faize odeyeceğiniz fazladan para yerine bileziklerinizi yaparsınız yavaş yavaş

Bileziklerinizi bozdurmanız daha mantıklı

Kredi çekip Faize odeyeceğiniz fazladan para yerine bileziklerinizi yaparsınız yavaş yavaş

ama o zamanda bu ay 500 öbür ay 200 koyalım deyip rahat olunur mu diye düşünüyorum ama ben bu borcun içinde bilezik yapan biri olarak eşiminde sözü arkamda ben sana yaptırıım demesi de aklımın bir köşesinde ...faiz oranları nasıl hiç bilmiyorum 15 milyara biz 24 ay 18 ödedik son taksitlerdeyiz 2010 da cektik işte. yarın sorucam.

araba parasının bir kısmını biriktir örneğin yarısını. Geri kalanı da kredi çekersin. Böylelikle hem faizi daha az ödemiş olursun hem de taksitlerin daha az olacağı için istediğin gibi gezer tozarsın.
Biz de ev için biriktiriyoruz ve aynı yöntemi uyguluyorum.Yolu yarıladık bile denilebilir =))

araba parasının bir kısmını biriktir örneğin yarısını. Geri kalanı da kredi çekersin. Böylelikle hem faizi daha az ödemiş olursun hem de taksitlerin daha az olacağı için istediğin gibi gezer tozarsın.
Biz de ev için biriktiriyoruz ve aynı yöntemi uyguluyorum.Yolu yarıladık bile denilebilir =))

inş cnm hayırlı olsun sizin içinde.)

gençlik bir daha geri gelmiyor canım,araba alınca mutlu olacaksın o nedenle araba şart,ama neden altınlarınız dururken boşu boşuna kredi çekip birde faizini ödeyeceksinizki.ödeyeceğiniz faiz ne kadarsa onu kenarda köşede biriktirin daha mantıklı bence.hem altınların çalınma riskide fazla.

Back
X