Araba kullanamama

Ben kursa giderek sınava da tek başıma giderek geçtim gayet rahat kullanıyordum ama bir kaç kere eşimle bindik ve şu an kullanmıyorum bezdirdi beni çenesi her b*ka yorum yapıyor araba kullanırken eşinle asla çalışma erkekler küçüklükten itibaren arabayla iç içe benim babam abime öğretti bize göstermedi bile hiç o yüzden çok yatkın değilim

Ben KKTC’de yaşıyorum burada sürmeyi denedim :D
Ters direksiyon bir de. Zor değil, erkek arkadaşım araba kiralamıştı buradan sonrasını sen süreceksin dedi. Gayet de sürülüyor korkmayın ;)

Rampayı hallettim sonra geçtim de sınavı ama şimdi bana cesaret lazım trafik için inşallah geçersiniz neden kaldınız ?
Ben sinyalden kalıyordum az daha
Sinyali parki herseyi hallettim.parktan cikarken o kadar hizli ciktim ki dubaya surttum.halbuki daha once yaptigim bir hata degildi.en cok da buna sinir oldum

Eşle ćalişmayin bikac ders daha alin sinavi gecin yeter mutlaka otomatik alin...bak bana hala bekliyorum kociş otomatige cevirecekte kullancam diye..debriyajim berbat ve arabaya su kaynattirdim kac kez;(

Başta herkes öyle merak etme
Pes etme pes edersen yapamazsın
Eşten babadan kardeşten ders alınmaz onların sabrı yok
Hoca bile olsa pes etme

Direksiyon başında olmasaniz bile sanki o an kullanıyormuş gibi sürekli hayalini kurun
Onu yapıyormuş gibi hayal ettikçe gerçekten daha çok başarılı olduğunuzu göreceksiniz.
Onun dışında bol bol pratik.

Evet maalesef bu aralar benim derdim de bu. Çok uzun zamandır ehliyet alma kararım vardı ama bu sene ancak geçirebildim hayata her neyse yazıldım kursa yazılı sınavı geçtim sıra geldi direksiyon derslerine
Daha önceden de düz yolda eşim ara ara gösterirdi bildiğim birinci ikinci vitesler ve kalkış ama öyle pürüzsüz kalkış değil birkaç stop falan
Neyse başladık derse ilk gün hoca daha önce oturdun mu direksiyona dedi evet ama bilmiyorum dedim başladık çok kötü değildim
İkinci derse geldik nedense daha kötüydüm ilk gün rampa kalkışı yapmayı öğrendiğim halde ikinci derste yapamadım ilk gün bile yapmıştım
Sonra eşimle yavaş yavaş çalışayım dedim o kadar panik oluyorum ki neredeyse kaldırıma çıkıyordum bugün yine çalıştık biraz ama çok çok kötüyüm kalkışı yapamıyorum sürekli geri kaçırıyorum korkuyorum panik oluyorum öğrenebileceğimi düşündüğüm arabadan ölümüne korkmaya başladım eşim de yapamayacaksan gitme boşa kursa dedi
Ne yapmam lazım ?
Beni gaza getirin lütfen ben de senin gibi kötüydüm ama şimdi süper kullanıyorum falan deyin :D
Ben bekarken ilk arabam alindiginda araba bana ben arabaya bakiyordum.Kardesimde kendi kendine bu nasilsa beceremez araba bana kalir diye düşünüyormuş.Zamanla ogrenilmeyecek hic birsey yok herkes ogrenmis siz niye ogrenemeyesiniz.Yalniz esinizle olmaz bu is bir kac saat surucu kurslarindan ozel direksiyon dersi alin

Hiçde değer kaybı olmuyor manuelin km'si yüksek olduğundan daha çabuk yıpranıyor masrafları da benzinliye göre daha fazla ayrıca o gurgurgur traktör gibi çıkan sesi de cabası 😊 benzinlinin gözünü seveyim arabanın çalıştığını bile anlamıyoruz onun konforu performansı dizelle kıyaslanamaz
Bence artık günümüzde benzinliler her yönden daha cazip geliyor insanlara temizini bulmakda diğerinden daha kolay ... Biz aylarca araştırdık fiyatları herşeyi kıyasladık benzin daha üstün çıktı
Zaten benzinle mazot arasında 50 kuruş gibi bir fark var o fark ise dizelin bakım masraflarının kat kat altında 😊 şöyle bişeyde var eğer araç yıllık 15 bin km üstünde yol yapacaksa dizel, 15 bin altında kullanılacaksa kesinlikle benzinli alınmalıymış yoksa keseye zarar.... Benim eşimde başta manuel alalım diyordu ama ikna ettim çok şükür ve şimdi iyiki benzinli otomatik almışız iyiki seni dinlemişim diyor 😀 valla bi kullansan Honda jazz'ı bana hak verirdin bacım sadece yağını tuzunu koy gerisine karışma bağımlılık yapıyor 🤣 hakkınızda hayırlısı olur inşallah size kolay gelsin
Kesinlikle benzinli çok acayip babamın arabasını kullandım dün biraz insanı hiç üzmüyor tık tık geçiyor hemen vitesi fark ettim yani
Otomatik benim gibi üşengeç bir insana göre zaten tam eşimi bir ikna edebilsem
Ay Allah bana da nasip etsin o zaman ya ne diyeyim 🤗 amin inşallah herkesin hakkında hayırlısı

Direksiyon başında olmasaniz bile sanki o an kullanıyormuş gibi sürekli hayalini kurun
Onu yapıyormuş gibi hayal ettikçe gerçekten daha çok başarılı olduğunuzu göreceksiniz.
Onun dışında bol bol pratik.
Evet kafamda tekrar ediyorum sürekli olarak ama cesaretim çok az

Ben bekarken ilk arabam alindiginda araba bana ben arabaya bakiyordum.Kardesimde kendi kendine bu nasilsa beceremez araba bana kalir diye düşünüyormuş.Zamanla ogrenilmeyecek hic birsey yok herkes ogrenmis siz niye ogrenemeyesiniz.Yalniz esinizle olmaz bu is bir kac saat surucu kurslarindan ozel direksiyon dersi alin
Ders aldım tabi ki de eşimle pratik yapayım demiştim sınavı geçtim ama eşime göre hala kötüyüm oysa ki kendisi ilk kullandığı zamanlarda çok kötü kullanırdı o günleri hemen unuttu bana kızıyır sinir ediyor :63:

Ben kursa giderek sınava da tek başıma giderek geçtim gayet rahat kullanıyordum ama bir kaç kere eşimle bindik ve şu an kullanmıyorum bezdirdi beni çenesi her b*ka yorum yapıyor araba kullanırken eşinle asla çalışma erkekler küçüklükten itibaren arabayla iç içe benim babam abime öğretti bize göstermedi bile hiç o yüzden çok yatkın değilim
Bezdiriyorlar insanı değil mi sanki analarının karnında öğrenmişler ben ilk çok panik oluyordum şimdi pek takmıyorum bu defa da beni dinlemiyorsun diyor bana o kadar geriliyor ki fren diyeceğine gaz diyor iyi ki dinlemiyorum yokuşta debriyaja basma diyor mesela ben de yavaşlayayım diye fren debriyaj yapıyorum arabaya zarar verirmiş verirse versin dedim en son valla kendime şöyle dandik bir araba alıp iyice öğrenesim geliyor

Tekrar mı ders alayım hocadan daha mı iyi olur ?
Tabi ki bakın bi arkadaşım yıllar önce aldı ehliyetini ve hiç araba kullanmadı. Sonra ikinci çocuğuna hamileyken ona araba aldılar özel hocayla kullanmaya başladı. İki çocukla baya baya kullanıyo.

Pratik yapmadan nasıl öğreneceksinki 1 2 3 derken el ayak pratikliği oluşacak. bunca sürenler üstün yetenekli kişiler değiller elbet:)
Benimki kolay pes etti sabrına güvenemedi aldı otomatiği 3. Sürüşümde trafikte buldum kendimi. çok rahat:KK48:

Tabi ki bakın bi arkadaşım yıllar önce aldı ehliyetini ve hiç araba kullanmadı. Sonra ikinci çocuğuna hamileyken ona araba aldılar özel hocayla kullanmaya başladı. İki çocukla baya baya kullanıyo.
Aslında olabilir ben sadece sınav güzergahlarını biliyorum normal trafik için de alabilirim

Pratik yapmadan nasıl öğreneceksinki 1 2 3 derken el ayak pratikliği oluşacak. bunca sürenler üstün yetenekli kişiler değiller elbet:)
Benimki kolay pes etti sabrına güvenemedi aldı otomatiği 3. Sürüşümde trafikte buldum kendimi. çok rahat:KK48:
İşte ben normalde yavaş bir insanım ama trafikte pratik olman gerek diyorlar yok ya kullanacağım inşallah koydum kafama

Onu düzelttim sınavı geçtim dün eşim biraz kullan dedi ama dar bir yer vardı ordan dönemedim
Ne kadar dar. Yeni kullanirken her yer dar gelir inan bana. Görüş açısı dar gelir çünkü. Koltuğun yukarı kalkabiliyorsa biraz yardımı olur. Sağa dönüşlerde dar sola dönüşlerde geniş açı al. Çünkü sağdan gitmen soldan da araba gelme ihtimali vardır. İngiltere ise tam tersidir durum. Dar yerler de nasıl girdiğine bağlıdır dönüşün. Çok dar ise manevranni sokağa girmeden arabana acı vermen senin yararinadir. Ve unutma ki biz arabanın içinde o sağ sol kenarları fazla bütün ve geçemeyecek olarak görürüz. Ama dikkat et park ederken eşine . Arabanın nerdeyse tamponu tamponuna değecek sanirsin iner bir bakarsın hala mesafe vardır. O kısım biraz fazla deneyim gerektiriyor. Arabanin içinden her yer dar ve ya gecemezsin sanıyor insan. Ben ilk kullanırken 3 şeritli yolda adamla akrabalarımız çizilecek sanırdim. Dediğim gibi beyin alismasi uzun sürüyor başta. Ondan sonra araba fark etmiyor. Ama dediğim gibi dar yerlerde dar olduğunu biliyor yada kestiriyorsan. Arabana sağa kiriacaksan direksiyonu yarım metre bile önceden ayarlaman senin yararınadir.

O da diyor ki el freniyle kalkarsan hiç geri kaçmazsın
Ya bir de sınavda hata kabul etmiyorlar ya artık o da beni geriyor
Bir de ben el göz ayak koordinasyonunu sağlayamaıyorım bunu anladım
Hoca diyor yavaşla ben duruyorum :KK70:
Hoca diyor rampa kalkışı benim okul hop arabayı çalıştırma gaza baz debriyajdan çeke gidiyor sonra biz geri kaçış hoca ufaktan sinirli ama belli etmiyor ben tedirgin ay evde çalışılacak bir şey olsa da çalışsam
Evde sandalyeye oturun gaz fren debriyaj calisin.Hayal gucunuzu kullanin.Inanin farkettirir bu uygulama. Simulasyon teknigi bir nevi.

Back
X