Araba kullanan arkadaşlar ..

Konus dinliyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2018
1.995
4.067
133
30
Merhaba ben yurtdışında yaşıyorum.
Çok değil 2.5 sene oldu geleli..
Yazılı sınav İngilizceydi ah yapamam vah yapamam derken sonunda kitabı elime alıp 3 ayda yala yut sınavı geçtim.
Direksiyon ..
Arkadaşlar fikir almak istediğim şey tam olarak bu.
Yani verebileceğiniz püf noktalar,tavsiyeleriniz varsa alırım :)
Heyecan telaş felan pek yapmam rahatım genel olarak.
Ders almaya başladım şimdiye kadar toplam 4 saat ders aldım.

Şimdiden okuyan,cevaplayan herkese teşekkür ederim :)

Yurtdışında ehliyet sınavı ülkeye göre degisiyor. Fransadaysan mesala ücret için uzatiyorlar sınavı diye biliyorum. Almanya İsviçre Belçika Hollanda kuralları ezberle . Hatta yala yut ve uygula. Sakın Türkiye'ye göre kullanma. Dur denen yerde bekle, yaya okul geçidi dikkat et yavasla. Yurt dışı sınavı tamamen Türkiye'den farklı. Çok ama çok dikkat ediyorlar. Bizde araba devirlerine dikkat ederlerken onlar kurallarin kitabın yada anlatılan in tatbikini istiyor. Kesinlikle çizgileri park ederken geçme :). Onun dışında heyecan yok sakın sen gerisi gelir. Manuel mı otomatik mı?

Otomatik hiç düşünmedim bile..
Manuel istiyorum ki zaten her zaman lazım olabilecek bişey.
İngiltere’deyim ben.
Türkiye’de zaten hiç araba kullanmadım.
Kural neyse sırasıyla yapmak durumundayız kesinlikle uyuyorum ki zaten buda daha rahat araba kullanamama vesile oluyor.
Herkes kurala uyuyor,öğrenci arabası deyip kimse seni strese sokmuyor :)

Şöyle 5-6 ders daha alıp ara sokaklarda eşimle veya tek başıma kullanayım diyorum. :)

Kavşaklarda dönüşlere özellikle dikkat et şeritte kalmayı. Sinyal ve araç takip mesafesini de unutma. Kuralına uygun kullanırsan mis gibi yaparsın
Şerit hizasında gitmeme gayet iyisin diyor da,
U dönüşleri felan ara sokaktan caddeye çıkma zamanlarında biraz sıkıntım var.
Çünkü durduruyor el frenine kadar çekiyoruz.
Etrafa bak tekrar arabayı kaldır dön felan afallıyorum.
Akan trafiğe girmek hele pöhhhh
Dur kalk dön trafiğe gir. Bunlar baya pratik yapmam gerekiyor.

Daha geri gitmeye başlamadık bile

Ehliyetsiz yakalanmayin da . Kolay gelsin otomatikse skntin yok . Arabanizi dinleyin o size yapmanız gerekeni anlatacaktır.

Ehliyetsiz yakalanmayin da . Kolay gelsin otomatikse skntin yok . Arabanizi dinleyin o size yapmanız gerekeni anlatacaktır.
Manuel..
Ara sokakta gece yakalanmam herhalde ya :)
Eşim varken kullanmam yasal zaten sıkıntı olmaz.
Tek çıkarsam da 3 kulhu 1 elham okuyup çıkarım
Yakalanırsam zaten bittim :)

Canım bende yurtdışındayim,eşim yazılı sınavı geçti geçen yıl,şimdi ders almak için kjijiden ogretecek birini arıyor.esim biraz tedirgin bir adamdır o yüzden erteleyip duruyor. Sakin olmak en başta gelecek şeydir,ve yanınızdaki sürücünün dediklerine kulak ver.

Oo sakinsen hemen öğrenirsin esas telaş yapanlar öğrenemiyor
Ben de geçen yıl ehliyetimi de arabamı da aldım
İyiyim şuan sürüşlerde parkı falan da halettik
Bazı püf noktalar var onları bilirsen daha da rahat oluyor
Manuelde mesela debriyajtan önce hafif fren yapıp sonra hızlıca debriyaja basmak sonra da aracı durdurmak gibi
Ben de manuel tercih ettim çünkü dünya hali manuel kullanmak gerekebilir diye düşünenlerdenim otomatiği herkes kullanır sıkıntısı yok ki

Katılıyorum otomatik zaten 2 gün bile baksan yetiyor.
İnsanlık hali dediğiniz gibi..
Biraz daha ders alsam kendi kendime ara sokaklarda sürmeye başlayacağım.
Aşırı sabırsızım bende hemen olsun istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…