Araba kullanamama

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.460
198
Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin :D

Aynı dert bende de var :(
Ama benim özel dersler daha Başlamadı :(
Çok kasma kendini elbet yapacaksın Dünya'da hemen hemen herkes yapıyor.

Aynı dert bende de var :KK43:
Ama benim özel dersler daha Başlamadı :KK43:
Çok kasma kendini elbet yapacaksın Dünya'da hemen hemen herkes yapıyor.
Sen benim gibi olmazsın inşallah ben de kendime böyle telkinler veriyorum ama oturunca koltuğa bitiyor her şey kendimi salak gibi hissediyorum

Sen benim gibi olmazsın inşallah ben de kendime böyle telkinler veriyorum ama oturunca koltuğa bitiyor her şey kendimi salak gibi hissediyorum
Aynısı bende de var :(
Ama şuna inanıyorum ne kadar pratik o kadar basarı sonuçta ben sınavı geçebileceğime de hiç inanmıyordum

Sakın kursa devam ederken eşinizle çalışmayın. Kurs hocasını dinleyin sadece ders saatleri içinde araba kullanın. Ben bu yaz aldım ehliyetimi. İlk derste çok iyiydim ama ikinci de aşırı kötüydüm. Hocam bile şaşırdı ne oldu dedi. Sonraki derslerde düzeldim.

Kurs arabasından farklı araba kullanırsanız kafanız karışır. Eşinizle çalışırsanız da özgüveninizi bitirir bir daha süremezsiniz.

Eşinizle rampada kalkış yapıyormusunuz . Düz yolda sürmek kolay zaten marifet rampada kaldırabilmek . 1 kaçırırsın 2 kaçırırsın 3. De muhakkak tekniği çözersin sıkma canını eş kişileri biraz hevesimiz kırılsın diye tam tekniği vermiyorlar :D şükürler olsunki ben 3. Denememde kusursuz bir kalkış yapmıştım rampada gerçi halen ehliyete yazılmadım orasıda ayrı bir muamma benimki hobi olarak sadece şuanlık :)

Aynısı bende de var :KK43:
Ama şuna inanıyorum ne kadar pratik o kadar basarı sonuçta ben sınavı geçebileceğime de hiç inanmıyordum
Ya ben oturup çalışmalı şeyleri sıkıntı yapmıyorum onu geçerim dedim az stres yapsam da ama bu uygulama ya

Sakın kursa devam ederken eşinizle çalışmayın. Kurs hocasını dinleyin sadece ders saatleri içinde araba kullanın. Ben bu yaz aldım ehliyetimi. İlk derste çok iyiydim ama ikinci de aşırı kötüydüm. Hocam bile şaşırdı ne oldu dedi. Sonraki derslerde düzeldim.

Kurs arabasından farklı araba kullanırsanız kafanız karışır. Eşinizle çalışırsanız da özgüveninizi bitirir bir daha süremezsiniz.
Her oturduğumuzda kavga kıyamet şurdan dön diyor dönemem diyorum dönersin hemen salma kendini veremiyorsun başlıyor
Evet kurs arabası farklı ve orda hocanın da debriyajı freni falan var ya en azından o biraz güven veriyor
Ya ben de çok kötüydüm araba gelecek mi diye bakarken bile geç kalıyorum yavaşlayacağını duruyorum
Ay ben de bir alsam şu ehliyeti gözümde nasıl büyüdü

Sene olmus 2019 hala araba kaldirmak diyolar ya. Otomatik olmayan araba mi kaldi? Bir daha hic hatirlamaniz gerekmeyecek bir dersi calisiyormussunuz gibi dusunun. Sinavi gecince otomatik alir kurtulursunuz. Araba kullanmak da hem bisiklete binmek gibi. Cok cok tekrar edeceksiniz ki kaslariniz ogrenecek. O yuzden ikinci derste daha kotuydim besinci derste filancaydim diye moralinizi bozmayin. Kullaniyorum diyen herkes kac yildir yolda, dusunun. Iyi kullanamiyorum diyen ben bes yildir yollardayim...

Eşinizle rampada kalkış yapıyormusunuz . Düz yolda sürmek kolay zaten marifet rampada kaldırabilmek . 1 kaçırırsın 2 kaçırırsın 3. De muhakkak tekniği çözersin sıkma canını eş kişileri biraz hevesimiz kırılsın diye tam tekniği vermiyorlar :KK70: şükürler olsunki ben 3. Denememde kusursuz bir kalkış yapmıştım rampada gerçi halen ehliyete yazılmadım orasıda ayrı bir muamma benimki hobi olarak sadece şuanlık :)
Eşimin tekniğiyle hocanın tekniği başka valla eşim diyor dur ben sana el freni ile kalkmayı öğreteyim ya diğerini öğrenemedim daha tam bu nerden çıktı diyorum
Ben de ilk derste yapmıştım ama şimdi aklım araba çalıştırmaya gidiyor ayağımı çekiyorum debriyajdan hop geri kalıyorum teoride var pratikte yok yani :D

Sene olmus 2019 hala araba kaldirmak diyolar ya. Otomatik olmayan araba mi kaldi? Bir daha hic hatirlamaniz gerekmeyecek bir dersi calisiyormussunuz gibi dusunun. Sinavi gecince otomatik alir kurtulursunuz. Araba kullanmak da hem bisiklete binmek gibi. Cok cok tekrat edeceksiniz ki kaslariniz ogrenecek. O yuzden ikinci derste daha kotuydim besinci derste filancaydim diye moralinizi bozmayin. Kullaniyorum diyen herkes kac yildir yolda, dusunun. Iyi kullanamiyorum diyen ben bes yildir yollardayim...
Sorun şu ki eşim otomatik arabaya da yanaşmıyor değeri düşermiş ayrı arabalara da gücümüz yok bunu daha ödüyoruz
Ya ben öğrensem de gidebileceğim yerlere gitsem tamam yoksa sürekli sürekli rampalı yerlerde dolaşmayacağım da işte o panik

Her oturduğumuzda kavga kıyamet şurdan dön diyor dönemem diyorum dönersin hemen salma kendini veremiyorsun başlıyor
Evet kurs arabası farklı ve orda hocanın da debriyajı freni falan var ya en azından o biraz güven veriyor
Ya ben de çok kötüydüm araba gelecek mi diye bakarken bile geç kalıyorum yavaşlayacağını duruyorum
Ay ben de bir alsam şu ehliyeti gözümde nasıl büyüdü

Eşiniz de bu işin öğretmeni değil sonuçta öyle düşünün. Sizi bu konuda güzel eğitemeyebilir. El freni çekip araba kaldırmayı sınavda kabul edeceklerini sanmıyorum mesela :KK53:

Sadece kurs arabasını sürün inanın çok rahat geçeceksiniz sınavı.

Eşiniz de bu işin öğretmeni değil sonuçta öyle düşünün. Sizi bu konuda güzel eğitemeyebilir. El freni çekip araba kaldırmayı sınavda kabul edeceklerini sanmıyorum mesela :KK53:

Sadece kurs arabasını sürün inanın çok rahat geçeceksiniz sınavı.
O da diyor ki el freniyle kalkarsan hiç geri kaçmazsın
Ya bir de sınavda hata kabul etmiyorlar ya artık o da beni geriyor
Bir de ben el göz ayak koordinasyonunu sağlayamaıyorım bunu anladım
Hoca diyor yavaşla ben duruyorum :D
Hoca diyor rampa kalkışı benim okul hop arabayı çalıştırma gaza baz debriyajdan çeke gidiyor sonra biz geri kaçış hoca ufaktan sinirli ama belli etmiyor ben tedirgin ay evde çalışılacak bir şey olsa da çalışsam

Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin :KK70:

Valla kötü değildim ben ama gazlayayım yine de. İlkokul mezunu amcalar koca kamyonları tırları kullanıyor, siz mi kullanamayacaksınız?

Eşinizle çalışmayın. 11 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum eşim yanıma oturdu mu çileden çıkartıyor beni. Bence ben ondan daha iyi kullanıyorum ama;)

Kurs aracından farklı araç kullanmayın. Her aracın kavrama noktası farklıdır, henüz araba kullanmayı bilmiyorken bu farklara adapte olmak mümkün değil.

Yokuşta el freniyle kalkmak ben ehliyet alırken yasaktı, baya puan kırılıyordu öyle yapandan. Alışmayın ona zaten iyi bir yöntem değil.

Sorun şu ki eşim otomatik arabaya da yanaşmıyor değeri düşermiş ayrı arabalara da gücümüz yok bunu daha ödüyoruz
Ya ben öğrensem de gidebileceğim yerlere gitsem tamam yoksa sürekli sürekli rampalı yerlerde dolaşmayacağım da işte o panik

Yatirim icin klasik araba almadiginiz surece hepsinin degeri dusuyor zaten de neyse. Hizli sonuc beklemeyin siz. Bir de araba kullanmanin zeka ve yetenekle bir alakasi yok. Tekrar tekrar hata yapacaksiniz, sonra bir gun bakmissiniz o hatayi yapmiyorsunuz. Demem o ki senelerdir araba kullanan esinizin ozguveninizi daha birinci aydan zedelemesine izin vermeyin. Amma bayiliyor su erkekler ustunluk kurmaya :)

Araba kullanan biri olarak kocayla araba kullanılmaz. Net sabırsız oluyorlar.
Ben esim 4 ay yurttaşındaydı ozaman kendim öğrendim.
Sadece frene basmaktan korkma.
Gaza basınca ibre yukarı çıkıyor ibrelere bak yavascada debrajdan ayağını çek. Ben hep ibrelere baktim. Bayağı ses çıkararak kalkıyordum ama şimdi 10 yıllık surucuyum.

Valla kötü değildim ben ama gazlayayım yine de. İlkokul mezunu amcalar koca kamyonları tırları kullanıyor, siz mi kullanamayacaksınız?

Eşinizle çalışmayın. 11 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum eşim yanıma oturdu mu çileden çıkartıyor beni. Bence ben ondan daha iyi kullanıyorum ama:KK66:

Kurs aracından farklı araç kullanmayın. Her aracın kavrama noktası farklıdır, henüz araba kullanmayı bilmiyorken bu farklara adapte olmak mümkün değil.

Yokuşta el freniyle kalkmak ben ehliyet alırken yasaktı, baya puan kırılıyordu öyle yapandan. Alışmayın ona zaten iyi bir yöntem değil.
Eşimle çalışmayı bırakayım o zaman dediğiniz gibi çileden çıkıyorum şu arabayı geç diyor bana ya nasıl geçeyim ben daha yirmiye gidiyorum sonuçta kendime güvenmiyorum ki ya yanlış bir şey yaparsam can taşıyoruz ilk pratik olur dedim ama sonra yok yani daha kötü oldu
Gerçekten öyle kendi arabamızla kurşun vites geçişi farklı
Zaten el freni işi daha zor geldi bana üç şeye odaklanıyorsun ben daha iki şeye odaklanıp diğer kalkışı yapamadım bunu nasıl yapayım

Gaza basınca ibre yukarı çıkıyor ibrelere bak yavascada debrajdan ayağını çek. Ben hep ibrelere baktim. Bayağı ses çıkararak kalkıyordum ama şimdi 10 yıllık surucuyum.
Ibre 2 yi geçince başlıyo bağırmaya devranı kökle vitesi arttır.

Yatirim icin klasik araba almadiginiz surece hepsinin degeri dusuyor zaten de neyse. Hizli sonuc beklemeyin siz. Bir de araba kullanmanin zeka ve yetenekle bir alakasi yok. Tekrar tekrar hata yapacaksiniz, sonra bir gun bakmissiniz o hatayi yapmiyorsunuz. Demem o ki senelerdir araba kullanan esinizin ozguveninizi daha birinci aydan zedelemesine izin vermeyin. Amma bayiliyor su erkekler ustunluk kurmaya :)
Bana kalırsa da öyle ama işte erkekler düşman otomatiğe babam da eşimi destekliyor be otomatiği falan ya diye :D
Zekamdan şüphe etmeye başlamadım değil :D
Hata yapmak korkunç geliyor can taşıdığım için tabi bu düşünce beni daha çok hataya itiyor
Eşim de ilk zamanlar çok kötü kullanıyordu kabul etmiyor ama bu pratik olmakla ilgili değil mi ?

Yani sorun sadece kalkış değil onun kolay olmadığını herkesin zorlandığını biliyorum sorun mesela dönüşlerde de kötüyüm komple kötüyüm :D yavaşsın diyor hoca pratik ol diyor

Back
X