Araba kullanırken ultra stres

armchair99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
61
28
38
32
Benim ehliyetim var ama araba kullanamıyorum. Yol genişse ve hiç araba yoksa sorun olmuyor ama arkamda bir araba mı gördüm acayip stres yapıyorum. Yavaş gidiyorum diye herkes korna çalıyor. Çarpıntım oluyor. Kaza yapmaktan, birinin ölümüne sebep olmaktan çok korkuyorum. Hele bir çocuğa çarparsam ne yaparım diye düşünüyorum. Yarım saat kullansam aşırı yorucu bir iş yapmış gibi yorgun oluyorum her yerim ağrıyor. Başım dönüyor. Hiç kullanmak istemiyorum ama eşim zorluyor kullanmam için. Durumumu anlayamıyor. Yeterince çaba göstermediğin için olmuyor diyerek beni suçluyor. Bu durumu yaşayıp atlatan var mı?

Komşum sizin gibi
Hep kafasında kötü senaryolar vardı abarttığını düşünüp cesaretlendiriyordum
Bir gün cöp kutusuna vurdu eşiyle kullanırken arabayı panik yapmış
O gün anladım ki öyle hafif bir durum değil
Önce kafanızdaki senaryolardan kurtulmanız lazım destek alın bence
Daha sonra kullanın

Ne zamandan beri deniyorsunuz araba kullanmayı? İlk etapta boş yollarda, sağ şeritten ayrılmadan deneyin.

Benim ehliyetim var ama araba kullanamıyorum. Yol genişse ve hiç araba yoksa sorun olmuyor ama arkamda bir araba mı gördüm acayip stres yapıyorum. Yavaş gidiyorum diye herkes korna çalıyor. Çarpıntım oluyor. Kaza yapmaktan, birinin ölümüne sebep olmaktan çok korkuyorum. Hele bir çocuğa çarparsam ne yaparım diye düşünüyorum. Yarım saat kullansam aşırı yorucu bir iş yapmış gibi yorgun oluyorum her yerim ağrıyor. Başım dönüyor. Hiç kullanmak istemiyorum ama eşim zorluyor kullanmam için. Durumumu anlayamıyor. Yeterince çaba göstermediğin için olmuyor diyerek beni suçluyor. Bu durumu yaşayıp atlatan var mı?
Psikolojik destek alın.

Kaç kere sürdün ki?
İlk birkaç ay bunları yaşaman normal zaten

Bende çok korkuyorum ama benim şöyle aptalca bı huyum var.araba sürerken ben hiç bişey yapmayayım diğerleri bana uysun modundayim.butun sürücüler bana yol açsın kurallar bana göre olsun😂henüz trafiğe çıkmadım çıkarsam ne olur bilemiyorum😂

Şehir içi özel ders alın ehliyet alırken sadece araba çalıştırmayı öğretiyorlar önceden tecrübe yoksa özel derste trafik hakimiyeti kazanırsınız

Bende çok korkuyorum ama benim şöyle aptalca bı huyum var.araba sürerken ben hiç bişey yapmayayım diğerleri bana uysun modundayim.butun sürücüler bana yol açsın kurallar bana göre olsun😂henüz trafiğe çıkmadım çıkarsam ne olur bilemiyorum😂
Bu çok iyiymiş keşke ben de öyle olsam 😄

Trafiğin olmadığı saatlerde yanınızda biriyle çıkabilirsiniz. Önce sadece birkaç güzargahtan gidiş geliş yapın. Yolu öğrenin nerede hızlanmanız gerek nerede yavaş gitmeniz gerek öğrenirsiniz. Yavaş yavaş daha az stres olursuuz

1 yildir ara ara deniyorum
Hiç yalnız çıktınız mı peki trafiğe ?
Yani 5 dakika markete gitmek için bile olsa yalnız çıkmanız çok önemli.
Bir özel hocadan ders aldınız mı peki yoksa hep eşinizle mi ilerlediniz?

Hiç birine çarpar mıyım vs gibi düşüncelerim olmadı belki bu konuda destek alabilirsiniz biraz fobi gibi sizin için. Ama şu arkadan araba geliyor konusuyla ilgili şunu söyleyebilirim. Ben de ilk araç kullanmaya başladığımda sizin gibiydim eşim yanımda olurdu, arkamdan araba geliyor napcam falan diye paniklerdim. Önüne geçmek istiyorsa bırak geçsin senin onunla işin yok sen önüne bak derdi, haklı. Sağ şeritten giderseniz zaten sorun olmaz. Sollamak isteyen soldan buyursun😂Ben suan hızlı olmama rağmen sol şeritteyken kıcımdan selektör yapan araçlara yol vermiyorum bazen(şehir içinde) çünkü az ilerden sola döncem mesela djdjjs
Özel ders almanızı tavsiye edebilirim kendinizi daha güvende hissedersiniz

Annem kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçerken bile korkudan koşup atak geçiren,nefes nefese kalan bi kadındı, değil araba sürmek herhangi bi araçta ön koltuğa dahi oturamazdı.

Babam zorla ehliyete yazdırdı, ehliyetini aldı ama yıllarca kullanmadı.

Şimdi 57 yaşında direksiyon başında fink atıyor.
Nasıl oldu derseniz de, direksiyon eğitim kursuna gitti. Çok şakacı ve korkularının üzerine gitmesine teşvik eden bir hoca buldu.

Bence sizde korkularınızın üstüne gidin.
50 yaşından sonra direksiyon başına geçmek istemezseniz tabi.. 😅

Hiç yalnız çıktınız mı peki trafiğe ?
Yani 5 dakika markete gitmek için bile olsa yalnız çıkmanız çok önemli.
Bir özel hocadan ders aldınız mı peki yoksa hep eşinizle mi ilerlediniz?
Hiç yalnız çıkmadım. Eşimle ilerledim özel ders almadım. Yazılanlara göre ya psikolojik destek alacağım ya da özel ders. Ya da ikisi de 😅

Hiç yalnız çıkmadım. Eşimle ilerledim özel ders almadım. Yazılanlara göre ya psikolojik destek alacağım ya da özel ders. Ya da ikisi de 😅
Hatayı başta yapmışsınız. Eşle babayla erkek kardeşle çıkılmaz. İstisnalar mutlaka vardır ama bu erkek grubunda direksiyon dersi yeteneği becerisi yok. En ufak hatada zıplıyorlar.
Diğer bir hatanız da etraftaki arabalara göre sürmek. Tabi ki hız, sinyal, doğru sollama vs kurallara uyun ama devamlı arkamdaki önümdeki derseniz hiç yola dikkatinizi veremezsiniz. Bırakın sizi geçip gitsinler veya yol müsait değilse olana kadar istedikleri kadar korna çalsınlar. Ben pazar günü sabaha karşı çıkardım. Sokaklar boşken sağa sola dönerek pratik yaptım. Çok geniş yolda park et, kalk yaptım. Ya özel ders alın ya da çok erken saatlerde çıkın trafiğe.

Hiç park edemiyorken direksiyon sınavını nasıl geçtiniz?

Back
X