Araba kullanma sorunsalı

voodoobebegi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
732
121
133
Kızlar merhaba
Allaha şükürler olsun bende artık depresif konular dışında konu açıyorum :)

Mezuniyet hediyesi nurtopu gibi bir arabam var :)
Ehliyetimi alalı 4 5 sene oldu ama hiç araba kullanmadım ehliyetten sonra .
Haliyle unutmuşum .
Bugün babamla 2 saate yakın çalıştık .
Yani dur kalk da sıkıntı yok dönmelerde falan da yok anladım gibi .
Şimdi sıkıntı şu yarın trafiğe çıkacağız .

Araba kullanan hatun kişiler siz kaç çalışma sonucunda nasıl evrelerden geçerek tek başınıza kullanmaya başladınız ?

Fikir ve tecrübelerinizi bekliyoruuuuuum .

Öperim güzel yanaklarınızdan :)

biraz pratikten sonra çıktım trafiğe. .
Cesaret ve dikkat kafidir ..
3 yıldır araba kullanıyorum. .
Başarılar

Son düzenleme:
Valla bi gün mecbur kaldım, izmirin en çetrefilli yollarına girdim. Giriş o giriş 5 senedir canavar gibi kullanıyorum. Kendini rahat hissetmiyorsan özel ders alabilirsin birkaç saat.

Bildiğim birşey varsa ana baba kocayla çalışılmaz. Tek çık.ben annem varken süremiyordum sürekli bağırdığı için.tek çıktım 7 8nkereden sonra maksimum kendine güvenin gelir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende ehliyeti cebe attiktan sonra hic surmedim sonra bir gece disari gitmem gerekliydi özel bir geceydi ve babamla 3 gün calistim ve 4ncu gün yoldaydim:)

Tabi mükemmel değildim ama kazasiz belasiz getirdim eve :)))

ilk iki gun yanimda oturdu sonra arka koltuğa geçti yanimda babam var bir şey olursa durdurur guvenimi atmam için çok faydasi oluyor bunun deneyin:)

biraz pratikten sonra çıktım trafiğe. .
Cesaret ve dikkat kafidir ..
3 yıldır araba kullanıyorum. .
Başarılar

Ne kadar pratik yaptınız peki
Çok teşekkür ederim.

Valla bi gün mecbur kaldım, izmirin en çetrefilli yollarına girdim. Giriş o giriş 5 senedir canavar gibi kullanıyorum. Kendini rahat hissetmiyorsan özel ders alabilirsin birkaç saat.

Babam sürücü kursu hocası aynı zamanda . Onunla çalışıyorum .
Sabırlıdır babam defalarca istop ettirdim adama evliya sabrı indi hiçbir şey demedi
Ay sanırım benim de öyle bir şeye ihtiyacım var
Maşallah .

Tek çok korkuyorum Allah korusun birine bir şey olur diye

Siz naaptiniz gorusebildiniz mi?

Hala şehirdışındaymış . Güneş gözlüğüm onun evinde kalmıştı .
Az önce aynen şu mesajı attım
X güneş gözlüğüm sende kalmıştı . Artık kör olucam ne zaman alabilirim?
Hemen cevap geldi
X :haftaiçi orada olucam o zaman olabilir
E : Gerekirse dershaneme bırakırsın oradan alırım ben dedim . ( Öğretmen olduğum dershaneyle işyeri çok yakın )
X tutuşur veee : Ne yani görüşmekten vazgeçtik heralde
Eksisonsuz durur mu yapıştırır cevabı
E:Fırsat olursa görüşürüz . Fırsat olmazsa dershaneden alırım ben gidip .
X:Tamam haber veririm gelince ben

Son durum bu

Araba kulanan bayanlar boylede soru sorulmaz ama hic kaza yaptinuzmi?benim korkum birine carpmak bir yere vurmak arabayi cizmek bir baskasi yada kendi yuzumden kazaya dahil olmak.birde arabada giderken soforun yanindaki on koltukta oturuken bile trafikteki diger araclardan korkuyorum icinde bulundugum aracin ustune cikacaklarmis gibi geliyor.siz korkuyormusunuz bu seylerden?yada bu korkularinizi nasil yendiniz?araba kullanan bayanlara hayranim...

Süper bir yöntem .
Peki ilk çıktığınızda sizde benim gibi debriyajla sıkıntı yaşamış mıydınız

Hala şehirdışındaymış . Güneş gözlüğüm onun evinde kalmıştı .
Az önce aynen şu mesajı attım
X güneş gözlüğüm sende kalmıştı . Artık kör olucam ne zaman alabilirim?
Hemen cevap geldi
X :haftaiçi orada olucam o zaman olabilir
E : Gerekirse dershaneme bırakırsın oradan alırım ben dedim . ( Öğretmen olduğum dershaneyle işyeri çok yakın )
X tutuşur veee : Ne yani görüşmekten vazgeçtik heralde
Eksisonsuz durur mu yapıştırır cevabı
E:Fırsat olursa görüşürüz . Fırsat olmazsa dershaneden alırım ben gidip .
X:Tamam haber veririm gelince ben

Son durum bu[/QUOTE]
Ay ne sehir disiymis donemedi bi turlu. Dagitmaya gitmis galiba bu. Aman bosverin. Siz unutmaya bakin gercekten. -mış gibi yapmaktansa gercekten unutmak daha guzeldir. Sursun esegini nigdeye.

Süper bir yöntem .

Evet çok fazla hem de en büyük sorunumdu... Ben debriyaji dur kalkta hic anlamazdim..

Babam beni bos bir yola cikardi sürekli dur kalk yaptirdi 10 kez ustuste mesela doğru yapana kadar eğer yalnis yaparsam bir daha bir daha denettirdi..o gün sonunda dahi sorun hallolmustu.. İkinci gün hatasiz gitti..

Ben kavsaklari hala tehlikeli dönüyorum maalesef ama siz 3 4 güne sigdirmazsaniz bir haftaya olur bu is:)

Ay ne sehir disiymis donemedi bi turlu. Dagitmaya gitmis galiba bu. Aman bosverin. Siz unutmaya bakin gercekten. -mış gibi yapmaktansa gercekten unutmak daha guzeldir. Sursun esegini nigdeye.[/QUOTE]

Yok yok inşaat mühendisi . Çalıştığı şirketin en yetkili elemanı bu . O yüzden İçanadoludaki şantiyelerin ihalelerinin zamanı azaldı . Onları denetlemeye gidiyor .
Bozkırın ortasında dağıtamaz aksine inşaat tepelerinde deli gibi çalışıyor

Çok yüreklendirdiniz beni .
Bizde bütün gün dur kalk yaptık en sonuncuda sorunsuz kalkıyordum .
Bakalım yarın neler gelecek başıma

Hiç ara vermeden çarşambaya kadar çalışacağız . Ramazanda çok daha zor oluyor .

Hazır oruç tutamıyorken ciddi bir yol katedeyim ki bayramda memlekete giderken otobanda falan sürdürsün bana :)

Yok yok inşaat mühendisi . Çalıştığı şirketin en yetkili elemanı bu . O yüzden İçanadoludaki şantiyelerin ihalelerinin zamanı azaldı . Onları denetlemeye gidiyor .
Bozkırın ortasında dağıtamaz aksine inşaat tepelerinde deli gibi çalışıyor[/QUOTE]
Oh beter olsun. Bozkirlarda disi sinek bile goremesin insallah. Daha iyisinizdir umarim? Bence donunce gorusmeyin artik. Birazcik duzeldiyseniz bile onu gorunce basa doneceksiniz mazallah

Süper bir yöntem .

Debriyajla sıkıntı yaşamamak mümkün mü. İlk üç ay her ışıkta acaba stop eder mi diye kokmakla geçti. Bir de ben renaultla başladım araba kullanmaya.mdebriyajı çok yukarda kavrar. Her gören " manyak mısın sen, ilk araba için seçecek başka marka bulamadın mı?" dedi. İnat ettim, kullandım.

Sana benden bi yöntem. Kamyoncu amcaları düşün. Onlar koca koca kamyonları kullanıyorsa sen küçücük arabayı niye kullanamayasın ki? Eksiğin yok fazlan var

Bende Renault Lagunayla çalışıyorum :)
Kendi arabam Polo 1,6 ama babamınkiyle çalıştırıyor ki en zorunu öğreneyim diye .
Ayy evet kamyocu , tırcı amcaları düşünücem bende kullanırken :)

bende aldım ehliyeti ama pratik yapamadım hiç
bir iki defa otobanda babam yanımda otururken kullandım bi kerede şehir içinde o yani
1 haftada trafiğe bombe gibi çıkanları duydum
bende başarırım inşallah :)

İnşallah bende onlardan olucam canım sana tecrübelerimi anlatırım :)

Heyecanini yenene kadar birileri olsub yaninda sonra gerisi kolay uzun zaman oldu nasil basladim hatırlamıyorum :)

canim sana birsey diim mi..
kendi basina trafige cikmadan gercek anlamda kendine guvenemiyosun ve ogrenemiyosun da..
biraz babanla cik tabii ki ama sonra yavas yavas kendin cik trafige..
ben daha acemiyken karli havada cikmistim
araba kaya kaya bi hal olmustu gecen sene

bunlari yasamadan olmuyor valla.. hele bide araba otomatikse ooo degme keyfine yaslan koltuga araba surmenin keyfini cikar tatlim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…